خبرگزاری کار ایران

کدخدایی در پاسخ به ایلنا:

اظهارات اعضا در مورد منشور حقوق شهروندی، نظر رسمی شورای نگهبان نیست/تبلیغات زودهنگام انتخاباتی را در بررسی صلاحیت‌ها لحاظ می‌کنیم

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: اگر تبلیغات خلاف واقع باشد و فعالیت‌های انتخاباتی زودهنگامی صورت بگیرد، شورای نگهبان این مسئله را در بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار خواهد داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری صبح امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه با توجه به اینکه برخی از جریان‌های سیاسی طی هفته‌های گذشته گروه‌ها و جبهه‌هایی را راه‌اندازی کرده‌اند که وزارت کشور می‌گوید مجوزی ندارند آیا در بررسی صلاحیت کاندیداهای این جبهه‌ها و گروه‌ها این مسئله را ملاک خود قرار خواهید داد، گفت: اگر تبلیغات خلاف واقع باشد و فعالیت‌های انتخاباتی زودهنگامی صورت بگیرد، شورای نگهبان این مسئله را در بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار خواهد داد.

او ادامه داد: اظهارنظر درباره اینکه وضعیت این گروه‌ها از نظر قانونی و مجوز چگونه است، به وزارت کشور برمی‌گردد و آن‌ها می‌توانند براساس قانون با این گروه‌ها برخورد کنند.

اظهارات اعضا در مورد منشور حقوق شهروندی، نظر رسمی شورای نگهبان نیست

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره رونمایی منشور حقوق شهروندی از سوی رییس‌جمهور و ارزیابی آن در شورای نگهبان اظهار داشت: تا مصوبه‌ای به صورت رسمی به ما داده نشود، ما فارغ از اظهارنظر هستیم و اظهارنظر رسمی نمی‌کنیم.

کدخدایی درباره اظهارنظر یکی از اعضای شورای نگهبان مبنی بر اینکه رونمایی از منشور حقوق شهروندی را یک فعالیت انتخاباتی دانسته بود، هم تصریح کرد: اعضا آزاد هستند، نظراتشان را اعلام کنند اما این به معنای اظهارنظر رسمی شورای نگهبان نیست.

در مورد انتخابات الکترونیک هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم


کدخدایی در در پاسخ به سوالی درباره ۱۰هزار صندوق رای الکترونیکی و آخرین وضعیت برگزاری الکترونیک انتخابات گفت: ما در مورد انتخابات همکاری خوبی با وزارت کشور داریم. در این راستا جلسات کار‌شناسی برگزار شده و مکاتباتی هم داشته‌ایم و همکاری‌هایمان هم رو به جلو است. 

او ادامه داد: برای احراز هویت اعلام کرده‌ایم که به شرط حفظ شرایط امنیتی، احراز هویت می‌تواند در همه شعبات صورت بگیرد و وزارت کشور هم به دنبال عملیاتی کردن آن است. 

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به مسئله صندوق آرای الکترونیکی هم اظهار داشت: برای صندوق الکترونیکی برای انتخابات ریاست جمهوری هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم اما احتمالاً در برخی از صندوق‌ها بتوانیم این کار را انجام دهیم که بستگی به نظرات کار‌شناسی دارد. البته این مسئله باید به اعضای شورای نگهبان هم اطلاع داده شود و بستگی به نظر آن‌ها هم دارد. 

صندوق‌های الکترونیک نباید انتخابات ریاست جمهوری را تحت شعاع قرار دهد

کدخدایی با بیان اینکه شورای نگهبان در مورد انتخابات شوراهای شهر و روستا دخالتی ندارد، تصریح کرد: گفته‌ایم برای صندوق‌های الکترونیک باید شرایط کافی باشد و نباید این مسئله انتخابات ریاست جمهوری را تحت شعاع قرار دهد. 

او در پاسخ به این سوال که نظر شورای نگهبان درباره بررسی‌هایی که در کمیسیون تلفیق برای سامانه تجمیع حقوق و مزایا و همچنین حداکثر حقوق مشخص شده برای جلوگیری از رخ دادن اتفاق‌های حقوق‌های نجومی چیست؟ خاطرنشان کرد: تا زمانی که لایحه و طرحی از سوی مجلس نیاید ما نمی‌توانیم اظهار نظری کنیم با این وجود اصل اینکه حقوق نجومی خلاف بوده در جامعه روشن است و امیدواریم تکرار نشود و مجلس هم تدابیر لازم را بیندیشد.

وعده مجلس برای اصلاح برخی از مواد قانون انتخابات

کدخدایی در نشست خبری خود درباره وضعیت بررسی موافقتنامه پاریس در شورای نگهبان ابراز داشت: با توجه به بندهای ۸ و ۹ ماده چهار و بند ۱۱ ماده ۱۳ پیوست‌های این موافقتنامه باید ضمیمه شود تا امکان بررسی و اظهارنظر در این شورا فراهم شود. در ماده ۲۳ نیز از این جهت که مشخص نیست آیا پیوست مصوبی وجود دارد یا خیر ابهام دارد و پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد. با این وجود تا وقتی ایراد شکلی وجود دارد، ما وارد بررسی ماهوی نخواهیم شد و تا قبل از رفع ایراد فارغ از اظهارنظر هستیم. باید این مصوبه به شکل کامل بیاید تا آن را بررسی کنیم. امیدواریم که این پیوست‌ها هم هرچه زود‌تر ارائه شود.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه لایحه قانون جامع انتخابات قبل از انتخابات مجلس نرسید آیا این کار تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری شدنی است، بیان کرد: کنار گذاشته شدن این موضوع در انتخابات قبلی به خاطر آن بود که برخی از مسئولان اعلام کردند که آن لایحه را نمی‌توانند تا پیش از برگزاری بررسی کنند. هم اینک دوستان نماینده درگیر لایحه برنامه ششم توسعه و سپس لایحه بودجه هستند. با این وجود دوستان مجلس گفته‌اند که در قالب طرحی اصلاح برخی از مواد قانون را انجام داده و شاید برخی نواقص برای انتخابات آتی رفع شود.

