شورایعالی امنیت ملی در هیچ دورهای مصوبه ممنوعالتصویری آقای خاتمی را نداشته است
رییس جمهور با بیان اینکه ما مجلس تابع دولت را نمیخواهیم، اظهار داشت: سال ۹۴ سالی تاریخی برای ملت ایران است.
- به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در سالن اجلاس سران و با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، با اشاره به مسئله برجام و رفع ایرانهراسی، سال ۹۴ را یک سال تاریخی برای ملت ایران خواند و گفت: از آغاز سال که طلیعه آن تعامل سازنده با جهان و اولین قدم آن نیز توافق هستهای در لوزان بود و بعد بیست و سه تیرماه روز تاریخی تعامل که روز توافق هستهای بین ایران ۵+۱ که روز بسیار مبارکی در ایام ماه مبارک رمضان بود، اتفاق افتاد
رئیس جمهور افزود: در ۲۹ تیر همه قطعنامهها علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل لغو شد و شرایط ایران به عنوان کشوری که بر صلح و امنیت جهانی سایه انداخته بود، به کشوری که طرف همکاری با جامعه جهانی است، تبدیل شد.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ما روز مهم تاریخی در ۲۵ آذر در شورای حکام داشتیم که ۱۲ مصوبه شورای حکام علیه ایران لغو شد، خاطرنشان کرد: در این روز پرونده پیامدی که آنها به عنوان برنامه احتمالی نظامی مطرح میکردند، بسته شد و اساسا پرونده ایران در شورای حکام بسته شد و شورای حکام اذعان داشت که نگاه ما به آینده ایران است.
او ادامه داد: در ۲۶ دیماه، برنامه اجرایی اقدام مشترک و برجام به تصویب نهایی رسید و از فردای آن روز تمام تحریمها بانکی و مالی در رابطه با برنامه هستهای لغو شد. در سال نود چهار و در ۷ اسفند افتخار تاریخی دیگری توسط مردم آفریده شد؛ ۷ اسفندی که مردم به نظام و رهبری و دولت اعتماد خود را نشان دادند و پای صندوق آرا آمدند و جهان را به شگفتی واداشتند و پایههای نظام را مستحکم کردند. دولت نیز همه توان خود را برای برگزاری یک انتخابات قانونمند و شکوهمند به کار گرفت.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: ممکن است برخی انتظارات برآورده نشده باشد؛ اما از زمان ثبتنام تا روز انتخابات؛ دولت هیچ شب آرامی نداشت و همه توان خود را به کار گرفت تا امید را به جامعه برگرداند و تعداد افرادی که میتوانند در رقابت انتخاباتی شرکت کنند را بیشتر و بیشتر کند چون قول دولت به مردم، رقابت و مشارکت حداکثری بود، لذا ما تلاش کردیم در حد توان رقابت را به حداکثر برسانیم. از همینجا از همه کاندیداها تشکر میکنم؛ به ویژه آنهایی که صلاحیتشان رد شد، زیرا همه قانونی عمل کردند و اگر اقدامی کردند همه در چارچوب قانون بود که این به معنای بلوغ سیاسی در فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی بود؛ همچنین از همه آنهایی که مردم را برای حضور پای صندوقهای رای تشویق کردند، از رهبر بزرگ انقلاب تا بزرگان سیاسی که با پیام کتبی و صوتی مردم را تشویق کردند؛ همچنین از همه دانشگاهیان و اصحاب رسانهها و هنرمندان و ورزشکاران تشکر میکنم.
روحانی افزود: اصحاب رسانه، هم در زمان توافق و هم زمان انتخابات کار بزرگی انجام دادند و خوشبختانه انتخابات خوبی از لحاظ حضور مردم و امنیت برگزار کردیم و از همه نیروهای امنیتی مثل ارتش و بسیج و سپاه تشکر میکنم که کشور امنی را در معرض دید سایر جهانیان قرار دادند.
رییس جمهور تصریح کرد: مردم با کمال متانت و با اعتماد و نشاط و امید پای صندوق رای آمدند، چراکه بزرگترین سرمایه برای نظام، صندوق آرا و امید به تغییر از طریق صندوق آراست. در داخل و خارج باید به همه اعلام کنیم چه میخواهیم و کدام مسیر را میپسندیم. خوشحالم که بین همه گروهها و جناحها معتدلان انتخاب شدند چراکه این نشان میدهد مردم راهی را که سال ۹۲ انتخاب کردند، ادامه دادند و به همه مسئولان پیام دادند که همدلی شما را میخواهیم.
روحانی با بیان اینکه انتخابات با اهمیت دو مجلس خبرگان و شورای اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: خواست دولت همکاری و هماهنگی بیشتر بین نهادها و قواست. ما مجلس تابع دولت را نمیخواهیم. البته که اهداف مشترک داریم، مجلس جایگاه ویژه خود را دارد. بسیار امیدوارم که همکاری ما با مجلس دهم پیش از مجلس نهم شود؛ اگرچه در مجلس نهم هم سعی در برقراری رابطه داشتیم و نه سوالهای فراوان و نه استیضاح و نه رد لوایح و نه تاخیر نمایندگان ما را عصبانی نکرد، حتی اگر بودجه و برنامه ما تصویب نشود، رابطه ما با مجلس حفظ خواهد شد.
رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: مردم دعوا و بداخلاقی را دوست ندارند و هیچکس بداخلاقی را نمیخواهد و مردم هفت اسنفد پاسخ بداخلاقی را دادند و گفتند تهمت و افترا و شعار غلط جواب معکوس میدهد و مردم به حمایت از قدرت ملی و آینده درخشان کشور برخاستند. قانون حتی به مسیحیها و یهودیها اجازه میدهد نماینده داشته باشند و طبیعی است که همه افکار و نظرات باید در مجلس نماینده داشته باشند و مجلس یکدست مجلس مطلوبی نیست. باید با هم همفکری کنیم و یکدیگر را نقد سازنده کنیم و به فکر آینده کشور باشیم.
او افزود: برجام ۱ را به حول و قوه الهی تقریبا به پایان رساندیم و دولتهای طرف ما هم تعهدات خود را انجام دادند، اما تعامل بخش خصوصی مناسبات خاص خود را دارد. مساله بیمه تا حد زیادی اجرایی شده است. الان ممکن است بخشی از شرکتهای بیمه خارجی فعال نشده باشند، اما اکثرا فعال شدهاند و نقل و انتقال ارزی ما حدود ۱۰% هزینهاش کاهش یافته است.
رییس جمهور گفت: به ملت اعلام میکنم هزینه حمل و نقل دریایی ۲۵% کاهش یافته، در چند ماه گذشته ۴.۲ میلیارد سرمایهگذاری به تصویب رسیده است، و ایران جایگاه خود را در صادرات نفت بازیافته است. لذا احقاق حقوق ما تنها هستهای نبوده است. ضمن اینکه ما از نظر نقشمان در صادرات نفت باید به گذشته برگردیم و قدم به قدم داریم مشکلات را حل میکنیم اما باید اول خودمان را اماده کنیم؛ البته الان ۴۰۰ هزار بشکه اضافه شده، اما هنوز نیاز به زمان داریم. ما نمی خواهیم مردم در سال، حدود ۴.۵ میلیارد دلار پول به شرکتهای خارجی پرداخت کنند و میخواهیم این پول به هواپیمایی ایرانی برگردد. فکر نمیکنم کسی از اینکه پول مردم به مردم ایران برسد و برای توسعه ایران صرف شود و ما جایگاه خودمان را در صنعت و تجارت بازیابیم و در جذب سرمایه جایگاهی در شان مردم بیابیم، ناراحت شود. ما برجام یک را اجرایی کردیم. اگر طرف مقابل ما بخواهد در جایی به وظیفه خود عمل نکند عکسالعمل فوری مارا خواهد دید اما درخواست من از ملت برای برجام دو است.
پاسخ به سوالهای خبرنگاران
برنامه اقتصادی کوتاهمدت دولت
در ادامه خبرنگار شبکه خبر از رئیس جمهور پرسید که سخنگوی دولت و وزیران اقتصادی ملزم به تهیه برنامه کوتاهمدت برای بهبود اوضاع اقتصادی شدهاند که روحانی گفت: آنچه من در هیات وزیران درخواست کردم این بود که با توجه به شرایط بهتر سال آینده، همه وزارتخانهها خود را برای تحول آماده کنند.ما برای تعامل با بانکها شرایط بهتری داریم و از وزیران خواستم اگر طرح ضربتی مد نظر هست، اعلام کنند که در همان جلسه هم با حضور وزیران مسائلی مطرح شد؛ مثل وزیری که از تحول در راهآهن کمک خواست یا وزیری که میگفت در کِشت گلخانهای بهره ببریم یا وزیری که از زمینه جذب سرمایه برای ساخت نیروگاه خبر داد.
روحانی افزود: اقتصاد کشور باید توسط بخش غیردولتی احیا شود و دولت باید تسهیلات لازم را فراهم کند و من میخواهم به بخش خصوصی و تعاونی بگویم دولت در سال ۹۴ قدمهای بزرگی برداشته و هزینه حمل و نقل دریایی بیست و پنج درصد کاهش یافته است بنابراین در توسعه ریل میتوانیم فعال شویم. ما در مسائل اساسی محیط زیستی، مسائل آب و مسائلی که مربوط به اشتغال باشد، تلاشهای لازم را انجام خواهیم داد.
پاسخ روحانی به انتقاد نسبت به برجام
روحانی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه برجام آنچنان که شما میگویید تاثیرات مثبت نداشته، گفت: ما یک میلیون بشکه میفروختیم اما الان ۱ میلیون و ۴۰۰ بشکه میفروشیم؛ الان ما روابط بانکیمان را برقرار کردیم و پولهای ما به راحتی جابهجا میشود، درحالی که همه کشورهای دور و بر ما به دلیل کاهش قیمت نفت مشکل دارند اما ما مشکلی نداریم. همه میبینید قیمت دلار چند است. در کشورهای مجاور قیمت ارز خارجی چقدر افزایش داشته است؟ با این حال تورم ما کاهش یافته است و این برای مردم روشن است.
رییس دولت تصریح کرد: هرکس در صادرات کالاست برجام را حس میکند؛ هرکس در واردات مواد اولیه است، برجام را حس میکند. کم کم با آمدن هواپیما به ایران و با توسعه ریل و واگنهای جدید، مردم که مسافرت میکنند برجام را حس میکنند.
او ادامه داد: رسانههای منصف برجام را لمس میکنند، اما برخی رسانهها سختشان است. آنها یک مدت چیز دیگری گفتند و الان برایشان سخت است چیز دیگری بگویند. ان الله مع التواب. توبه چیز خوبی است. میگفتند نمیشود سانتریفیوژ بچرخد، زندگی مردم هم بچرخد، اما حالا میبینند میشود و میچرخد. ما در سرمایهگذاری خارجی با ۱۰۲ شرکت خارجی صحبت کردهایم؛ همه چیز آشکار است. برجام یک مثل آفتاب تابان است، یکی میگوید شب است. اما باید چشمها را باز کرد و مسائل را دید.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: در مورد اینکه میگویند غربیها به برجام عمل نمیکنند، بله، ممکن است ایرادهایی هم باشد، اما تعهدات اصلی را عمل کردهاند. تحریمها برداشته شده و اعلام هم شده است. برخی تحریمهایی که مربوط به هستهای نبود، هم برداشته شد. البته این به این معنا نیست که ما حواسمان نیست. ما در جایی که آنها خطا کنند، هر برنامهای که بخواهیم اجرا میکنیم و واقعیت امر توسط مردم حس میشود.
روحانی متذکر شد: من از رسانهها البته برای انتخابات و برجام تشکر میکنم، اما دلم میخواهد واقعیت را آنچنان که هست بگویند. حرفهای دروع و بیاساس فایده ندارد. مردم دیدند در این انتخابات یک امنیت واقعی لمس شد. دیدند اینترنت و موبایلها صبح انتخابات کار میکند. دیدند عحب! اینترنت صبح اول انتخابات کار میکند؛ من از مرکز مخابرات تشکر میکنم الان سال ۹۴ است، ۹۲ نیست.
پاسخ رییس جمهور در مورد خبر تاخیر غرب در اجرای تعهدهای برجام
رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار تسنیم که گفته بود چهل روز از اجرای برجام گذشته است و آقای صالحی گفته طرف غربی تاخیر داشته است، آیا شما این تاخیر را تایید میکنید، توضیح داد: وابسته به اینکه سوال را چطور مطرح کنید، ممکن است جواب متفاوت باشد. ما در تجارت مواد هستهای با دنیا هستیم. UF۶ بدهیم و کیک زرد بخریم. این اتفاق افتاده است. اما اینکه کسی بگوید نقصی وجود ندارد، به هر حال نقص هست. چون بعضی از شرکتهای خصوصی از مراوده با ایران میترسند. بانکی که قبلا به خاطر کار با ایران جریمه شده، مثل مارگزیده از رسیمان سیاه و سفید میترسد. برجام از ۲۶ دی عملیاتی شده اما دیروز بانک مرکزی یکی از کشورها تازه اعلام کرده که با ایران همکاری کنید. این کشور جز ۱+۵ هم نبوده است.
رئیس جمهور افزود: هنوز هم آمریکاییها باید در اجرای برجام فعالتر باشند، اما این به معنای این نیست که مخارج تبادل ارزی ما کاهش نیافته است. حالا اگر بیمه تعلل کند، یا یک شرکت دیگر بیاید، با آنها هم مذاکره میکنیم. البته مردم میخواهند تحریمها برداشته شود. ما در مذاکرات دیگر هم به نتیجه خوب خواهیم رسید. در کل، مسیر درست است. در موضوعهای مختلف هم وزیر اقتصاد، دکتر صالحی یا وزیر خارجه در زمینههای اختصاصی خود پاسخگو خواهند بود.
روشهای جذب پول و سرمایه
خبرنگار روزنامه آسیا در ادامه این نشست خبری پرسید: آیا دولت برای جذب حجم زیادی از سرمایه و پول در این دوره توانایی دارد و اینکه آیا بخش خصوصی چنین ظرفیتی دارد یا خیر؟ این خبرنگار همچنین درباره حکم جدید قوه قضاییه در خصوص گذراندن حبس خانگی برای کسانی که بدهی مالی نیز سوالی پرسید که رییس جمهور در پاسخ گفت: الان فضا برای جذب سرمایه خارحی و مشارکت آماده شده است. دیروز آقای نخست وزیر ترکیه در تهران با تعدادی از بنگاههای اقتصادی حضور پیدا کرد. او میگفت ترکیه آماده سرمایهگذاری در ترکیه است. موارد زیادی را مثال زد؛ ما عین این وضع را با فرانسه داریم. شما میدانید سرمایهگذاری در پژو سیتروئن کار مشترکی است که شروع شده و به زودی به ساخت خودروهای جدید برای صادرات به خارج میرسیم. اما در مورد ظرفیت ما، طرف خارجی آمادگی همکاری با بخش خصوصی در حد توان را دارد. بخش خصوصی هر کجا بتواند با بخش خصوصی خارج از کشور عمل کند، دولت وظیفه تسهیلات دارد. اینها اجرایی خواهد شد و برخی از اموری که در کشور نیاز به سرمایه دارد خودش سرمایه خودش را بر میگرداند. مثل خرید هواپیما که به شکل لیزینگ و اجاره به شرط تملیک است. باری بر دوش دولت در این زمینه نیست
او افزود در برخی موارد دولت باید ضمانت بدهد که در سالهای بازپرداخت توان دولت چقدر است. باید هر گونه تعهدی با طرف خارجی به دولت و به شخض رییسجمهور اعلام شود. ما همه توانمان این است که از این ظرفیتها استفاده کنیم، اما اینکه چقدر در زمینه جذب سرمایه موفق خواهیم بود منوط به این است که تفاهمات تا چه حد به قرارداد رسیده شود. ما الان با شرکت خای خارجی به تفاهمهایی رسیدهایم، اما این به معنی این نست که این تفاهمها همگی به قرارداد میرسد، اما اینها آغاز شده است. در زمینه کار قضایی ما با زندان موافق نیستیم و هرکاری بشود کرد که مردم ما کمتر به زندان بروند، ما استقبال میکنیم.
نحوه حضور ایران در منطقه و کمک به یمن
روحانی در پاسخ به خبرنگار رسانه یمنی در رابطه با حضور ایران در منطقه گفت: موضع ما در این زمینه روشن است و کمک ما به مردم و دولت عراق و لبنان و سوریه روشن است و درباره یمن هم ما کمکهای خود را به این کشور خواهیم رساند. وضع مردم یمن بسیار بد است و دولت سعودی بمباران غیر انسانی خود را در یمن انجام میدهد و قدرتهای بزرگ هم در این زمینه سکوت کردهاند اما ما با هر قدرت خارجی صحبت کردیم درباره یمن صحبت شده و به کمک انساندوستانه به این کشور تاکید شده است. اما با وجود سختیها کمک ما به مردم یمن قطع نشده است.
رابطه دولت با مجلس دهم
او در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین در مورد نحوه ارتباط با مجلس آینده متذکر شد: من نسبت به مجلس آینده بسیار امیدوار هستم. کار اصلی را مردم انجام دادند و من از همه مردم ایران به خصوص مردم تهران سپاسگزارم چون مردم تهران دو کار مهم انجام دادند که در دو برگه ۴۶ اسم نوشتند و کار تهرانیها سختتر از شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک بود و انتخابات را یکسره تمام کردند و نگذاشتند کار به مرحله دوم برسد که کار ارزشمندی بود.
رییس دولت یازدهم متذکر شد: آنچه انتخاب مردم ایران است، از هر جناحی که باشد، به آن احترام میگذاریم. پیشبینی ما این است که تعامل ما با مجلس دهم بهتر خواهد بود. مردم در انتخابات ریاست جمهوی یک دستورالعمل به دولت دادند و در مجلس هم پیام مشابهی به نمایندگان مجلس دادند. پیامهای مردم در سال ۹۲ و ۹۴ مشابه بود و تلاقی این دو پیام را در مجلس دهم و دولت یازدهم خواهیم دید. هر چند با مجلس نهم هم تعامل داشتیم و همدلی و همزبانی را هم که مورد نظر رهبر بود، در انتخابات اتفاق افتاد.
توضیح رییس جمهور در مورد لایحه بودجه سال آینده
روحانی در پاسخ خبرنگار میزان درباره لایحه بودجه سال آینده گفت: نظر ما درباره بودجه سال آینده این است که سال ۹۴ تصویب نهایی شود و به محض تحقق برجام یعنی ۲۶ دیماه، ما روز ۲۷ دی لایحه را تقدیم مجلس کردیم که نزدیک شصت روز زمان در اختیار مجلس بود؛ گرچه آنها هم درگیر انتخابات بودند. امیدوار بودیم لایحه در سال ۹۴ تصویب شود، اما اگر به هر دلیلی مجلس نتواند مصوبه نهایی را به ما بدهد، سازوکارهای قانونی خود را دارد که نمایندگان هم گفتند طرح میدهیم، که از نظر ما این کار امکانپذیر نیست.
نگاه ایران به طرح تقسیم سوریه
خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در نشست خبری رییس جمهور با خبرنگاران از رییس جمهور پرسید: همانگونه که اطلاع دارید روسیه طرح فدرالیسم را در سوریه مطرح کرده و در مقابل آن آمریکا طرحی برای تقسیم سوریه دارند. ارزیابی شما چگونه است. آیا تهران همچنان به دولت اطمینان دارد؟ که رییس جمهور در ابتدا به شوخی اشاره کرد که سعی نکنید رابطه ما را با کشورهای همسایه و روسیه به هم بزنید و سپس گفت: روابط ما با روسیه خوب است، اما این به معنی این نیست که هر اقدامی در روسیه مورد تایید ایران است. ما هم از طریق تلفن و هم از طریق هیاتها با روسیه در تماسیم. هدف این است که مردم سوریه به زندگی عادی برگردند و جنگ تمام شود و تروریسم در سوریه از بین برود. ما به همه دوستان و همسایگان اعلام کردیم تمامیت ارضی کشورهای منطقه اصل مورد تاکید ماست؛ چه نسبت به سوریه یا عراق. ما به جاکمیت ملی و امنیت و ثبات اینها اهمیت میدهیم. نظر ما تمامیت ارضی سوریه است و اینکه بتوانیم با ادامه آتشبس عادلانه شرایط را برای تحولات لازم برای اصلاح قانون اساسی و انتخابات آینده طبق نظر مردم سوریه عمل کنیم.
شورای عالی امنیت ملی در هیچ دورهای مصوبه ممنوعالتصویری و بیانی نداشته است
به گزارش ایلنا خبرنگار روزنامه شرق پرسید: آقای خاتمی بیش از یک سال است که ممتوع التصویر است و در این خصوص اظهار نظرهای مختلفی شکل گرفت و اقای اژهای گفتند این تصمیم دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده است؛ لطفا شفاف بگویید شما به عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی اقدامی کردید؟ که رییس جمهور در ابتدا به شوخی گفت میگویند «دورغ گفتن حرام است ولی راست گفتن که واجب نیست» و سپس افزود: در شورای عالی امنیت ملی صحبتهایی شده، اما هیج مصوبهای در این شورا در مورد حضرت آقای خاتمی وجود نداشته است. از روز اول تا الان که بنده در این شورا حضور داشتم هیچ مصوبهای وجود نداشته و ندارد و در هیچ دورهای مطرح نبوده است. دبیر خانه هم حق ندارد مصوبهای صادر کند.
او افزود: من از آقای شمخانی پرسیدم گفتند در دبیرخانه مصوبهای در این خصوص وجود ندارد. اگر هم هست غیر قانونی است. به هر حال این حرفها بیش از آنکه به واقعیت نزدیک باشد، به شوخی شبیهتر است.
وعدههای دولت بر اساس واقعیت است
روحانی در پاسخ به سوالی در مورد پروژههای نیمهکاره گفت: وقتی طرحی را در کشور شروع میکنیم و بین راه نیمه تمام میماند، دچار مشکل میشویم. ما به استانداران گفتیم اگر بخش خصوصی یا بخش عمومی غیردولتی آماده است، طرح را بر عهده بگیرد و با شرایط سهل این کارک را به آنها واگذار کنیم، اما این طرحها عموما سود آور نیست. امیدواریم سال آینده بخشهایی که برای بخش خصوصی جاذبه داشته را واگذار کنیم. قرار بود بر اساس پیشرفت کار، طرحها را تقسیمبندی کنیم؛ مثلا طرحهایی که هشتاد و نود درصد پیشرفت کار داشته را تکمیل کردیم. ما بیش از ۵۰ درصد طرحهای استانی را تمام کردیم و امیدواریم همه طرحها را تا پایان دولت به سرانجام برسانیم.
خبرنگار ایران از رییس جمهور پرسید: یکی از نخستین اثرات رای مردم اعتدال فضای سیاسی کشور بوده. بر این اساس صداهایی از جریانهای مختلف کشور شنیده میشود. حتاب عالی برای رفع کدورتها و آشتی ملی چه برنامهای دارید؟
رییس جمهور پاسخ داد: این مساله بسیار مهم است. چه با تعبیر رفع کدورتها یا اشتی ملی، مهم این است که در کنار هم باشیم. همه جناحها و گروهها چه کسانی که رای آوردند چه آنهایی که رای نیاوردند پیروزند. پیروز واقعی ملت ما بوده است و من معتقدم آثار آن را خواهیم دید. ما دلمان میخواهد مجلسی معتدلتر داشته باشیم و با مجلس همکاری کنیم.
وی افزود به نظرم مردم نیز همین نظر را دارند. مردم شکاف اجتماعی و دعوا را دوست ندارند. ما باید اختلافات را رفع کنیم به خصوص در مسائلی که به زندگی مردم مربوط هستند؛ به ویژه مسئله اشتغال مردم که بسیار مهم است. در سالهای گذشته با درآمدهای نفتی بالا در سال ۸۵ تا ۹۱ ما اشتغال خالص نمیبییم. در حالی که ما نیاز به اشتغال میلیونی داریم تا بیکاری فارع التحصیلان دانشگاه را حل کنیم این اشتغال با رونق حل میشود. نباید همدیگر را تخریب کنیم. اگر کسی به مجلس راه پیدا نکرده در هر عرصهای میتواند موثر باشد باید فعالیت کندو دولت همه توان خود را برای نزدیکی مردم به هم جناحها به هم فضای نقد نه تخریب را فراهم میکندو من امیدوارم در سال پیش رو این فضا شکل بگیرد.
برنامه دولت برای تحقق فروش میزان نفت
برای سال آینده دولت رشد اقتصادی را ۵ تا ۶ درصد و فروش نفت را ۲ تا ۲و نیم میلیون بشکه پیشبینی کردهاید. این امر چگونه محقق میشود؟ که روحانی گفت: رشد اقتصادی در سال آینده رشد خوبی خواهد بود و تیم اقتصادی دولت هم بین ۵ تا ۶ درصد پیشبینی میکنند. در زمینه نفت یا میعانات گازی نیز این افزایش به تدریج خواهد بود و تا قبل از نیمه سال آینده بتوانیم تولید نفت خام را به دو میلیون بشکه در روز برسانیم. فاز ۱۲ و ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی افتتاح شده و ۱۷ و ۱۸ سال آینده افتتاح خواهد شد و دو فاز دیگر هم در دستور کار خواهد بود. فعلا میعانات گازی نزدیک به دویست و سیصدهزار بشکه است.
نیروهای باتجربه را به کار میگیریم
در ادامه خبرنگار قانون گفت: بر اساس فرمایشهای آقای نوبخت که گفتند دوستانی که در انتخابات مجلس حذف شدهاند قرار است در دولت به کار گرفته شوند. آیا شما برنامهای دارید؟ که رییس جمهور در پاسخ گفت بسیاری از نمایندگان محترم مجلس معمولا با تخصصهای دیگری قبل از مجلس مشغول بودهاند که الان سر کارشان برمیگردند. به هر حال نیروهای ماهر و باتجربه ما باید مورد استفاده قرار بگیرند؛ همان طور که آقای نوبخت گفت ما از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.
ورود شرکتهای بزرگ چینی برای سرمایهگذاری
خبرنگار یک رسانه خارجی در ادامه پرسید در دوران پساتحریم شرکتهای بزرگ چینی قصد سرمایهگذاری در ایران دارند، اما میترسند که توافق اجرایی نشود؟ که روحانی گفت: ترس که خوب نیست. در سفری که رئیس جمهور چین به ایران داشتند، سرمایهگذاریهایی که باید انجام میشد و رقمی که بانکهای اقتصادی چینی قصد سرمایهگذاری در ایران را داشتند، تردیدی برای سرمایهگذاری ندیدیم و کشورهای کرهای و هندی و اروپایی نیز تردیدی ندارند و همه قراردادها بر مبنای پابرجا بودن برجام بوده است و اساساً دولت ایران هر چه را که قول داده به آن پایبند خواهد بود. آنها هم فهمیدند که فشار کار درستی نبوده و هیچ نگرانی وجود ندارد. سرمایهگذاری مختلف در ایران میتواند صورت بگیرد و به شرطی که فن آوری و سرمایه به ایران بیاید همه شرکتها میتوانند بدون نگرانی در ایرن سرمایهگذاری کنند.
مذاکرات بین هیات ایرانی و سعودی در مورد مسئله منا هنوز شروع نشده است
در پایان خبرنگار خبرگزاری شبستان پرسید: آقای روحانی روابط ایران و عربستان دچار تنش شده، اما عربستان از ایران خواسته که مسئله حج پابرجا بماند. برنامه دولت چیست؟ که رییس جمهور گفت: البته ما امسال هنوز هیات ایرانی را راجع به مساله حج به عرستان نفرستادهایم. ما قبل از قضایای منا این مسئله را بایکوت کرده بودیم. فاجعه منا بسیار تاسفبار بود. امسال هنوز مذاکرات بین هیات ایرانی و سعودی شروع نشده و در روزهای آینده شکل خواهد گرفت. یکی از تاکیدات ما ایجاد شرابط مناسب برای حجاج ایرانی است. از لحاظ ویزا دیگر مثل گذشته نیست و سفارت بسته شده است و ما حافظ منافع داریم. من در این خصوص دیگر اظهار نظر نمیکنم تا هیات ایرانی تصمیمگیری کند.