ظریف در پاسخ به ایلنا:
برخی از دوستان در داخل با عزت مردم بازی میکنند/ مجبور نیستیم نفت بفروشیم و کالاهای بنجل بخریم
وزیر خارجه تاکید کرد: یک هیاتی از وزارت خارجه کانادا در ایران است و بحث برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور را دنبال میکنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدجواد ظریف در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص رایزنیهایش در پاکستان گفت: ما بحثهای خیلی خوبی در پاکستان داشتیم و پاکستانیها وعده دادند حضورشان را در منطقه مرزی افزایش دهند و مانع حمله تروریستها شوند.
نکات سردار باقری نظرات جمهوری اسلامی است
او با اشاره به اظهارات سردار باقری اظهار داشت: نکاتی که توسط سردار باقری مطرح شده است، نکاتی است که جمهوری اسلامی در دفاع از خودش در مقابله تروریسم به آن میکند. این گفتوگو بین سفرا در تهران و پاکستان یک مطلب طبیعی است. امیدواریم دولت پاکستان به وظیفه خود عمل کند و مانع عملیات تروریستی از ناحیه اشرار در پاکستان شود.
آخرین رایزنیها برای برگزاری انتخابات در کاندیداها
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با حل مشکل صندوقهای رای در کانادا تصریح کرد: هیاتی از وزارت امور خارجه کانادا در ایران است و این بحث را انجام میدهیم. چند شب گذشته هم در ادامه بحثهایی که مدتهاست با کاناداییها داریم با وزیر امور خارجه کانادا صحبت کردم.
ظریف افزود: متاسفانه مقررات کانادا این است که رایگیری باید در اماکن دیپلماتیک انجام شود و همانطور که اطلاع دارید در دولت گذشته کانادا اقدام به قطع رابطه سیاسی با ایران کرد و ما حضور دیپلماتیک در کانادا نداریم. وزیر امور خارجه گفتند علاقهمندیم که این کار انجام شود ولی هنوز به ترتیباتی که بتوانند بر اساس آن، این کار را برای این انتخابات انجام بدهند، نرسیدهاند.
او با بیان اینکه ما امروز کماکان بحث را ادامه میدهیم ولی وضعیت بسیار خوبی در آمریکا داریم، خاطرنشان کرد: شعب اخذ رای زیادی در آمریکا داریم. شهروندان ایران در کانادا میتوانند به شهر نزدیک خود در آمریکا مراجعه کنند ولی ما کماکان تلاش خود را ادامه میدهیم. در باقی کشورها صندوقهای متعددی داریم که امیدوارم بتوانیم فرصت را برای ایرانیهای خارج از کشور مهیا کنیم تا بتوانند با همان نشاط هموطنهای داخل کشور در تعیین سرنوشت خود حضور پیدا کنند.
دنیا دیپلماسی ما را دیپلماسی موفقی میداند
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به دیپلماسی دولت یازدهم انتقاد میکنند. پاسخ شما به این انتقادات چیست؟ ابراز داشت: دنیا دیپلماسی ما را دیپلماسی موفقی میداند و البته این موفقیت همان طور که رهبری تاکید کردند، مرهون حضور مردم، صبر و سربلندی آنان است.
کاندیداها عزت مردم را زیر پا نگذارند
ظریف با بیان اینکه حضور و مشارکت مردم و عزت آنان را کاندیداهای انتخابات زیر پا نگذارند، عنوان کرد: کاندیدها باید حرفهایی بزنند که در شأن مردم ایران باشد چراکه دیپلماسی ایران متناسب با شأن مردم است و دیپلماسی سربلندانه و عزتمدارانه است. شما هر کجا سوال کنید همه دنیا این صحبت را با شما میکنند و باعث تأسف است که برخی از دوستان در داخل با عزت و سربلندی مردم بازی میکنند.
