خبرگزاری کار ایران

صادق ملکی در گفت‌وگو با ایلنا:

دولت به مذاکره برای رفع تحریم‌های غیرهسته‌ای وارد شود/ روحانی بهتر از دیگران می‌تواند از کشور دفاع کند

دولت به مذاکره برای رفع تحریم‌های غیرهسته‌ای وارد شود/ روحانی بهتر از دیگران می‌تواند از کشور دفاع کند
کد خبر : ۴۹۳۷۵۲

این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: مردم به دولتی رای دادند که به دنبال صلح است و چون این دولت به دنبال صلح است، اگر بحرانی هم ایجاد شود از هر فرد دیگری بهتر می‌تواند از کشور دفاع کند.

صادق ملکی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، با اشاره به پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر گفت: سیاست و شرایط داخلی برای سیاست خارجی ظرفیت‌ساز است. به هر میزان که مشارکت مردم در نظام‌های سیاسی در چارچوب‌ آزادی بالا باشد و انتخابات تبلور اراده و مشارکت مردم باشد، این مسئله توانمندی و ظرفیت آن کشور را در عرصه سیاست خارجی بالا می‌برد.

ایرانیان با رای به روحانی به دنبال صلح و تعامل است

او با بیان اینکه افکارعمومی جهان و سران کشورهای مختلف دنیا مشاهده کردند مردم ایران در فضای رقابتی و جدی، به صلح، اعتدال و دوستی رای دادند، اظهار داشت: انتخاب حسن روحانی می‌تواند برای طرف‌های بین‌المللی که منتظر انتخابات ریاست جمهوری ایران بودند، درکی راهبردی ایجاد کند که ایران نه به دنبال جنگ و افراطی‌گری بلکه به دنبال صلح و تعامل در چارچوب عزت هستند.

کشورهای منطقه دست دراز شده روحانی و ایران را بفشارند

این کارشناس ارشد مسائل سیاسی ادامه داد: کشورهای منطقه در دوره اول دولت آقای روحانی، پیام صلح، دوستی و تعامل ایران را کمتر درک کردند. هم‌اینک انتخاب مجدد آقای روحانی این فرصت را برای آنها ایجاد می‌کند تا پیام صلح، دوستی و تعامل ایران را بهتر درک کرده و دست دراز شده روحانی و ایران را بفشارند.

کشورهای منطقه باید در جهت همکاری مبتنی بر منافع متقابل گام بردارند

ملکی با بیان اینکه کشورهای منطقه با درک پیام انتخاب ملت ایران باید در جهت همکاری مبتنی بر منافع متقابل گام بردارند، تصریح کرد: در حالی که خاورمیانه در آتش بحران است، مردم ایران نه از طریق روش‌های هیجانی و خشونت‌آمیز بلکه از طریق رفتارهای دموکراتیک و مسالمت‌آمیز نشان دادند که در سایه روش‌های مردمسالارانه می‌توان تغییر مبتنی بر تعامل را ایجاد کرد.

او افزود: این مسئله خود پیامی برای کشورهایی است که فکر می‌کنند با تمامیت‌خواهی و اقتدارگرایی مانع از حرکت رقبا در داخل شد و همین رویکرد را نسبت به دیگر کشورها تسری می‌دهند.

پیام انتخابات ریاست جمهوری صلح و تعامل در مسیر همکاری است

این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاست خارجی با تاکید مجدد بر این نکته که پیام انتخابات ریاست جمهوری اخیر، صلح و دوستی و البته تعامل در مسیر همکاری است، خاطرنشان کرد: این انتخابات بار دیگر به کشورهای منطقه اثبات کرد که از طریق روش‌های دموکراتیک و سیاسی و نه جنگ می‌توان به سمت تغییرات و حل بحران‌ها حرکت کرد و اگر راهی هم وجود ندارد، راهی را ساخت.

مردم ایران با گشودن بن‌بست‌ها راه را هموار کردند

ملکی با بیان اینکه مردم ایران با گشودن بن‌بست‌ها راه را هموار کردند، ابراز داشت: بحران‌های خاورمیانه هم‌اکنون با بن‌بست روبه‌رو شده‌اند. پیام این انتخابات آن است برای این بن‌بست‌ها می‌توان راهی را ساخت و از طریق آن راه، نه به سمت و سوی راهکارهای کنترلی بلکه به سمت و سوی راهکارهای حل و فصل بحران تلاش کرد.

راه خاورمیانه ادامه درگیری و جنگ نیست

او با بیان اینکه دولت روحانی می‌تواند به‌جای مدیریت بحران مسیر حل بحران را دنبال کند، عنوان کرد: کشورهای منطقه می‌توانند با همکاری یکدیگر راهکاری را برای حل و فصل بحران‌های غرب آسیا دنبال کنند که ارمغان آن می‌تواند صلح، دوستی و تعامل برای همه کشورها و همه ملت‌های منطقه باشد. راه خاورمیانه ادامه درگیری و جنگ نیست. خاورمیانه چاره دیگری جز صلح ندارد و حتما یک پایه اصلی این صلح ایران است.

این کارشناس ارشد مسائل سیاسی اضافه کرد: شرایط ایران در بهترین حالت خود نسبت به گذشته قرار دارد و رای مردم ایران به صلح و اعتدال می‌تواند در سیاست خارجی تبلور یابد و کشورهای منطقه نیز باید باید این فرصت را مغتنم شمارند.

روحانی با تکیه بر راهبرد نرمش قهرمانانه توانست تابوهای بسیاری را بشکند

ملکی با اشاره به دستیابی به توافق هسته‌ای در دولت یازدهم یادآور شد: روحانی در دوره نخست خود در ریاست جمهوری با تکیه بر راهبرد نرمش قهرمانانه توانست تابوهای بسیاری را شکانده و توافق هسته‌ای را تحقق بخشد. او در دوره دوم ریاست جمهوری نیز می‌تواند گام‌های اساسی دیگری را هم در عرصه‌های مختلف از جمله توسعه روابط منطقه‌ای بردارد به شرط آنکه همه همسایگان این پیام را درک کنند.

جاده ایران برای تعمیق روابط با کشورهای منطقه هموار شده است

او با تاکید بر اینکه مسیر توسعه روابط میان کشورها دوطرفه است، بیان کرد: جاده ایران برای تعمیق روابط با دنیا به ویژه کشورهای منطقه هموار شده و بهتر است کشورهای منطقه نیز با نگاهی ایجابی به پیام صلح و دوستی ایران لبیک گفته و در مسیری گام بردارند که خاورمیانه از شرایط بحرانی خارج و در مسیر صلح گام بردارد.

برجام دستورکار اصلی دولت باقی خواهند ماند

این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که دستورکار دولت دوازدهم در عرصه دیپلماسی چه باید باشد؟ گفت: دستگاه دیپلماسی در دور نخست خود در دولت آقای روحانی، برجام را به سرانجام رساند و کماکان اجرایی شدن آن از دستورکارهای اصلی دولت آتی خواهد بود. در این راستا، لازم است که آقای روحانی و دستگاه دیپلماسی تمام همت خویش را در راستای اجرای کامل  توافق هسته‌ای از سوی همه اعضا و رفع کارشکنی‌ها سامان دهد.

دولت به مذاکره برای رفع تحریم‌های غیرهسته‌ای وارد شود

ملکی ادامه داد: فارغ از برجام، یکی دیگر از وعده‌های آقای روحانی ورود به مذاکراتی برای رفع تحریم‌های غیرهسته‌ای است. از وظایف اصلی دستگاه دیپلماسی در دولت دوازدهم می‌تواند این نکته باشد که با حفظ عزت، حکمت و مصلحت به عرصه تحریم‌هایی وارد شود که سایه‌شان بر اقتصاد ایران سنگینی می‌کند و شرایط را برای کار با دنیا و فعالیت اقتصادی کند می‌سازد.

توجه ویژه به همسایگان را از اولویت‌های دولت دوازدهم است

او توجه ویژه به همسایگان را یکی از دیگر از اولویت‌های دولت دوازدهم در عرصه سیاست خارجی برشمرد و اظهار داشت: شرایط دولت یازدهم در ابتدای کار و ورود به مذاکرات هسته‌ای فرصت کمی را برای کار کردن با همسایگان و همکاری‌های منطقه‌ای ایجاد کرد. دولت دوازدهم با فراغ بال بیشتری روابطش را با همسایگان توسعه و همکاری‌های منطقه‌ای را ارتقا دهد.

دستگاه دیپلماسی بیش از دیگران می‌تواند از شرایط کنونی بهره‌برداری کند

این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی بیش از هر دستگاه دیگری می‌تواند از مجموعه شرایط ایجاد شده کنونی بهره‌برداری کند، تصریح کرد: مردم ایران در انتخابات اخیر به صلح، دوستی، امنیت و تعامل رای دادند و اگر وزارت امور خارجه بتواند ابعاد این مسئله را برای طرف مقابل ترجمه کند، آنگاه حوزه فعالیت‌های ما در عرصه سیاست خارجی هم پویاتر از دولت یازدهم خواهد شد.

مردم ایران با رای‌شان به روحانی، سرنوشت کشور را انتخاب کردند

ملکی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه پیروزی روحانی‌ و تداوم دولت تدبیر و امید می‌تواند موجب ناکام شدن رقبای منطقه‌ای در ایجاد ائتلاف‌ساز‌ی علیه ایران شود؟ خاطرنشان کرد: مردم ایران با رای‌شان به آقای روحانی، سرنوشت کشور را انتخاب کردند زیرا یک انتخاب، ایران را زیر فصل هفتم منشور سازمان ملل می‌برد و سایه جنگ را به کشور بازمی‌گرداند و یک انتخاب، سایه جنگ را از کشور دور می‌کرد که ایرانیان دومی را برگزیدند.

او افزود: انتخابی که سایه جنگ را با کمک ملت ایران از کشور دور می‌کرد، فردی است که به عقلانیت و ظرفیت و مزیت‌های کشور توجه ویژه‌ای دارد و به دور از حرف و شعار و با تکیه بر شعور توانست برجام را محقق کند.

دولت روحانی بهتر از دیگران می‌تواند از کشور دفاع کند

این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه در شرایطی که احساس می‌شود برخی از کشورهای منطقه درصدد مدیریت پروژه ایران‌هراسی هستند، این مسئله نیاز به دولتی مدبر را بیش از پیش می‌کند، ابراز داشت: بخشی از رای به روحانی ناشی از احساس نگرانی نسبت به شرایط منطقه‌ای و به ویژه روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور امریکا است. مردم به دولتی رای دادند که به دنبال صلح است و چون این دولت به دنبال صلح است، اگر بحرانی هم ایجاد شود از هر فرد دیگری بهتر می‌تواند از کشور دفاع کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز