رحمانیفضلی:
توسعه روابط اقتصادی ایران و پاکستان به ارتقاء امنیت پایدار دو کشور کمک میکند
وزیر کشور گفت: تلاشمان این است که برای تکمیل روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان گامهای بلندی برداریم.
به گزارش ایلنا، عبدالرضا رحمانیفضلی پس از امضای یادداشت تفاهم بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان با عبدالقادر بلوچ وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان افزود: با گذراندن جلسات متعدد و بحثهای کارشناسی که از چند ماه قبل شروع شده بود، با هیات پاکستانی به توافقهای بسیار خوبی در حوزههای اقتصادی، تجاری، صنعتی، انرژی، ارتباطات و مسائل امنیتی رسیدیم.
وی افزود: با اجرای مصوبات بیستیم اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان برای تحکیم روابط دو کشور گامهای موثر برداریم. قرار شد یک کمیته اصلی و هشت کمیته فرعی تشکیل شود و در چهار ماه آینده این کمیتهها، نشستهای مشترکی را برگزار کنند تا سال بعد اجلاس بیستو یکم را در پاکستان برگزار کنند. پیش از این ۱۳ سند و توافقنامه میان دو کشور امضا شده و در این اجلاس بر اجرای این اسناد تاکید شد. همچنین در این اجلاس ۱۲ سند به تصویب رسید.
رحمانیفضلی ادامه داد: امیدواریم به همکاریهای مشترک و اولویت دادن به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان گامهای خوبی برای توسعه دو کشور به ویژه در مناطق مرزی برداریم. این مهم به تامین امنیت پایدار دو کشور کمک می کند.
وزیر کشور با بیان اینکه پس از توافق برجام در حوزههای سرمایهگذاری، تجاری و اقتصادی گامهای بلندی برداشتهایم، افزود: چند روز پیش رئیس بانکمرکزی ایران و پاکستان نیز به توافقی دست یافتند. حل شدن مسئله تبادلات بانکی به افزایش همکاریهای دو کشور کمک میکند، در واقع این عوامل زمینه رشد همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور مهیا شد.
رحمانیفضلی با اشاره به سفر رئیسجمهور پاکستان خاطرنشان کرد: در این سفر در حوزههای تجاری و اقتصادی بر افزایش همکاریها تاکید شد و قرار شد در طول چهار سال آینده حجم تجارت ما با پاکستان به پنج میلیارد دلار برسد. توافقات امروز ما هم در امتداد همان مذاکرات است. ایران و پاکستان برای یکدیگر بازار بزرگی محسوب میشوند و ما پنج بازارچه مرزی با پاکستان دارد و با توجه به ظرفیتهای موجود میان دو کشور ما میتوانیم به هدف خود یعنی حجم تبادلات پنج میلیارد دلار دست یابیم.
وی درباره همکاریها در زمینه انتقال گاز به کشور پاکستان نیز گفت: با توجه به توافقات قبلی در این زمینه، بر اجرایی شدن این پروژه تاکید شد و بنا شد این پروژه در پاکستان با سرعت بیشتری انجام شود تا گاز به پاکستان برسد زیرا تکمیل این پروژه میتواند در توسعه پتروشیمی پاکستان و سوخت رسانی به مردم این کشور موثر باشد. ما تعهداتمان را عملی کردیم و امید داریم پاکستان نیز به تهعدات خود عمل کند.
عبدالقادر بلوچ نیز با مثمر ثمر خواندن مذاکرات خود با هیاتهای ایرانی گفت: در سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان، مذاکرات خوبی برای ارتقاء همکاریهای دو کشور انجام شد و مسیر را برای همکاری دو کشور معین کرد.
وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان ادامه داد: در سفر من به ایران، مقامات ارشد وزارتخانههای مختلف کشور پاکستان حضور دارند که نقش خود را برای ارتقاء روابط دو کشور ایفا میکنند. اکنون فضای خوبی برای افزایش روابط دو کشور بهخصوص در زمینه تجاری وجود دارد و همچنین اراده قوی از سوی دو کشور برای پیشبرد روابط دیده میشود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور جهش یابد تا دو طرف بتوانند به اهداف خود دست یابند.