خبرگزاری کار ایران

محمدرضا تابش:

دولت گام‌های جدی‌تری برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بردارد

دولت گام‌های جدی‌تری برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بردارد
کد خبر : ۴۵۴۴۵۰

نایب رییس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه خواستار توجه جدی دولت به مسئله اشتغال فارغ‌‌التحصیلان دانشگاهی شد و گفت:‌ در حال حاضر دولت باید از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی به خوبی استفاده کند.

به گزارش ایلنا، محمدرضا تابش  در نشست تخصصی "موانع و راهکارهای اشتغال دانش آموختگان محیط زیست"در دانشگاه تهران با گرامیداشت یاد شهدای واقعه دلخراش پلاسکو گفت: مهمترین مسئله‌ای که  باعث فروریزش ساختمان پلاسکو  شد، عدم توجه به علم و تخصص، نبود تعهد در حفظ و پایداری و  مقابله با آسیب پذیری بناها و بنیادها بود.

رییس فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس با تاکید بر اینکه  وقوع چنین حوادثی در جامعه  قابل تصور است، اظهار کرد: علاج اینکه بتوانیم جلوی اینگونه رخدادها را بگیریم ابتنای به علم و تخصص و استحکام پیوند ملت و حاکمیت است چراکه با پیوند بین ملت و حاکمیت است که باعث توفیق یک کشور می شود و اگر خدای ناکرده در جامعه بی اعتمادی حاکم شود پیروزی‌ها نیز رنگ می‌بازند.

تابش در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را مایه تاسف دانست و گفت: نرخ رسمی ١٨/٥درصدی فارغ التحصیلان بیکار مایه تاسف و موجب هدر دادن سرمایه‌های هنگفت انسانی ؛علمی و اقتصادی است و این در حالی است که از حدود ١١/٢ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی حدود نصف آنها نقشی در تولید ندارند، یعنی حدود ٥/٥ میلیون نفر از دانش آموختگان دانشگاههای ما درس خوانده‌اند تا  فقط مدرک بگیرند و رشته تحصیلی آنها  تاثیری و دخالتی در اشتغال آنها  و اقتصاد کشور ندارد.

 نماینده مردم اردکان در خانه ملت اضافه کرد: اینکه جوانان ما در رشته‌ای مشغول به کار هستند که ارتباطی به مدرک تحصیلی شان ندارد، برای کشور در حال توسعه و جمعیت جوان و جویای کار ما یک معضل بزرگ است که قطعا  برای برون رفت از این مشکل  نیاز به راه حل اساسی داریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس  بااشاره به ١٤برابر شدن جمعیت دارای تحصیلات عالی بعد از انقلاب اسلامی در کشور آن‌را افتخار آمیز دانست و ادامه داد: اینکه ظرفیت‌های بازار کار پیشرفت آن‌چنانی نداشته جای تاسف دارد.

تابش بیشترین فارغ التحصیلان بیکار را از رشته‌های کشاورزی، دامپزشکی و علوم تربیتی عنوان کرد و گفت: دولت  باید متناسب با ظرفیت‌های کشور و بازار کار به ایجاد رشته‌های دانشگاهی و پذیرش دانشجو اقدام کند و از آن طرف متقاضیان کار نیز لازم است قبل از انتخاب رشته تحقیق و پایشی از وضعیت کار داشته باشند تا بعد از فارغ التحصیلی بیکار نمانند.

نایب رییس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه به لایحه برنامه ششم توسعه گفت: در قانون برنامه ششم توسعه  احکام خوبی در ارتباط با توسعه کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست به تصویب رسیده است که زمینه تحقق آنها و اشتغالزایی فارغ التحصیلان این رشته ها باید توسط دولت فراهم شود.

او خاطر نشان کرد:  در حال حاضر  دولت باید از توان و ظرفیت شرکت های دانش بنیان  برای  اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی به خوبی استفاده کند گرچه ما معتقدیم دولت باید با اجرایی کردن سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری ها به بخش خصوصی در زمینه اشتغال جوانان گامهای جدی تری بردارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز