خبرگزاری کار ایران

پورعلی‌مطلق:

نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری روز گذشته ناظران خود را معرفی کردند

نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری روز گذشته ناظران خود را معرفی کردند
کد خبر : ۴۸۹۷۶۴

دبیر ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: از نامزدها خواسته‌ایم به خاطر اینکه قانون‌گذار تکلیف کرده نامزدها می‌توانند ناظر داشته باشند ناظر خود را معرفی کنند و کسی نمی‌تواند از این امر جلوگیری کند. تا دیروز نامزدها وقت داشتند که نمانیدگان خود را معرفی کنند و این کار را انجام دادند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی پورعلی مطلق در نشست خبری خود عنوان کرد: غیر از امروز دو روز به پایان تبلیغات مانده، سه روز دیگر مهلت اخذ رای است. امیدواریم روز ۲۹ اردیبهشت شاهد حضور با شکوه مردم باشیم. همه ملزومات و اقلامی که باید برای برگزاری انتخابات در اختیار داشت آماده است و به شهرستان‌ها و استان‌های کشور فرستاده شده است. ما بیش ۶۳ هزار و ۴۲۹ شعبه در سراسر کشور داریم که در مجموع شهرستان و بخش ۱۰۶۴ هیات اجرایی نظارت می‌شود. 

او افزود: اقدامات لازم به عمل آمده ، می‌دانیم در ۳۱ استان چند شعبه اخد رای داریم ، بیشترین تعداد شعب در شهرهای تهران، خراسان رضوی، مازندران است و کمترین شعب در قم، ایلام و قزوین است. با عنایت به این که سه انتخابات پیش رو داریم، برای برگزاری این سه انتخابات مهم همه برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته، برای میان دوره‌ای طبق آخرین آمار تایید صلاحیت‌شده‌ها ۹۴ نفر در این انتخابات شرکت می‌کنند.

دبیر ستاد انتخابات کشور تاکید کرد: با پایان بررسی صلاحیت شوراهای اسلامی شهر و روستا به شکایت نامزدها رسیدگی شد و همه این افراد که در گردونه رقابت هستند به فرمانداری، بخشداری‌ها  و در سامانه مربوط به داوطلبان اعلام شده. بیست و چهار ساعت قبل از شروع اخذ رای باید تبلیغات پایان یابد با نظر به این که  شروع زمان انتخابات ۸ صبح جمعه است تبلیغات باید ۸ صبح پنج‌شنبه پایان پذیرد.

پورعلی مطلق یادآور شد:  بیش از ۱میلیون و ۱۵۰ هزار نفر سر صندوق‌ها حضور دارند. هیات اجرایی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳ نفر و درانتخابات  شوراها ۱۱ نفر هستند. بر اساس قانون وزیر کشور می‌تواند بازرسان را انتخاب کند که سر صندوق‌ها حضور داشته باشند که در این دوره سر هر صندوق ما بازرس خواهیم داشت. ۲ تا ۳ نفر محافظ سر صندوق داریم و شورای نگهبان هم می‌تواند نفراتی را بنا بر صلاحدید قرار دهد.

او با بیان اینکه تعداد صندوق اخذ رای بیش از ۱۲۰ هزار صندوق خواهد بود، گفت: ما ۱۰۰۰ و ۲۲۴ شهر داریم از این تعداد در  ۱۴۱ شهر انتخابات الکترونیک برگزار می‌شود و تعداد کرسی‌های برخی از شهرها ۷ تا ۹ نفر است. تمام سازوکارهای مربوط به برگزاری انتخابات انجام شده و در حال حاضر در برخی از جاها به صورت انتخابات الکترونیک در حال برگزاری است تا ایرادات برطرف شود. کمیسیون بررسی تبلیغات، هیات‌های نظارت و اجرایی، ستاد انتخابات هر کدام کار خود را انجام می‌دهند. احساس من این است که انتخابات پرشکوهی خواهیم داشت و حضور مردم را رکورد خواهیم زد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: از نامزدها خواسته‌ایم به خاطر اینکه قانون‌گذار تکلیف کرده نامزدها می‌توانند ناظر داشته باشند ناظر خود را معرفی کنند و کسی نمی‌تواند از این امر  جلوگیری کند. تا دیروز نامزدها  وقت داشتند که نمانیدگان خود را معرفی کنند و این کار را انجام دادند. نماینده هیات‌های اجرایی هم از صبح روز اخد رای در  فرمانداری و بخشداری حضور خواهند داشت. تمام تعرفه‌ها، مهرها، صندوق همه ملزومات محیا است و حتی در شعب الکترونیک اگر به هر دلیل انتخابات الکترونیک انجام نشد ملزومات انتخابات دستی فراهم است تا روند انتخابات با مشکل برخورد نکند.

پورعلی مطلق عنوان کرد: ۲۰۰ میلیون تعرفه برای این دوره از انتخابات چاپ شده است.

او در پاسخ به این سوال که در این دوره تخلفات چه میزان بوده است، گفت: در این دوره باتوجه به آماری که گذشته داریم تخلفات کمتر بوده است، اما تا ثابت نشود نمی‌توان گفت جرمی انجام شده یا خیر ، البته مواردی هست که سوءتفاهم ایجاد شده و باید بررسی کرد. طبق قانون کسی نباید مرتکب جرم انتخاباتی شود کسانی که مسئولیت مستقیم در امر انتخابات دارند، حق ندارند له و یا علیه نامزدها اقدام کنند، اما مثلا مدیر کل و یا مدیری که هیچ مسئولیتی ندارد اگر در انتخابات فعالیت کند که جرم نیست.

دبیر ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که صدا و سیما تصاویر مربوط به مستند یکی از نامزدها را حاوی که حمله به ماشین رئیس جمهور بود حذف نکرد آیا این مصداق هتک حرمت نیست و نباید حذف می‌شد، گفت:  بر اساس ماده ۶۲ و ۶۳  کمیسیون بررسی تبلغیات مشخص کرده است که چه چیزی مصداق تخریب و هتک حرمت و جرم انتخاباتی است صدا و سیما یک سازمانی است که وظایف مشخص دارد. این کمیسیون درباره برنامه‌های زنده می‌تواند نظر دهد، اما در مورد برنامه‌های ظبط شده اعضای کمیسیون بررسی نظر می‌دهند که تشکیل شده از  وزیر کشور، دادستان کل کشور، دبیر هیات اجرایی، رئیس صدا و سیما، رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما و شورای نگهبان که بر روند این کار نظارت دارند، تصمیمات با رای جمع  تصویب می‌شود فقط نظر یک فرد نیست ، رای هیچ کدام بر یکدیگر ارجحیت ندارد.

او درباره اینکه انتخابات خارج از کشور چگونه برگزار می شود، گفت: خوشبختانه بر اساس حکمی که وزیر کشور  ابلاغ کرده  رئیس ستاد انتخاب خارج از کشور انتخاب شده و از طرف شورای نگهبان هم هیأت اجرایی انتخاب شدند، ۱۳۴ نمایندگی و هیات اجرایی خواهیم داشت و بیش از ۲۸۶ شعبه اخذ رای و ۳۰۴ صندوق را خارج داریم که رو به افزایش است و در مقایسه با دوره قبل ۱۲ درصد رشد داشتیم. وزارت خارجه زحمات زیادی کشیدند و تمامی ملزومات فرستاده شده امیدواریم در این دوره بتوانیم تعداد رای دهندگان بیشتری داشته باشیم.

پورعلی مطلق یادآور شد: رئیس ستاد انتخابات خارج از کشور علی‌اصغر محمدی و حسن قشقاوی هم رئیس هیات اجرایی است. ایرانیان مقیم کانادا هم می‌توانند با سازکاری که تعبیه شده رای دهند  همه آماده باش هستند درثبت احوال تا افرادی که کد ملی ندارند تلفنی کد ملی خود را دریافت کنند. بعداز انتخابات کلیه گزارش ها و اتهامات مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. بر اساس آخرین آمار از هیات‌های اجرایی حدود ۴ درصد صلاحیتشان احزار نشد و حدود ۶/۲ درصد هم انصراف دادند .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز