صادقی در صحن:
واگذاری امتیاز تراکم ۱۰میلیارد تومانی به برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران از سوی شهرداری
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس ضمن تشریح دلائل تحقیق و تفحص از شهرداری تهران، نسبت به رفتار غیرمتعارف شهرداری تهران در قبال تلاش نمایندگان برای شفافسازی انتقاد کرد و گفت: در موضوع واگذاری املاک شاهد انکار شهرداری بودیم اما بعد از تهدید قوه قضاییه و دادستانی، شهرداری نیز بر اکثر موارد آن صحه گذاشت.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، محمود صادقی در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در دفاع از ضرورت انجام تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به تشریح محورهای سهگانه انجام این تفحص اشاره کرد و گفت: محور اول درباره چگونگی واگذاری املاک، دیگری درباره چگونگی اجرای پروژههای مشارکتی و محور سوم درباره نحوه تغییر کاربریها در تهران است.
او با اشاره به واکنش غیرمتعارف شهرداری تهران در قبال انجام این تحقیق و تفحص گفت: متاسفانه لابیها و رایزنیهایی که در این مدت از سوی شهرداری تهران انجام گرفت، عزم ما را برای دنبال کردن این تحقیق و تفحص راسختر کرد؛ چرا که اگر مسئلهای وجود نداشت، شهرداری تهران باید از انجام این استقبال میکرد.
نماینده مردم تهران گفت: اگر مسئلهای وجود ندارد، شهرداری باید استقبال کند اما تلاش شهرداری برای انصراف نمایندگان از این طرح نشاندهنده این است که اعتماد لازم را نداشته و خوف و هراس دارند از اینکه این تفحص برخی ابهامات را روشن کند.
صادقی به شهرداری تهران توصیه کرد که این رویکرد را تغییر دهد و گفت: تحقیق و تفحص از شهرداری تهران سیاسی و جناحی نیست. ما به علت وکالتی که از مردم تهران داریم، بر خود وظیفه دانستیم عملکرد شهرداری تهران را شفافسازی کنیم. در موضوع واگذاری املاک نیز شاهد انکار شهرداری تهران بودیم اما بعد از تهدید قوه قضاییه و دادستانی، شهرداری نیز بر اکثر موارد آن صحه گذاشت.
عضو هیات رییسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سوالات اساسی ما اولاً درخصوص میزان درآمد شهرداری از ماده ۱۰۰ و فروش تراکم مازاد بر حد مجازات، فروش املاک و تغییر کاربریها است که بنابر اطلاعات واصله، ارقام درشتی از این طریق حاصل شده که متاسفانه شهرداری تهران نیز به این سوالات پاسخ نداده است.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: توقع داشتیم کمیسیون عمران حداقل گزارش وزارت مسکن را درخصوص تخلفات شهرداری تهران استعلام کرده و مدنظر قرار میدادند. این گزارش بهخوبی نشان میدهد که چگونه شهرداری تهران شهر را به فروش گذاشته و سعی دارد درآمدها غیرمتعارفی را از محل فروش تراکم و تغییر کاربریها به دست آورد.
او تصریح کرد: در موضوع واگذاری املاک نیز شاهد انکار شهرداری تهران بودیم اما بعد از تهدید قوه قضاییه و دادستانی کل کشور با تحقیقاتی که انجام داد بر اکثر موارد آن درخصوص واگذاری غیرقانونی املاک و تخفیفهای نامتعارف صحه گذاشت.
صادقی یادآور شد: بهتر بود کمیسیون عمران اطلاعات مربوطه را از دادستانی و قوه قضاییه دریافت و به آن توجه میکرد.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران با تاکید بر اینکه مجموع اطلاعاتی دریافتی در جلساتی که برگزار شد، ۲۱ متقاضی این تفحص را قانع نکرد، گفت: اخیراً هر سه تحقیق و تفحصی که در مجلس مطرح شده، رای آورده که بر این اساس، تفحص از کشت و صنعت کارون، مس سرچشمه و صندوق ذخیره فرهنگیان کلید خورد چرا که منجر به شفافسازی میشود.
صادقی در ادامه با نمایش اسلایدهایی درباره تغییر کاربریها تاکید کرد: شهر تهران به شکلی درآمده که امکان تنفس از شهروندان گرفته شده است و این درحالی است ظرف سه سال اخیر بودجه شهرداری از محل فروش شهر حدود ۵۰ درصد است و فروش شهر تبدیل به منبع درآمد شهرداری شده و تغییر کابریها در فضاهای سبز از سال ۸۶ تا سال ۹۴ به گونه ای بوده که بسیاری از فضاهای سبز و باغ های شهر تهران در معرض تخریب قرار گرفته و ریه و راههای تنفسی شهر تهران را مسدود کرده است.
رییس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصادی و انضباط مالی با بیان اینکه اموال عمومی حقالناس است، گفت: متاسفانه برخی فکر میکنند این اموال حقالله است و میتوان مشکل را حل کرد و این درحالی است که هر تجاوزی به حقالناس باید جبران شده و رضایت آنها جلب شود.
او گفت: هر تراکم مازادی که در شهر تهران فروخته میشود، تجاوز به حق تک تک مردم تهران است و ما به عنوان نمایندگان این مردم نمیتوانیم به حق آنها بیتفاوت باشیم.
اوبا بیان اینکه انتظار میرفت شهرداری با متقاضیان تفحص همکاری کند، گفت: شهرداری تهران سعی کرده از طریق لابیهای نامتعارف کار خود را انجام دهد و این درحالی است که یک پدیده ای پیش آمده که تراکم تهران را به صورت اوراق بهاداری که به صورت و هلوگرام تهیه کردهاند، به افراد میفروشند و هر فرد بنابر ارزشی که هر هلوگرام در مناطق ۲۲گانه شهر دارد، به فروش میرساند که به عنوان نمونه ظرف یکی دو ماه اخیر یکی از این هلوگرامها به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به برادر یکی از اعضای کمیسیون عمران واگذار شده و این فسادی که در شهرداری تهران انجام شده، صرفاً مختص این دستگاه نیست و باقی دستگاهها را نیز آلوده کرده است.
او تصریح کرد: خواهشمندم به دور از حاشیه و جوسازیهایی که طی روزهای اخیر انجام شده، منصفانه نزد خداوند و وجدانتان تصمیم بگیرید.
صادقی در پایان تصریح کرد: انجام این تفحص یک تعامل میان مجلس و مدیریت شهری است و امیدواریم نتیجه آن به نفع کشور باشد.