سامانی در گفتوگو با ایلنا:
تلاش میکنیم با سرعت و دقت نتایج آرا را به اطلاع مردم برسانیم
سخنگوی وزارت کشور گفت: با توجه به ارزیابی که از سطح استانها داشتیم و اطلاعاتی که از شعب اخذ رای از سوی فرمانداریها به ما رسیده است، به جرات میتوان گفت یکی از بینظیرترین مشارکتهای انتخاباتی در جهان است.
سید سلمان سامانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به کندی ثبت نام در انتخابات الکترونیکی شوراهای شهر و روستا در برخی از استان ها، امکان دارد که انتخابات الکترونیکی متوقف و به حالت دستی تبدیل شود؟ گفت: ما تلاش کردیم تا در این دوره از انتخابات، برای تحقق برگزاری تمام الکترونیکی انتخابات گامهای موثری را برداریم.
او با بیان اینکه تمام الکترونیک شدن انتخابات مسیری است که حتما کشور باید آن را طی کند، اظهار داشت: ما باید به این نقطه برسیم. سرعت، دقت و صحت این انتخابات در اخذ، شمارش و اعلام نهایی نتایج آرا وجود دارد بسیار بهتر و مقرون به صرفهتر از انتخابات دستی است پس لازم است تا این شیوه را فعال کنیم.
این مقام وزارت کشور با بیان اینکه تلاش میکنیم بر اساس پیشبینیها اقدامات فنی، امنیتی و نظارتی لازم برای این انتخابات، به عمل بیاوریم، تصریح کرد: در تمامی 141 شهری که برگزاری انتخابات به شیوه الکترونیکی مورد پیشبینی قرار گرفته است، این انتخابات با این شیوه در حال انجام است.
سامانی ادامه داد: در کنار برگزاری الکترونیکی انتخابات شوراها، با توجه به آنکه در ابتدای مسیر هستیم، تلاش میکنیم این مسیر را ارتقا دهیم، شیوههای دستی هم مورد پیش بینی قرار گرفته است تا به هیچ عنوان رای مردم را از دست ندهیم و هر اتفاقی که رخ بدهد، بتوانیم انتخابات را ادامه دهیم.
او با بیان اینکه روند انتخابات الکترونیکی تا به حال روند بسیار خوب و رضایت بخشی است، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم که این روند تا ساعات پایانی انتخابات ادامه پیدا کند.
سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون میزان رسمی مشارکت مردم در انتخابات مشخص شده است؟ ابراز داشت: با توجه به ارزیابی که از سطح استانها داشتیم و اطلاعاتی که از شعب اخذ رای از سوی فرمانداریها به ما رسیده است، به جرات میتوان گفت یکی از بینظیرترین مشارکتهای انتخاباتی در جهان است.
سامانی افزود: امیدوار هستیم تا پایان زمان اخذ رای ملت ایران توانسته باشند رکورد جدیدی از مشارکتشان را در تعیین سرنوشت کشور به ثبت برسانند.
او در پاسخ به این سوال که فکر میکنید چه زمانی وزارت کشور بتواند نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کند؟ عنوان کرد: ما تلاش میکنیم با سرعت بالا ولی با دقت و صحت هرچه تمامتر نتایج آرا را به اطلاع ملت ایران برسانیم.
این مقام مسئول در وزارت کشور در پاسخ به این سوال که اعلام اولیه نتایج آرا چه زمانی خواهد بود؟ یادآور شد: جمعبندیهایی که مورد تایید شورای نگهبان و هیاتهای اجرایی باشد و به ستاد انتخابات کشور اعلام شده باشد را در اسرع وقت به اطلاع مردم میرسانیم.
سامانی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون گزارشی مبنی بر تخلف جدی در انتخابات به ستاد انتخابات کشور ابلاغ شده است؟ بیان کرد: تخلفی که موجب اخلال در روند انتخابات شود، تاکنون به دست ما نرسیده است.
او در پاسخ به ادعای برخی از مسئولان ستاد نامزدهای انتخابات مدعی شدهاند که دولت درصدد تخلف و مهندسی انتخابات است، گفت: من از تمامی افراد چه مجریان انتخاباتی و چه نامزدها در مراحل قبلی خواستهایم که رعایت مر قانون را سرلوحه کار خودشان قرار بدهند. هم اینک نیز از طرفداران نامزدها میخواهیم با التزام به قانون به وزارت کشور کمک کنند تا برگزاری انتخابات را به نحوه شایستهای به سرانجام برساند.
سخنگوی وزارت کشور با بیان اینکه اگر در مسیر برگزاری انتخابات شکایتی از هر یک از مراحل انتخابات دارند، براساس قانون عمل کنند، اظهار داشت: نامزدها میتوانند شکایتهایشان را براساس قانون به شورای نگهبان و هیاتهای مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها ارائه بدهند. قطعا این شکایت توسط مراجع قانونی مورد رسیدگی قرار میگیرد و درخصوص وارد بودن یا نبودن آن، مراجع صالحه قضاوت خواهند کرد.
سامانی در پاسخ به این سوال که براساس مر قانون رسانههایی که از بودجه دولتی استفاه میکنند نباید له یا علیه فردی جهتگیری کنند ولی شاهد هستیم برخی از رسانههای وابسته به جریانهای نظامی مرتکب تخلف شدهاند. آیا وزارت کشور یکبار برای همیشه قصد برخورد با آنها را ندارد؟ تصریح کرد: آنچه در قانون پیش بینی شده است، آن است که موسسات و نهادهایی که به هر مقدار از امکانات عمومی یا دارایی آنها از اموال عمومی است نباید از امکانات و خدمات شان در جهت تبلیغ یا علیه نامزدهای انتخاباتی بکار گیرند.
او اضافه کرد: یکی از این امکانات رسانهها و نشریات است که به این نهادها و موسسات وابستگی دارند. وزارت کشور با همکاری سایر نهادها، فضای مجازی و رسانه های مکتوب و الکترونیکی را به صورت کامل مورد رصد قرار داده است. اگر مواردی که مصادیق استفاده این گونه رسانه ها در جهت مصارف انتخاباتی یعنی له یا علیه نامزدهای انتخابات باشند، مورد رصد و شناسایی قرار گرفته و به مراجع قضایی اعلام شده است.
رئیس کمیسیون حقوقی ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: براساس ماده ۶۸ قانون انتخابات استفاده از این امکانات جرم انگاری شده و برخورد با این جرایم برعهده دستگاه قضایی است. امیدواریم دستگاه قضایی با بررسی های خود اقدامات موثر و قانونی نسبت به این موضوع انجام دهد که قطعا این برخورد توسط دستگاه قضایی انجام خواهد شد.