خبرگزاری کار ایران

سیدحسن خمینی در دیدار مسئولان سازمان ملی استاندارد؛

کسی که سر مردم کلاه می‌گذارد، در بلندمدت ضرر خواهد دید

یادگار گرامی امام گفت: کسی که بر سر مردم کلاه می‌گذارد ممکن است در کوتاه مدت منافعی را کسب کند اما در بلند مدت ضرر خواهد کرد.

به گزارش ایلنا ، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار رئیس، معاونان و مدیران سازمان ملی استاندارد، با اشاره به «تأمین امنیت» به عنوان اولین وظیفه حکومت‌ها از دیرباز تاکنون، اظهار کرد: اگر مفهوم امنیت را توسعه دهیم و یکی از اقسام آن را «امنیت روانی» بدانیم، سازمان ملی استاندارد از جمله نهادهایی است که با این وظیفه اولیه حکومت ارتباط مستقیم دارد.

وی با تأکید بر عنصر «اعتماد» در جوامع گذشته، یادآور شد: امروز بزرگ‌ترین عامل برای افزایش کیفیت کالا توسط تولیدکنندگان این است که احساس کنند در صورت کاستن از کیفیت، بازار مصرف خود را از دست خواهند داد، چرا که امروز با گسترش جوامع انسانی شناخت متقابل میان تولیدکننده و مصرف کننده از بین رفته است و اگر نهادی وجود نداشته باشد که به کیفیت، کمیّت و سلامت کالا نظارت نکند، امنیت روانی جامعه مصرف کننده از بین می‌رود.

سید حسن خمینی گفت: از سرمایه‌های مهم سازمان ملی استاندارد اعتماد مردم به علامت استاندارد و نظارت سازمان ملی استاندارد است.

وی با بیان اینکه اگر مردم احساس کنند کسی از ناآگاهی آن‌ها سوء استفاده می‌کنند امنیت روانیشان از بین می‌رود، تصریح کرد: احساس «نادان فرض شدن» از کم فروشی هم بد‌تر است و نه تنها امنیت روانی جامعه را از میان می‌برد بلکه زمینه ساز بزه در جامعه می‌شود؛ اما اگر وجود نظارت، در جامعه احساس شود اغلب افراد از تخلف خودداری می‌کنند.

یادگار امام ادامه داد: اگر در جامعه کسی احساس کند که از طریق کلاه گذاشتن بر سر مردم، کم فروشی و... می‌تواند امرار معاش کند سایرین هم به خود اجازه این کار را خواهند داد و لذا نقش سازمان ملی استاندارد در دنیای مدرن تأثیر زیادی در امنیت روانی مردم خواهد داشت.

وی با تأکید بر «شادی»، «نشاط» و «زندگی خوب» در جامعه، خطاب به حاضران در جلسه اظهار کرد: امکانات میان انسان‌ها به طور یکسان توزیع نشده است اما شادی انسان‌ها در گرو نوع نگاه آنان به زندگی است و برخورداری از زندگی خوب در حوزه تولید و مصرف جامعه، بستگی به زحمات شما در سازمان ملی استاندارد دارد.

سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با تأکید بر بازتعریف و توسعه استاندارد‌ها، گفت: کسی که بر سر مردم کلاه می‌گذارد ممکن است در کوتاه مدت منافعی را کسب کند اما در بلند مدت ضرر خواهد کرد و جمله «همیشه حق با مشتری است» مبتنی بر همین منطق است، زیرا در صورت احترام به مشتری و مصرف کننده، تولید کنندگان علاوه بر بالابردن درآمد ملی، در بلند مدت درآمد شخصی بیشتری را نیز پیدا خواهند کرد.

وی با تأکید بر توجه به صادرات و تأثیر آن بر افزایش تولید ملی، تأکید کرد: توجه به صادرات دلسوزی برای تولید کنندگان داخلی هم هست و رونق صادرات در زندگی تک تک آنان و کارگران موثر خواهد بود.

به گزارش ایلنا به نقل از جماران، پیش از سخنان یادگار امام خانم نیّره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد گزارشی را از عملکرد این سازمان ارائه کرد.

وی با اشاره به یک سخن امام راحل مبنی بر ضرورت نظارت دولت، ابراز امیدواری کرد که این نظارت به خوبی توسط سازمان متبوعش انجام شود.

پیروزبخت با برشمردن ۸ وظیفه قانونی سازمان ملی استاندارد، گفت: در سه سال اخیر از حدود یک میلیون واحد صنفی بازرسی کرده‌ایم.

وی در ادامه به موضوع استاندارد بودن آسانسور‌ها و سقوط یک آسانسور در دانشگاه صنعتی شریف، گفت: با توجه به ارتباط این موضوع با جان مردم، مستقیما وارد ساختمان‌های عمومی و دولتی شده‌ایم تا استانداردهای لازم رعایت شود.

رئیس سازمان ملی استاندارد همچنین جزئیاتی را از تلاش‌های این سازمان در بهینه سازی مصرف سوخت و ایمن سازی شهربازی‌ها بیان کرد و گفت: حوادث سال‌های اخیر در شهربازی‌ها ناشی از سرپیچی از قوانین سازمان و فک پلمپ‌های ما بوده است.

وی گفت: در سازمان بین المللی استاندارد با ۱۶۳ عضو، جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر از رتبه ۳۱ به رتبه ۲۷ ارتقاء یافته است و اکنون نیز روند رو به بهبود دارد.

پیروزبخت همچنین در خصوص تدوین استاندارد «غذای حلال» میان ۳۲ کشور، گفت: گرچه ایران تنها کشور شیعه در میان این کشورهاست، اما این استاندارد تا ۹۸ درصد منطبق با فقه شیعه جعفری است.

وی با اشاره به اینکه پروانه ۵ واحد کشتارگاهی به عنوان برند حلال صادر شده است، اظهار کرد: در این راه با مقاومت‌ها و موازی کاری‌هایی رو به رو شدیم اما با مقاومت در مسیر، کار را به جلو بردیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد در پایان با اشاره به ورود این سازمان به مباحث کلان‌تر، ار همکاری خوب آن با دستگاههای دولتی خبر داد.

در این دیدار همچنین امید علی مسعودی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و ارتباطات بین الملل سازمان ملی استاندارد سخنانی را ابراد کرد.

کد خبر : ۴۲۰۹۷۱