تکرار ادعاهای بی اساس، تاثیری بر حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیانیه پایانی سی و هفتمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در منامه، جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را بخش جداییناپذیر خاک ایران دانست و تاکید کرد: تکرار ادعاهای بیاساس، تاثیری بر تمامیت ارضی و حاکمیت کشورمان بر این جزایر نخواهد داشت.
به گزارش ایلنا، بهرام قاسمی با بی اساس خواندن ادعای دخالت جمهوری اسلامی ایران در امور داخلی کشورهای منطقه، اعلام داشت: سیاست جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اصول حسن همجواری، احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها قرار دارد و انتظار دارد شورای همکاری خلیج فارس نیز به جای طرح اتهامات تکراری و بی اساس، از مداخله در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران از جمله تلاش برخی از اعضاء برای فتنه انگیزی های فرقه ای و مذهبی دست بردارد.
او با اشاره به مطالب مندرج در بیانیه مذکور راجع به نامه ۱۰ کشور عربی به پیشگامی امارات عربی متحده علیه جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: جای تاسف است که این کشورها به جای بهرهبرداری از ظرفیت مجامع و سازمانهای بینالمللی و منطقهای در راستای تقویت ثبات و امنیت، از این موقعیت در جهت ایجاد تنش و تضعیف مناسبات فیمابین سوء استفاده میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: بدیهی است جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای پاسخ به این گونه اظهارات بیاساس در مجامع بینالمللی مطابق با مقررات و موازین حقوقی محفوظ میداند.
قاسمی با رد ادعای شورای همکاری در مورد تلاش برای سیاسی کردن فریضه حج از سوی جمهوری اسلامی ایران، اقدام عربستان در مانع تراشی و سنگ اندازی در اعزام حجاج ایرانی در سال گذشته را محکوم و آن را مغایر با موازین شرعی و مصداق «صد عن سبیل الله» دانست و افزود: جای تاسف است که عربستان سعودی به جای پاسخگویی درمورد قربانی شدن صدها نفر از حجاج بیتاللهالحرام در فاجعه منا، هم چنان سعی دارد از جایگاه میزبانی حرمین شریفین برای مقاصد سیاسی سوءاستفاده کند.
او با تکذیب ادعاهای واهی و تکراری در مورد مداخله ایران در امور داخلی بحرین، توصیه کرد: شورای همکاری به جای فرافکنی، با در نظر گرفتن واقعیتها از جمله استمرار سرکوب و نقض فاحش حقوق بشر در بحرین، دولت این کشور را به در پیش گرفتن مسیر راهکار سیاسی و آشتی ملی متقاعد کند.
قاسمی در پایان ضرورت عاری شدن منطقه خاومیانه از سلاحهای کشتار جمعی از جمله سلاحهای هستهای را مورد تاکید قرار داد و موارد بیان شده در بیانیه مذکور راجع به توافق هستهای از جمله موضوع توان موشکی را ناشی از درک نادرست از مفاد آن توافق و قطعنامه های مرتبط با آن دانست.