خبرگزاری کار ایران

محسن رضایی:

در موضع خصمانه، بازی برد- برد وجود ندارد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پیام نوروزی اوباما در کنار تهدیدهای آن‌ها در خصوص آزمایش موشکی ایران نشان دهنده بلاتکلیفی آمریکایی هاست.

به گزارش ایلنا؛ محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه سه شنبه سوم فروردین ماه در ارتباط مستقیم از مشهد با برنامه زنده تیتر امشب شبکه خبر، با تبریک سال نو و نوروز و آرزوی سالی پر از شکوفایی اقتصادی و پیشرفت و سربلندی برای ملت ایران گفت: ملت بزرگوار ما به خوبی می‌دانند که ما مدت هاست با آمریکایی‌ها مسئله داریم و داریم دست و پنجه نرم می‌کنیم.

آنها حاضر نیستند که انقلاب ما را در عمل به رسمیت بشناسند. می‌خواهند ایران را در اختیار خودشان داشته باشند و به طور مداوم برای ما مزاحمت درست می‌کنند. منتهی به لطف پروردگار ما تا کنون در مبارزه‌ای که داشته‌ایم، سنگرهایی که متعلق به ملت خودمان بوده را فتح کرده‌ایم.

سیاست دوگانه آمریکایی‌ها نشان دهنده بلاتکلیفی آن‌ها است

فعلا آمریکایی‌ها با یک سیاست دوگانه جدیدی با ما وارد رویارویی شده‌اند. از یک طرف تهدید می‌کنند و از طرف دیگر پیام نوروزی می‌فرستند واظهار دوستی می‌کنند. بعضی‌ها معتقدند این یک سیاست است. اما درواقع نشانه بلاتکلیفی است. بدون هدف مشخصی و از روی بلاتکلیفی این رفتار دوگانه را پی گرفته‌اند. در عین حال آمریکایی‌ها با برنامه ریزی تهدیدهایشان را ادامه می‌دهند. این برای اولین بار است که آمریکایی‌ها وارد اینگونه تعامل دوگانه شده‌اند.

رضایی گفت: برخی مباحث را برای مردم و جوانان باید باز کرد. جوانان ما بعضاً از سوابق خرابکاری‌های آمریکا مطلع نیستند. امروز بعضی‌ها می‌گویند چرا انقلابیون و رهبر بزرگوار نظام با آمریکایی‌ها سر جنگ دارند. به صراحت می‌گویم که ما دنبال جنگ نیستیم. ما با آمریکایی‌ها مبارزه می‌کنیم ولی قصد جنگ نداریم. تا زمانی که ظلم در دستگاه آمریکایی‌ها باشد ما با آمریکایی‌ها مبارزه می‌کنیم.

اگر آمریکایی‌ها با ما وارد جنگ بشوند کاری می‌کنیم سختی‌های جنگ ویتنام یادشان برود

رضایی در ادامه افزود: اگر آمریکایی‌ها وارد جنگ با ما بشوند چنان دفاعی می‌کنیم که سختی‌های جنگ ویتنام هم از یادشان برود و برای همیشه بفهمند که ملت ایران در دفاع از خودش از یک قدرت بزرگی برخوردار است. ما مبارزه با آمریکا را تا زمانی که این تهدید‌ها، این فشار‌ها و تحریم‌ها وجود داشته باشد برای خودمان افتخار می‌دانیم. از ابتدای انقلاب تا الان ما سه اندیشه داشته‌ایم. اندیشه انقلابی، اندیشه غیر انقلابی و اندیشه ضد انقلابی. ضد انقلاب این‌هایی بودند که اسلحه می‌گرفتند و به خیابان‌ها می‌ریختند. اما گروه‌هایی هم در درون ما بودند که غیر انقلابی بودند. خطر غیر انقلابی‌ها کمتر از ضد انقلاب نبود.

آنان مرتب تردید درست می‌کردند. اولین تردید را دیماه ۵۷ درست کردند که به امام گفتند رژیم حاضر شده شورای سلطنت را جایگزین انقلاب کنند پس ما از این تصمیم استقبال کنیم. این افراد غیر انقلابی‌ها بودند اول آقای بازرگان، سپس آقای بنی صدر هم به این اندیشه پیوست و بعد از آقای بنی صدر تا امروز افرادی را داریم که از گروه‌های انقلابی جدا می‌شوند و می‌روند در سنگر غیر انقلابیون و با تردید کشور را مواجه می‌کنند. امروز حرف غیر انقلابی‌ها این است که شما اگر اقتصاد می‌خواهید باید برویم پیش آمریکایی‌ها.

در آمریکا سرمایه و فناوری هست. ادعا می‌کنند اگر برویم نزد آمریکایی‌ها، ایران بهشت می‌شود. یکی باید به این‌ها بگوید پس چرا در دوران شاه ایران بهشت نشد. ملت ما انقلاب کرد چون بهشت نبود. ما ارتباط با آمریکا را پشت سر گذاشتیم. ملت ما می‌خواهد روی پای خودش بیایستد.

انقلاب و انقلابی‌ها باید وارد اقتصاد بشوند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: غیر انقلابیون اجازه نمی‌دهند انقلاب وارد اقتصاد بشود. انقلاب وارد سیاست، دفاع و امنیت شده است و این عرصه‌ها را فتح کرده است اما برخی نمی‌گذارند انقلاب اسلامی وارد اقتصاد بشود. رهبری معظم انقلاب در این بیست سال، نه سال است که اقتصاد را در شعارهای سال قرار می‌دهند. امسال هم با چه حرارتی و امیدی اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند.

رضایی در تبیین نگاه تردیدافکنان گفت: نمی‌گویم کسانی که تردید ایجاد می‌کنند، خائن هستند، ولی فکرشان و برداشتشان اشتباه است. رهبری انقلاب و نیروهای انقلاب برای رفع مشکلات اقتصادی برنامه دارند. در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی من شاهد بودم که کلمه به کلمه آن با کار‌شناسان دولتی و غیردولتی مشورت شده است. اگر به این ۲۴ بند اقتصاد مقاومتی عمل بشود، نیاز به تسلیم شدن در برابر آمریکا نداریم که بازگردیم به دوران سیاه قاجار و پهلوی.

او افزود: دوراهی کاذبی که روشنفکران غربی تبلیغ می‌کنند تسلیم در برابر آمریکا ویا پذیرفتن شرایط سخت و عقب ماندگی در کشور مشابه کوبا و کره شمالی است. ما این شرایط را در دوران جنگ هم داشتیم. می‌گفتند یا تسلیم شوید یا جنگ بیست سال طول می‌کشد! درحالی که جنگ هشت ساله با آزاد سازی تمامی سرزمینهای اشغالی به نفع ما پایان یافت در کل جنگ از صد میلیارد درآمد هشت ساله کشور، ۲۲ میلیارد دلار را صرف جنگ کردیم. همه این اعتبار هم صرف جبهه‌ها نشده است.

الان وضع خیلی بهتر از دوران جنگ است. منبع وامکاناتی که در کشور دربعد اقتصادی هست بهتر است. ما در زمان دفاع مقدس توانستیم در برابر دشمن مقاومت کنیم و سرزمین‌ها را آزاد کنیم و دشمن را تنبیه کنیم که تا سی چهل سال امنیت را تامین کنیم. الان ۲۷ سال از جنگ گذشته حتی داعش نمی‌تواند به ما نزدیک شود. آن طوری که در بروکسل و پاریس دست به عملیات می‌زنند، در ایران نمی‌توانند. این امنیت با دست خالی درست شده است. ما که می‌توانیم اتم را بشکافیم، آیا نمی‌توانیم مشکلات اقتصادیمان را حل کنیم؟ نمی‌توانیم صنعت کشاورزیمان بسازیم؟

اقتصاد ایران در شرایط مبارزه با آمریکا باید شکوفا شود

این مسائل نشان می‌دهد که ما یا نخواسته‌ایم یا به طور جدی وارد اقتصاد نشده‌ایم. می‌گویند صبر کنید تا مسئله ما با آمریکا حل بشود، حالا بیش از سی سال گذشته است و ما را بر سر دوراهی کاذب قرار داده‌اند. البته دوراهی واقعی این است که یا در مبارزه با آمریکا ریاضت به مردم بدهیم در حدی که غذا را جیره بندی بکنیم یا اینکه تهدید را تبدیل به فرصت کنیم، در همین حالی که در شرایط مبارزه با آمریکا هستیم باید اقتصادمان را شکوفا کنیم.

چطور می‌شود پهباد آر کیو آمریکایی را با مدرن‌ترین فناوری را در بیابان‌های طبس بگیریم و نمونه مشابهش را با مهندسی معکوس بسازیم و در نیروهای مسلح برای دفاع از آن استفاده کنیم، اما دانشمندان ما نمی‌توانند علمشان را به ثروت تبدیل کنند.

این همه مقاله و دستاورد علمی را چرا تجاری نمی‌کنیم. چرا نمی‌توانیم مسائل فناوری کشاورزی را تبدیل به وسیله و ابزار کنیم. باید این اشکال را بر طرف کنیم وگر نه الان مقام معظم رهبری سیاست‌ها را ابلاغ کردند، دولت و مجلس و قوه قضاییه می‌گویند می‌خواهند سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنیم. باید به طور جدی عمل کنیم و از شعار دادن بپرهیزیم و از این تهدید یک فرصت بسازیم و علممان را در زمینه‌های مختلف تبدیل به ثروت برای مردم و شغل برای جوانان کنیم.

در صورت رفتن اسد و گسترش ناامنی در سوریه، کل منطقه دچار بحران می‌شود

فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس گفت: کنار آمدن با آمریکا یک گام نیست. آن‌ها می‌خواهند ما را گام به گام به وضعیت قبل از انقلاب برگردانند. به ما می‌گویند در مورد سوریه مذاکره کنیم. دوستان ما شرکت می‌کنند و نظام هم پذیرفته نمایندگان ایران در مذاکراتی که روسیه و چین و دیگر کشور‌ها هستند، شرکت کنند. آمریکایی‌ها که در بن بست قرار گرفته‌اند به ما می‌گویند قبول کنید که آقای اسد باید برود. اگر آقای اسد برود و ناامنی گسترش پیدا کند کل منطقه دچار بحران خواهد شد.

ما می‌گوییم تروریست‌ها در مذاکرات نباشند. اما آن‌ها می‌خواهند تروریست‌ها در مذاکره باشند، یعنی اگر چه داعش نیست اما النصره باشد. آن‌ها می‌خواهند یک برجام دومی را در منطقه اجرا کنند. مذاکراتی که انت‌ها ندارد و به تجزیه عراق و سوریه می‌انجامد. ملت ما نمی‌پذیرد. در گام بعدی می‌خواهند وارد مسائل موشکی بشوند. طوری که رژیم صهیونیستی بتواند تهران را بزند اما ما موشکی برای جواب موشک آن‌ها نداشته باشیم؟! کدام منطق این را می‌پذیرد؟

ما باید قدرت مقابله با تهدید‌ها را داشته باشیم. ما می‌گوییم اگر صداقت دارید بیایید کمک کنید ناامنی و موشک در منطقه نباشد و بمب‌های اتم اسرائیل هم از بین برود. یک طرفه که نمی‌شود. ما چطور اعتماد کنیم به شما و موشک‌هامان را محدود کنیم؟

آمریکایی‌ها رویای انحلال سپاه را دارند!

 گام سومشان که علایمشان را دیدیم این است که الگوی انقلاب را کنار بگذاریم. اسم اسلام را بردارید. این شکل اداره کشور را بردارید. حتی با خبر شده‌ایم که انحلال سپاه را دنبال می‌کنند. گفته‌اند اگر می‌خواهید به تجارت جهانی وارد شوید سپاه را منحل کنید!

رضایی در ادامه افزود: ما باید در اقتصاد به پیش برویم و به عنوان یک الگوی موفق باید پیشرفت کنیم. باید باور کنیم ما می‌توانیم اقتصاد را حل کنیم.

استاد دانشگاه امام حسین افزود: در نظریه گیم تئوری، سه نوع بازی است. بازی همکارانه، بازی رقابتی و بازی دشمنانه. «برد- برد» در شرایط بازی رقابتی و همکارانه امکان پذیر است. در موضع خصمانه و دشمنی، بازی برد- برد وجود ندارد تنها درشرایط خاصی امکان برد - برد وجود دارد. آن هم در زمانی که طرف مقابل از روی ناچاری و ناتوانی از موضع خصمانه وارد وضعیت رقابتی بشود. وقتی آمریکایی‌ها با ما رفتار خصمانه را کنار نگذاشته‌اند نمی‌شود اعتماد کرد. در مذاکرات دوازده سال پیش، آمریکا وارد مذاکره نمی‌شدند.

وقتی غنی سازی را گسترش دادیم، آنها مجبور به مذاکره شدند. هسته‌ای البته استثنا بود. آن‌ها اگر می‌توانستند بجنگند وارد جنگ می‌شدند. آقای ظریف و روحانی زحماتی کشیدند اما آمریکایی‌ها در شرایطی بودند که ناچار به مذاکره بودند. در مساله سوریه بعضی می‌گویند این شرایط خاص وجود دارد. ما با آمریکایی‌ها مستقیم در موضوع سوریه مذاکره نمی‌کنیم چون شرایط برد -برد وجود ندارد.

تاریخ نشان داده است غربی‌ها قابل اعتماد نیستند

رضایی در خصوص پیام نوروزی رئیس جمهور آمریکا گفت: البته آقای اوباما روی دور مذاکرات سیاسی افتاده است. امروز در خیابان کوبا با عکس چگوارا عکس سلفی می‌اندازد و مذاکره را پیگیری می‌کند! ما کم مذاکره ندیده‌ایم. یاسر عرفات را بردند واشنگتن و او مبارزه مسلحانه را کنار گذاشت. ولی آمریکایی‌ها حتی انتخابات فلسطین را که خودشان نظارت می‌کردند چون حماس برنده شد آن را باطل کردند.

تاریخ نشان داد که غرب قابل اطمینان نیست. آقای ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی دارد ته دل سیاستمداران آمریکا را می‌گوید. اینکه باید مسلمانان را محدود کرد. خانم کلینتون دارد با سیاستمداری حرف‌هایی می‌زند. از منظری دیگر پیام نوروزی اوباما اعتراف دیگران به بزرگی ملت ایران و موفقیت‌هایش است. اما پشت این پیام صداقت نیست. آن‌ها در کنگره می‌خواهند سر فرصت با برنامه موشکی ما مقابله کنند. این رفتار بلاتکلیفی آمریکا است و ماه‌ها و سالهای دیگر این را مشخص خواهد کرد.

کد خبر : ۳۵۶۷۹۸