در دولت قبل حتی یک سوئیفت انجام نمیشد
او در پاسخ به این سوالی درخصوص انتقاد برخی از نامزدها از وضعیت دیپلماسی اقتصادی و دستاوردهای اقتصادی برجام یادآور شد: وقتی این دولت آغاز به کار کرد و دوستان آقایان مشغول به کار بودند، ما یک کارگزاری خارجی نداشتیم و سوئیفت انجام نمیشد. در حوزههای دیگر هم از قبیل نفت و کشتیرانی به همین شکل بود اما امروز وضعیت تغییر کرده است. ولی دوستان به دنبال این هستند که وانمود کنند هنوز وضعیت تغییر نکرده است.
زمانی هم قاچاق میکردیم و هم خامفروشی
این دیپلمات عالیرتبه با یادآوری اینکه ما زمانی هم قاچاق میکردیم و هم خامفروشی، بیان کرد: پول نفت خود را در اختیار برخی دلالها میگذاشتیم که منابعی از این کشور را نابود کردند. حالا که این دولت زمینه فروش نفت را به صورت رسمی فراهم کرده است و فراموش نکنیم که اگر دولت میخواست همچنان خامفروشی کند تمام انبارهای ما پر از محصولاتی بود که به دلیل تحریم نمیتوانستیم آنها را بفروشیم که دیگر تقریباً جایی برای انبار کردن آنها نداشتیم.
مجبور نیستیم نفتمان را بفروشیم و کالاهای بنجل خرید کنیم
ظریف افزود: کشتیهای ما وسط دریا سرگردان بودند چراکه مشتری نداشتند و آنها حتی میخواستند که خامفروشی کنند، اما مشتری برای خرید همان مواد خام هم وجود نداشت و کشور نمیتوانست با عزت در صحنه جهانی حضور پیدا کند اما امروز شرایط عوض شده است و نفتمان را در برابر نفتهای معتبر بینالمللی میفروشیم و به قول برخی مجبور نیستیم نفتمان را بفروشیم و کالاهای بنجل خرید کنیم. بلکه میتوانیم با فروش نفتمان کالاهای لازم خود را بخریم.
عربستان در شانی نیست که جمهوری اسلامی را تهدید کند
او در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر مقامات عربستان گفت: ما تصور میکنیم که دولت عربستان سعودی دنبال تنش و تشنج است. این سیاست یک سیاست خطرناک است و هیچ فایدهای برای عربستان نداشته و جز ناامنی برای آن کشور نداشته است. البته واضح است که دولت عربستان در شأنی نیست که جمهوری اسلامی ایران را تهدید کند.
توضیحات ظریف در رابطه با سند ۲۰۳۰ یونسکو
وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی در زمینه سند ۲۰۳۰ اظهار داشت: ایران در طول ۳۰ الی ۴۰ سال گذشته که من در مناصب مختلفی حضور داشتهام به بسیاری از کنوانسیونهای بینالمللی از جمله کنوانسیون حقوق کودک پیوسته است، اما همه موارد این کنوانسیونها مورد تأیید ما نبوده است.
ظریف اضافه کرد: سند ۲۰۳۰ که در واقع یک چارچوب اقدام است و سندی الزامآور نیست و برخی پیشنهادها در آن وجود دارد و چند بند در این سند است که البته با دیدگاههای ما مطابقت ندارد. البته برخی دوستان در مصاحبههای تلویزیونی برخی حرفهایی زدند که واقعاً در آن سند این حرفها وجود نداشت. همان زمان وزیر آموزش و پرورش ما مطرح کردند که ما به اجرای مواردی خواهیم پرداخت که مورد تأیید خودمان باشد و هر مورد که با دیدگاههای ما و موازین شرعی و عرف ما مغایرت داشته باشد، هیچ تعهدی به آن نخواهیم داشت و همین موضع را آقای فانی در اجلاس یونسکو نیز تکرار و به صورت مکتوب نیز این موضع از طرف ایران مکتوب شد.