جهانگیری:
یکی از سیاستهای قطعی دولت حل مشکلات و موانع دانشگاههای کشور است
معاون اول رییس جمهور گفت: یکی از سیاست های قطعی دولت و نظام این است که مشکلات و موانع را از پیش روی دانشگاه های اصلی کشور برطرف کند تا این دانشگاه ها بتوانند زمینه توسعه کشور را فراهم سازند.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (شنبه) برج فناوری و اتاق تمیز دانشگاه صنعتی امیرکبیر را افتتاح و به همراه معاون علمی و فناوری رییسجمهور و استاندار تهران از طبقات و بخشهای مختلف این مرکز بازدید کرد.
معاون اول رییس جمهور همچنین از نمایشگاه دستاوردهای فناوری و طرحهای تجاریسازی شده دانشگاه صنعتی امیر کبیر شامل ۱۰۰ محصول بازدید کرد و سپس در مراسم افتتاح برج فناوری، ضمن قدردانی از حضور چشمگیر و معنادار مردم آگاه و زمانشناس در راهپیمایی ۲۲ بهمن، اظهار داشت: مردم ایران نشان دادهاند که در مواقع لازم کارهای مهم، سرنوشتساز و تعیینکننده انجام میدهند.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: مردم کشور به دعوت مقام معظم رهبری که فرموده بودند خود مردم با حضورشان به تهدیدها پاسخ میگویند، حضور پرشور و چشمگیری در راهپیمایی ۲۲ بهمن داشتند و البته شخصیتهای دلسوز و نهادهای سیاسی کشور نیز از اقشار مختلف دعوت بعمل آوردند که باید از همه آنها و نیز از مردم کشور به خاطر این حماسهآفرینی قدردانی کرد.
وی افزود: مردم کشور سرمایه بزرگی هستند که در اختیار نظام قرار دارند و ما باید قدر آنها را بدانیم.
جهانگیری ادامه داد: در مقطعی که بیخردی بر سیاست جهانی حاکم شده است، این گونه جلوههای عقلانیت و آگاهی که از سوی مردم ایران بروز پیدا میکند میتواند جلوی بسیاری از تهدیدات را بگیرد و برای دنیا این معنا را داشته باشد که ملت ایران یکپارچه و همصدا در مقابل تهدیدات ایستادهاند.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید تلاشهای گستردهای برای از بین بردن تهدیدات و مخاطرات بینالمللی انجام شده است، تصریح کرد: در کنار این اقدامات، تلاشهای وسیعی نیز برای حل مشکلات و توسعه کشور صورت گرفته است.
وی افزود: یکی از مهمترین زمینههای امیدبخش برای توسعه کشور سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است که یکی از رویکردهای اصلی آن دانش بنیان کردن اقتصاد ایران است.
جهانگیری اضافه کرد: گاهی تصویرهای غلطی از اقتصاد مقاومتی صورت میگیرد و برخی افراد اقتصاد مقاومتی را به معنای اقتصاد ریاضتی تلقی میکنند اما کسانی که کمترین شناخت از رویکردهای اقتصاد مقاومتی داشته باشند، میدانند که اقتصاد مقاومتی نه تنها اقتصاد ریاضتی نیست بلکه راهی برای گشایش در اقتصاد کشور است که میتواند مسیرهای جدیدی را برای توسعه باز کند.
معاوناول رییسجمهور با یادآوری اینکه مهمترین مسئله امروز کشور قطعاً مساله بیکاری و اشتغال است، افزود: موضوع اشتغال به خصوص در میان جوانان تحصیلکرده و فارغالتحصیلان دانشگاهی جویای کار از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که بر اساس پیشبینیها، سالانه بیش از ۱ میلیون فارغالتحصیل جویای کار در کشور خواهیم داشت و اقتصاد ایران قدرت اشتغالزایی محدودی دارد.
وی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد که در طول ۳۰ سال گذشته میزان اشتغال ایجاد شدهاند، بوده است و متاسفانه در سالهای اخیر شاهد افت سرمایهگذاری در کشور بودهایم و این در حالی است که آینده تولید و اشتغال کشور به موضوع سرمایهگذاری وابسته است و ما باید تلاش کنیم فضای مساعد و مناسبی فراهم کنیم تا همه اقشار جامعه بتوانند در آن سرمایهگذاری و نقشآفرینی کنند.
جهانگیری تصریح کرد: انتظار دولت از دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی این است که مشکلات روز کشور را مدنظر قرار دهند و با این رویکرد، به دولت و فعالان اقتصادی در ارائه راهکارهای حل مشکلات کمک کنند.
معاون اول رییسجمهور با تاکید بر اهمیت توسعه علم و فناوری، اظهار داشت: در تمامی اسناد و برنامههای بالادستی نظیر سند چشمانداز بیست ساله، نقشه جامع علمی کشور و نیز سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر لزوم توسعه علم و فناوری برای دستیابی به توسعه پایدار و همه جانبه تاکید شده است و باید تلاش کنیم تا علم و فناوری موتور محرک توسعه کشور باشد.
وی یکی از مهمترین رویکردهای اقتصاد مقاومتی را دانش بنیان کردن اقتصاد برشمرد و افزود: دانشگاه های کشور، اساتید، محققین و دانشجویان باید برای این سوال به دنبال پاسخ باشند که چگونه می توانید اقتصاد کشور را به اقتصادی دانش بنیان تبدیل کنیم.
جهانگیری افزود: در کنار ایجاد شرکت های جدید دانش بنیان باید برای دانش بنیان کردن بنگاه های بزرگ فعلی نیز برنامه ریزی کنیم تا میزان بازدهی و بهره وری در صنایع بزرگ موجود نیز افزایش پیدا کند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به کاهش میزان بازیافت در برخی میادین مشترک نفتی و گازی کشور، گفت: این موضوع نوعی زنگ خطر است چرا که اگر به آن نپردازیم ممکن است بخش وسیعی از گاز کشور از دسترس ملت ایران خارج شود.
وی همچنین مشکلات زیست محیطی را از دیگر چالش های مهم کشور برشمرد و از دانشگاه ها خواست به این زنگ خطرها توجه کنند و برای حل این مشکلات راهکار ارائه دهند.
جهانگیری بر ضرورت ارتباط دانشگاه و صنعت تاکید کرد و گفت: البته این موضوع سالهاست که مورد تاکید قرار می گیرد اما متاسفانه به چند رشته و صنعت منحصر شده است و باید به نوعی برنامه ریزی کنیم که در همه شاخه ها و رشته های صنعتی این اتفاق مهم صورت گیرد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی باید پس از اتمام درس بتوانند به یک کارآفرین تبدیل شوند، گفت: هیچ دولتی قادر نیست که بتواند برای این تعداد فارغ التحصیل اشتغالزایی کند و اگر دانشجویان پس از فارغ التحصیلی نتوانند کارآفرینی کنند دغدغه اصلی آنها یافتن فرصت های شغلی خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه ریزی دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی و اولویت بندی برنامه ها برای دستگاه های مختلف اجرایی، گفت: یکی از تکالیف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این اولویت بندی ها این بوده است که در طول پنج سال برنامه ششم توسعه، پنج دانشگاه اصلی کشور باید بتوانند جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشند.
جهانگیری افزود: گزارش رییس دانشگاه صنعتی امیر کبیر و برنامه راهبردی این دانشگاه نشان داد که این دانشگاه در تلاش است تا به سمت دانشگاه های نسل سوم پیش رود و هدف گذاری مسئولین دانشگاه این است که تا سال ۱۴۰۴ بتوانند جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان باشند.
معاون اول رییس جمهور کمبود فضا را یکی از مشکلات دانشگاه های اصلی کشور برشمرد و گفت: دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز با توجه به تعداد دانشجو و فضایی که در اختیار دارد بصورت جدی با این مشکل مواجه است که باید وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه برای این موضوع راهکاری پیدا کنند.
دتر جهانگیری با بیان اینکه متاسفانه وضعیت بودجه دولت وضعیت مناسبی نیست خاطرنشان کرد: البته دولت تلاش دارد با استفاده از راهکارهای مختلف اعتبارات مورد نیاز دانشگاه ها را تامین کند. برخی مجامع بین المللی تسهیلاتی با نرخ سود پایین و دوره بازپرداخت طولانی مدت به دانشگاه ها ارائه می دهند و دانشگاه های ایران نیز می توانند با استفاده از این گونه راهکارها کمبود اعتبارات مورد نیاز خود را جبران کند.
در این مراسم رییس دانشگاه صنعتی امیر کبیر هم گزارشی از سابقه و وضعیت فعلی این دانشگاه ارائه کرد و گفت: دانشگاه صنعتی امیر کبیر دارای ۱۶ دانشکده، ۲۴ پژوهشکده، ۳ واحد اقماری، ۱۶ قطب علمی و ۴۳ شرکت دانش بنیان است.
وی همچنین با بیان اینکه برنامه راهبردی دانشگاه از سال ۸۶ آغاز شده است، هدف اصلی این برنامه را قرار گرفتن در میان۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا عنوان کرد و سپس به تشریح گزارشی در خصوص رتبه دانشگاه صنعتی امیر کبیر در رتبه بندی های ملی و بین المللی، جایگاه این دانشگاه در جهان، تعداد مقالات ISI و حجم مبلغ قراردادهای تحقیقاتی این دانشگاه پرداخت.
گفتنی است برج فناوری و اتاق تمیز دانشگاه صنعتی امیر کبیر در سال ۹۲ کلنگ زنی شد و تا کنون ۵ طبقه از این برج تکمیل شده و ۲۵ میلیارد تومان نیز برای آن هزینه شده است.
این برج قرار است تا ۱۱ طبقه ادامه پیدا کند و هدف از احداث این برج استقرار شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناوری است که می توانند تا سه سال و نیم در طبقات این برج حضور داشته و از امکانات و تجهیزات آن استفاده کنند.