خبرگزاری کار ایران

از سوی رسانه‌های آمریکایی مطرح شد؛

نگرانی واشنگتن از عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای

نگرانی واشنگتن از عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای
کد خبر : ۴۸۱۱۳۲

روسیه می‌خواهد ایران به عضویت یک نهاد ژئوپولتیک منطقه‌ای در مقابل ناتو درآید. این حرکت می‌تواند به طور قابل توجهی روابط اقتصادی و نظامی بین دو کشور را تعمیق ببخشد.

به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه «واشنگتن اگزمینر» سرگئی لاوورف وزیر خارجه روسیه از ایران خواسته که عضو سازمان همکاری‌های شانگهای شود. این گروه متشکل از کشورهای آسیای مرکزی است که توسط چین و روسیه هدایت می‌شود تا همکاری‌های نظامی و اقتصادی بین اعضا را تسهیل بخشند.

لاوورف گفته ایران اختلافاتش را با شورای امنیت سازمان ملل حل و فصل کرده و به طور کامل با شرایط سازمان همکاری‌های شانگهای منطبق است. ما امیدواریم که در نشست ماه ژوئن در آستانه روسای کشورهای ما بتوانند درباره احتمال آغاز فرآیند عضویت ایران در این سازمان گفت‌وگو کنند.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، عضویت ایران در شانگهای روابط ایران و روسیه و چین را تقویت کرده و تعادلی میان نهادهای غربی با این نهاد آسیایی ایجاد خواهد کرد. 

سازمان همکاری‌های شانگهای در بخش نظامی و اقتصادی مانند ناتو قاعده دفاع دست جمعی را ندارد. عضویت در چنین گروهی منافع اقتصادی و نظامی و سیاسی برای ایران در پی خواهد داشت. به گفته بهنام بن طالب‌لو تحلیل‌گر بنیاد دفاع از دموکراسی، ایران تنها برای منفعت بردن از روابط نزدیک‌تر با سران کشورهای عضو شانگهای به ویژه چین و روسیه عضویت این سازمان را می‌پذیرد.

او گفته ایران منافعش را از عضویت در این سازمان اظهار کرده چرا  که این سازمان می‌تواند قابلیت مقابله با نهادهای قدرت غربی و آمریکایی‌ها را در بعد قدرت سخت به ایران اعطا کند. 

به گزارش «واشنگتن اگزمینر» این روابط برای ایران زمانی ارزشمند خواهد بود که ممنوعیت خرید موشک‌های بالستیک و سلاح‌های متعارف در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۳ برای ایران منقضی شود. روسیه و چین دو قدرت نظامی برای ایران به شمار می‌روند.

فرآیند عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای پوشش مناسبی برای ایران برای این مبادلات نظامی در بازار بین‌المللی ایجاد می‌کند.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، زمان انتشار این بیانیه از سوی لاوورف نشان می‌دهد که ایران چطور می‌تواند عامل عدم توافق بین روسیه و آمریکا باشد. تیم ترامپ چند روز پیش اعلام کرده بود که تلاش‌های جدیدی برای تنبیه ایران به بهانه حمایت از برخی گروه‌ها آغاز کرده است.  این مسیر می‌تواند به لغو توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌های اقتصادی لغو شده در اثر این توافق منجر شود. 

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود که دولت ترامپ دیگر در مقابل ایران سکوت و صبر استراتژیک نمی‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز