در نشست خبری هیات رییسه شورایعالی اصلاحطلبان مطرح شد
مرعشی: اصلاحطلبان صرفاً با یک لیست در انتخابات شوراها شرکت میکنند / فرامرزیان: همچون دیگر جریانها دسترسی مالی گسترده برای تبلیغات نداریم
دو عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در نشست پرسش و پاسخی که پیش از ظهر امروز بهمنظور تشریح نحوه تهیه لیست نهایی این جریان سیاسی برای انتخابات شورای شهر تهران برگزار شد، پاسخ گفتند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، نشست پرسش و پاسخ هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با محوریت نحوه تهیه لیست امید شورای شهر تهران با حضور حسین مرعشی و ژاله فرامرزیان در یکی از ستادهای انتخاباتی اصلاحطلبان برگزار شد.
حسین مرعشی در پاسخ به سوالی درباره انتشار لیستهای متعدد برخلاف تاکید اصلاحطلبان بر پایبندی بر تصمیم نهایی شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اعلام کرد: از جریان اصلاحطلبی هیچ لیستی بیرون نیامده و تنها لیست واقعی، همان لیست شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان است.
او گفت: یکی از مشکلات ناشی از این است که در فضای مجازی امکان جلوگیری از این چنین مسائلی وجود ندارد. بهعنوان نمونه لیستی تحت عنوان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات منتشر شده و این در حالی است که این شورا هیچ لیستی ارائه نکرده است. همچنین در موردی دیگر یکی از کاندیداهایی که تمایل به حضور در لیست اصلاحات داشت اما بیرون از لیست ماند، یکی از اسامی لیست ما را حذف و نام خود را جایگزین کرده و بهعنوان فهرست اصلاحطلبان آنرا نشر میدهد و حتماً ما بهلحاظ حقوقی این مسائل را تعقیب میکنیم.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصریح کرد: اگر یک یا چند حزب تمایل به ارائه لیست داشته باشد، باید از امضای خود استفاده کند. ما تنها مرجع رسمی صاحب صلاحیت اصلاحطلبان برای انتخابات را شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان دانسته و این درحالی است که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بنابر مصوبه خود، هیچ اقدامی بدون هماهنگی به شورایعالی انجام نخواهد داد.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی گفت: در نمونهای دیگر شاهد هستیم لیستی تحت عنوان یاران هاشمی منتشر شده و درحالی که هیچکس بیشتر از بنده یار هاشمی نیست، شخصاً از نحوه تهیه این لیست مطلع نیستم و رسماً انتصاب این لیست را به آقای هاشمی تکذیب میکنم. اصلاحطلبان فقط یک لیست دارد و آقای خاتمی نیز صرفاً از همین لیست حمایت میکند و خانواده آقای هاشمی نیز صرفاً از همین لیست حمایت میکند. به هر حال ممکن است پیروز شویم و ممکن است شکست بخوریم اما در هر صورت اتحاد و وحدتمان را از هر پیروزی دیگری مهمتر میدانیم.
ژاله فرامرزیان نیز در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره تعلل اصلاحطلبان نسبت به انتشار و توزیع اقلام تبلیغاتی اصلاحطلبان برای انتخابات شوراها و اینکه باتوجه به بالاگرفتن انتقادها از درون جریان اصلاحات این گمانه تقویت شده که این جریان سیاسی هنوز به تصمیم نهایی نرسیده، گفت: جریان اصلاحطلب مسائل خاص خود را دارد. همانطور که آقای مرعشی تاکید کردند آقای معروف صمدی در لیست ما بود و تلاش کردیم ایشان در فهرست باقی بماند اما تا روز جمعه بعدازظهر وضعیت تایید صلاحیتش مشخص نبود و همینطور یکی دیگر از اعضای فعلی فهرست نیز با مشکلی مشابه روبرو بود و حتی تا روز شنبه ظهر کد تایید صلاحیت این کاندیدا اعلام نمیشد.
او گفت: به هر حال ما خود را به حمایت از اعضای فهرستمان متعهد میدانیم و علت تعلل ما در ارائه لیست صرفاً مربوط به حفظ حقوق افرادی بود که رای آورده بودند و ما خود را ملزم به رعایت حقوق این افراد میدانیم.
دبیر هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین در واکنش به بخش دوم این سوال درباره انتقادهای مطرح شده، اعلام کرد: کمیته غربالگری متشکل از ۵ عضو هیات رییسه شورایعالی و ۲ نفر نیز از اعضای شورایعالی بود که بر این اساس آقایان حسین کمالی، حجتالاسلام موسوی لاری، مبلغ، گرامیمقدم، محمود صادقی و بنده و همچنین خانم دکتر کولایی عضو این کمیته بودیم و مجموعه تصمیمات بعد و حتی قبل از انتخاب ۱۵۰ نفر زیرنظر این کمیته انجام شد و بیشتر جلسات و تصمیمگیریها نیز با مدیریت آقای کمالی انجام شد. بنابر این وقتی دور یک میز مینشینیم و به توافقی متعهد میشویم همه باید به رای نهایی احترام بگذاریم.
او گفت: باوجود اینکه وقتی دوستان فرم را پر کردند به ما تعهد دادند، ما به این بسنده نکرده و هنگامی که به فهرست ۱۵۰ نفره رسیدیم، انتخاب را به خود افراد واگذار کردیم که خودشان نپذیرفتند. فکر نمیکنم میتوانستیم از این دموکراتیکتر عمل کنیم و به نظر میرسد این گامها، گامهای ارزشمند توسعهیافتگی است که هزینههای بسیاری دارد و باید این هزینهها را بپردازیم.
فرامرزیان تصریح کرد: ما لیست خود را منتشر کردیم. روزنامههای رسمی از دو روز پیش لیست را تبلیغ میکنند و همچنین در سایت و کانال تلگرامی و شبکههای مجازی لیست منتشر شده و درمورد تبلیغات خیابانی هم باید بگویم وضعیت مالی ما مثل دوستان دیگر آنچنان خوب نیست و علاوه بر آن ضرورتی هم برای هزینه کردن گسترده نداریم. به هر حال ما همچون دیگر جریانها دسترسی مالی گسترده برای تبلیغات نداریم و آنچنان به منابع قدرت و ثروت دسترسی نداریم و این تبلیغات شروع شده و بخشی از تبلیغات آغاز شده و امیدواریم طی روزهای آینده اطلاعرسانی لازم را داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: البته ما تمهیدات لازم را اندیشیدهایم و اینکه میگویم منابع مالی کافی نداریم منظور این است که قرار نیست اصراف کنیم و سطح شهر را با کاغذهای تبلیغاتی بپوشانیم. از طرفی چاپ بنر و عکسهای بزرگ بنابر قانون تبلیغات خلاف است و بنا داریم اقدام خلاف قانون انجام بدهیم. اما چاپ تراکتهای کفدستی جزء برنامههای ما است و این اقدام را از روز گذشته آغاز کردیم و انشاءالله این تراکتها به تعداد لازم طی روزهای آینده چاپ و توزیع خواهد شد. به این اعتبار ما تبلیغات خود را از ظهر روز شنبه و پس از اعلام کد تایید صلاحیت آخرین عضو لیست، آغاز کردیم.
مرعشی نیز در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره عدم امضای میثاقنامه ازسوی محسن هاشمی، گفت: این مسئله را تکذیب میکنیم. آقای هاشمی همچون دیگر اعضا این میثاقنامه را امضاء کرده است.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره نقش لابیها در تهیه لیست گفت: بسیاری از این افراد حاضر در لیست مثل خانم آروین یا آقای اعطا چه لابی خاصی داشتند. ما هنوز برخی از اعضای لیست را از نزدیک ندیدهایم. دقت کنید از ۱۳ کرسی شورای شهر فعلی، صرفاً ۲ نفر در لیست جدید قرار گرفتهاند. آقای انصاری قائم مقام حزب اتحاد ملت هستند. فردی صالح بوده که ما هم ایشان را قبول داریم و عضو شورای شهر فعلی هم هستند اما در لیست قرار نگرفتند. آقایان دوستی، حکیمیپور، حقانی یا تندگویان در لیست قرار نگرفتند. بحث از لابی مربوط به زمانی است که افرادی با سوابق مشخص در لیست قرار بگیرند و همین که تعدادی از افراد لیست ما ناشناس هستند، نشان دهنده همین است که ما سعی کردیم صرفاً به سهمیههای جوانان و زنان مصوب شورایعالی پایبند باشیم. البته که دوست داشتیم بسیاری دیگر از افراد در لیست باشند اما به هر حال ۲۱ کرسی بیشتر نداشتیم.
او گفت: بعضی انتقادها هم درباره افراد بود. مثلاً اینکه چرا عبدالله مومنی در لیست نیست. چرا که ایشان تایید صلاحیت نشدند. به هر حال هر کسی یک نفر را میپسندد و نمیتوانیم بگوییم چون فلان کسی که ما دوست نداریم، در لیست نیست، پس فهرست خوبی نداریم. از طرفی بحثهایی مطرح شده که چرا نظر مشاوران اعمال نشده و این درحالی است که ما از نظرات کارشناسی همه مشاوران استفاده کردیم اما قرار نبوده تسلیم نظر آنها باشیم. ما در تلاش کارشناسان قدردانی میکنیم و نظر این افراد بهویژه در انتخاب ۱۵۰ نفر نهایی تاثیرگذار بود. آقای سرخو در میان ۴۲ نفر بودند اما در مرحله نهایی شورایعالی به آقای علیخانی رای داده و رایها هم مخفی بوده است و هنگامی که مکانیزم را میپذیریم باید نتیجه آن را هم بپذیریم.
ادامه دارد ...
مرعشی با انتقاد از نحوه عملکرد شهرداری تهران طی سالهای اخیر گفت: چرا باید شهرداری تهران با لابی جلوی تفحص شورای شهر را بگیرد. چرا این شهرداری با رایزنیهای انجام گرفته مانع از تفحص مجلس شد. بنابر این لیستی ارائه دادیم که جلوی این اتفاقات را بگیرد. البته حتماً افرادی لایق و شایسته از لیست اصلاحات بیرون ماندند اما ما ساز و کاری بهتر از شیوه دموکراتیک نداشتیم و چارهای نیست و باید این ساز و کار را بپذیریم.
او گفت: همانطور که به لیست سینفره مجلس تهران اعتماد داشتیم و هنوز هم از آن راضی هستیم، به این لیست شورای شهر هم اعتماد کامل داریم. شما میبینید که ساختار و استخوانبندی فراکسیون منسجم امید را لیست تهران تشکیل میدهد و نمایندگان بسیار خوبی به مجلس فرستادیم و از کارکرد فراکسیون راضی هستیم. البته ما در جریان انتخابات مجلس با حزبی بهعنوان اعتدال و توسعه ائتلاف کردیم.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از اعضای لیست اصلاحطلبان در شوراها درباره حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ اعلام کرد: به هر حال این حرفها در فضای مجازی مطرح میشود و من تا به حال چنین چیزی را نشنیده بودم ولی کنترل خواهیم کرد.
مرعشی در پاسخ به سوال دیگری درباره خروج خود از جلسه شورایعالی بهخاطر اختلافنظر با یکی دیگر از اعضای این شورایعالی، اعلام کرد: بخشی از این حرفها شایعه است. همین که شما میفرمایید بنده از جلسه خارج شدم نیز درست نیست. یکی از دوستان بنده را غلغلک داد و بیش از اندازه از حزبش حمایت کرد و من هم گفتم تمام این لیست از آن شما باشد اما از جلسه خارج نشدم.
او گفت: وقتی در هیات رییسه مسئولیت پذیرفتیم قرار شد هیچکس سهمخواهی حزبی نکند و قرار بود تا پایان کار نیز از این رویه تبعیت کنیم و وقتی دیدیم کسی سهمخواهی میکند، وظیفه داشتم اعتراض کنم و این اتفاق هم افتاد ولی مسئله اصلاً این نبود که بنده از جلسه خارج شده باشم یا اعضای شورایعالی در جریان لیست نباشند.
فرامرزیان در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم با اتکا به رای لیستی مردم، شعار توسعهیافتگی سیاسی دادند، آیا باتوجه به انتقاداتی که مطرح میشود، میتوان شکست این ادعا را پذیرفت، گفت: واقعیت این است که ما مسیری را طی کردیم که در تمام مراحل مورد توافق جمع رایدهنده نهایی بود. ما شاخصها را تعیین کردیم و برخی بزرگان هم با این شاخصها مخالف بودند اما رای جمعی مبنا قرار گرفت. بر اساس این شاخصها جمعبندی نهایی صورت گرفت.
او گفت: توسعهیافتگی و رشد لازمه پیشرفت است. اگر رفتار و منش و تعاملاتمان توسعهیافته باشد، حتماً آینده روشنی رقم خواهیم زد و اینکه وقتی افراد دلخواه ما حذف میشوند، برنمیتابیم بخاطر مدلهایی است که پیش از این تجربه میکردیم. فکر نمیکنم هیچ جریان سیاسی تاکنون خود را به این شکل در معرض قضاوت قرار داده باشد.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: پایداری بر این حرکت گامی به جلو است و توسعهیافتگی نیز مربوط به تمامی سلولهای جامعه است و این مهم صرفاً وقتی رقم خواهد خورد که تمامی اجزاء جامعه توسعهیافته باشند. به نظر میرسد این واکنشها بهنوعی عکسالعمل طبیعی جامعه و جریانی است که عقبه سیاسی روشنی دارد و قطعاً از همه این انتقادها به نفع پیشرفت و حرکت به سمت جلو استفاده خواهیم کرد.
مرعشی نیز در پاسخ به این سوال گفت: همیشه جریانهای سیاسی میتوانند به سمت تکامل حرکت کنند و میتوانند با تغییر مسیر به سمت انحطاط حرکت کنند و برای جلوگیری از این مسئله نیز کار خاصی نمیتوان انجام داد چرا که بر اساس تصمیمات انسانی رقم خورده است.
او گفت: من میتوانم وقتی نظرم تامین نشده، گذشت کنم و به این که کار جمعی جلو برود، کمک کنم و همینطور میتوانم بلافاصله قهر کنم و لیست جداگانه بدهم. این دو مسیر همیشه وجود دارد که یکی به سمت تکامل و دیگر به سمت انحطاط میرود.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد: شاید این مشکل ناشی از این بود که شورای نگهبان نداشتیم اما همین مسئله هم تمرینی بود برای احزاب و افراد اصلاحطلب که در این شرایط که دستمان باز باشد، نیز خودمان را بیازماییم. آقای کمالی برادر عزیزمان هستند و در تمام مراحل حضور داشتند اما یکمرتبه پس از پایان رایگیری متوجه شده از میان حجت نظری و فرامرزی، نظری، از میان سرخو و علیخانی، علیخانی و از میان مسجدجامعی و فرنیان نیز آقای مسجدجامعی رای آورده و افراد حزب ایشان در لیست قرار نگرفتهاند. این مشکل ما نیست. وقتی میپذیریم یک جمع بین دو نفر یک نفر را انتخاب کند، هر حالتی پیش بیاید. ممکن است سهم کارگزاران صفر شود و مطمئن باشید در آن صورت هم باز من همین نظر را داشتم. ممکن بود حتی آقای محسن هاشمی رای نیاورد که اگر اینگونه میشد، برای بنده فرقی نداشت.
مرعشی تصریح کرد: به نظر شما کدام درست میگوید؟ کسی که وقتی از لیست بیرون میماند، همچنان حمایت میکند یا کسی که بلافاصله لیست خود را منتشر میکند. افکار عمومی باید قضاوت کند. شما نباید از بنده بپرسید چرا آنها لیست دادهاند. باید از آنها بپرسید چرا فهرست جداگانه منتشر کردهاند. در این مجموعه ۷۰۰ نفر متقاضی بودند و ۲۱ نفر وارد شدند. بنابر این ۲۱ نفر و هوادرانشان راضیاند و ۷۰۰ نفر ناراضیاند. البته عدهای قابلتوجهی بیانیه دادند و گفتند اگر انتقاد هم داریم، همچنان از لیست حمایت میکنیم که این روش مصداق تکاملیافتگی و خرد است.
او گفت: من و آقای کمالی از روز اول گفتیم سهم حزبی نمیخواهیم و تا پایان کار نیز باید بر نظرمان پافشاری کنیم. من معتقدم هر کسی عضو حزب اسلامی کار است، عضو کارگزاران و هر کسی عضو اتحاد ملت است نیز عضو ماست. چرا که ما پذیرفتهایم همگی در یک جبهه فعالیت میکنیم. ما حتماً انتقادها را وارد میدانیم اما انتقاد کردن با لیست جداگانه دادن همسنگ نیست.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان یادآور شد: لیست جداگانه دادن یک استقبال از شکست و تبریک به لیست آقای چمران! فراموش نکنیم در انتخابات شورای شهر دوم، دو لیست منتشر شد. یک لیست به سرلیستی تاجزاده که ازسوی مشارکت حمایت شد و یک لیست نیز به سرلیستی آقای آشوری با حمایت کارگزاران و درنهایت اینگونه شد که تاجزاده ۱۵۹ هزار رای آورد، آشوری ۱۵۵ هزار رای آورد و چمران با ۱۶۵ هزار رای وارد شورای شهر تهران شد و هنوز هم بیرون نیامده است. اینها تجربه است و باید از آن درس بگیریم.
مرعشی تصریح کرد: آقای کمالی فکر میکند اگر جدا بشود، بیش از لیست امید رای میآورد و اشتباه میکند. هر کس که جدا شود، اشتباه کرده. چه من باشم، چه کواکبیان چه هر کس دیگری. باید افکار عمومی را به سمت این ببریم، که همه به میثاقنامه پایبند باشند. آقای اسماعیل دوستی دوست عزیز ما اخیراً پیامک داد و گفت که «من از شما توقع بیشتر داشتم» و من هم جواب دادم «من هم از شما بیشتر از این توقع داشتم»
مرعشی با انتقاد از نحوه عملکرد شهرداری تهران طی سالهای اخیر گفت: چرا باید شهرداری تهران با لابی جلوی تفحص شورای شهر را بگیرد. چرا این شهرداری با رایزنیهای انجام گرفته مانع از تفحص مجلس شد. بنابر این لیستی ارائه دادیم که جلوی این اتفاقات را بگیرد. البته حتماً افرادی لایق و شایسته از لیست اصلاحات بیرون ماندند اما ما ساز و کاری بهتر از شیوه دموکراتیک نداشتیم و چارهای نیست و باید این ساز و کار را بپذیریم.
او گفت: همانطور که به لیست سینفره مجلس تهران اعتماد داشتیم و هنوز هم از آن راضی هستیم، به این لیست شورای شهر هم اعتماد کامل داریم. شما میبینید که ساختار و استخوانبندی فراکسیون منسجم امید را لیست تهران تشکیل میدهد و نمایندگان بسیار خوبی به مجلس فرستادیم و از کارکرد فراکسیون راضی هستیم. البته ما در جریان انتخابات مجلس با حزبی بهعنوان اعتدال و توسعه ائتلاف کردیم.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات یکی از اعضای لیست اصلاحطلبان در شوراها درباره حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ اعلام کرد: به هر حال این حرفها در فضای مجازی مطرح میشود و من تا به حال چنین چیزی را نشنیده بودم ولی کنترل خواهیم کرد.
مرعشی در پاسخ به سوال دیگری درباره خروج خود از جلسه شورایعالی بهخاطر اختلافنظر با یکی دیگر از اعضای این شورایعالی، اعلام کرد: بخشی از این حرفها شایعه است. همین که شما میفرمایید بنده از جلسه خارج شدم نیز درست نیست. یکی از دوستان بنده را غلغلک داد و بیش از اندازه از حزبش حمایت کرد و من هم گفتم تمام این لیست از آن شما باشد اما از جلسه خارج نشدم.
او گفت: وقتی در هیات رییسه مسئولیت پذیرفتیم قرار شد هیچکس سهمخواهی حزبی نکند و قرار بود تا پایان کار نیز از این رویه تبعیت کنیم و وقتی دیدیم کسی سهمخواهی میکند، وظیفه داشتم اعتراض کنم و این اتفاق هم افتاد ولی مسئله اصلاً این نبود که بنده از جلسه خارج شده باشم یا اعضای شورایعالی در جریان لیست نباشند.
فرامرزیان در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم با اتکا به رای لیستی مردم، شعار توسعهیافتگی سیاسی دادند، آیا باتوجه به انتقاداتی که مطرح میشود، میتوان شکست این ادعا را پذیرفت، گفت: واقعیت این است که ما مسیری را طی کردیم که در تمام مراحل مورد توافق جمع رایدهنده نهایی بود. ما شاخصها را تعیین کردیم و برخی بزرگان هم با این شاخصها مخالف بودند اما رای جمعی مبنا قرار گرفت. بر اساس این شاخصها جمعبندی نهایی صورت گرفت.
او گفت: توسعهیافتگی و رشد لازمه پیشرفت است. اگر رفتار و منش و تعاملاتمان توسعهیافته باشد، حتماً آینده روشنی رقم خواهیم زد و اینکه وقتی افراد دلخواه ما حذف میشوند، برنمیتابیم بخاطر مدلهایی است که پیش از این تجربه میکردیم. فکر نمیکنم هیچ جریان سیاسی تاکنون خود را به این شکل در معرض قضاوت قرار داده باشد.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: پایداری بر این حرکت گامی به جلو است و توسعهیافتگی نیز مربوط به تمامی سلولهای جامعه است و این مهم صرفاً وقتی رقم خواهد خورد که تمامی اجزاء جامعه توسعهیافته باشند. به نظر میرسد این واکنشها بهنوعی عکسالعمل طبیعی جامعه و جریانی است که عقبه سیاسی روشنی دارد و قطعاً از همه این انتقادها به نفع پیشرفت و حرکت به سمت جلو استفاده خواهیم کرد.
مرعشی نیز در پاسخ به این سوال گفت: همیشه جریانهای سیاسی میتوانند به سمت تکامل حرکت کنند و میتوانند با تغییر مسیر به سمت انحطاط حرکت کنند و برای جلوگیری از این مسئله نیز کار خاصی نمیتوان انجام داد چرا که بر اساس تصمیمات انسانی رقم خورده است.
او گفت: من میتوانم وقتی نظرم تامین نشده، گذشت کنم و به این که کار جمعی جلو برود، کمک کنم و همینطور میتوانم بلافاصله قهر کنم و لیست جداگانه بدهم. این دو مسیر همیشه وجود دارد که یکی به سمت تکامل و دیگر به سمت انحطاط میرود.
عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی اعلام کرد: شاید این مشکل ناشی از این بود که شورای نگهبان نداشتیم اما همین مسئله هم تمرینی بود برای احزاب و افراد اصلاحطلب که در این شرایط که دستمان باز باشد، نیز خودمان را بیازماییم. آقای کمالی برادر عزیزمان هستند و در تمام مراحل حضور داشتند اما یکمرتبه پس از پایان رایگیری متوجه شده از میان حجت نظری و فرامرزی، نظری، از میان سرخو و علیخانی، علیخانی و از میان مسجدجامعی و فرنیان نیز آقای مسجدجامعی رای آورده و افراد حزب ایشان در لیست قرار نگرفتهاند. این مشکل ما نیست. وقتی میپذیریم یک جمع بین دو نفر یک نفر را انتخاب کند، هر حالتی پیش بیاید. ممکن است سهم کارگزاران صفر شود و مطمئن باشید در آن صورت هم باز من همین نظر را داشتم. ممکن بود حتی آقای محسن هاشمی رای نیاورد که اگر اینگونه میشد، برای بنده فرقی نداشت.
مرعشی تصریح کرد: به نظر شما کدام درست میگوید؟ کسی که وقتی از لیست بیرون میماند، همچنان حمایت میکند یا کسی که بلافاصله لیست خود را منتشر میکند. افکار عمومی باید قضاوت کند. شما نباید از بنده بپرسید چرا آنها لیست دادهاند. باید از آنها بپرسید چرا فهرست جداگانه منتشر کردهاند. در این مجموعه ۷۰۰ نفر متقاضی بودند و ۲۱ نفر وارد شدند. بنابر این ۲۱ نفر و هوادرانشان راضیاند و ۷۰۰ نفر ناراضیاند. البته عدهای قابلتوجهی بیانیه دادند و گفتند اگر انتقاد هم داریم، همچنان از لیست حمایت میکنیم که این روش مصداق تکاملیافتگی و خرد است.
او گفت: من و آقای کمالی از روز اول گفتیم سهم حزبی نمیخواهیم و تا پایان کار نیز باید بر نظرمان پافشاری کنیم. من معتقدم هر کسی عضو حزب اسلامی کار است، عضو کارگزاران و هر کسی عضو اتحاد ملت است نیز عضو ماست. چرا که ما پذیرفتهایم همگی در یک جبهه فعالیت میکنیم. ما حتماً انتقادها را وارد میدانیم اما انتقاد کردن با لیست جداگانه دادن همسنگ نیست.
عضو هیات رییسه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان یادآور شد: لیست جداگانه دادن یک استقبال از شکست و تبریک به لیست آقای چمران! فراموش نکنیم در انتخابات شورای شهر دوم، دو لیست منتشر شد. یک لیست به سرلیستی تاجزاده که ازسوی مشارکت حمایت شد و یک لیست نیز به سرلیستی آقای آشوری با حمایت کارگزاران و درنهایت اینگونه شد که تاجزاده ۱۵۹ هزار رای آورد، آشوری ۱۵۵ هزار رای آورد و چمران با ۱۶۵ هزار رای وارد شورای شهر تهران شد و هنوز هم بیرون نیامده است. اینها تجربه است و باید از آن درس بگیریم.
مرعشی تصریح کرد: آقای کمالی فکر میکند اگر جدا بشود، بیش از لیست امید رای میآورد و اشتباه میکند. هر کس که جدا شود، اشتباه کرده. چه من باشم، چه کواکبیان چه هر کس دیگری. باید افکار عمومی را به سمت این ببریم، که همه به میثاقنامه پایبند باشند. آقای اسماعیل دوستی دوست عزیز ما اخیراً پیامک داد و گفت که «من از شما توقع بیشتر داشتم» و من هم جواب دادم «من هم از شما بیشتر از این توقع داشتم»