خبرگزاری کار ایران

یک روزنامه ترک بررسی کرد؛

مبارزه با داعش، تنها نقطه تلاقی ایران، ترکیه و روسیه در سوریه

یک روزنامه ترکیه‌ای ضمن تشریح شرایط جدید به وجود آمده برای مثلث ایران، ترکیه و روسیه نوشت: ترکیه هیچ آینده‌ای برای اسد در سوریه متصور نیست در حالی که ایران و روسیه بر ماندگاری اسد بعد از پایان درگیری‌ها تاکید دارند. منافع این سه می‌تواند تنها در مبارزه با داعش هم‌پوشانی داشته باشد.

به گزارش ایلنا، روزنامه ترکیه‌ای دیلی صباح در گزارشی به موانع و آینده روابط سه جانبه ایران و ترکیه و روسیه در حل بحران سوریه اشاره کرد.

این روزنامه با بیان اینکه میخاییل بوگدانف معاون وزیر امورخارجه روسیه و فرستاده ویژه پوتین در خاورمیانه روز دوشنبه از احتمال برگزاری نشست‌های سه جانبه بین ایران و ترکیه و روسیه برای حل معضل جنگ داخلی سوریه خبر داده بود، نوشت: آژانس اینترفاکس روسیه بعد از دیدار اخیر وزیر امور خارجه ایران با بوگدانف بر مذاکرات دو جانبه ایران و روسیه و ترکیه در خصوص سوریه اشاره کرد و گفت که ما می‌توانیم این صحبت‌ها را به مذاکرات سه‌جانبه در سطح وزرا ارتقا دهیم.

این آژانس همچنین گفت: در خلال دیدارهای پیش رو با کشورهای خلیج فارس نیز قرار است با نمایندگان گروه‌های اپوزیسیون سوری ملاقات داشته باشند.

ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه بعد از دیدارش با نظربایف رییس جمهور قزاقستان در سوچی گفت:  مسکو برای برقراری روابط دو جانبه با ترکیه در همه ابعاد تلاش خواهد کرد.

کارشناسان علیرغم وجود اختلاف عقیده و سیاست‌ها بر اهمیت همکاری‌های بین کشورها برای آینده منطقه و ایجاد صلح در سوریه تاکید کرده‌اند.

یکی از تحلیل‌گران و روزنامه‌نگاران در امور اوراسیا گفت: در حالی که می‌دانیم کشورهای اروپایی نه منافعی دارند و نه علاقه‌ای به پایان بحران سوریه دارند ، روسیه ترکیه و ایران به عنوان بازیگران اصلی و بالقوه برای پایان درگیری‌های در سوریه هستند.

این تحلیل گفته روسیه بر ابقای بشاراسد در پستش بعد از پایان درگیری‌های سوریه اصرار می‌ورزد و این بر آینده روابط ترکیه و روسیه که در حال حاضر به سطح روابط استراتژیک ارتقا پیدا کرده تاثیر خواهد داشت.

در حالی که بوگدانف از ارتقای سطح روابط سه کشور در حل بحران سوریه خبر داده ایران نیز همکاری‌های نظامی خود را بهبود بخشیده است. دبیر شورای عالی امنیت ملی روز گذشته گفت: روسیه و ایران تسهیلاتی را برای حملات هوایی علیه تروریسم به اشتراک گذاشته‌اند و روسیه نیز استقرار توپولف‌های بمب‌افکن در پایگاه هوایی ایران در نزدیکی همدان برای اجرای عملیات‌های هوایی علیه سوریه را تایید کرد.

بایرام سینکیا استاد دانشگاه ییلدریم بیزیت ترکیه و متخصص مسائل ایران و خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه به دیلی صباح گفت: ایران و روسیه هم‌اکنون همکاری‌های سیاسی و نظامی در مساله سوریه دارند. ترکیه می‌تواند به این همکاری‌ها بپیوندد اما واگرایی جدی این کشور به ویژه در خصوص آینده بشار اسد مانع این امر خواهد شد.

او همچنین ضمن تاکید بر اختلاف عقیده بازیگران سیاسی در این زمینه مدعی شد: جنگ علیه داعش تنها زمینه ممکن برای همکاری‌های مشترک بین این کشورهاست. ایران و روسیه همه گروه‌های ضداسد در سوریه را به عنوان تروریست می‌شناسند و این شامل شورشیان میانه‌رو نیز می‌شود. این درحالی است از زمان آغاز درگیرهای سوریه، ترکیه حمایت‌های لجستکی‌اش را به این گروه‌های میانه رو داشته است. ترکیه هیچ آینده‌ای برای اسد در سوریه متصور نیست در حالی که ایران و روسیه بر ماندگاری اسد بعد از پایان درگیری‌ها تاکید دارند. منافع این سه می‌تواند تنها در مبارزه با داعش‌هم پوشانی داشته باشد.

کد خبر : ۴۰۱۶۲۸