قطعنامه همکاری میان سازمانملل و اکو در مجمع عمومی تصویب شد
قطعنامه همکاری میان سازمان مللمتحد و سازمان همکاری اقتصادی(اکو) با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
به گزارش ایلنا، غلامحسین دهقانی سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان مللمتحد امروز سه شنبه هنگام معرفی این قطعنامه در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: منطقه اکو با 10 عضو از غرب آسیا و آسیای مرکزی و قفقاز اروپا را به چین و روسیه را به خلیج فارس وصل میکند. اکو از یکسو به عنوان یک سازوکار همکاریهای منطقهای در مسیر توسعه کشورهای عضو عمل میکند و از سوی دیگر با عملکرد خود در سطح بین المللی موجب اجرای دستور کارهای جهانی در سطح منطقه اکو شده است.
سفیر نمایندگی کشورمان با اشاره به گسترش همکاریهای اکو با مللمتحد گفت: گسترش همکاریهای اکو با مللمتحد طی سه دهه گذشته همواره به عنوان یک اولویت برای این سازمان مطرح بوده است.
وی این همکاریها را دوسویه خواند و اضافه کرد: اکو با تحکیم مناسبات خود با سازمان ملل متحد میتواند از ظرفیتها، منابع و دانش آژانسهای ملل متحد بهرهمند شود و همچنین با ارائه ظرفیتهای خود به سیستم ملل متحد برای گسترش همکاریها در دو سطح منطقهای و جهانی عمل کند.
دهقانی از همکاریهای منطقهای به عنوان پارادیم غالب در مناسبات بینالمللی کنونی نام برد و تاکید کرد: همکاری میان همسایگان و کشورهای واقع در یک منطقه میتواند در چارچوب سازوکارهای منطقهای نظیر اکو در مسیر توسعه اقتصادی و سعادت و بهروزی مردم عمل کند.
معاون نماینده دائم کشورمان اکو را مظهر چنین همکاریهایی خواند و اضافه کرد: این سازمان از زمان تاسیس تاکنون با جهت گیری های خود موجب گسترش همکاری ها در سطح منطقه ای و جهانی با محوریت همکاری های اقتصادی و غیر اقتصادی در میان اعضای خود شده است.
لازم به ذکر است، جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس دورهای شورای وزیران اکو مسئولیت مذاکره این قطعنامه را در هفتاد و یکمین مجمع عمومی مللمتحد برعهده داشت.
این قطعنامه امروز پس از حدود دو ماه مذاکره با اجماع در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.