جنگ آب در راه است/ استمرار سیاستهای ریاستجمهوری برای جلوگیری از تنش
عضو فراکسیون امید در مجلس دهم ضمن هشدار نسبت به خطر جنگ آب در کشور بر لزوم تشکیل شرکتهای سهامی زراعی برای مدیریت این موضوع تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، غلامرضا حیدری در جریان نشست علنی امروز مجلس در نطق میان دستور با تبریک شروع سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها اعلام کرد: آنچه بهعنوان واقعیت باید پذیرفت، وجود مسائل و مشکلات جدی و فراوان در عرصه اقتصاد آموزش و پرورش بوده که همچنان بعد از گذشت ۳۸سال از انقلاب اسلامی شیوههای آموزشی ما با ایرادات فراوانی همراه است.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس تصریح کرد: انتظار میرود دولت و مجلس با رویکردی واقعبینانهتر درجهت رفع مشکلات آموزشی کشور گامهای اثربخشی بردارند. در سالگرد جنگ تحمیلی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان خداجویمان آرزو می کنیم که هرگز دچار جنگ و خشونتی دیگر نشویم.
عضو فراکسیون امید درمجلس با بیان اینکه این روزها که خاورمیانه در آتش جنگ وخونریزی میسوزد، زمزمهها و جاروجنجالهای تحمیل جنگی دیگر بر ملت مظلوم ایران به گوش میرسد، یادآور شد: امید همه صلحطلبان دلسوز جامعه این است، همانگونه که در جنگ کویت و آمریکا با تدبیر، درایت و دوراندیشی مقام معظم رهبری گرفتار جنگ و خشونت نشدیم، اینبار نیز با تدبیر و هدایت داهیانه معظمله از مصیبتهای یک جنگ دیگر برهیم زیرا تنها منافع جنگافروزان و فروشندگان تسلیحات کشتار جمعی و دلالان است که چنین دامهایی را میگستراند تا رویکرد صلحطلبی ایرانیان را به رویکرد نظامیگری تبدیل کند.
حیدری تصریح کرد: به نظر میرسد استمرار سیاستها و ادبیات ریاستجمهوری در این زمینه راهگشا و تسهیلگر باشد.
او همچنین با بیان اینکه زنگ خطر برای جنگ مخوفتر به گوش میرسد و آن جنگ آب است، تصریح کرد: ۸۵درصد از وسعت کشور در مناطق فراخشک، خشک و نیمهخشک قرار دارد البته کمبود آب در کشور ما پدیده جدیدی نیست؛ زیرا آخرین دوره خشکسالی در ایران از چند دهه گذشته آغاز شده و از سال ۱۳۸۶ شدت بیشتری یافته است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: گرم شدن کره زمین در بسیاری از نقاط جهان تغییراتی در چرخه آب و رژیم بارش بوجود آورده است و سرانه منابع آب در کشور از ۲۲ کشور دنیا کمتر و میانگین سرانه منابع آب در جهان ۳.۶ برابر ایران است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور مربوط به بخش کشاورزی است، یادآور شد: بازده آبیاری در بخش کشاورزی۳۰درصد است؛ تلفات آب نه تنها باعث از دست دادن آب با ارزش بلکه صدمات جدی و جانبی از قبیل شور و ماندابیشدن اراضی زراعی، فرسایش خاک، کاهش حاصلخیزی خاک، کاهش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و درنهایت آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی میشود.
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس دهم افزود: در ورای همه فعالیتها آنچه که باید بسیار و بسیار جدی گرفته شود تمرکز بر مدیریت مصرف منابع آب و به حداکثر رساندن بهرهوری مصرف آب کشاورزی است.
حیدری ادامه داد: کارشناسان مربوطه ضمن اصرار بر تغییر استراتژیهای فعلی بر راهبردهای اساسی مانند استراتژی تشکیل شرکتهای سهامی زراعی تاکید دارند؛ زیرا کشاورزان با داشتن زمینهای زراعی کوچک قادر به صرفهجویی نیستند، تشکیل شرکتهای سهامی زراعی که دارای اساسنامه بسیار مترقی است، میتواند بسیار مفید و موثر واقع شود؛ کشورهایی نظیر چین، هندوستان و ترکیه این اقدام را انجام داده و نتیجه مطلوبی گرفتهاند؛ در این شرکتها کشت یکپارچه انجام شده و از منابع موجود با حداکثر بهرهوری استفاده و تا ۶۰ درصد میتواند در مصرف آب صرفهجویی کند.
او ادامه داد: چون کاشت، داشت و برداشت یکپارچه انجام میشود، صرفهجویی قابلتوجهی در استفاده از ماشین آلات صورت گرفته، موجب افزایش درآمد کشاورزان میشود و همچنین اجرای الگوی کشت متناسب با میزان آب در کشور توسط این شرکتها مقدور و عملی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: استراتژی استفاده از بذرهایی با نیاز آبی کمتر و محصول بیشتر که با توسعه اصلاح نباتات امکان دسترسی به آن به راحتی مقدور است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس دهم افزود: استراتژی خارج کردن کشتهایی با نیاز آبی بالا نظیر نیشکر و استراتژی توسعه آبیاری تحت فشار بارانی و قطرهای، از آنجا که هزینه نگهداری و بهرهبرداری از این تاسیسات به تنهایی برای کشاورزان بسیار بالا است موفقیت در این راهکار بستگی به توفیق در تشکیل شرکتهای سهامی زارعی دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: توجه به تشکیل شرکتهای زراعی استراتژی توسعه کشتهای گلخانهای که مصرف آب را به یک دهم مقدار رایج کاهش داده و میزان محصول را به ده برابر افزایش میدهد.
حیدری ادامه داد: تشویق به کشت محصولاتی با نیاز آبی کمتر همچون سیبزمینی که یک پنجم گندم مصرف آب دارد.
او با یادآوری ایکه یکی از خطرات پیش رو جامعه ما رواج این اندیشه است که هدف وسیله را توجیه میکند، گفت: از نتایج نامبارک چنین اندیشهای رواج فرهنگ دروغگویی، بیاعتمادی، پشت پازدن، تعدی به حقوق دیگران، ترجیح منافع فردی بر منافع ملی، غارت اموال عمومی، بر باد دادن میلیاردها دلار ثروت کشور، حذف و خانهنشین کردن نیروهای دلسوز ریشهدار و موثر کشور، ریختن آبروی دیگران و دهها رفتار ناپسند در جامعه است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: از سر اخلاص و دلسوزی از همه صاحبنظران بهویژه علمای دینی تقاضا دارم، پیش از آنکه سرمایه اجتماعی ملت بیش از این دچار آسیب و گسستگی شود در این زمینه تحقیقات و راهنماییهای لازم را انجام دهند.
حیدری در پایان خاطرنشان کرد: آنچه ملت و نظام ما را در جهان خشونتزده و پرآشوب امروز میتواند در برابر خطرات و تهدید قدرتهای زورگو، مقاوم و سربلند نگه دارد همبستگی ملی و همگرایی میان آحاد جامعه و مسئولان است.