تنها نسخه نجاتبخش کشور تحقق اقتصاد مقاومتی است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به توجه ویژه نمایندگان مجلس به حوزه اقتصاد مقاومتی در لایحه برنامه ششم توسعه گفت: قطعا تنها نسخه نجات بخش کشور اقتصاد مقاومتی است که این مسئله باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، شهباز حسنپور بیگلری در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه کل کشور گفت: بهطور حتم در شرایط کنونی رد و مخالفت با کلیات لایحه مربوطه مطلوب نیست؛ زیرا ما هماکنون یک سال قانون برنامه پنجم توسعه را تمدید کردیم و اگر این لایحه مورد تایید قرار نگیرد، کشور برای یک سال دیگر در بلاتکلیفی قرار خواهد گرفت.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه برنامه ششم توسعه به سیاست های ابلاغی رهبرمعظم انقلاب دقت ویژهای صورت گرفته، ادامه داد: یکی از دغدغههای اصلی نمایندگان مسئله اقتصاد مقاومتی است که خوشبختانه در لایحه برنامه مورد رسیدگی و توجه قرار گرفته و قطعا این مسئله یکی از اولویتهای اصلی برنامه ششم توسعه کشور است.
او ادامه داد: تنها نسخه نجاتبخش کشور تحقق اقتصاد مقاومتی است و قطعا باید به تمام نیروها و متخصصان داخلی متعهد ایمان داشته باشیم که خوشبختانه در لایحه مذکور به آن توجه شده از طرفی دیگر درشرایطی کنونی تمام نمایندگان بهدنبال راهحلی برای حل معضل بیکاری در کشور هستند؛ زیرا امروز وضعیت بیکاری صدای همه را درآورده است.
حسنپور یادآور شد: حال با مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه ششم مجلس مقرر و برنامه ریزی شده تا پایان زمان این برنامه انشاءالله برای اولین بار با کمک مجلس و دولت آمار بیکاری در کشور تک رقمی شود. امیدوارم این آمار به کمتر از ۸ درصد برسد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم بر لزوم اتحاد و انسجام مسئولان سه قوه تاکید کرد و گفت: به طور حتم تمام مسئولان باید به فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب توجه کنند و قطعاً باید حول فرمایشات ایشان از تمام توان کشور برای حل مشکلات مردم استفاده کنیم.
او گفت: از طرفی دیگر خوشبختانه در لایحه برنامه ششم توسعه به حوزه سند چشمانداز، سیاستهای ابلاغی رهبری و سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی توجه ویژه شده البته امکان دارد این لایحه نیز مانند قوانین دیگر دچار نقاط ضعف و قوتی باشد که باید بعد از تصویب کلیات این ایرادات را رفع کرد.
او ادامه داد: طبق مصوبه لایحه برنامه ششم توسعه برای اولین بار از زمان قانونگذاری در این کشور و طی یکصد سال گذشته به بحث تامین اجتماعی توجه خاصی شده است. همچنین در این لایحه مقرر شده که برای نخستین بار حداقل حقوق مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ۲۰ درصد حقوق پایه مشخص شده قانون کار باشد.
حسنپور بیگلری با اشاره به توجه ویژه لایحه برنامه ششم توسعه به حوزه محیط زیست و بحث جنگلها تصریح کرد: در این لایحه تاکید شده که برداشت از جنگلها به مدت ۵ سال ممنوع باشد که این مسئله بسیار ارزشمند است. همچنین در بحث اقتصاد دانش بنیان مقرر شد که محور محصولات این شرکت ها حوزه صادرات باشد.
او تصریح کرد: در لایحه برنامه ششم توسعه همچنین به بحث فرهنگیان، رتبهبندی معلمان و فرهنگیان بازنشسته و شاغل نگاه خاصی شده و موضوع یکسانسازی و رتبهبندی فرهنگیان جزء نقاط مثبت این برنامه است. از طرفی دیگر در این لایحه به معضل ریزگردها و راه حل های این معضل اشاره شده است.
نمتاینده سیرجان در مجلس با اشاره به توجه مجلس به حوزه ایثارگران در برنامه ششم توسعه گفت: با تلاش نمایندگان و دولت سعی شد تا در حد بضاعت و شرایط کشور از ایثارگران و خانواده شهدا حمایتهای لازم صورت گیرد. در این برنامه به حوزه سلامت و بیمه سلامت با توجه به آثار مثبت اجرای طرحهای تحول سلامت در کشور نگاه خاصی شده است.
او ادامه داد: در لایحه برنامه ششم توسعه همچنین به حوزه بخش خصوصی و اتاق اصناف تعاون و بازرگانی نگاه ویژهای شده زیرا در شرایط کنونی و بعد از ۳۷ سال اگر قرار باشد که یک نمایشگاه در شهری برپا شود باید تمام مسئولان دولتی درگیر این مسائل شوند حال خوشبختانه در برنامه ششم توسعه مقرر شده که این مسائل و موضوعات به اتاقهای اقتصادی واگذار شود.
حسینپور در پایان تصریح کرد: در شرایط کنونی سهم تعاونها از اقتصاد کشور کمتر از ۵ درصد است، در لایحه برنامه ششم توسعه سعی شده تا سهم این بخش از اقتصاد کشور دو رقمی شود؛ از طرفی دیگر در لایحه مذکور به بحث بازنشستگان نیروهای مسلح و موضوعات دستگاه قضا، حمل و نقل ریلی، حوزه صنعت و معدن و بخش جوانان توجه ویژهای شده است.