همکاری ایران و روسیه مانع گسترش توطئه در غرب آسیا میشود
ولایتی گفت: در حوزه بین الملل روز گذشته ابتدا نماینده روسیه و به تبع آن نماینده چین قطعنامهای را که علیه سوریه و درباره حلب بود، وتو کردند در حالی که اگر این قطعنامه تصویب میشد، تجزیه سوریه را به دنبال داشت.
به گزارش ایلنا،علی اکبر ولایتی در گفتوگو با خبر بامدادی شبکه یک سیما، با اشاره به تاریخ و فرهنگ مشترک ایران و روسیه و تاکید بر این که همکاری ایران و روسیه مانع گسترش توطئه در غرب آسیا است، گفت: تحولات بینالملل و نقش رو به افزایش ایران و تاثیرگذاری بینالمللی آن اقتضا و ایجاب میکند که همکاریهای بینالمللی با نگاه جدید بعد از انقلاب ساماندهی شود .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : وضعیت بی سابقه در تاریخ معاصر به ویژه در منطقه و عراق ، سوریه ، لبنان ، شمال آفریقا و یمن شرایط خاصی ایجاد کرده است و ایجاب میکند که همکاریهای موثری را با کشورهایی که با ما همسو هستند ، داشته باشیم.
وی افزود : نیازمندیهای متقابل در حوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی ، دفاعی و اخیراً نفتی بر ضرورت این همکاری ها افزوده است .
ولایتی به نامه امام راحل به گورباچف به عنوان اولین و آخرین نامه برای رئیس یک کشور اشاره کرد و گفت : مقام معظم رهبری هم در سخنرانی هایشان به ضرورت شکل گیری نگاه به شرق تکیه کرده اند و اولین مصداق نگاه به شرق ، در رابطه با روسیه است و شرایطی که اقتضا می کند با هم روابط راهبردی و استراتژیک داشته باشیم .
وی افزود: در حوزه منطقهای اگر همکاری ایران و روسیه نباشد، توطئهای که اکنون در سوریه و کل منطقه غرب آسیا شکل گرفته است معلوم نیست به کجا میرسد .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از حدود به یک سال و نیم گذشته که همکاریهای ایران و روسیه شروع شده است، موازنه در منطقه به نفع مجموعه خط مقاومت تغییر کرده است.
ولایتی افزود : در حوزه بینالملل هم روز گذشته ابتدا نماینده روسیه و به تبع آن نماینده چین قطعنامهای را که علیه سوریه و درباره حلب بود، وتو کردند در حالی که اگر این قطعنامه تصویب میشد، تجزیه سوریه را به دنبال داشت و بسیاری از رشتهها ممکن بود پنبه شود گر چه مقاومت ملت و دولت سوریه مانع اصلی این کار میشد .
وی به همکاریهای ایران و روسیه در حوزه دفاعی اشاره و خاطرنشان کرد : در حوزه دفاعی روابط راهبردی شکل گرفته و خرید سامانه دفاعی ۳۰۰ s و هواپیماهای پیشرفته نمونه هایی از آن است .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : در حوزه همکاریهای هستهای هم هیچ کشوری از کشورهای صاحب فناوری هستهای حاضر نبود که به ما فناوری صلح آمیز هستهای را در زمینه راکتور تولیدکننده برق بدهد اما این همکاری با روسیه شکل گرفت.
ولایتی اضافه کرد: درباره مسائل منطقهای هر دو کشور در بعضی مسائل اشتراک منافع داریم و در عین حال خطرات مشترکی ما را تهدید میکند .
وی افزود : در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز بدون همکاری ایران و روسیه امکان ندارد که ما بتوانیم در این مناطق جلوی نفوذ آمریکاییها و عوامل آن را بگیریم .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به حوادث و رویدادهایی که در گرجستان ، اوکراین ، ارمنستان ، آذربایجان و قرقیزستان اتفاق می افتد اشاره کرد و گفت : این اتفاقات اقتضا می کند که ما و روسیه در این منطقه و از جمله در دریای خزر به عنوان بزرگترین و مهمترین دریای نیمه شیرین جهان همکاری کنیم .
ولایتی افزود: ناتو دنبال پیشروی به سمت شرق است و منافع مشترک ایران و روسیه اقتضا میکند که جلوی این پیشروی را بگیریم وی از روسیه ، چین، ایران و هند به عنوان ۴ کشور مهم و تعیینکننده آسیا در آینده یاد کرد و افزود : این ۴ کشور اگر با هم همکاری کنند، آینده آسیا و دنیا را رقم خواهند زد .
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خارج از دخالت کشورهای خارج از منطقه مثل آمریکا و دیگران، این کشورها میتوانند همکاریهای خود را شکل دهند این همکاری میتواند به نفع ما هم باشد.
ولایتی گفت: آمریکاییها بارها گفتهاند که میخواهند مرکز ثقل سیاسی و اقتصادیشان را به سمت شرق ببرند. بنابراین ما هم باید با همکاریهایی که داریم مقابل آن بایستیم.