انتخابات هیات رییسه کمیسیونهای فرهنگی و قضایی وجاهت قانونی ندارد
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم گفت: باتوجه به اینکه تعداد اعضای کمیسیونهای «فرهنگی» و همچنین «حقوقی و قضایی» به حدنصاب ۱۹ نفری که در آییننامه مشخص شده، نرسیده است، انتخابات هیاترئیسه و اساساً تشکیل جلسه این دو کمیسیون از وجاهت قانونی برخوردار نیست.
سید فرید موسوی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایلنا، با اشاره به نتایج هیاترئیسه کمیسیونهای تخصصی مجلس، گفت: من آنچنان با کسانی که میگویند کمیسیونها از دست رفته و از نقش جناح تندرو و ائتلاف آنها با برخی نمایندگان در این خصوص صحبت میکنند، موافق نیستم.
عملکرد فراکسیون امید در انتخابات هیاترئیسه کمیسیونها بد نبود
او گفت: با نگاهی به ترکیب هیاترئیسه کمیسیونهای تخصصی درمییابیم که فراکسیون امید در بسیاری از این کمیسیونها، یا کرسی رئیس یا نائبرئیسی را به دست آورده است که این مهم با رای همین نمایندگان عضو فراکسیون امید محقق شده است.
نائبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم با تاکید بر یک ساله بودن فعالیت هیاترئیسه کمیسیونهای تخصصی، خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال آینده، با افزایش تجربه پارلمانی دوستان در فراکسیون امید نتایجی به مراتب بهتر از امروز را به دست بیاوریم و برای اینکه تجربه پارلمانی دوستان افزایش یابد نیز در فراکسیون برنامههایی داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم یادآور شد: نباید فقط به روسای کمیسیونها نگاه کنیم. درواقع اگر با بررسی دقیقتر در مورد هیاترئیسه کمیسیونهای تخصصی، مشخص میشود «فراکسیون امید» آنچنان که برخی وانمود میکنند، بد عمل نکرده است؛ چرا که ما بسیاری از کرسیهای هیاترئیسه کمیسیونها اعم از کرسیهای نواب رئیس، سخنگوها و دبیرها را به دست آوردیم.
فراکسیون امید در انتخابات هیاترئیسه کمیسیونها ورود نکرد
موسوی در ادامه با اشاره به نقش و جایگاه غیرسیاسی کمیسیونهای تخصصی مجلس، یادآور شد: به طور کلی اینکه فراکسیونهای سیاسی را در بحث کمیسیونهای تخصصی دخیل کنیم، رویکرد درستی نیست. کمیسیونها درواقع بسترساز کار تخصصی مجلس هستند و پایه و رکن تخصصی کارها در مجلس در همین کمیسیونها انجام میشود.
او ادامه داد: در جریان انتخابات هیاترئیسه کمیسیونها هم شاهد بودید، باوجود اینکه برخی از نمایندگان اصلاحطلب فعالیت میکردند اما اینکه «فراکسیون امید» همچون انتخابات هیاترئیسه مجلس، رسماً ورود کند و لیست مشخص ارائه کند، اتفاق نیافتد.
با نگاه سیاسی به مسائل کمیسیونهای تخصصی نگاه نمیکنیم
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: معتقدیم که کارهای تخصصی بر اقدامهای سیاسی و جناحی ارجحیت دارد و باتوجه به مشکلات پیچیدهای که کشور در حال حاضر با آن روبرو است، باید تمامی جناحها و تمامی نیروهای انقلابی کشور برای برونرفت از وضعیت کنونی اقدام کنند و بر همین اساس، نباید به مسائل کمیسیونها با نگاه سیاسی بنگریم.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره عدم تمایل نمایندگان برای ورود به کمیسیون فرهنگی، خاطرنشان کرد: «فراکسیون امید» در کمیسیون فرهنگی در اقلیت نیستند ولی با توجه به تعداد نمایندگان اصلاحطلب حاضر در این کمیسیون، انتظار بیشتری هم در بحث انتخابات هیاترئیسه نداشتیم.
تشکیل کمیسیونهای «فرهنگی» و «حقوقی و قضایی» وجاهت قانونی ندارد
موسوی تصریح کرد: با این حال بنابر آییننامه داخلی مجلس، برگزاری انتخابات هیاترئیسه کمیسیون فرهنگی به دلیل اینکه تعداد اعضای این کمیسیون به حدنصاب نرسید، این کمیسیون وجاهت قانونی ندارد و تشکیل آن غیرقانونی است چراکه حسب آییننامه این کمیسیون باید حداقل ۱۹ عضو داشته باشد.
او در پاسخ به سوال مشابهی درباره وضعیت کمیسیونهای حقوقی و قضایی و اصل نود قانون اساسی، گفت: البته وضعیت کمیسیون اصل نود بهعنوان یک کمیسیون خاص، متفاوت است؛ چراکه در بندی از آییننامه ذکر شده که تشکیل این کمیسیون حتی با ۸ عضو نیز امکانپذیر است اما دو کمیسیون فرهنگی و همچنین حقوقی و قضایی بهعنوان دو کمیسیون تخصصی مجلس، برای برگزاری انتخابات هیاترئیسه و اساساً برای اینکه بتوانند تشکیل جلسه بدهند باید بنابر آییننامه حداقل ۱۹ عضو داشته باشند و در حال حاضر این مسئله محقق نشده و در چنین شرایطی به نظر میرسد برگزاری انتخابات هیاترئیسه این دو کمیسیون از وجاهت قانونی برخوردار نبوده و نیاز است که هیاترئیسه مجلس در این خصوص بازنگری کند.
بروز تخلف در انتخابات کمیسیونهای تخصصی را بعید میدانم
این نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس دهم در پاسخ به سوال دیگری درخصوص احتمال بروز تخلف یا اقدامهای فراقانونی و زد و بندهای غیراخلاقی در برگزاری انتخابات کمیسیونهای تخصصی، گفت: باتوجه به اینکه بلافاصله پس از برگزاری انتخابات هیاترئیسه کمیسیونها، مجلس وارد تعطیلات شد، شخصاً خبر موثقی درخصوص بروز چنین مسائلی در این انتخابات ندیدم و بعید میدانم که چنین مسائلی اتفاق نیافتاده باشد و امیدوارم که چنین مسائلی نباشد.
دوشنبه آینده مجمع عمومی فراکسیون امید برگزار میشود
موسوی در پایان به اعلام خبر برگزاری جلسه بعدی «فراکسیون امید» اعلام کرد: بنابر آنچه پیش از این اعلام شده بود، قرار است روز دوشنبه هفته آینده (۱۴ تیرماه) جلسه مجمع عمومی فراکسیون برگزار شود اما تا جایی که اطلاع دارم، روز گذشته جلسه هیاترئیسه موقت برگزار شده درصورتی که تغییری در این برنامه صورت گرفته باشد، از سوی سخنگوی فراکسیون امید اعلام خواهد شد.