برنامه نامزدها برای حفظ سبک زندگی ایرانی اسلامی؛
روحانی: درصد درست نمیکنیم و رییسجمهور صددرصد مردم هستیم
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: مردمفریبی نمیکنیم. درصد درست نمیکنیم و رییس جمهور صددرصد مردم هستیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسن روحانی در دومین مناظره زنده تلویزیونی در پاسخ به سوالی در مورد سبک زندگی ایرانی و اسلامی عنوان کرد: مساله فرهنگ و سبک زندگی جامعه ما یک مساله بنیادین است و در این زمینه تلاش های بسیار خوبی شده و امروز شاهدیم مردم احساس آزادی بیشتری میکنند.
او افزود: این مناظره سیاسی و فرهنگی است باید ببینیم چگونه میخواهیم با مردم رفتار کنیم. آیا میخواهیم آنها را در همه زمینهها توانمندتر کنیم یا در زندگی آنها بیشتر مداخله کنیم مردم باید انتخاب کنند دولتی که اتکایش به مردم است یا دولتی که با مداخله و انحصار در زندگی آنها میخواهد مسائل را حل کنند.
روحانی تاکید کرد: برخی آمارها جالب است برای مردم و یادآور روزهایی که وعده و وعید میدادند و دیدیم پایان آن دولتها وضع مردم به چه شکل شد. دیدیم مردم در چه وضعی افتادند؟ دیدیم وضع تورم چگونه شد؟ و دیدیم وقتی مردم به بیمارستان میرفتند باید حتی ملافه و دمپایی را هم از بیرون خریداری میکردند و دیدیم عزت آنها زیر پا گذاشته میشد.
روحانی با اشاره به خریدهای مردم در دوران قبل از دولت یازدهم خاطرنشان کرد: در آن دوران، سبک زندگی شده بود که مردم صبح به فروشگاه میرفتند و کالا را برای فردایشان خریداری و ذخیره میکرددن چون نمیدانستند شرایط فردا چگونه میشود.
او با بیان اینکه امروز آرامش در کشور ایجاد شده و در سایه آن مشاهده می کنیم زندگی مردم در مسیر درست قرار گرفته است، ابراز داشت: سبک زندگی از اخلاق و ایمان آغاز میشود. اگر انقلاب، نظام و قدرت مردم را باور داشته باشیم، مردمفریبی نمیکنیم و با صداقت با مردم رفتار میکنیم و انشقاق و درصد درست نمیکنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور، رئیس جمهور همه مردم است، عنوان کرد: ما نباید تقسیمبندی کنیم و کپیبرداریهای ناشیانه نکنیم. یک زمانی در یک کشوری یک جنبشی چند درصدی ایجاد شده است و هماینک نیز با کپیبرداری همان کار را میکنیم.
روحانی با بیان اینکه انشقاق جامعه، امنیت جامعه را از بین میبرد، یادآور شد: هر کجا متحد بودیم، موفق شدیم. هر کجا در برجام متحد بودیم موافق بودیم و هرکجا در برجام ناکام بودیم، بخاطر انشقاق بوده است. دیدیم شهرهای زیرزمینی را نشان دادند تا برجام را برهم بزنند. روی موشک شعار نوشتند تا برجام را برهم بزنند. از این مسئله جامعه عبور کرده است چون اخلاق را انتخاب کرده بود.
جهانگیری: در ایران هیچ قومی از قوم دیگر ایرانیتر نیست
جهانگیری درمورد سخنان روحانی گفت: سبک زندگی از موضوعات مهمی است که مقام معظم رهبری مطرح کردند و در دستور کار دستگاههای فرهنگی قرار گرفت. ما در بخش های اقتصادی وقتی به چالشهای پیش روی کشور نگاه میکنیم میبینیم به دلیل اینکه در منطقه خشک هستیم و باکم آبی روبرو هستیم اما در مصرف آب سرانه ما از کشورهای پر آب نیز بیشتر است.
او ادامه داد: متاسفانه ما هم در مصرف کالاهای مصرفی و هم مصرف منابع طبیعی زیاده روی میکنیم .مهم این است که با استفاده از سبک زندگی از این عوارض به طور جدی پرهیز کنیم ما در کشوری هستم که تنوع قومی در ایران وجود دارد این تنوع قومی تهدید نیست یک فرصت است زبانها و فرهنگهای مختلف کشور ما را رنگارنگ کرده است.
جهانگیری در واکنش به سخنان روحانی گفت: لر و بلوچ و آذری و فارس کنار هم هستند؛ در ایران هیچ قومی از قوم دیگر ایرانیتر نیست. دولت معتقد است هر قومی زبان مادری ای را باید حفظ کند؛ دولت برای زبان کردی و اذری این رویه را اجرا کرد و امیدواریم برای تقویت همبستگی هر چه بیشتر، اقداماتی که لازم است صورت گیرد.
