خبرگزاری کار ایران

معاون اول رییس‌جمهور:

برخی منتقدان دولت یک‌بار هم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مطالعه نکردند

جلسه کارگروه ملی گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با تاکید بر اینکه برای اجرای برنامه‌های مهم نیازمند مشارکت جدی مردم هستیم، گفت: در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی موضوعات و محورهایی وجود دارد که برای اجرای برنامه‌های متناسب با آنها نیازمند مشارکت جدی مردم هستیم و در غیر اینصورت به اهداف مورد نظر دست نخواهیم یافت.

معاون اول رییس جمهور افزود: اقتصاد مقاومتی باید به عنوان یک گفتمان عمومی در جامعه حاکم شود تا شاهد همراهی و مشارکت مردم در اجرای این برنامه مهم و تاثیرگذار باشیم.

وی افزود: اگرچه برخی از کارها و برنامه‌ها بیش از آنکه با مردم مرتبط باشد، موضوعاتی اجرایی و مرتبط با وظایف سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی است اما با این وجود نمی‌توان از نقش مردم در اجرای مناسب این برنامه‌ها غافل شد. ضمن آنکه نقش مردم در برخی از  برنامه‌ها همانند افزایش بهره‌وری بسیار پررنگ‌تر است و از درون یک خانواده گرفته تا سطح جامعه، نقش و سهم مردم در رسیدن به اهداف مورد نظر، تعیین کننده و پراهمیت است از این رو جلب مشارکت مردم در تحقق برنامه‌های مهم نظیر اقتصاد مقاومتی، اهمیت دو چندان دارد.

جهانگیری با بیان اینکه متاسفانه هنوز برخی منتقدان دولت حتی یک بار هم سیاست‌های ۲۴ گانه اقتصاد مقاومتی را مطالعه نکرده‌اند، خاطرنشان کرد: این افراد براساس دیدگاه خود در خصوص اقتصاد مقاومتی اظهارنظر می‌کنند و دولت را به عدم پیگیری اقتصاد مقاومتی متهم می‌سازند.

وی اضافه کرد: به رغم انتقاد برخی از افراد اما خوشبختانه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به گونه‌ای تنظیم شده است که اغلب اقتصاددانان کشور با گرایش‌های مختلف درباره این سیاست‌ها اتفاق‌نظر دارند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم برگزاری مرتب و مستمر جلسات کارگروه ملی گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: انتظار ما از سازمان صداوسیما به عنوان رییس این کارگروه ملی این است که برای گفتمان‌سازی اقتصادمقاومتی با مشارکت نخبگان و محققان کشور کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام دهد تا بتواند این موضوع را به عنوان یک گفتمان در میان آحاد جامعه حاکم کند.

وی همچنین با تاکید بر لزوم راه‌اندازی تولید و حمایت از تولیدکنندگان داخلی افزود: از مردم انتظار نداریم که اگر کالایی در داخل کشور تولید می‌شود و از کیفیت مناسب برخوردار نیست حتماً از آن استفاده کنند بلکه انتظار ما این است که توجه به تولیدات با کیفیت داخلی به یک فرهنگ در میان مردم تبدیل شود و این گونه نباشد که برخی از  خانواده‌ها خرید کالاهای خارجی را به عنوان افتخار و برتری اجتماعی تلقی کنند.

جهانگیری در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی برنامه‌ای بلندمدت است، گفت: نباید انتظار داشت که اقتصاد مقاومتی در کوتاه مدت و به طور کامل اجرا شود چرا که اجرای بندهای مختلف آن نیازمند بسترسازی و فراهم شدن مقدمات است که یکی از این مقدمات این است که اقتصاد مقاومتی به یک باور و گفتمان عمومی تبدیل شود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: اقتصاد مقاومتی سیاست‌هایی است که نه تنها در مقطع فعلی می‌تواند اقتصاد کشور را نجات دهد بلکه در سال‌های آینده نیز فارغ از آنکه نامگذاری برای هر سال چگونه باشد، اقتصاد مقاومتی باید همچنان اولویت اول کشور باشد.

وی با تاکید براینکه گفتمان‌سازی اقتصادمقاومتی موضوعی بسیار پراهمیت است که بخش اعظم آن به عهده سازمان صداوسیما و نهادهای فرهنگی کشور گذاشته شده است، گفت: صدا و سیما به عنوان رییس کارگروه ملی گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی باید با استفاده از نظرات و دیدگاه‌های مشاوران و صاحب‌نظران، زمینه را برای تبدیل اقتصادمقاومتی به یک باور و گفتمان عمومی فراهم کند تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم.

