خبرگزاری کار ایران

در صحن علنی مجلس؛

فلاحت‌پیشه: گزارش‌ مرکز پژوهش‌های مجلس کاملا رسانه‌ای بود / لاریجانی: این گزارش مسیر نمایندگان را هموار کرد

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو در جریان نشست علنی امروز مجلس در تذکر آیین‌نامه‌ای نسبت به اختصاص بیش از یک ساعت از زمان مجلس به قرائت گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در تذکری با استناد به ماده ۲۲ آیین‌نامه داخلی در رابطه با اختیارات رئیس مجلس، با اشاره به تشکیل کمیته‌ای برای بررسی موضوع فیش‌های نامتعارف خطاب به لاریجانی گفت: نیت و خواست شما برای تشکیل این کمیته برای ما محترم است اما در شرایطی که حدود ۲۰ روز است که هیچ کدام از تذکرهای نمایندگان استماع نمی‌شود، بیش از یک ساعت از زمان مجلس به قرائت این گزارش اختصاص یافت.

او گفت: آقای لاریجانی، کدامیک از بندهای هفت‌گانه ماده ۲۲ آیین‌نامه داخلی به رئیس مجلس این اجازه را می‌دهد که چنین کمیته‌ای تشکیل شود؟!

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌های در رابطه به حقوق‌های نامتعارف اعلام کرد: مسائلی در جامعه مطرح می‌شود که در این گزارش به آن اشاره‌ای نشد. به‌عنوان مثال مشخص نشد که این پول‌ها قرار است چگونه به بیت‌المال بازگردانده شود.

فلاحت‌پیشه یادآور شد: آقای لاریجانی، شما تیم رسانه‌ای در اختیار دارید. خواهش من این است گزارشی که اینجا قرائت شد را با گزارش‌هایی که در رسانه‌ها وجود دارد، مقایسه کنید. به نظر می‌رسد تفاوت خاصی میان این گزارش وجود ندارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این‌که گزارش‌ مرکز پژوهش‌های مجلس، یک گزارش رسانه‌ای بود، خطاب به رئیس مجلس گفت: باوجود این‌که عجله و تصمیم شما در راستای تشکیل این کمیته برای ما قابل‌احترام است، اما متاسفانه ساز و کار مربوطه رعایت نشد و فارغ از آن بهتر بود این گزارش در صحن قرائت نشود.

علی لاریجانی در ادامه و در پاسخ به این تذکر نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو گفت: درمورد این‌که آیا در شرایطی که هنوز کمیسیون‌های تخصصی تشکیل نشده بود، تشکیل این کمیته و ارائه گزارش آن اتفاق مثبتی بود یا خیر، قضاوت را به شما می‌سپارم. من فکر کردم باتوجه به عدم تشکیل کمیسیون‌های تخصصی بهتر است یکی از بخش‌ها، این مسئله را مورد رسیدگی کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ارکانی که می‌توانستند به این مسئله ورود کنند، مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور است و اکنون هم اگر کمیسیون‌ها بخواهند این مسئله را بررسی کنند، چاره‌ای جز رجوع به این ارکان ندارند.

او ادامه داد: در بند ۶ ماده ۲۲ آیین‌نامه آمده که رئیس مجلس وظیفه دارد در چنین مسائلی گزارش تهیه کند. ما نمی‌گوییم که این گزارش کامل است اما تلاش کردیم که ریشه‌یابی کنیم و من در گزارش‌های بیرون از مجلس، چنین دقتی را ندیده‌ام. در آن گزارش‌ها افشاگری می‌کنند اما بحث ما این بود که درد را بشناسیم تا بتوانیم برای درمان آن راه‌حلی پیدا کنیم.

لاریجانی در پایان تصریح کرد: با تهیه این گزارش مسیر آماده است و دوستان می‌توانند از طریق کمیسیون اصل ۹۰ یا دیگر کمیسیون‌های مجلس موضوع را پیگیری کنند.

به گزارش ایلنا، کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در جریان نشست علنی امروز به قرائت گزارش مفصل این مرکز در رابطه با فیش‌های حقوقی پرداخت.

کد خبر : ۳۸۷۵۵۹