تا ۱۵ آذر برنامه بودجه را تقدیم مجلس خواهیم کرد
سخنگوی دولت به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت در برنامه نگاه یک حضور یافت و به تشریح عملکرد ۳ ساله دولت پرداخت.
به گزارش ایلنا، "محمدباقر نوبخت" سخنگوی دولت به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت در برنامه نگاه یک حضور یافت و به تشریح عملکرد ۳ ساله دولت پرداخت.
وی ضمن تکریم مقام شهیدان رجایی و باهنر گفت: امید است دولتمردان در عرصه فعالیت در کشور از آنان درس بگیرند و در راستای خدمت به مردم گام بردارند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به عملکرد دولت در آخرین سال عمرش گفت: از شهریور ماه ۹۲ که دولت یازدهم روی کار آمد با تحریم ها مواجه بود و گستردگی این مهم در میزان صادرات نفت و نقل و انتقال مالی خود را نشان داد و اساسا نفت جز تحریم قرار گرفت و به اذعان بسیاری تحریمها فلج کننده بود به گونه ای که در سال ۹۲، ۲۰ درصد از میزان صادراتمان کاهش یافت و لایحه نفت در برابر غذا تهیه شد.
نوبخت اضافه کرد: بر این اساس آثار تحریم ها تورم بیش از ۴۰ درصد و رشد اقتصادی منفی ۶.۸ بود که نشان دهنده تورم شدید و رکود عمیق بود و به دنبال آن درآمد ها از ۱۱۹ میلیارد دلار در سال ۹۲ به ۵۰ میلیارد دلار تقلیل یافت و انتظارها از این دولت پاره کردن زنجیرهای تحریم بود تا کشور از فشار اقتصادی خارج شود و از آن دور شود .
نوبخت تاکید کرد: بخش مهم منابع مالی و حقوق کارمندان دولت ناشی از صادرات نفت و تبدیل آن به ریال است که ما براساس آن فعالیت های عمرانی را انجام میدهیم در پی آن اگر تحریم ها تشدید شود منابعمان محدودتر می شود بر این اساس ۲ میلیارد و ۵۶۸ هزار بشکه نفت در ۴ ماهه اول سال برای صادرات داشتیم که نشان می دهد نسبت به سال گذشته به افزایش تولید دست یافته ایم و در مقایسه با عربستان که در میزان صادرات نفتی ۸۰ میلیارد دلار کسری آورد ما روبه جلو حرکت کردیم.
وی افزود: طبق منویات مقام معظم رهبری دولت در ۳ سال اول عمرش در جهت افزایش تولید گام برداشت که بسیار قابل توجه است ما همواره در جهت اهداف نظام گام بر می داریم و هیچگاه از اهداف خود کوتاه نیامده و اجازه نمی دهیم که به ما خسارتی وارد شود بر این اساس یک میلیون نفت خام را به ۲ میلیون و ۳۳۰ هزار بشکه رساندیم که در جای خود بسیار مهم است. پیرو اقدامات دولت یازدهم رشد اقتصادی منفی ۶.۸ در سال ۹۲ به رشد مثبت ۴.۴ و تورم ۴۰ درصد به زیر ۹ درصد رسید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مسائل اقتصادی هفته ای دوبار با رئیس جمهور بررسی می شود گفت: همه دستگاه های اقتصادی موظفند گزارش خود را ارائه دهند و همواره با دقت و نظارت گزارش ها بررسی می شود که اگر غیر این موارد بود همه فعالیتهایمان بی اساس می شد و هرکسی دیدگاهی دارد و همواره راه حلی نیز برای حل بحران ها بیان می شود و ما از این موارد استقبال می کنیم .
نوبخت تصریح کرد: با توجه به اینکه سیاست های پولی و مالی ممکن است فشاری به چرخه اقتصاد کشور بزند در بانک مرکزی ، سازمان برنامه و بودجه موارد بررسی شد و در تیم اقتصادی دولت توافق شد تا این موارد را پیگیری کنیم بر این اساس در پاییز سال گذشته بسته کوتاه مدت خروج از رکود از سوی دولت مطرح شد.
وی ادامه داد: در راستای این بسته اقتصادی قرار شد تسهیلات بانکی را در اختیار صنعت قرار دهیم بر این اساس تولید خودرو ما در آن مقطع زمانی به ۳۳۰ هزار دستگاه خودرو رسید و دولت توانست از بودجه عمومی برای طرح های عمومی استفاده کند.
سخنگوى دولت افزود: هیچ کس شرایط اقتصادى سال ۹۰ را فراموش نکرده است. در این شرایط اولین اقدام برداشتن موانع اقتصادی بود که توانستیم این کار را انجام دهیم.
نوبخت با اشاره به رونق اقتصادى کشور بیان داشت: پس از رفع موانع اقتصادی باید اشتغال صورت بگیرد.
وى دو راه اصلی را براى ورود سرمایه به اقتصاد کشور مد نظر قرار داد و گفت: مسیر تسهیلات بانکى که حاصل سیاست پولی بوده و دیگرى منابع عمومى دولت است.
سخنگوى دولت اظهار داشت: با این اقدام دولت، تأثیرى در اشتغال و تولید کشور به وجود آمد زیرا در گذشته اکثر کارخانه ها و واحدهای تولیدی در شرف رکود و تعطیلی بودند بنابراین در چنین شرایطی امکان تولید و اشتغال نیست.
نوبخت با اشاره به اینکه اکثر واحدهای تولیدی در گذشته به دلیل عدم سرمایه با مشکل مواجه بود بیان داشت: دولت ۷۵۰۰ واحد تولیدی را شناسایی کرد تا ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به آنها آرائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۹۹۶ واحد تولیدى در استان ها موفق به دریافت بالغ بر ۱۹۴۵ میلیارد تومان تسهیلات بانکى شدند.
سخنگوى دولت افزود: دولت بر این طرح نظرات دارد زیرا در جهت ارتقا تولید ملی و تحقق اقتصاد مقاومتی است. بسیارى از واحدهای تولیدی به بانکها بدهکار بودند اما دولت موانع آنها را رفع کرد لذا این واحدها باید میزان اشتغال و تولید را به دولت تعهد دهند.
نوبخت تصریح کرد: تا پایان امسال مردم آثار اقدامات دولت در این زمینه را خواهند دید. با وجود تورم و شرایط نامناسب اقتصادی بیش از ۲ هزار و ۱۱۴ طرح نیمه تمام عمرانی روى دست دولت بود که براى اتمام آن ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشتیم.
وى تاکید کرد: ببش از ۱۱ هزار و ۱۱۵ میلیارد تومان برای طرح هاى عمرانی و استانى اعتبار تخصیص کردیم، مجموع اعتبارات اعتباری استان ها ۷ هزار میلیارد تومان است و در ماه پنجم بیش از ۵۰ درصد کل اعتبارات را به استانها دادیم.
سخنگوى دولت تصریح کرد: ۳ هزار میلیارد تومان برای مهار آب هاى مرزی در نظر گرفتیم که طی چند ماه گذشته سرمایه گذارى کردیم و بیش از ۱۴ هزار و ۱۱۵ میلیارد تومان در نظر گرفتیم که از سویی به بخش تولید هم کمک می کند.
نوبخت گفت: در این هفته طی اقدامی مشترک دولت و نمایندگان مجلس با إصلاح قانون بودجه و نظام بانکى ، بانکها براى ارائه تسهیلات فعالتر میشوند.
نوبخت در بخش دیگری از این برنامه اعلام کرد: سال گذشته سازمان مدیریت و برنامه ریزی همه استان ها را احیا و بخش قابل توجهی از اختیارات ملی مان را به آنها سپردیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه نظام پرداخت های ما عادلانه نیست و ضرورت دارد که مورد بازبینی قرار گیرد، گفت: پیش بینی ما این است که تا پایان سال ۲۴۴ هزار میلیارد تومان منابع کسب کنیم که از این میزان می بایست ۱۹۷ هزار میلیارد آن را صرف هزینه های جاری و پرداخت حقوق کنیم و تنها حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان برای مصارف طرح های عمرانی در کشور باقی خواهد ماند؛ لذا ما بخش بزرگی از بودجه مان را صرف پرداخت ها می کنیم و این در حالی است که رضایت مندی کافی نیز در جامعه وجود ندارد.
نوبخت اضافه کرد: علاوه بر بازبینی در نظام پرداخت ها، نظام اداری ما نیز به دلیل کثرت دستگاه های اداری نیازمند بازبینی و اصلاح است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همچنین اظهار داشت: در سه ماهه اول امسال بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، تنها برای ترمیم حقوق و جبران نابرابری ها پرداخت کردیم.
سخنگوی دولت با اشاره به برخی اعداد و ارقام مبنی بر اینکه ۱۰۰۰ نفر شناسایی شدند که حقوق غیرمتعارف دریافت میکردهاند، گفت: این تعداد کاملا غلط است چرا که ۱۰۰۰ نفر مورد بررسی قرار گرفتند که از این تعداد فقط ۳ درصد حقوق نامتعارف داشتند نه اینکه تمامی آنها حقوقهای خارج از عرف دریافت کنند. هیچ کسی در اینباره به قوه قضاییه نرفت چرا که حقوقها غیرمتعارف بود اما غیرقانونی نبود.
نوبخت در پاسخ به این سوال که انتقادی مطرح شده است که شما اخیرا از یکی از افرادی که حقوق نامتعارف دریافت کرده با بیان این اصطلاح که ایشان جز ذخایر نظام بوده حمایت کردید و ایا این نقد را بر خود قبول دارید؟ گفت: این را کی گفتم؟ کجا گفتم؟ چطور گفتم؟ در یک روز تودیع و معارفه که نیم ساعت صحبت می شود شما یک کلمه از یک صحبت نیم ساعته و آن منتقدی که کارش فقط این است بگردد ببیند کجا یک ضعفی وجود دارد و فردا در روزنامه اش بزند، در آنجا توضیح داده شد که منابع ما در کشور شامل دو بخش منابع ارزی و ذخایر انسانی است.
وی افزود: همه مدیرانمان ذخایر این نظام هستند و سال ها زحمت کشیده اند، ما باید از تمام ذخایرمان حفاظت کنیم، تمام مدیرانمان چه مدیرانی که استعفا داده اند و چه کسانی که الان دارند زحمت می کشند همگی ذخایر نظام هستند.
وی در بخش دیگری از این برنامه درباره موضوع فیش های دریافتی غیرمتعارف نیز اظهار داشت: افرادی که دریافت های غیرمتعارف داشتند خود را از ماده ۱۱۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی کرده و قانون ویژه ای برای خود گذاشته بودند.
نوبخت با بیان اینکه دریافتی این افراد غیرمتعارف بوده اما دریافتی غیر قانونی نداشتند، تصریح کرد: این افراد با استفاده از خلاء قانونی از مصوبات خاصی استفاده می کردند که در راستای حل این معضل، شورای حقوق و دستمزد مصوبه ای ایجاد کرد که بر اساس این مصوبه حداکثر دریافتی ۱۰ میلیون تومان تعیین شده ضمن اینکه قانون مدیریت خدمات کشوری نیز نیازمند اصلاح و مدت اجرای آزمایشی آن به پایان رسیده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه با اشاره به اینکه، برای وضع موجود و وضع مطلوب برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است افزود: مجلس میداند که دولت برای هر یک از دستگاهها چه برنامهای در نظر گرفته است.
وی با اشاره به ابلاغ رشد ۸ درصدی از سوی رهبر انقلاب بیان کرد: لایحه احکام دائمی به مجلس ارائه داده شده تا بررسی شود و از سوی دیگر، در کنار تصویب احکام نیازمند ، تعیین اهداف هستیم، لذا بیش از ۲ هزار صفحه در قالب مجموعه اهداف به نمایندگان مجلس ارائه داده شده است.
نوبخت با اشاره به اینکه، ان شاالله تا ۱۵ آذر بودجه را تقدیم مجلس خواهیم کرد گفت: با همفکری و همراهی نمایندگان مجلس برنامه کامل و خوبی خواهیم داشت.