در این جلسه رییس سازمان صداوسیما نیز با تاکید بر اینکه صداوسیما باید تبدیل به یک رسانه توسعه محور شود، گفت: صدا و سیما برای کمک به راه‌اندازی بخش تولید و اقتصاد کشور برنامه‌ریزی دقیقی انجام داده است و قرار است رسانه ملی به معرفی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط بپردازد تا از این طریق این واحدها به مردم معرفی و برای تولیدکنندگان کالاهای ایرانی بازارهای جدید پیدا شود.

وی همچنین با تاکید بر اهمیت برنامه گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی و نقش رسانه ملی در اجرای این برنامه گفت: صداوسیما برای اجرای اقتصاد مقاومتی انگیزه کافی دارد و معتقد هستیم اقتصاد مقاومتی از جنس دفاع مقدس است که باید همه برای آن بسیج شویم تا بتوانیم اقتصاد کشور را در برابر فشارهای دشمنان مقاوم کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست گزارشی از اقدامات این وزارتخانه در حوزه کتاب و سایر تولیدات فرهنگی ارائه کرد و گفت: این وزارتخانه بر موضوعاتی نظیر تولید ملی، بهره‌وری، برانگیختن وجدان‌کاری در جامعه، مقابله با تجمل‌گرایی، بهره‌گیری از آیات قرآنی و معارف اسلامی و ارائه الگوی صحیح مصرف تمرکز دارد.

علی جنتی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینمایی نیز از کارهایی که براساس این محورها تولید شود، حمایت می‌کند و در هنرهای نمایشی، تجسمی، نقاشی و خوشنویسی هم باید این گونه جهت‌گیری‌ها وجود داشته باشد.

وی با تاکید براینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع چابک‌سازی و کاهش فرآیندها را دنبال می‌کند، گفت: این وزارتخانه مسئول شورای فرهنگ عمومی کشور است و در جلسات این شورا همواره موضوع اقتصاد مقاومتی مورد تاکید بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر لزوم داشتن تعریف و درک مشترک از اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: در این وزارتخانه به دنبال بررسی شیوه‌ها و راهکارهایی هستیم تا بتوانیم اقتصاد مقاومتی را به یک گفتمان غالب در سطح جامعه تبدیل کنیم.

وی افزود: خوشبختانه تقسیم کار مناسبی در میان دستگاه‌های مرتبط صورت گرفته و تاکنون دانشگاه آزاد اسلامی، بسیج و آموزش و پرورش گزارشی از عملکرد خود در این زمینه ارائه کردند.

وی بر اهمیت نقش صدا‌وسیما در تبدیل اقتصاد مقاومتی به یک گفتمان عمومی تاکید کرد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد همکاری لازم را با سازمان صداوسیما برای هرچه فعال‌تر شدن کارگروه ملی گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی انجام دهد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این جلسه با تاکید براینکه اقتصاد مقاومتی نباید فقط به شکل شعار دنبال شود، گفت: شعار در میان افراد انگیزه ایجاد می‌کند اما نمی‌تواند باور لازم را در میان مردم به وجود آورد. عمر شعار کوتاه است اما اگر اقتصاد مقاومتی به گفتمان و باور تبدیل شود، آثار و پیامدهای مثبت آن در دراز مدت بیشتر روشن خواهد شد.

در این جلسه که رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز حضور داشت، نماینده سازمان صدا و سیما گزارشی از جلسات گذشته کارگروه ملی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی ارائه کرد.

وی در این گزارش به تشریح برنامه‌های چهارگانه برنامه ملی گفتمان‌سازی پرداخت و گفت: رسانه ملی در سال جاری در حوزه اقدام و عمل سه محور اصلی را به طور ویژه دنبال می‌کند که عبارتند از: سیاست‌های کلی ۲۴ گانه اقتصاد مقاومتی، اقدامات اساسی ده گانه مورد تاکید رهبر انقلاب در نوروز سال ۹۵ و پروژه‌های مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی.

در این جلسه همچنین مقرر شد که از این پس جلسات کارگروه ملی گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی به ریاست رییس سازمان صدا و سیما و مشارکت جدی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذی ربط به طور مستمر تشکیل و گزارش پیشرفت برنامه‌های چهارگانه برنامه ملی گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی به دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی جهت طرح در ستاد ارائه شود.

کد خبر : ۳۹۶۳۹۹