توزیع شبنامه علیه دولت در صحن علنی/ درگیری لفظی تاجگردون و نقوی حسینی +تصاویر
نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی بهمنظور بررسی صلاحیت سه وزیر پیشنهادی با حواشی همراه بود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی برای دادن رایاعتماد به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و همچنین فرهنگ و ارشاد اسلامی با حواشی جالبتوجهی همراه بود.
- حسن روحانی با استقبال علی مطهری ساعت ۸:۲۰ وارد صحن علنی شد و در ادامه نمایندگان با حلقه زدن دور ایشان به بحث و گفتوگو با رییسجمهور پرداختند که این مساله تا حدود یک ساعت بعد ادامه یافت.
- روحانی به همراه علی مطهری، نائب رییس مجلس، محمدرضا تابش نایب رییس فراکسیون امید و محمد نهاوندیان رییس دفتر رییسجمهور وارد صحن علنی مجلس شد و در ادامه محمدرضا عارف رییس فراکسیون امید به استقبال روحانی رفت.
- رییس فراکسیون امید بهخاطر سرماخوردگی از روبوسی و مصاحفه با روحانی امتناع کرد. هنگامی که عارف با روحانی رودررو شد، با دستمالی که جلوی صورت گرفته بود، از روبوسی با رییسجمهور خودداری کرد.
- در ابتدای جلسه علنی صبح امروز، برای مشخص شدن موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی قرعهکشی انجام شد که نمایندگان پشت جایگاه هیات رییسه این کار را انجام دادند.
تاخیر حضور ییس جمهور و ادامه روال عادی مجلس
- به علت تاخیر روحانی برای حضور در جلسه رای اعتماد علی لاریجانی اعلام کرد تا زمان بررسی برنامهها و رایاعتماد به وزرا مجلس روال عادی خود را در بررسی طرح الحاق دو تبصره به ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی ادامه دهد که به این دلیل بررسی لایحهای درباره ممنوعیت استفاده و حمل از سلاح سرد در دستورکار قرار گرفت.
- علاوه بر اسحاق جهانگیری، نوبخت و وزرای علوم، نیرو، امورخارجه، ارتباطات، صنعت، معدن و تجارت، وزیر دفاع و وزیر نفت، همراه رییس جمهور وارد صحن شدند، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات نیز با کمی تاخیر و پس از پایان سخنان رییسجمهور وارد مجلس شد.
»
انتقاد از توزیع شبنامه در صحن
- مهرداد لاهوتی پس از پایان صحبتهای مخالفان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در تذکری نسبت به توزیع «نامههایی بدون دریافت مجوز» از هیاترییسه و علیه یکی از وزرای پیشنهادی انتقاد کرد.
- به گفته یکی از نمایندگان حاضر در صحن «شبنامههایی که علیه دولت توزیع شدند»، مربوط به «فعالیت مدیریتی مسعود سلطانیفر در حدود دو دهه پیش بوده است.»
درگیری لفظی تاجگردون و نقوی حسینی
- پس از نطق سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، غلامرضا تاجگردون از اعضای فراکسیون امید مجلس اعتراض خود را نسبت به سخنان تند و اتهامزنی بدون سند و مدرک نقویحسینی اعلام کرد که این مسئله منجر به درگیری لفظی این دو نماینده شد و در ادامه علی مطهری، محمدمهدی زاهدی، محسن کوهکن، عبدالکریم حسینزاده و برخی دیگر از نمایندگان به سمت این دو نماینده رفته و فضا را آرام کردند.
اشتباه عجیب نقوی حسینی
نقوی حسینی که بسیار پرشور کارنامه دانش آشتیانی را زیر سوال میبرد، در بخشی از سخنانش در واکنش به سخن نمایندگان موافق که میگفتند دانش از خانواده بیت دانش آشتیانی است، گفت: آقای منتظری هم قائم مقام رهبری بودند و فاسد شدند.
او در انتقاد از میرحسین موسوی نخست وزیر دوران جنگ که او را سر فتنه میخواند، به اشتباه گفت رییس جمهور دوره جنگ، که پس از آن سریع جمله خود را اصلاح کرد و گفت منظورش نخست وزیر دوره جنگ بوده نه رییس جمهور دوران جنگ.
موافقان فضا را آرام کردند
- پس از سخنان جنجالی نقویحسینی در مخالفت با دانشآشتیانی، مهدی شیخ عضو فراکسیون امید و غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نایب رییس فراکسیون مستقلان ولایی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نطق کردند و در حالی که در جریان صحبتهای نقویحسینی سکوت بر فضای مجلس حکمفرما بود، در جریان سخنرانی شیخ و جعفرزاده، نمایندگان با فریاد احسنت واکنش نشان میدادند.
- در جریان نطق جعفرزاده ایمنآبادی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش که بهدلیل استفاده این نماینده از صندلی چرخدار بهخاطر معلولیت ناشی از جراجت حاصل از سالهای دفاع مقدس، از روی صندلی و بدون حضور در جایگاه نطقهای نمایندگان انجام شد، علاوه بر چند نماینده عضو فراکسیون امید، حدود ۱۰ نفر از اعضای فراکسیون مستقلان ولایی نیز دور صندلی نایب رییس فراکسیونشان جمع شدند و ضمن حمایت از او در طول نطق، با اتمام این سخنرانی پرشور با او روبوسی کردند.
حضور ۳۵۰ خبرنگار، عکاس و فیلمبردار در جلسه رأیاعتماد
- نشست علنی امروز در حالی آغاز شد که از ابتدای جلسه حضور گسترده خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران رسانههای ایرانی و خارجی چشمگیر بود.
بیش از ۳۵۰ خبرنگار، عکاس و فیلمبردار در جلسه رأیاعتماد ۳ وزیر پیشنهادی حضور دارند و رسانههای الجزیره، المیادین، التجاه و خبرگزاریهای فرانسه، آلمان و چین از جمله رسانههایی هستند که با حضور در مجلس شورای اسلامی این رویداد را پوشش خبری میدهند.
طعنه نقوی حسینی به روحانی
- حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی پس از پایان نطق خود صحن علنی مجلس را ترک کرد که البته این موضوع با طعنه نقوی حسینی همراه بود که میگفت آقای رییس جمهور حرفاهایش را میزند و میرود و به حرف گوش نمیکند.
- نشست نوبت صبح مجلس شورای اسلامی با دستور کار بررسی صلاحیت س وزیر پیشنهادی دولت دقایقی پیش با اعلام علی لاریجانی پایان یافت و مقرر شد نمایندگان از ساعت ۱۳ در نشست عصر به ادامه بررسی سوابق و کارنامه وزرای پیشنهادی بپردازند.
آغاز نشست نوبت عصر
- از ساعت ۱۳، نشست عصر مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی صلاحیت گزینههای پیشنهادی تصدی وزارتخانههای آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.
قرائت نصفهونیمه تذکرهای کتبی
- پس از آغاز نوبت عصر، ابتدا یکی از اعضای هیات رییسه مجلس تعدادی از تذکرهای کتبی نمایندگان را قرائت کرد که با طولانی شدن تعداد تذکرها، علی لاریجانی از این عضو هیات رییسه درخواست کرد که باقی تذکرها را در نشست بعدی قرائت کند تا مجلس وارد ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی شود.
صحبتهای پایانی دانش آشتیانی در نوبت عصر
- در ادامه ابتدا دانشآشتیانی از ۷ دقیقه پایانی صحبتهایش برای دفاع از خود استفاده کرد و به دفاع از برخی اتهامهایی که ازسوی دو نماینده مخالف به او وارد شده بود، پرداخت و سپس نوبت به بررسی صلاحیت سیدرضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.
دانش آشتیانی در قسمتی از سخنان خود به صحبتهای نقوی حسینی اشاره و تصریح کرد: نمیدانم اطلاعات ایشان از کجا آمده و من اصلا در مجلس ششم نبودهام و هیچگاه در هیچ حادثهای بازداشت نشدهام.
نطق امنیتی مخالفان صالحیامیری
- سیداحسان قاضیزاده هاشمی و مجتبی ذوالنوری دو عضو فراکسیون ولایت در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت صالحیامیری بهعنوان مخالف نطق کرده و به بیان نکاتی درباره سوابق امنیتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کردند.
اعلام نام امنیتی صالحیامیری در پارلمان؛ سید رضا فلاح یا سیدرضا صالحیامیری
- قاضیزاده هاشمی در بخشی از نطق خود که در مخالفت با وزارت صالحیامیری ایراد شد، اشارههایی مبهم به علت کنارهگیری علی جنتی وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت اما از بیان آشکار این مسئله خودداری کرد و درنهایت خطاب به صالحی امیری گفت: «آیا میدانید علت برکناری جنتی چه بود؟ جنتی نه شهید کنسرت است و نه بهخاطر تذکر مراجع برکنار شد.» نماینده اصولگرای مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی همچنین نسبت به هویت امنیتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد نیز انتقادهایی را وارد کرد از نام سازمانی او نام برد و گفت: «چرا سوابقتان در رابطه با سربازی گمنام امام زمان (عج) را به مجلس ارائه نکردهاید؟ مگر اسم مستعار شما «سیدرضا فلاح» نبودهاست؟ ما دست امنیتآفرینان کشور را میبوسیم اگر قصد ورود به عرصهای را که به آن تخصص ندارند، نداشته باشند.»
- مجتبی ذوالنوری نماینده اصولگرای قم و از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دیگر مخالف صالحی امیری و همچنین از منتقدان سوابق امنیتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که در نطق خود به بخشهایی از یک نامه محرمانه در جریان حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ اشاره کرد.
نطق کارشناسی موافقان صالحی امیری
- در ادامه قاسم احمدیلاشکی نماینده اصولگرای نوشهر و محمدرضا تابش نایب رییس فراکسیون امید و نماینده اصلاحطلب مردم اردکان در موافقت با صالحی امیری نطق کردند.
مدارکِ طبقهبندی شده یا طبقه بندی نشده ؟
- تابش در بخشی از نطق خود که در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی ایراد شد، به نطق نقویحسینی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در نوبت صبح مجلس و همچنین نطق مجتبی ذوالنوری در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در نوبت عصر اشاره کرد و با انتقاد از بیان مسائل محرمانه بهصورت موردی و اتهامزنی به افراد، از هیات رییسه مجلس درخواست کرد درصورتی که نامههایی که در صحن به آن اشاره شد، دارای طبقهبندی محرمانه است، نباید نمایندگان به آن دسترسی میداشتند و در صورتی که این اسناد غیرمحرمانه بوده، هیات رییسه باید این اسناد را بهطور کامل در اختیار تمامی نمایندگان قرار دهد تا وکلای ملت بتوانند با بینش درست قضاوت کنند.
انتقاد نماینده ارومیه از روحانی
نادر قاضیپور در نوبت عصر از تاخیر روحانی در جلسه صبح انتقاد کرد و خطاب به لاریجانی گفت: انضباط جلسات مجلس به عهده رئیس ولایتمدار مجلس است. شما با چه مجوزی آقای روحانی را که نیم ساعت دیر به مجلس آمد راه دادید و اجازه دادید ۴۷ دقیقه خارج از موضوع صحبت کند که لاریجانی پاسخ داد: از نظر آییننامهای تخلفی صورت نگرفت، ایشان دیرآمدند، ما وارد موضوع دوم شدیم و رأی گرفتیم و بعداً موضوع رأی اعتماد را مطرح کردیم. ضمن اینکه این سلیقه شماست که میگویید رییس جمهور خارج از موضوع صحبت کرده است.
حضور هاشم زایی در صحن علنی
عبدالرضا هاشم زایی که به علت تصادف در جلسات علنی مجلس حضور نداشت، امروز در جلسه رایاعتماد مجلس حاضر شد. پس از استقرار هاشمزایی روی صندلی خود، علاوه بر اصلاحطلبان، تعدادی از نمایندگان اصولگرایان مجلس همچون حمیدرضا فولادگر، نصرالله پژمانفر و جهانبخش محبینیا با او احوالپرسی کردند.
شادمانی امیدیها پیش از اعلام رسمی نتایج شمارش آرا
پس از شمارش آرا و پیش از اعلام رسمی از سوی علی لاریجانی، محمدجواد فتحی که به همراه تعدادی دیگر از نمایندگان مشغول شمارش آرای سه وزیر پیشنهادی بود، هنگام پایین آمدن از جایگاه هیات رییسه با دست به علامت پیروزی به سمت جایگاه خبرنگاران علامت داد. این درحالی بود که عبدالکریم حسینزاده نایب رییس فراکسیون امید و بهرام پارسایی سخنگوی این فراکسیون نیز که در طول شمارش آرا همچون تمام مدت دو جلسه علنی امروز به عنوان اعضای کمیته مدیریت صحن فراکسیون امید، مشغول قدم زدن در صحن و رفت و آمد لابهلای صندلیهای نمایندگان بودند، با حرکت به سمت جایگاه خبرنگاران، نسبت به توفیق هر سه وزیر پیشنهادی در کسب رایاعتماد اطمینان خاطر دادند.
عارف پس از دیگران صحن را ترک کرد...
محمدرضا عارف که از دقایقی پیش از آغاز جلسه علنی امروز از ساعت ۸ صبح در مجلس حاضر شدهبود، بهعنوان آخرین نفر صحن را ترک کرد. با پایان جلسه علنی امروز و خروج تمامی نمایندگان و در ادامه بیرون رفتن خبرنگاران و عکاسان حاضر در صحن علنی مجلس، محمدرضا عارف همچنان روی صندلی خود نشسته بود و مشغول صحبت با چند نمایندهای بود که دور صندلی او حلقه زدهبودند. در نهایت با خروج تمامی حضار صحن علنی مجلس، رییس فراکسیون امید که یکی از بهترین روزهای فعالیت خود در مجلس دهم را پشت سر گذاشته بود، به آرامی از روی صندلی خود بلند شد و با خیالی آسوده، صحن مجلس را ترک کرد!
رای اعتماد به هر سه وزیر پیشنهادی
در پایان جلسه امرز صحن علنی مجلس و با اتمام شمارش آرا هر سه وزیر پیشنهادی دولت موفق به کسب اکثریت آرا شدند که بر این اساس فخرالدین دانش آشتیانی با ۱۵۷ رای موافق ۱۱۱ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۷۴ رای ، بهعنوان سیزدهمین وزیر آموزش و پرورش پس از انقلاب برگزیده شد.
سیدرضا صالحی امیری نیز با ۱۸۰ رای موافق، ۸۹ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۷۵ رای اخذ شده، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
مسعود سلطانیفر نیز با ۱۹۳ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۷۴ رای اخذ شده، وزیر ورزش و جوانان شد.
عکسهای نشست علنی امروز مجلس را از این لینک مشاهده فرمایید.