هاشمیطبا: بدون صداقت حرف زدن سبک زندگی درستی نیست
هاشمیطبا در واکنش به اظهارات روحانی گفت: من فکر میکنم سبک زندگی ما از همین تریبونها است که شکل میگیرد سبک صادقانه یا سبک پرحرارت یا مصنوعی یا بدون واقعی و بنا کردن یک عمارت بر روی آب. ما مسائل مختلفی از لحاظ فکری داریم که در سنت ما بوده و آن را با اسلام خلط کردیم بعضی سنتهایی داشتیم که به عنوان امر پسندیده به مردم گفتیم علمای ما باید سبک زندگی اسلامی را برای ما بگویند.
او تاکید کرد: اینکه فقط بگوییم سبک زندگی اسلامی کفایت نمیکند مثلا در سبک زندگی اسلامی گفته شده است که داشتن خانه بزرگ و مکتب بزرگ مستحب است بسیاری از افراد به دنبال این رفتند که باعث به وجود آمدن شکاف طبقاتی در بین مردم شد.
او خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به جای درستی، صداقت و گفتن همه مطلب درست کار دیگری بکنیم سبک زندگی درستی نیست ما قرارداد کرسنت داشتیم و میگوییم به خاطر این قرارداد ما ۱۴.۵ میلیارد دلار جریمه شدیم اما ما خاطر اجرا نشدن آن در دولت نهم و دهم ۱۴.۵ میلیارد دلار جریمه شدیم که باید به مردم تمام حقیقت را بگوییم.
رییسی: اگر دولت انقلابی نباشد نمیتواند سبک زندگی را ایجاد کند
رییسی در نقد سخنان روحانی گفت: چون سوال در خصوص سبک زندگی است نخست باید سبک زندگی غربی را نقد کرد آنها تولید سودآور و گسستهایی در خانواده دارند اما در زندگی اسلامی عمران و آبادانی طبیعت، مصرف درست و ایثار و گذشت وجود دارد. اقدام در این رابطه یک دولت انقلابی میخواهد.
او افزود: اگر دولت انقلابی نباشد نمیتواند سبک زندگی را ایجاد کند. در روزنامهها قبل از انتخابات چقدر اصلاحطلبان شما را نقد کردند؟ من در سفرهای استانی دیدیم مردم کردستان و کرمانشاه میگفتند چرا مشکلات ما با توجه به وعدههای دولت روحانی حل نشد است. ما با تلاش و با امکانات دانشگاهی در دولت کار و کرامت میگوییم و نظر میدهیم. ما می گوییم این منابع از کجاست اگر بخواهند.
قالیباف: ما قدر صلح را میدانیم
قالیباف در پاسخ به سخنان روحانی گفت: همین طور در ابتدای صحبت کردم فرهنگ دستوری نیست، فرهنگ نباید قیم داشته باشد ، باید به مردم اعتماد کرد و فرهنگ را به دست خود آنان بسپاریم، باید از اهالی فرهنگ تکیریم به جای آورد.
او افزود: باید اهل فرهنگ را بشناسیم نه این که در حوزه موسیقی از آنها استفاده ابزاری کنیم این خوب نیست برای موسیقی چه کردیم ؟
این نامزد انتخاباتی به اقدانات شهرداری تهران در زمینه فرهنگ اشاره و عنوان کرد: ده میلیارد تومان خرج موسیقی در شهر تهران شده، اقتصاد سینما در شهر تهران تاثیر کشوری داشته است، در حوزه تئاتر دهها سالن افتتاح شد و چندین هزار صندلی به صندلیهای سینما و سالن های تاتر اضافه شد.
او افزود: ۱۲ سال توفیق خدمت به اهالی فرهنگ را داشتهایم و این برای ما مهم است .
قالیباف با بیان این که مردم را از جنگ نترسانیم اظهار کرد: امروز مردم را از جنگ میترسانیم ، چرا ما مردم را از جنگ میترسانید ، کسی از جنگ آسیب دیده است ما هستیم ، بهترین دوستان و برادران ما در کنارمان جان دادند.
قالیباف تاکید کرد: ما قدر صلح را میدانیم اگر قدرت نداشته عزت و کرامت ما را زیر پا میگذراند مردم را از جنگ نترسانید آن کسی که وعده میدهد باید عمل کند ، من به برنامه ۵ میلیون شغل متعهد هستم اگر عدهای وعده میدهند جناب عالی نگویید نمیتواند.
