پروندههای قدیمی تعیین تکلیف شود
رییس کل دادگسترى استان تهران از مدیران قضایى خواست که تلاش نمایند با برنامه ریزی دقیق و نظارت مستمر، علل مربوط به اطاله دادرسی را شناسایی نموده و با جدیت کامل در مسیر رفع آنها گام بردارند.
به گزارس ایلنا، غلامحسین اسماعیلى در نشست مشترک رؤسای حوزه های قضائی بخش با رئیس کل دادگستری استان تهران و جمعی از معاونان، با بیان اینکه «این جلسه در ادامه نشستهای صنفی و کاربردی سال گذشته تشکیل شده است» مسیر این جلسه را اینگونه تبیین کرد: قرار است طی آن عملکردهای مثبت و منفی مجموعههای قضائی و مدیران مربوطه مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد و از طرف دیگر مسائل و مشکلات موجود مطرح شده و برنامهریزی لازم برای رفع آنها صورت گیرد.
او ضمن قدردانی از زحمات مدیران حوزههای قضائی بخش در سطح استان تهران و همکاران قضائی و اداری اظهار کرد: بهرغم کمبودها و مشکلات مطروحه و تراکم کاری بیش از حد معمول خوشبختانه حوزههای قضائی بخش در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته مجموعا ۲۰ درصد عملکرد مثبت داشته که جای تقدیر و تشکر دارد و آمارهای استخراج شده نیز موید آن است، لکن توقع میرود که در بخش پروندههای حقوقی دقت بیشتری شود تا خللی به این عملکرد وارد نکند.
او ضمن بررسی آمار عملکرد تفکیکی حوزههای قضائی بخش خاطرنشان کرد: مدیران قضائی باید تلاش کنند با برنامهریزی دقیق و نظارت مستمر، علل مربوط به اطاله دادرسی را شناسایی کرده و با جدیت کامل و به همت قضات و کارمندان شریف، در مسیر رفع آنها گام بردارند، در این راستا تعیین تکلیف برای پروندههای مسن از اهمیت خاصی برخوردار است.
رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین بر ضرورت اهتمام قضات به صدور تصمیمات قضائی مستدل، متقن و قانونی تاکید کرد.
او بر اهمیت کاهش جمعیت کیفری به عنوان یکی از سیاستهای مهم قوه قضائیه نیز تاکید کرد و افزود: در این خصوص از یک طرف باید تکلیف نهائی و مراتب آزادی زندانیان در پروندههای مختومه شده در سیستم سمپ (سیستم مدیریت پرونده های قضائی) اعمال شود و از سوی دیگر لازم است قضات از تأسیسات حقوقی همچون قرار آزادی مشروط، قرار تعلیق مجازات و ... بیشتر استفاده کنند، البته نظارت دقیق و مستمر مدیران قضائی در این رابطه جایگاه خاصی دارد.
او با تبریک بهمناسبت ایام ولادت باسعادت حضرت امام رضا(ع) و آرزوی مجاورت با این امام همام در دنیا و آخرت به بیان روایتی از آنحضرت با این مضمون پرداخت که یکی از اصحاب امام رضا(ع) نقل می کند، روزی در محضر حضرت رضا(ع) عرض کردم که مرا از دعایتان فراموش نکنید. امام فرمود: آیا فکر میکنی ترا فراموش میکنم؟ من تأملی کرده و در دلم با خود گفتم که قطعاً حضرت مرا در دعای خود فراموش نمیکند چرا که امام، شیعیان خود را دعا میکند و من نیز شیعه هستم پس مشمول دعای امام خواهم بود، سپس به زبان آمده و عرض کردم هیچگاه مرا فراموش نمیفرمائید، حضرت فرمود: از کجا فهمیدی که من فراموشت نمیکنم؟ عرض کردم چون شیعه شمایم بنابراین مشمول دعایتان برای شیعیان هستم. امام فرمود: آیا دلیل دیگری نیز داری؟ عرض کردم خیر، فرمود: اگر می خواهی بدانی در نزد من چه جایگاهی داری، ببین من نزد تو چه جایگاهی دارم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: از این روایت گهربار میآموزیم که به هر میزان به ائمه اطهار(ع) از حیث فکر، اندیشه، ذکر و عمل مقرب باشیم آن ها نیز به همان میزان به ما نزدیک می شوند و یاد ما خواهند بود. ناگفته نماند که بعضاً دچار غفلت شده و از یاد این بزرگان محروم میشویم و برای تحقق این امر نیاز به اعمال سخت و طاقت فرسا نیست بلکه لازم است فقط به یاد آنها باشیم و مطمئن شوریم که مشمول عنایات و الطاف و توجهات خاصه این امامان بزرگوار خواهیم بود.