هنوز وضعیت بررسی رجل سیاسی به نتیجه نرسیده است

او در پاسخ به این سوال که یکی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان گفته است این شورا با رد و تایید صلاحیت افراد به مجری انتخابات تبدیل شده است، عنوان کرد: شورای نگهبان براساس قانون اساسی و دیگر قوانین موضوعه وظیفه نظارت بر انتخابات را دارد و در این حوزه وارد می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که زنان می‌توانند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شوند، یادآور شد: همه می‌توانند وارد این صحنه بشوند اما هنوز وضعیت بررسی رجل سیاسی به نتیجه نرسیده است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که در انتخابات‌های پیشین به دلیل مشخص نبودن ملاک‌ها در بررسی صلاحیت‌های افراد، شورای نگهبان هزینه‌های بسیاری داده است آیا این شورا برای انتخابات ریاست جمهوری مدلی را ارائه خواهد داد که این هزینه‌ها مجدداً پرداخت نشود، گفت: با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بحث شاخص‌های رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن در دست بررسی است و امیدواریم شاخص‌های روشنی را اعلام کنیم.

در بررسی صلاحیت‌ها تنها وضعیت خود فرد بررسی می‌شود

کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا در بررسی صلاحیت افراد وضعیت افراد نزدیک و وابستگان آن فرد هم در صلاحیتش مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: بررسی صلاحیت افراد براساس قانون، مربوط به خود افراد است. در مجازات‌ها هم برای مجرم و مرتکب حکم صادر می‌شود در این باره نیز همین مسئله صدق می‌کند مگر آنکه قانون این اجازه را به ما داده باشد اما تا وقتی قانون این اجازه را به ما نداده تنها وضعیت خود فرد بررسی خواهد شد.

خبرنگاری مدعی شد که برخی افراد از تریبون‌های مجلس مسئله رفع حصر را مطرح می‌کنند آیا این ملاک را در انتخابات شوراهای شهر و روستا مدنظر قرار می‌دهید، که کدخدایی در پاسخ گفت: مقام معظم رهبری فرمایشی دارند مبنی بر اینکه ۹ دی ماندگار خواهد شد و این پاسخی به حوادث قبل از آن بود. فتنه نیز قابل فراموشی نیست و تا جایی که در حیطه اختیارات شورا باشد آن را ملاک قرار خواهیم داد.

باید سازوکارهایی برای جلوگیری از ثبت‌نام بی‌رویه افراد در انتخابات اندیشیده شود

کدخدایی در پاسخ به این سوال که شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات شوراهای شهر و روستا با توجه به احتمال حضور انبوه ثبت‌نام‌کنندگان چه سازوکاری را ملاک قرار خواهد داد، اظهار داشت: انتخابات شوراهای شهر و روستا در حیطه اختیارات مجلس است و در دست شورای نگهبان نیست، اما ضروری است سازوکارهایی برای جلوگیری از ثبت‌نام بی‌رویه و غیر ضرور افراد اندیشیده شود. راهی که کشورهای دیگر هم رفته‌اند.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: هیات مرکزی نظارت بر انتخابات روز چهارشنبه تشکیل جلسه داد. هیات نظارت ۱۵ استان تشکیل شده و هیات نظارت مابقی استان‌ها هم در جلسه دوشنبه شورای نگهبان تعیین و تکلیف خواهد شد.

عباسعلی کدخدایی در ابتدای نشست خبری صبح امروز خود با خبرنگاران فرارسیدن ۹ دی، میلاد حضرت مسیح و سال نو میلادی را تبریک گفت و تصریح کرد: در طول هفته‌های گذشته ۳۸ مصوبه ازسوی مجلس شورای اسلامی داشته‌ایم که این مسئله به غیر از اساسنامه‌ها و نامه‌هایی بوده است که از سوی دیوان عدالت اداری به ما ابلاغ شده است و در این راستا ۱۱ مصوبه با موازین شرعی و قانونی مغایرت نداشته است. 

سخنگوی شورای گهبان گفت: لایحه موافقتنامه بین ایران و اسلوواک به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد، لایحه موافقتنامه بین ایران و روسیه در زمینه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی، لایحه موافقتنامه‌ همکاری‌های اقتصادی بین ایران و چک، لایحه موافقتنامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی میان ایران و کره، طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه مبارزه با جرائم سازمان‌یافته میان ایران و لهستان و لایحه موافقتنامه همکاری میان ایران و آذربایجان در زمینه ادامه ساخت، بهره‌برداری و استفاده منابع آب و انرژی سد‌ها و نیروگاه‌های برق‌آبی خدا آفرین و قیزقلعه سی بر روی رودخانه ارس لوایح و طرح‌هایی بوده است که شورای نگهبان آن‌ها را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی نشناخته است. 

همچنین سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه موافقتنامه پاریس، لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه‌گذاری میان ایران و سنگاپور، لایحه موافقتنامه همکاری‌های اقتصادی میان ایران و لهستان از سوی شورای نگهبان خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته شده یا دارای ابهام است. 

او با اشاره به سوالی از شورای نگهبان درباره موضوع بندهای ب و ج ماده یک آیین‌نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و ماده یک دستوالعمل تاسیسی و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای هم خاطرنشان کرد: این سوال در جلسه ۱۹ / ۸/ ۹۵  فقهای شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که از نظر فقها خلاف موازین شرع شناخته نشد.

کد خبر : ۴۴۳۱۴۹