تشکیل هیات رییسه قوی در دستور کار منتخبان لیست امید
رییس کمیته ائتلاف و رایزنی اصلاح طلبان گفت: با اکثریت مطلقی که اصلاح طلبان و حامیان دولت در این انتخابات کسب کردهاند وقت آن است که هیات رییسهای قوی که توانایی رسیدگی به مشکلات مردم را دارد تشکیل شود.
محسن رهامی مسئول کمیته ائتلاف و رایزنی اصلاح طلبان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا گفت: براساس لیستی که در آخرین جلسه با دوستان حامیان دولت و اصلاح طلبان بستیم در مجموع ۳۹ نفر از مجموعه ۶۸ نفر از لیست اعلام شده در سایت گام دوم به مجلس راه یافتهاند.
او اسامی نمایندگانی که از لیست ائتلافی اصلاحات و حامی دولت به مجلس راه یافتهاند را به این ترتیب ذکر کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی، حوزه انتخابیه تبریز، زهرا ساعی و شهاب الدین بیمقدار، حوزه انتخابیه اهر و هریس، بیت الله عبداللهی، حوزه انتخابیه شبستر، معصومه آقاپور، استان آذربایجان غربی حوزه انتخابیه ارومیه، سید هادی بهادری، شهرستان میاندوآب همایون هاشمی، سلماس شهروز برزگر، استان اردبیل شهر اردبیل محمد فیضی، شهر پارس آباد شکورپور حسین، استان اصفهان حوزه شهررضا سمیه محمودی، حوزه سمیرم اصغر سلیمی، استان ایلام جلال میرزایی، شهرستان دهلران شادمهر کاظم زاد، استان تهران، شهر دماوند قاسم میرزایی نکو، حوزه شهریار محمودی، استان چهارمحال بختیاری شهرستان اردل و فارسان علی کاظمی، استان خراسان رضوی شهرستان تربت حیدریه سعید باستانی، استان خوزستان شهر اهواز همایون یوسفی، جواد کاظمی نسب و علی ساری، شهرستان بندر ماهشهر و امیدیه گلمرادی، حوزه مسجد سلیمان علی عسگر ظاهری، استان زنجان شهرستان خدابنده احمد بیگدلی، استان فارس شهر شیراز علی اکبری، شهر داراب و درین دشت رضا انصاری، حوزه نورآباد ممسنی مسعود گودرزی، استان کرمانشاه شهر کرمانشاه احمد صفری، استان گلستان حوزه انتخابیه گرگان و آق قلا نور محمد تربتینژاد و نبی هزار جریبی، حوزه کرد کوی و بند ترکمن بهروز نور قلیپور، استان گیلان حوزه رشت محمد صادق حسنی، حوزه انتخابیه رودبار منوچهر جلالی، استان لرستان خرم اباد سید محمد بیرانوندی، استان مرکزی شهر اراک سید مهدی مقدسی، حوزه انتخابیه شازند علی ابراهیمی، حوزه ساوه و زرندیه محمد رضا منصوری، استان هرمزگان بندر لنگه خالد زمزمنژاد، استان همدان حوزه رزن حسن لطفی، استان یزد حوزه نهریز بافق ابر کوه و خاتم صباغیان به مجلس راه پیدا کردند
۳۹ تن از لیست اشتراکی و ۵ نامزد اختصاصی اصلاحطلبان به مجلس راه یافتند
رهامی همچنین ادامه داد: علاوه بر این ۳۹ نفری که از لیست امید رای آوردهاند، ۵ نفر هستند که در لیست مشترک سراسری نبودند اما در لیست اختصاصی احزاب مربوط به اصلاح طلبان حضور داشتند. برای مثال در تبریز علیرضا منادی کاندیدای اختصاصی حزب اعتدال و توسعه بوده است
او اضافه کرد: در شهرستان ابهر زنجان محمد عزیزی از لیست اعتدال و توسعه و حامیان دولت، در استان فارس نیریز و استهبان اصغر مسعودی، در استان مازندران شهرستان بابل نیاز آذری از لیست اعتدال و توسعه و حامیان دولت، در شهرستان مینودشت استان گلستان شهران کوسه غراوی در لیست احزاب اصلاح طلب از جمله حزب اسلامی کار بوده است که رای آوردهاند.
رییس کمیته ائتلاف و تعامل رایزنی اصلاح طلبان اظهار داشت: این تعداد به علاوه ۳۹ نفر لیست امید مجموعه ۴۴ نفر خواهند بود که از احزاب لیست امید و حامیان دولت به مجلس راه پیدا کردهاند
او همچنین افزود: البته افراد دیگری هم بودهاند برای مثال در ایلام آقای سلام امینی مورد حمایت اصلاح طلبان بوده که به دلیل مسائل منطقهای صلاح ندیدیم ایشان را در لیست امید قرار دهیم یا در آبادان اصلاح طلبان از آقای شرفی حمایت میکردند.
۶۴درصد از راه یافتگان در دور دوم از اصلاح طلبان وحامیان دولت بودهاند
رهامی با بیان اینکه مجموعا در این مرحله ۶۴% راه یافتگان به مجلس به لیست امید و احزاب معتدل و حامی دولت مربوط میشدند،گفت: حزب اعتدال و توسعه و اصلاح طلبان در مجموع فراکسیون امید را در مجلس تشکیل خواهند داد.
رییس کمیته ائتلاف و تعامل رایزنی اصلاح طلبان با بیان اینکه ۱۲۵ نفر در مرحله اول از مجموع لیست امید و حامیان دولت و افراد معتدل به مجلس راه یافتهاند، گفت: مجموع راه یافتگان به مجلس از لیست اصلاحات و حامیان دولت و نیروهایی که به طور اختصاصی از احزاب معتدل کاندیدا بودهاند میشود ۱۶۹ نفر.
۸۷ نفر از ۲۹۰ نماینده مجلس دهم، اصولگرا هستند
رهامی اضافه کرد: از لیست اصولگرایان در مرحله اول ۷۱ نفر و با ۱۶ نفر دور دوم در مجموع ۸۷ نفر به مجلس راه پیدا کردهاند.
او همچنین گفت: مجموع مستقلین در مرحله اول ۲۱ نفر و در مرحله دوم ۸ نفر و در مجموع ۲۹ مستقل به مجلس دهم راه پیدا کردهاند.در جمع از ۲۸۵ نفر ۲۱۷ نفر در مرحله اول و ۶۸ نفر در مرحله دوم وارد مجلس شدند. ۵ نفر هم به اقلیتهای مذهبی مرتبط میشوند که نوعا به جریان اصلاحات و دولت گرایش دارند.
اصلاح طلبان باید هیات رییسهای قوی در مجلس تشکیل دهند
او با بیان اینکه با ۱۶۹ نفر از نمایندگان حامی دولت و اصلاحات، این جریان اکثریت مطلق را در مجلس به دست آورده است، گفت: حال میتوان یک هیات رییسه قوی حامی اصلاحات و دولت تشکیل داد که این در حوزه اختیارات نمایندگان است.
مسئول کمیته ائتلاف و تعامل رایزنی خاطرنشان کرد: الان رقابت ما در انتخابات تمام شده و امروز همه با هم رفیق هستیم و با رفاقت هم میخواهیم مجلس قوی و در شأن این ملت و در تراز جمهوری اسلامی با نام مبارک امام خمینی تشکیل دهیم.
او افزود: به همین دلیل کلیه رقابتها را بین اصلاح طلبان و اصولگرایان یا سایر جریانهای سیاسی کنار میگذاریم و دست در دست هم با رفاقت برای ساختن مجلسی پرقدرت که توانایی حل مشکلات کشور را داشته باشد تلاش میکنیم
این انتخابات از جمله سالمترین انتخاباتهای تاریخ جمهوری اسلامی بوده است
رهامی همچنین تاکید کرد بنابر بررسیهای انجام شده انتخابات ۱۰ اردیبهشت همانند انتخابات ۷ اسفند از جمله آرامترین و کم مسالهترین انتخاباتهای تاریخ جمهوری اسلامی بوده و به جز مورد استثنایی که در ممسنی اتفاق افتاد ما در هیچ حوزه انتخابیهای مورد جدی سیاسی و امنیتی نداشتیم و حالا دستمان را به سوی همه کسانی که دلشان برای امنیت ایران و خون مقدس شهدا میسوزد دراز میکنیم تا با همفکری و تعامل معضلات را در کشور حل کنیم.
او با اشاره به اینکه کمیته تعامل و رایزنی کار خود را پس از انتخابات هم ادامه خواهد داد، افزود: برای ایجاد تفاهم بیشتر بین جریانهای سیاسی و احزاب و گروهها فعالیت مستمر خود را ادامه خواهیم داد .
رییس کمیته تعامل و رایزنی اصلاحات در خصوص اظهارات حداد عادل مبنی بر اینکه در دور اول تخلفاتی صورت گرفته گفت: در دور اول تمام حوزههای انتخابیه کشور مورد به مورد توسط بازرسان دولت و بازرسان شورای محترم نگهبان و هیاتهای نظارت بررسی شده و سلامت تمامی حوزههای مرحله اول به تایید شورای نگهبان رسیده و هر موردی بوده به وسیله شورای نگهبان بررسی شده و شاید بتوان گفت اولین باری بوده که هیچ حوزهای به وسیله شورای نگهبان ابطال نشده است.
مجلس خود صالح به رسیدگی و تایید اعتبار نامه نمایندگان است
او در مورد مرحله دوم و ادعای تخلف در برخی حوزهها افزود: در این مرحله هم راه بررسی شکایت باز است و این شکایات به وسیله بازرسان هیاتهای نظارت و شورای نگهبان بررسی خواهد شد و اگر موردی بود از نظر قانونی به آن ترتیب اثر داده خوهد شد.
رهامی همچنین بیان داشت: حتی اگر در این مرحله شورای نگهبان نسبت به موردی غفلت کند و نظر افراد تامین نشود مثل روال گذشته شکایات به مجلس میرود و در کمیسیونهای مجلس و در شعب بررسی پروندهها به آن رسیدگی خواهد شد و نهایتا به جلسه علنی میرسد.
او ادامه داد: حتی راه رسیدگی به شکایات به اینجا هم ختم نمیشود و در صورت استمرار شکایات به کمیسیون تحقیق میرسد. بعد از تایید انتخابات توسط شورای نگهبان تنها مرجع قانونی برای رسیدگی به شکایات مجلس شورای اسلامی است و مجلس خود صالح به رسیدگی و تایید اعتبار نامه نمایندگان است.
رهامی در پایان تاکید کرد: نباید حالا که انتخابات با این سلامت برگزار شده و مردم با چنین شادابی و نشاطی تا پاسی از شب برای رای دادن در صفوف حاضر شدند و این خود نوعی رفراندوم و تایید نظام اسلامی بوده است با بعضی گلهها و حرفها کام مردم را تلخ کنیم. به عقیده من اگر قرار باشد هر کس در انتخابات رای نیاورد انتخابات را به تخلف و بیعدالتی محکوم کند این یک رویهای خواهد شد که دامن گیر خود دوستان خواهد شد.