خبرگزاری کار ایران

هاشمی‌طبا در برنامه رادیویی:

افزایش ۳برابری یارانه‌ها عملیاتی نیست/ وعده انتخاباتی با هدف رای جمع کردن تبعات اجتماعی دارد

افزایش ۳برابری یارانه‌ها عملیاتی نیست/ وعده انتخاباتی با هدف رای جمع کردن تبعات اجتماعی دارد
کد خبر : ۴۸۴۹۱۵

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: متاسفانه بعضی افراد از جمله معیشت درست استفاده نمی‌کنند و آن را به دستاویزی برای کسب رای و جمع‌آوری رای قرار دادند و یا گروهی می‌گویند که می‌توان یارانه را سه برابر کرد در حالی که این حرف ها عملیاتی و صحیح نیست و مشخص نیست که دولت چگونه می‌تواند به این وعده‌ها عمل کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مصطفی هاشمی طباء نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در برنامه بدون واسطه با مردم که از رادیو ایران پخش می شد با اشاره به سوابق خود گفت: امروز آرامش و امنیتی که ما داریم به خاطر خون شهدا و ایثارگری‌های آزادگان و جانبازانی است که تلاش کردند تا نظام مقدس ما باقی بماند و ما نیز باید به آرمان‌های آنها پایبند بمانیم .

او ادامه داد: ما باید دفاع مقدس سرلوحه کار خود قرار دهیم و تمام تلاش خود را برای بقا و ماندن در کشور و فدارکاری دائمی به کار ببریم و این فداکاری کاری نیست جز این که تلاش کنیم تا یک زیست خوب برای هموطنان ایجاد کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه دفاع مقدس و جنگ هشت ساله تمام شده اما تهاجم همچنان وجود دارد گفت: درست است که امروز کشور از لحاظ امنیتی حفظ شده و ما دارای امنیت هستیم اما واقعیت این است که امروز نوع دیگری از تهاجم به کشور صورت گرفته است .

او ادامه داد: تهاجم به کشور دو گونه است برخی تهاجمات داخلی و برخی تهاجمات خارجی است. تهاجم خارجی مانند بیماری است که از بیرون بدن را مورد حمله قرار می‌دهد اگر مثلا زخمی بر بدن وارد شود می توان آن را راحت درمان کرد .

او ادامه داد: تهاجم داخلی مانند بیماری است که از درون بدن انسان را دچار مشکل می‌کند و بسیار خطرناک است زیرا بیماری‌های درون نشانه‌هایی ندارند و به عنوان بیماری خاموش شناخته می‌شود. امروز نیز به نظر من کشور در بخشی از موارد از داخل مورد تهاجم قرار گرفته است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این تهاجم از طرف گروهی آگاهانه و از طرف گروه دیگر ناآگاهانه صورت می‌گیرد. برخی افراد سودجو آگاهانه و فقط با حفظ منافع خود بر کشور تهاجم می‌کنند و برخی نیز ناآگاهانه اعمالی انجام می دهند که به کشور ضرر و زیان می رسد.

او ادامه داد: یکی از بخش‌هایی که در کشور مورد تهاجم قرار گرفته محیط زیست و کشاورزی است. امروز ما شاهدیم که چاه‌های آبی ما که از آنها آب کشاورزی تامین می شده دچار فرورفتگی شده و حتی تا ۴۰۰ متر نیز بعد از حفر نمی توانیم به آب برسیم و یا رودخانه دچار آلودگی شدند و فاضلاب ها مستقیم به رودخانه ها وارد می شوند.

هاشمی‌طباء با اشاره به اینکه مساله آب بسیار مهم است گفت: نباید آب را مانند یک کالای مصرفی در نظر گرفت و استفاده کرد بلکه همه باید تلاش کنیم که از آب و هوا به خوبی استفاده کنیم تا آیندگان نیز از آن بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: آب و هوا میراث آیندگان است و همانگونه که گذشتگان برای ما آن را باقی گذاشتند ما نیز باید میراث خوبی در این بخش برای آیندگان قرار بدهیم.

هاشمی طباء افزود: شبکه برق، گاز ، ساختمان‌ها و بسیاری از صنایع دست‌ساز در آینده اماکن بازسازی و اصلاح دارد اما آب و هوا، خاک ، محیط‌زیست تجدید ناپذیر هستند و یا بسیار سخت قابل تجدید پذیری هستند و اگر از دست بروند برای نسل امروز و آینده قابل بازسازی نیست.

معاون رییس دولت اصلاحات اظهار کرد: از این منظر تلاشی که امروز برای حفظ محیط زیست و ایجاد ایرانی آباد صورت می‌گیرد کمتر از تلاش رزمندگان برای حفظ خاک و سرزمین نیست و ما باید از تمام ابزارهای مختلف قوانین ، اصلاح ساختارهای کشاورزی تلاش کنیم تا محیط زیست را حفظ کنیم.

هاشمی‌طبا در بخش دیگری از این گفت‌وگو بر لزوم حمایت از مستضعفان، محرومان و خانواده‌های بی سرپرست تاکید کرد و گفت: سازمان بهزیستی و کمیته امداد با وجود کمبود امکانات و محدودیت‌های مالی خوب عمل کردند و ضمن حمایت از محرومان برای آنها شغل ایجاد کردند هرچند مانند همه دستگاهها ممکن است اشتباهاتی نیز داشته باشند.

او با بیان اینکه یارانه‌ای که امروز می دهیم در زندگی بسیاری از اشخاص تاثیری ندارد، افزود: چه آن فردی که ماهی یک میلیون تومان درآمد دارد و چه کسانی که درآمدهای بیشتری دارد تغییر محسوسی در زندگی آنها روی نمی‌دهد. پس بهتر است که این مبلغ را از آنها بگیریم و به شش میلیون نفری که تحت پوشش این سازمان ها هستند و در یک خانه‌ای که معلول در آن زندگی می‌کند با وجود حداقل درآمد امکان پوشش تمام هزینه‌ها وجود ندارد، به آنها پرداخت شود. در طی این سال‌ها به دلایل مختلف مانند تصادف، خانواده‌های بی‌پرست زیاد شده است. ما در کشور این امکان را داریم که به آنها کمک کنیم. به همه نباید کمک شود. کرامت و شخصیت مردم ییش از آن است که پولی در جیب آنها بگذاریم. مردم علاقمند هستند که به محرومین کمک کنند و این هم با هدایت و سیاست‌گذار دولت قابل تحقق است.

هاشمی‌طباء در خصوص اشتغال گفت: حمایت از کسب و کار می‌تواند اشتغال ایجاد کند و تولید ناخالص ملی ما بالا برود. اگر جی دی پی ما بالا برود درآمد سرانه مردم نیز افزایش خواهد یافت.  این امر بهتر است تا بخواهیم به صورت مصنوعی این کار را انجام دهیم. همانطوری که ارز را یک شبه از هزار تومان به سه هزار تومان رساندیم الان نیز می‌توانیم آن را ۱۰ هزار تومان بکنیم اما این امر ایجاد تورم می شود ما می توانیم از طرق تولید ، کشاورزی به اشتغال دست پیدا کنیم .

او ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های اشتغال توجه به بخش صنعت است. امروز در تمام دنیا صنایعی وجود دارد که اتوماسیون محور هستند و کارگربر نیستند . این صنعت به دلیل بالا رفتن بهای تمام شده کالا نمی‌تواند کالایی را ارایه کند که مردم خرید باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: فرض کنید دولت یک کارخانه تولیدی تلویزیون احداث کند و سالانه دومیلیون دستگاه تولید کنند اما آیا می‌تواند آن را بفروشد؟ ما کارآفرینانی می‌خواهیم که آن را در بازار به فروش برساند و صادر کند سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی باید به گونه ای باشد که محصولات را بتوانیم صادر کنیم که این امر فقط از طریق کارافرینان برتر و کمک به آنها از طریق بانکداری اسلامی میسر است .

او تصریح کرد: کشاروزی گسترش باغداری اشتغال ایجاد می کند اما این امر موقتی است و قادر به مقابله با ۹ میلیون بیکار در کشور نیست. اما راهسازی، ساختمان سازی و ابنیه اشتغال پایدارتری ایجاد می‌کند. اما اگر می خواهیم به دنبال اشتغال دائم باشیم باید به سمت صنعت توریسم برویم. جذب توریست برای کشور اعم از گردشگر داخلی و خارجی اشتغال زیادی تولید می‌کند. این صنعت احتیاج به نیرو ، هتل ، مترجم و دیگر شاخه‌های شغلی دیگر دارد ضمن آنکه توریسم با خودش پول می آورد و تولیدات داخلی اعم از فرش و قالیچه را می خرد. در کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا که سالانه ۸۰ میلیارد دلار از این محل درآمد دارند از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند.

هاشمی طبا با اشاره به اهمیت تولید و اشتغال گفت: باید برای گسترش تولید و اشتغال به کارآفرینان احترام بگذاریم. هر تولیدی نیاز به عرضه دارد و عرضه نیز با فروش  بازار محقق می‌شود. دولت می‌تواند با ایجاد بازار خوب و همچنین گسترش مناسبات خارجی و طرح دوستی با کشورهای همسایه  بازار خوبی را باری کالاهای داخلی ایجاد کند.

او ادامه داد: همچنین می‌توان همزمان با صادر کردن کالاها تکنولوژی‌های جدید را از طریق مهندسین و متخصصین وارد کرد و سطح فنی کارخانه‌ها و تولیدات خود را افزایش دهیم.

هاشمی‌طبا افزود: البته هر فردی را نمی‌توان به عنوان کارآفرین معرفی کرد. افراد کارآفرین در کشور بسیار محدود هستند و ما امروز با خیل عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجهیم که بیکار هستند اما آنها سرمایه‌های مهمی هستند و می‌توانیم از آنها در مشاغل مختلف استفاده کنیم.

معاون رییس دولت اصلاحات با اشاره به اینکه نباید از دولت توقع داشت که همه کارها را انجام دهد گفت: مسائل مهم همچون بهداشت و درمان، امنیت، آموزش بر عهده دولت است و همین موارد آن قدر هزینه دارد که بار دولت را افزایش داده است و دولت مجبور شده برای تامین هزینه‌های این بخش‌ها هر کاری را بکند.

هاشمی طبا افزود: بدنه دولت بسیار وسیع شده است و امروز دیگر نمی‌تواند هزینه‌های خود را تامین کند هر چقدر بار دولت افزایش پیدا کند فشار بیشتری بر مردم وارد می‌شود.

او ادامه داد: دولت برای تامین نقدینگی خود به دنبال واردات و یا فروش ارز رفته است. ما در سال‌های گذشته ۴۰ میلیارد دلار فقط برای خرید بنزین هزینه کرد‌ه‌ایم و بیشس از ۷۰ میلیارد دلار برای خرید کالاهای دیگر هزینه شده است در حالی که با این رقم‌ها می‌توان هزار کارخانه درست کرد و حتی اگر ۳۰ درصد از این هزینه‌ها صرف ساخت اماکن جدید و زیرساخت می‌شد امروز بسیاری از مشکلات حل شده بود.

هاشمی طبا با اشاره به اینکه امروز دولت به شکل‌های مختلف از مالیات و ارزش افزوده از مردم پول می‌گیرد افزود: خدماتی که دولت برای جامعه انجام می‌دهد بسیار سنگین است و اگر دائم ما از دولت توقع داشته باشیم این بار افزایش پیدا می‌کند.

او با انتقاد از وعده‌های برخی نامزدها در انتخابات های گوناگون گفت: بسیاری از وعده‌هایی که داده می‌شود اصلا درست نیست و امکان تحقق ندارد بلکه باید وعده‌هایی داده شود که بتوان به آنها عمل کرد.

هاشمی‌طبا ادامه داد: متاسفانه بعضی افراد از جمله معیشت درست استفاده نمی‌کنند و آن را به دستاویزی برای کسب رای و جمع‌آوری رای قرار دادند و یا گروهی می‌گویند که می‌توان یارانه را سه برابر کرد در حالی که این حرف ها عملیاتی و صحیح نیست و مشخص نیست که دولت چگونه می‌تواند به این وعده‌ها عمل کند.

 

هاشمی طبا افزود: نباید وعده‌هایی بدهیم که عملا قابل قبول نیست ونمی‌توان به آنها عمل کرد زیرا دادن وعده با هدف رای جمع کردن تبعات اجتماعی بسیاری دارد بلکه ما باید حقیقت را به مردم بگوییم. حتی اگر این حقیقت تلخ باشد اما مانند یک دارو عمل خواهد کرد.

او ادامه داد: اصلاح قانون  بانکداری ، جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار باعث می‌شود تا راه برای اینکه مردم را به کار فرا بخوانیم گسترش پیدا کند.

هاشمی طبا افزود: اگر ما کارخانه می‌ساختیم و کشاورزی را اصلاح می‌کردیم امروز از لحاظ شغل بسیار جلو بودیم امروز بنا به آمار ما سه میلیون معتاد داریم مکه بخشی از آنها نتیجه بیکاری است.

او ادامه داد: باید در بخش‌هایی همچون تجارت خارجی ایجاد اشتغال برای زنان ، گسترش کار بسیار فعال باشیم و تلاش‌های بیشتری بکنیم.

هاشمی طبا گفت: باید درآمد تولید ناخالص ملی را افزایش بدهیم از سوی دیگر باید به آموزش و پرورش و بخصوص مساله تربیت و پرورش توجه جدی بکنیم و آن را نهادینه بکنیم همچنین باید به سمت تربیت کارشناسان خبره برای امور مختلف حرکت کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز