خبرگزاری کار ایران

ادعای رسانه‌های آمریکایی؛

موشک‌های ایران از کره‌شمالی وارد شده است/ بدون تحریم بانک‌های چینی، اقدام‌های آمریکا بی‌فایده است

موشک‌های ایران از کره‌شمالی وارد شده است/ بدون تحریم بانک‌های چینی، اقدام‌های آمریکا بی‌فایده است
کد خبر : ۴۵۶۱۲۸

مجله فوربس در مقاله‌ای مدعی شده که تحریم‌های موشکی اخیر ایران تنها زمانی اثرگذار خواهد بود که بانک‌های چینی را نیز شامل شود. این مجله همچنین مدعی شده موشک‌هایی که اخیرا در آزمایشات موشکی ایران رونمایی شده‌اند یا از کره‌شمالی وارد شده یا بر اساس نقشه‌های کره‌شمالی ساخته شده‌اند.

به گزارش ایلنا، پایگاه خبری «فوربس» در مقاله‌ای تحت عنوان « آیا ترامپ تحریم‌های ایران را به بانک‌های چینی نیز تسری می‌دهد یا نه» نوشت: وزارت خزانه‌داری آمریکا و دفتر کنترل دارایی‌های خارجی، سه شبکه ساخت و ارسال تکنولوژی و مواد در حمایت از برنامه‌های موشکی ایران را تحریم کرد. این حرکت در پاسخ به آزمایش موشکی اخیر ایران صورت گرفته است.

عبدالله اصغرزاده تاجر ایرانی رییس یکی از این سه شبکه است که شامل چند چینی و کمپانی‌های آنها نیز می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌ان، دولت ترامپ قرار است تحریم‌های جدیدی را علیه ایران تصویب کند و این تحریم‌ها طبعا بانک‌های چینی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. قطع روابط مالی ایران با بانک‌ها و موسسات مالی چینی بر بازار جهانی شوکی را وارد می‌کند اما در صورتی که این بانک‌ها مصون باشند، تحریم‌های آنها علیه ایران بی‌اثر خواهد بود.

اصغرزاده بر اساس گزارش‌های وزارت خزانه‌داری از سال ۲۰۱۳ با سه دلال چینی در ارتباط بوده است. این سه شامل: ریچارد یو، جک کین و کارول شائو است. «یو» با یک کمپانی تجاری برای تسهیل خدمات مالی اصغرزاده کار می‌کند. «کین» در شرکت واردات و صادرات «قرن جدید نینگبو»، ارسال کالا به ایران را میسر می‌کند.

تحریم‌های آمریکا، این سه نفر و این دو کمپانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر دو مشکل اساسی در ارتباط با این تحریم‌ها وجود دارد. تحریم‌هایی که قرار بوده صرفا هشدار بدهد نه اینکه هزینه‌های گزافی را وارد کند.

اول اینکه تحریم‌های اخیر نظیر تحریم‌های سابق، به طرف‌هایی که تقریبا بی‌ارتباط یا چندان مهم نیستند وارد شده است. این افراد و کمپانی‌های چینی چندین دهه است که تجهیزات و قطعات و ابزار و تکنولوژی‌هایی را در ارتباط با موشک‌های بالستیک و برنامه‌های هسته‌ای به ایران می‌فروشند.

پکن یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های نظارت بر شهروندانش را در درون مرزهای خود دارد و در نتیجه از همه فعالیت‌های مرتبط با کنترل اشاعه سلاح در درون خاکش اطلاع دارد.

به گفته «کریستوفر سوئیفت» یک مقام ارشد سابق آمریکا در دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، چین یکی از بزرگترین نیروهای بین‌المللی در بخشی است که دولت آمریکا آن را ارسال تجهیزات به کشورهایی که به طور قانونی نمی‌توانند تجهیزات را برای خودشان خریداری کنند، می‌نامد.

وزارت خزانه‌داری فکر می‌کند که با تحریم‌ بازیگران سطح متوسط و پایین پیامی را به پایتخت چین خواهد فرستاد؛ اما مقامات آمریکایی باید بدانند که چین هرگز این اشاره را جدی نخواهد گرفت. اگر واشنگتن بخواهد تجارت موشک و سلاح‌های کشتار جمعی را متوقف کند، تاثیراتی را برجای خواهد گذاشت و هزینه‌هایی را بر همه شرکت‌های دولتی و از آن مهم‌تر بر حزب کمونیسم وارد می‌کند.

دوم اینکه اوباما درست مانند بوش از تحریم موسسات مالی چینی خوددرای می‌کرد. در عوض این دو شرکت چینی که نام برده شده، از سیستم‌های بانکی چین استفاده می‌کردند و یکی از مقامات آمریکایی به سی ان ان گفته که افرادی که روز جمعه در لیست تحریم‌ها قرار گرفتند در ارتباط با سیستم‌های مالی آمریکا نیز بوده‌اند و داد و ستدهایی با این سیستم‌ها داشته‌اند.

در لیست تحریم‌های دفتر دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا نام «ما شیائوهونگ» و سه همکار و کمپانی او به همراه «دندونگ هونگشیانگ»، کمپانی توسعه صنایع چینی که در ارتباط با کره شمالی است نیز دیده می‌شود.

اعلامیه وزارت خزانه‌داری شامل هیچ توضیحاتی در مورد این تحریم‌ها نیست اما «جاشوا استنتون» کارشناس امور تحریم‌های کره گفته تنها دلیل این تحریم، کمک‌هایی است که این شرکت‌ها به بانک «کانگسون» کرده است، که خودش نیز به جرم پول‌شویی تحریم شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال نوشته بود که دولت اوباما از تحریم بانک‌های چینی درمانده بود و گفته بود این بانک‌ها مصون هستند.

پکن کنترل سختی بر سیستم‌های مالی‌اش دارد و این کار را از طریق مدیریت بر بانک‌های بزرگ و سایر بانک‌ها انجام می‌دهند و این بدان معناست که هر پولی که به این کشور وارد یا از آن خارج می‌شود، زیر نظر دولت مرکزی است. علاوه بر این دولت مرکزی چین ارتباطات داخلی و خارجی را نیز از نزدیک رصد می‌کند.

تهران نام ایرانی را بر موشکی که در ۲۰ ژانویه رونمایی کرده است، گذاشته و به آن «خرمشهر» می‌گوید. مقامات آمریکایی می‌گویند این موشک‌ها همان «شهاب» هستند؛ اما در واقع به گفته مقامات پنتاگون این موشک‌ها از کره‌شمالی وارد شده است. این موشک‌ها یا از کره‌شمالی وارد شده‌اند یا احتمالا در ایران بر اساس نقشه‌های کره‌شمالی ساخته شده‌اند. مدل کره شمالی این موشک‌ها «موسودان» نام دارد. 

حال ترامپ چطور باید کره شمالی را متوقف کند، به گفته «بروس بچتول» از دانشگاه ایالت انجلو، بهترین و بلند‌مدت‌ترین حرکت اجرای تحریم‌هایی است که همین الان هم وجود دارد. این یعنی باید به سراغ بانک‌هایی رفت که پول‌های کره‌شمالی را پولشویی می‌کنند. بانک‌هایی زیادی در چین و جاهای دیگر این کار را می‌کنند؛ نظیر بانک آسیای جنوب‌شرقی در سنگاپور.

او گفته این کار تنها به کره شمالی فشار نمی‌آورد بلکه بر چین نیز فشار وارد می‌کند و کار کردن با این بانک‌ها را برای سایر کشورها از سراسر جهان برای سپرده‌گذاری در این بانک‌های چینی نیز سخت‌تر خواهد کرد.

ترامپ در ارتباط با ایران گفته بود که هیچ گزینه‌ای از روی میز برداشته نشده است. اولین گزینه روی میز او احتمالا تحریم‌های سامانه‌های مالی چینی برای جلوگیری از تجارت‌های بین ایران و کره و شمالی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز