خاطره کشتیگیران آمریکایی از سفر به کرمانشاه؛
هرگز در ایران احساس خطر نکردیم/ سلفی ایرانیان با کشتیگیران آمریکایی
رییس تیم کشتی آمریکا بعد از سفرش به ایران برای شرکت در مسابقات جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه گفته: «باور اینکه بگویند ایرانیها ضد آمریکایی هستند، سخت است.»
به گزارش ایلنا به نقل از «نیویورک تایمز» به محض اینکه تیم کشتی آمریکا ساعت ۳ صبح به فرودگاه تهران رسید و شب را برای اقامت در هتلی در خارج تهران گذراند مقامات مسئول برای شام آنها پیتزا سفارش دادند.
ریچ بندر رییس تیم آمریکا گفت: « همه ما در لابی نشستیم و پیتزا خوردیم.»
کشتیگیران فورا به سمت کرمانشاه پرواز کردند چرا که رقابتهای جهانی در این شهر برگزار میشد.
سوال این بود که در زمانی که تنشهای بین ایران و آمریکا رو به افزایش است وزرشکاران قرار بود چطور به ایران برسند و آنها چه فکری در مورد ایران میکردند؟
«کایل اسنایدر» دارنده مدال طلای المپیک گفته مادرش کمی نگران بوده و زمانی که او گفته قرار است به ایران برود ابراز نگرانی کرده اما او به مادرش گفته تیم آمریکا بدون هیچ رفتار غیردوستانهای مورد استقبال قرار گرفته است.
او گفته آنها در فرودگاه به ما گل رز دادهاند و کیفهایمان را برایمان آوردند. همه میخواستند که با ما سلفی بگیرند. این یکی از بهترین تورنومنتها بوده که تاکنون در آن شرکت کردیم؛ حتی بهتر از المپیک ریو.
روز شنبه تیم آمریکا به یک تور سیاحتی رفته و در این میان به برج میلاد تهران هم رفتهاند و ایرانیها با این تیم عکسهای فراوانی گرفتهاند.
«جردن باروز» قهرمان المپیک گفته او در پایتخت ایران بیشتر از هر شهر دیگری طرفدار دارد.
بعد از فرمان اجرایی ترامپ به نظر میرسید تیم آمریکا قرار است در آمریکا بماند و اجازه اخذ ویزا به آنها برای سفر به ایران داده نمیشود اما مقامات ایران بعد از مشاهده تظاهراتهای متعدد علیه ممنوعیت صدور ویزا نظرش را عوض کرد.
«باروز» گفته او از اینکه خبر منع اعطای ویزا را شنیده به شدت ناامید شده است و گفته من لزوما با این تصمیمات کشورم موافق نیستم و به طور ویژه با این یک تصمیم اصلا موافق نیستم.
او گفته من هرگز تاکنون تحت تاثیر هیچ حمله تروریستی قرار نگرفتهام؛ اما به طور ویژه اینجا در ایران هرگز حتی احساس منفی نیز نداشتهام و در واقع درست برعکس آن بوده است.
طرفداران ایران تیم آمریکا را در رقابت بین کشتیگیر آمریکایی و آذربایجانی یا با روسها و گرجستانیها تشویق میکردند و به گفته بیل زادیک سرمربی تیم آمریکا، مردم ایران تنها باروز را تشویق میکردند . جردن چندین قهرمان کلیدی ایرانی را در گذشته شکست داده و در نتیجه توجه همه به او بوده است.
«بندر» نیز در این سفر همراه تیم بوده است. او گفته ما هرگز هیچ مشکلی در ایران نداشتیم.
کشتی گیران آمریکایی اولین بار نبوده که بعد از انقلاب به ایران سفر کردهاند.
کشتی میتواند یکی از احساسیترین ورزشها باشد. به گفته بندر رییس تیم آمریکا ورزشکاران خود را سفیر کشورهایشان میدانند. این یک رقابت تن به تن است و بعضا مردم به چشمهای هم ضربه میزنند. آنها عصبانی میشوند. در نتیجه ما همیشه استرس داریم و در اینجا اهمیت موقعیتی که داریم بالاتر هم بود. دست دادنها و زبان بدن ما در این جا مهم بود. خوشبختانه همه بچهها میدانستند که آنها نماینده آمریکا هستند .
فدراسیون کشتی ایران یکی از کشتیگیران سابقش را برای حفاظت از اعضای تیم در مواردی که شاید از سوی برخی هواداران اتفاقی بیفتد به هتل محل اقامت تیم آمریکا فرستاده بود. اما آنجا در خلال بازیها در کرمانشاه همه ایرانیهایی که با تیم آمریکا برخورد داشتند به آنها لبخند میزدند. باور اینکه برخی میگویند ایرانیها ضدآمریکایی هستند سخت است.