تلاشها برای مقابله فروش بویینگ و ایرباس به ایران ادامه مییابد
در پی اعطای مجوز از سوی وزارت خزانهداری آمریکا برای فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران، نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در نامهای به این وزراتخانه خواستار پاسخگویی در مورد عملکرد شرکت ایرانایر شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، نمایندگان جمهوریخواه مجلس نمایندگان روز جمعه در نامهای اظهار داشتند که به تلاشهایشان علیه فروش هواپیماهای بویینگ و ایرباس به ایران علیرغم بیانیه وزارت خزانهداری مبنی بر اعطای مجوز صادرات این هواپیماها ادامه میدهند.
«پیتر روسکام» و «جب هنسیرینگ» در نامهای به دفتر کنترل داراییهای وزارت خزانهداری ضمن طرح سوالهایی در مورد ایرانایر، خواهان افزایش تحریمها و پاسخگویی به دغدغههای امنیتی آنها در خصوص ارسال هواپیما به ایران شدند.
این دو نماینده کنگره از نفوذ مالی بالایی در مجلس نمایندگان برخوردارند. هنسرلینگ رییس کمیته سرویس مالی مجلس نمایندگان است و روسکام نیز دبیر کمیته ابزارها و شیوه اخذ مالیات است.
در حالیکه ایرباس و بویینگ روز چهارشنبه خبر دادند که مجوز لازم را برای آغاز صادرات ٢٠٠ هواپیما به ایران را دریافت کردهاند، این خبر اعتراضها در مورد عدم اجرایی شدن برجام در تهران را کاهش داد.
برخی از نمایندگان کنگره در همین خصوص ابراز نگرانی کرده بودند که با بیتوجهی به توافق بین ایران و بویینگ، بسیاری از فرصتهای شغلی در بویینگ از بین خواهد رفت در عین حال مخالفان مدعی بودند که نگرانیهای امنیتی از اهمیت بالاتری برخوردار است.
این نامه از «آدام ژوبین» عضو دفتر اطلاعات مالی و تروریستی وزارت خزانهداری آمریکا خواسته به سوالاتی در باب مدیران ایرانایر و توانایی خزانهداری در کنترل نقل و انتقالات هواپیما یا قطعات، زمانی که به دست ایران میرسند، پاسخ دهد.
بانکهای خارجی مسئول تامین مالی توافقهای هواپیمایی شدهاند. دلیل این امر نگرانی از نقض باقی تحریمهای مالی آمریکا که استفاده از سیستم مالی آمریکا برای تجارت با ایران را منع کرده بوده است.
با توجه به اظهارات انتقادی شدید دونالد ترامپ کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا از تعامل مجدد با ایران و توافق هستهای، برخی از این بانکها نگرانند که همکاریهای مالی با ایران بدون پشتوانه باشد و تحریمهای ایران مجددا بازگردند.
جمهوریخواهان کنگره از ابتدا با توافق هستهای که بزرگترین دستاورد سیاست خارجی دولت دموکرات باراک اوباما به شمار میرود مخالف بودهاند و مدعیاند که اوباما در این توافق بیشتر به میراث خودش فکر میکرده تا امنیت ملی.
به گزارش ایلنا جمهوریخواهان مجلس نمایندگان هفته گذشته قوانینی را برای تضعیف این توافق تصویب کردند که یکی از این قوانین «قانون افشای داراییهای رهبران ایران» و دیگری «قانون حمایت از بهاییان ایران» بود.
دولت باراک اوباما در پی تصویب این قوانین در بیانیهای تاکید کرد که این قوانین را به دلیل لطمهای که توافق هستهای و برجام میزند، وتو خواهد کرد.