خبرگزاری کار ایران

وزیر دادگستری مطرح کرد؛

پیشنهاد تشکیل اتاق داوری تجاری بین ایران و عراق

وزیر دادگستری کشورمان در دیدار با همتای عراقی خود، پیشنهاد تشکیل اتاق داوری تجاری بین ایران و عراق را مطرح کرد.

به گزارش ایلنا، در دومین روز سفر آیت الله صادق آملی لاریجانی و هیات بلندپایه قضایی و حقوقی جمهوری اسلامی ایران به کشور عراق، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری با حیدرناطق جاسم الزاملی همتای خود  در بغداد دیدار و گفت‌وگو کرد و در ابتدای این دیدار ضمن تاکید بر دعوت پیشین، بار دیگر از وزیر دادگستری عراق برای سفر به ایران دعوت کرد.

او در ادامه اظهار کرد: چهار موافقتنامه قضایی میان دو کشور به امضا رسیده و به نحو احسن در حال اجراست که موافقتنامه انتقال محکومان یکی از این چهار موافقتنامه است. همچنین امروز یک یادداشت تفاهم همکاری بین قوه قضاییه دو کشور توسط دو دادستان کل امضا شد.

وزیر دادگستری کشورمان تاکید کرد: دو کشور نیاز به مشورت و همکاری در زمینه گفت‌وگوهای حقوق بشری و حقوق اسلامی دارند، در حالی‌که ایران و عراق بیشترین صدمه‌ها را از تروریسم متحمل شده‌اند؛ در عین حال متهم به نقض حقوق بشر می‌شوند، در این میان عراق بیشترین صدمه‌ها را از تروریسم متحمل شده است. در حالیکه گروهک منافقین در ایران و عراق مرتکب جنایات شنیعی شده‌اند، حامیان آنان جمهوری اسلامی ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کنند. با عنایت به روابط گسترده سیاسی، اقتصادی و مردمی میان دو کشور، ضرورت توسعه روابط حقوقی و قضایی جهت حمایت از این روابط بیش از پیش احساس می شود.

او افزود: با توجه به حجم بالای تبادلات تجاری و روابط اقتصادی و مردمی دو کشور، م‌یطلبد که در مرحله اول ‌خبرگان دو کشور در خصوص پیش‌بینی تشکیل اتاق داوری تجاری بین طرفین بررسی و تحقیق کرده و دو وزارتخانه دادگستری، تفاهم نامه‌ای در این رابطه تنظیم و امضا کنند که این موضوع موجب تسهیل روابط تجاری و رفع سریع‌تر اختلافات تجار و بازرگانان دو کشور و رافع رجوع به محاکم قضایی که پروسه‌ای زمان‌بر و هزینه‌بر‌ خواهد شد.

وزیر دادگستری جمهوری عراق، ضمن استقبال از این پیشنهاد، آن را گامی در جهت توسعه بیشتر روابط اقتصادی دو کشور دانست.

طرفین توافق کردند در سفر آینده وزیر دادگستری عراق به ایران نسبت به موضوع مذکور مذاکرات محتوایی صورت پذیرد.

الزاملی، روابط بین دو کشور دوست و برادر را ممتاز دانسته و در زمینه‌های حقوق بشری آمادگی خود را برای تعامل و مشورت های بیشتر با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد و با تاکید بر این که اخیرا جمهوری عراق به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد درآمده است بر تلاش‌های صورت گرفته از طرف این وزارتخانه جهت رفع اتهام‌های حقوق بشری علیه عراق به دلیل آنچه نقض حفقوق بشر توسط نیروهای مردمی عراق در مبارزه علیه داعش مطرح مشود اعلام داشت. بین دو ملت روابط دیرینه انسانی، عاطفی و نسبی برقرار است و هر چه حکومت ها تغییر یابند، هیچکس نمی تواند این روابط دو ملت را خدشه‌دار کند.

کد خبر : ۴۲۴۲۳۴