میرسلیم: جوانان ما اکنون دچار از خود باختگی شدهاند
میرسلیم در واکنش به اظهارات روحانی گفت: سبک زندگی ایرانی اسلامی مساله خیلی مهمی است که در دوران شما به آن اهمیت داده نشده است.در دوران شما با رشد دنیاطلبی، حقوقهای نجومی و اختلاسهای سرسامآور روبرو بودیم. این افسرده کننده بوده و آیا با فرهنگ ایرانی و اسلامی مطابقت دارد؟
او ادامه داد: در کشور برخی در کاخ زندگی کرده و برخی از مردم در زبالهها به دنبال نان خود میگردند. در کشور خانواده تضعیف شده طلاق افزایش یافته و ازدواجها کاهش یافته است آیا این به معنای رشد فرهنگ ایرانی اسلامی است؟ آیا فرهنگ ایرانی و اسلامی با اسراف سازگاری دارد؟ در حالی که خود دولت نمونه بدی از اسراف است. این فرهنگ اصالت را به اشتغال ، فعالیت و کار میدهد در حالی که در دوران شما رکود سراسری کشور را فرا گرفته بود.
این نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: در فرهنگ ایرانی و اسلامی آیا باید شاهد باشیم دروغگویی و عدم پاسخگویی حتی در دولت هم رشد کند ؟ در یک فرهنگ ایرانی و اسلامی باید شاهد خودباوری و افتخار جوانان به ایرانی بودن خود باشیم، با این حال جوانان ما اکنون دچار از خود باختگی شدهاند.
روحانی: باید مردمفریبی را کنار گذاشته و واقعیات را به مردم بگوییم
حسن روحانی در ادامه این نشست در پاسخ به انتقادات گفت: چون به مسئله کرسنت اشاره شد، من باید به نکتهای اشاره کنم. پرونده کرسنت هنوز در داوری است و هنوز داوری به پایان نرسیده و در این زمینه باید موفق شویم و این رقمها هم درست نیست.
او ادامه داد: ما امروز میخواهیم چه کنیم؟ میخواهیم به قبل از سال ۹۲ برگردیم یا آنکه راهی که ملت ایران در این سه و نیم سال گذشته با همه دشواریها رفته و پیموده را ادامه بدهیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما وسط راه هستیم، اظهار داشت: آنچه گفته میشود و شعار داده میشود، وعدهای است که با واقعیت منطبق نیست. به هرحال یک برنامه پنج سال نوشته شده و در مجلس به تصویب رسیده است. اگر ما خوب و درست عمل کنیم، میتوانیم در کشور رشد هشت درصدی داشته باشیم و رهبری نیز همین خواسته را داشتند.
روحانی افزود: آنهایی که شعار رشد ۲۶ درصدی دادهاند، مگر این مسئله شدنی است؟ مگر میشود رشد ملی را در چند سال ۲.۵ برابر کرد. این شعارها واقعی است یا توخالی؟ کجای دنیا این اتفاق شده است که ما هم آن کار را بکنیم.
او با بیان اینکه چرا دقیق سخن نمیگوییم، تصریح کرد: در سال ۹۱، رکود و رشد ما چقدر بود؟ رشد کشور به منهای شش و هشت دهم درصد رسیده بود. اینک که رشد کشور به بالای هشت درصد رسیده است، شعار رکود میدهیم؟ بله در بخشیهایی خلا وجود دارد و باید تلاش شود.
رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه باید مردمفریبی را کنار گذاشته و واقعیات را به مردم بگوییم، خاطرنشان کرد: چه دولتی برای موسیقی اقدام کرد. ارکستر ملی و سنفونیک را چه دولتی انجام داد و کدام دولت آن را راهاندازی کرد؟ کدام دولت خانه سینما را راهاندازی کرد؟ کدام دولت هنرمندان را امیدوار کرد.
روحانی با بیان اینکه باید راه امیدوار را ادامه بدهیم و بذر یاس پاشیده نشود، ابراز داشت: ما وعده دادیم که هم سرمایه خارجی بیاوریم، هم فناوری را آورده و هم مدیریت لازم را کسب کرده و هم صادرات را افزایش دهیم. من چند روز قبل پروژهای را افتتاح کردم که نمونه عینی همین مسئله بود.
او در جمعبندی اظهارات خود گفت: یک اتومبیل فرانسوی را قرار است در کشور بسازیم در چند ماه پیش این کار شروع شده است امروز قرارداد ما ۶۰ – ۴۰ است و به مروز تا ۷۰ -۳۰ به نفع ما میرود و از میزان تولید این خودرو ۳۰ درصد آن را صادر میکنیم برای این کار ۲۷۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کرده این وعده ماست که عمل کردهایم ما وعده نمیدهیم بلکه عمل میکنیم و به مردم گزارش میدهیم.
او افزود: شرایطی که امروز در آن قرار داریم دو راهی است که یک سوی آن شعار و وعده و یک سوی آن عمل و اجرا است به عبارتی بین دولتی آمرانه یا دولتی مردمسالار قرار داریم.