ایران در پساتحریم به دنبال ایجاد تعادل در سیاست خارجی است
مدیرکل اسبق وزارت امور خارجه تاکید کرد: با رفع تحریمها ایران تلاش میکند تا در مناسبات خود با کشورها تعادل ایجاد کند.
سیدجلال ساداتیان در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایلنا، با اشاره به سفر محمدجواد ظریف به کشورهای شرق آسیا گفت: اساس سیاست خارجی بر این اصل استوار است که بتواند روابط متعادلی را در همه ابعاد برقرار کند.
کشورهای منطقه و مسلمان اولویت ایران هستند
او ادامه ادامه داد: البته هر کشوری در سیاست خارجی خود اولویتهایی را دارد و کشورهای منطقه و کشورهای مسلمان همیشه اولویت اصلی دستگاه دیپلماسی در برقراری مناسبات و گسترش روابط بوده است.
تحریمها تعادل در سیاست خارجی ایران را برهم زد
این تحلیلگر با بیان اینکه تا دوران پیش از تحریم، ایران تلاش میکرد تا یک موازنه و تعادلی در روابط خود با کشورهای شرقی و غربی برقرار کند، اظهار داشت: با وجود آمدن مشکلاتی در دولت گذشته و از جمله بحث تحریمها در مسئله هستهای که چند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نیز به همراه داشت، این تعادل برهم خورد.
ساداتیان افزود: در این چارچوب، مناسبات ایران با کشورهای غربی به شدت کاهش یافت. همچنین مناسبات با ما برخی از کشورهای شرق آسیا مانند کره جنوبی و ژاپن نیز کاهش یافت ولی با کشورهایی مانند چین افزایش پیدا کرد.
ایران در پساتحریم به دنبال ایجاد تعادل در سیاست خارجی است
او با بیان اینکه با رفع تحریمها ایران تلاش میکند تا در مناسبات خود با کشورها تعادل ایجاد کند، تصریح کرد: با رفع تحریمها، کشورهای اروپایی از گسترش مناسبات با ایران استقبال کردند و به همین خاطر شاهد حضور متعدد هیاتهای اروپایی در ایران هستیم.
مدیرکل شرق آسیا وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات ادامه داد: ژاپن یکی از کشورهایی است که از قطب فنی، سرمایهای و تکنولوژیک در دنیا محسوب میشود که مناسبات خوبی با ایران داشته است. آنها نیز پس از رفع تحریمها علاقهمند با گسترش مناسبات با ایران هستند ولی آنها منتظر چراغ سبز آمریکا برای گسترش مناسبات با ایران هستند و محتاطانه عمل میکنند.
سفرهای ظریف برای تنوعبخشی است
ساداتیان با اشاره به سفر ظریف به آمریکای لاتین، اروپا، آفریقا و آسیا خاطرنشان کرد: سفرهای وزیر امور خارجه برای تنوع بخشی در مناسبات و گسترش روابط محسوب میشود تا ایران مانند گذشته دیگر مجبور نباشد نیازهایش را از یک کانال تامین کند مگرنه مجبور هستیم همانند زمان تحریم، نیازهایمان را از یک کانال و چند برابر قیمت تامین کنیم.
ظریف در شرق آسیا به دنبال چیست؟
او با یادآوری ظرفیتهای کشورهای شرق آسیا ابراز داشت: کشورهای شرق آسیا از توانمندیهای بالایی در عرصههای سرمایهای و تکنولوژیک برخودار هستند. این کشورها از بازارهای خوبی برخودار هستند و توسعه روابط با این کشورها میتواند به گسترش ظرفیتها کمک کند.
این دیپلمات سابق کشورمان ادامه اضافه کرد: آقای ظریف در این سفر میکوشد تا رایزنیهای خود با مسئولان این کشور و همچنین فعالان اقتصادی و بازرگانان این کشورها آنها را برای حضور و سرمایهگذاری در ایران مشتاق کند و از سویی، این نکته باید به آنها تفهیم کند که مشکلات گذشته مرتفع شده و آنها برای همکاری اقتصادی با ایران مشکلی ندارند.