وزیر دادگستری:
دولت به استقلال وکلا اعتقاد دارد/ سربازان حقوقی انقلاب بخوبی انجام وظیفه نکردند
وزیر دادگستری گفت: پیام سیاسی انقلاب وسیع است اما هنوز پیام حقوقی انقلاب خوب ارایه نشده و سربازان حقوقی انقلاب بخوبی انجام وظیفه نکردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در مراسم بزرگداشت دهه فجر که در دهه کانون وکلا برگزار شد، ضمن تبریک دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی در تحولات جهانی تاثیر گذار بوده است. برخی معتقدند هرچه زمان میگذرد باید انقلاب را به تاریخ سپرد از او به عنوان حادثه تاریخی یاد کرد اما انقلاب مثل یک موجود زنده به حیات خود ادامه میدهد
وزیر دادگستری با تاکید براینکه انقلاب هنوز زنده است، ادامه داد: دوستان انقلاب همچنان قلبشان برای انقلاب میتپد و دشمنان نیز ابراز کینه و نفرت میکنند. حرف رییس جمهور و مقامات جدید امریکا عمق این کینه را نشان می دهد.
او افزود: انقلاب هدفش مبارزه با ظلم و حق کشی در عرصه ملی و جهانی بود. همانهایی که به حقوق ملت ایران دست درازی میکردند الان هم به دنبال دستدرازی هستند اما با این تفاوت که آن موقع مبارزه ما با شعار بود اما امروز تقابل در مقام عمل است.
پورمحمدی به مسیری که انقلاب در طول این سی و هشت سال سپری کرده اشاره کرد و گفت: انقلاب راه خود را بخوبی طی کرده و عمق باورهایش را حفظ کرده است. جامعهٔ حقوقدان ما بیش از جمعیتهای دیگر شایسته کنکاش، اظهارنظر و نیاز به نظرات و دفاعیات آنها است. اساس انقلاب حقگرا و حقمدار بود. میخواستیم جایگاه مردم در انقلاب را محکم کنیم.
عضو کابینه دولت امید با بیان اینکه امام معتقد بود مردم مشخص کننده نوع نظام هستند، اظهارکرد: امام درسال اول انقلاب پنج انتخابات برگزار کرد. با این کار، رکورد جهانی نظر خواهی را در جهان شکستند. امام فرمود میزان رای ملت است. ما هنوز تفسیر این جمله را در برخی بخشها نمیبینیم.
پورمحمدی خاطرنشان کرد: امام تعریفی از حق ارایه داد. پیام سیاسی انقلاب وسیع است اما هنوز پیام حقوقی انقلاب خوب ارایه نشده و سربازان حقوقی انقلاب بخوبی انجام وظیفه نکردند و از این رو در عرصه حقوقی احتیاج به کار داریم. بخش اعظم فقه ما حقوق است. حجم اساتید و فارغ التحصیلان وکلا و قضات نشانه پتانسیل بالاست و به همین دلیل انتظار نیز بالاست.
وزیر دادگستری به ظرفیتهای کشور اشاره کرد و افزود: ایران دومین کشور در داشتن محصلان مهندسی و سومین کشور در رشد علمی و ششمین کشور در فناوری نانو در جهان است.
پورمحمدی به دستاوردهای نظام در مسائل بینالمللی اشاره کرد و گفت: اگر آمریکا و اروپا بر روی ما حساب میکنند یا برجام را امضا کردند، به خاطر شعار و حرف زدن این امتیازها را ندادند بلکه اینها با آگاهی از توانایی ملی ما داده شده است. بجز محاسباتی که آن از قدرت ایران داشتهاند، چه دلیلی دارد که بخواهند از ایران تمکین کنند؟
او بر لزوم آموزش برای دفاع در دعاوی بینالمللی و استفاده از حقوقدانان آگاه تاکید کرد و گفت: انتظارات از جامعه حقوقی زیاد است. جامعه حقوقی ما رشد خوبی کرده است و همپای دیگر بخش های ما حرکت کرده اما سطح انتطارات ما هم زیاد است
وزیر دادگستری به اهمیت بحث وکالت اشاره کرد و گفت: اگر سلامت حقوقی میخواهیم باید به کارکرد وکلا و قضات نگاه کنیم. اساس حکمرانی خوب، عدالت است. کارگزاران نظام حقوقی وکلا و قضات هستند.
او با تاکید بر استقلال وکلا همچون استقلال قضات اظهار کرد: دستگاه وکالت باید استقلال داشته باشد. در منشور حقوق شهروندی آمده که حق برخورداری از دادخواهی عادلانه از حقوق شهروندان است و از بدو تا ختم دادرسی وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل ندارند برای آنها وکیل گرفته شود و از استقلال حرفهای وکلا حمایت خواهد شد.
پورمحمدی به تکلیف قانون برنامه پنجم برای تهیه لایحه جامع وکالت اشاره کرد و گفت: لایحه در کمیسیونها دولت و مجلس بسیار بررسی شد و قوه قضاییه هم نقدهایی به آن داشت. کانون وکلا هم ملاحظاتی داشت و ارایه شد. این ملاحظات با نیم نگاهی به حقوق ملت بررسی شد و تدوین شد .
او با اشاره به برخی انتقادات درباره بالا بودن حقالوکاله وکلا اظهار کرد: در لایحه وکالت به توسعه فرهنگ وکالت توجه کردیم. مردم خسارات سنگینی میبینند زیرا که مشاوران حقوقی ندارند و برخی از فساد در ادارات بدلیل نا آگاهی مردم به مسایل حقوقی است.
وزیر دادگستری با بیان اینکه جامعه وکلا مباحث صنفی خود را فقط در نظر نداشته باشد، گفت: ما لایحه جامع وکالت را با دو فوریت یا یک فوریت دوباره به مجلس میفرستیم. دولت وقت ندارد براین موضوع دوباره دوسال بررسی کند. لایحه باید دوباره در کمیسیون بررسی میشد و نباید کلیاتش رد میشد. این فرصت سوزی است چراکه حقوق عامه به مشکل برمیخورد و دولت به استقلال وکلا اعتقاد دارد.