رانت گسترده و امکانات بادآورده رقیب، تعامل اصلاحطلبان را سخت میکند
معاون وزیر کشور دولت خاتمی با بیان اینکه نمایندگان فراکسیون امید در این میان باید روز به روز به توان تشکیلاتی خود بیافزایند، گفت: حواشی تشکیل مجلس نباید باعث شود ما راهبردهای اصلی خود را که همان تعامل و همدلی است فراموش کنیم.
مرتضی مبلغ در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، با اشاره به آخرین وضعیت فراکسیون امید عنوان کرد: فراکسیون ماه گذشته انتخابات هیاترییسه موقت را داشت و در آینده انتخابات هیاترییسه دائم هم برگزار خواهد شد که به اعتقاد من در این انتخابات ساختار نهایی خود را پیدا میکند و بازسازی میشود.
معاون وزیر کشور دولت سیدمحمد خاتمی افزود: اصل بر این است که یک فراکسیون مقتدر و توانمند بر پایه مصالح ملی و کار کارشناسی قوی در مجلس شکل بگیرد و تعامل و حل مشکلات را در راس برنامهها و اهداف خود داشته باشد.
او با تاکید بر اینکه باید همه اعضای فراکسیون با گذراندن این دوره وارد اهداف اصلی خود شوند و راهبردهای خود را برای کارآمدی بیشتر فراکسیون دنبال کنند، با اشاره به آسیبشناسی تقسیم نامتناسب قدرت در مجلس گفت: بالاخره اصلاحطلبان وارد انتخاباتی شدند که مسیر برای آنها فوق العاده دشوار و پر از سنگلاخ بود؛ در این میان ما شاهد ردصلاحیتهای گستردهای بودیم و تعداد انگشتشماری در عرصه باقی ماندند که فرصتها از اصلاحطلبان گرفته شد، اما با همه اینها هدف اصلی اصلاحطلبان که تشکیل مجلسی دور از افراط و بر پایه منطق بود، محقق شد.
عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با بیان اینکه در این شرایط کار تشکیلاتی فوقالعاده سخت بود، یادآور شد: درست است که بنا بر ائتلاف و همدلی و تعامل بود اما در کشور ما با توجه به رانتهای گسترده سیاسی که تنها یک جناح از آن برخوردار است و کمتر آمادگی تعامل را دارد، اصلاحطلبان عمدتا به صورت یکسویه وارد این مسیر شدند که این هم کار سخت و زمان بری بود.
مبلغ با بیان اینکه تعامل وقتی به خوبی جواب میدهد که طرفهای مختلف به این ضرورت پی برده باشند و به آن تن بدهند، خاطرنشان کرد: وقتی یک طرف هنوز به این ضرورت پی نبرده باشد و از امکانات بادآورده استفاده کند، طبیعی است که کار برای اصلاحطلبان سخت میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: ما در موضوع مجلس هم با این مسائل مواجه بودیم ؛ تلاشهای تعاملی اصلاحطلبان به دلیل یکطرفه بودن نه تنها نتایج کمتری داشت، بلکه زمان زیادی را هم به خود اختصاص داد. البته نباید دیگر لابیهای مختلف و مداخلهٔ آنها را هم فراموش کرد. کسانی تنها در پی حفظ منافع خود هستند؛ برخی جریانها هم نمیخواهند مجلس توانمندی در تراز کشور ایجاد شود و تحرکاتی میکنند که اهداف مبتنی بر مصالح ملی از جمله تعامل و آشتی و همدلی کمتر اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: البته بین اصلاحطلبان هم از کسانی که میثاقنامه را امضا کرده بودند، برخی به دلیل ناپختگی سیاسی به تعهدهای خود عمل نکردند.
مبلغ با یادآوری این موضوع که کسی را هم نمیتوان برای پایبندی به تعهد سیاسیاش اجبار کرد؛ تاکید کرد که این به وجدان انسانها بازمی گردد، البته این عده همواره در جریان سوال مردم حوزههای انتخابیه خود قرار خواهند گرفت که چرا به تعهدهای خود پایبند نبودهاند. در جریان اتفاقات مجلس برخی افراد بر خلاف انتظار و به دلیل عدم بلوغ سیاسی تحرکاتی را انجام دادند که در این فرآیند مشکلاتی را ایجاد کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اصل بر این است که همه کسانی که دلسوز کشور هستند، تلاش کنند فراکسیون امید هر روز کارآمدتر و فراگیرتر باشد. راهبرد تعامل برای اصلاحطلبان یک راهبرد اساسی است و مقطعی نیست در واقع تعامل جزو ضرورتهای کشور است.
مبلغ عنوان کرد: بارها گفته شده به دلیل رقابتهای مخرب و چالشهای آسیبرسان باید از جایی روند صحیح رقابت آغاز شود و رقابت سازنده ایجاد شود تا این چالشها از بین برود.
معاون وزیر کشور دولت اصلاحات ادامه داد: اصلاح طلبان به دلیل سوابق خود و بلوغ بیشتر سیاسی در این راه پیشقدم شدهاند و باید آن را ادامه بدهند؛ این موضوعی نیست که در این راه به دلیل برخی حواشی بخواهیم روند تعامل را متوقف کنیم. حواشی تشکیل مجلس نباید باعث شود ما راهبردهای اصلی خود را که همان تعامل و همدلی است فراموش کنیم.
او با اشاره به اینکه نمایندگان فراکسیون امید در این میان باید روز به روز به توان تشکیلاتی خود بیافزایند، اظهار داشت: با عملکرد تشکیلاتی قوی این حواشی هم قابل حل است فراکسیون امید باید به عبارت دیگر خود را بازیابی کند به هر حال این نمایندگان تازه در مجلس به هم رسیدهاند و فرصت برای شناخت یکدیگر و بازسازی تشکیلاتی کم بوده است.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: الان بهترین فرصت برای ارتقای توان تشکیلاتی فراکسیون امید است تا در ادامه با انسجام تشکیلاتی بیشتری به کار خود ادامه دهد. فراموش نکنیم که چهار سال این مجلس باید قانونگذاری و نظارت داشته باشد، باید نقاط ضعف و قوت در فراکسیون امید شناسایی شود و حرکتهای سازمانیافته خود را سامان دهد.
مبلغ تاکید کرد: رمز حضور موثر در مجلس آینده برخورد فعال موثر و تشکیلاتی است، گاهی یک فراکسیون کوچک هم در مجلس وقتی خوب و تشکیلاتی عمل کند، میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
او ادامه داد: کمّیت فراکسیونها چندان مهم نیست، انسجام تشکیلاتی و توانمندسازی کارشناسی اکسیر موفقیت است و اگر فراکسیون امید به این مسائل توجه کند و با رعایت راهبردهای اصلی گذشته میتوانند مقتدرترین فراکسیون مجلس باشد.