یک جناح خاص از رانت تایید صلاحیتها استفاده کرد
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: متاسفانه یک جناح خاص که رانتهای خاصی و ازجمله رانت اطمینان از تایید صلاحیت از مدتها پیش داشتند و در این مدت به تبلیغ افراد خودشان از رسانهها پرداختهاند و به نوعی هم صداوسیما به چهرهپردازی آنها پرداخته است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری ظهر امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال ایلنا، مبنی بر اینکه در ایام انتخابات شاهد تخریبهایی از سوی جریانهای مخالف دولت نسبت به دولت تدبیر و امید و شخص رئیسجمهور و همچنین جریانهای حامی او هستیم که در این راستا تخریبهای آنها از برخی تریبونهای رسمی همچون صداوسیما منتشر میشود؛ نظر شما درباره این تخریبها چیست؟ گفت: متاسفانه علیرغم آنکه ما یک کشور اسلامی هستیم و رفتار افراد و گروههای سیاسی باید سرمشق برای دیگر کشورها باشد و عرصه رقابتهای انتخاباتی به تدریس اخلاق اسلامی تبدیل شود و چهره زیبای رقابتهای اسلامی و به تعبیر قرآن مسابقه در خیر به جهانیان به نمایش گذاشته شود، اما برخی افراد و گروهها در تخریب رقیب خود به گونهای عمل میکند که نمونه آن را در کشورهای عقبافتاده و غیرمعتقد به اخلاق دینی میبینیم.
او ادامه داد: متاسفانه یک جناح خاص که رانتهای خاصی و از جمله رانت اطمینان از تایید صلاحیت از مدتها پیش داشتند و در این مدت به تبلیغ افراد خودشان از رسانهها پرداختهاند و به نوعی هم صداوسیما به چهرهپردازی آنها پرداخته نسبت به جناحی که برخی از افرادشان پس از شروع تبلیغات انتخابات تایید شدند و تا چندی پیش نمیدانستند چه کسانی از آنها تایید شده تخریبهایی وارد میکنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه شاهدیم جریانهایی برخوردار از رانت طلبکار وارد عرصه شدهاند و دولت را مورد تخریب قرار میدهند، اظهار داشت: آنها تبلیغات انتخاباتی را بهانهای برای تخریب رئیسجمهور و دولت یازدهم قرار دادهاند و حتی اقدامات مجرمانه انجام میدهند؛ کما آنکه در هفتههای گذشته شاهد تیترهایی بودیم که مجرمانه است و دستگاه قضایی باید با آنها برخورد میکرد.
انصاری با اشاره به رفتارهای این افراد تصریح کرد: کسانی که طی دو سال و چند ماه گذشته از تریبونهای مختلف نهایت جفا و بیمهری را به دولت کردند و در شرایطی که سرداران دیپماسی ما در میدان مذاکره بودند و بعضا از پشت به آنها خنجر میزدند و با انواع و اقسام تهمتها فضای یاس را در جامعه وارد میکردند و میگفتند برجام شکست میخورد و به نتیجه نمیرسد و تحریمها لغو نمیشود و اکنون که گمانهزنیها و آرزوهای قلبی شان تحقق نیافته، باز میگویند حال که برجام انجام شد، چرا نتیجهای نداده است!؟
او افزود: اینها کسانی هستند که با همراهی ۸ ساله با سیاستهای ویرانگرایانه دولت قبل همه زیربناهای اقتصادی را نابود کردند. رکود ۸/۶- درصدی تورم ۴۳ درصدی و ورشکستگی نظام بانکی و میلیاردها بدهی را به دوش دولت منتخب مردم تحمیل کردهاند و اکنون میگویند چرا مشکلات حل نمیشوند در حالی که چگونه میشود مشکلات را یکی دو ماهه حل کرد.
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با یادآوری اقدامات دولت برای بهبود وضعیت کشور خاطر نشان کرد: وقتی دولت دست به کار میشود و با کشورهای معتبر برای سرمایهگذاری وارد مذاکره میشود با تبلیغات مسموم میگویند ارزهای برجام را بردهاند و هواپیما خریدهاند و دروغ بزرگ میگویند در حالی که دولت گفت حتی یک دلار از ارزهای برجام را صرف خریداری هواپیما نکرده است.
انصاری اضافه کرد: من به یکی از این آقایان که ناراحت خرید هواپیماهای نو است گفتم شما اگر ناراحت هستید میتوانید از این هواپیماها استفاده نکنید و از همان هواپیماهای نامطمئن بهرهمند شوید؛ در حالی که این آقایان اکنون هم ترجیح میدهند در سفرهای خارجیاشان از هواپیماهای مطمئن خارجی استفاده کنند.
او با بیان اینکه مردم این بهانهجوییها را میفهمند، ابراز داشت: در حالی که آقای روحانی دستور مقابله بیمحابا با مفاسد را دادهاند آقای جهانگیری مامور رسیدگی به این مسئله هستند و ایشان هم مجدانه و شجاعانه پیش میروند و در برخی موارد ناگزیر بعضی از مفاسد گذشته برملا میشود در حالی که دولت از ابتدا تصمیم بر آرامش کشور و پیگیری مفاسد از مجاری قضایی و قانونی داشت، ولی با این حال رئیسجمهور و دفتر ایشان را متهم میکنند که این فرافکنی سیاسی و برای فرار از پاسخگویی در همراهی از جریان مفاسد گذشته است.
معاون رئیسجمهور در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه برخی به لیستی که در آن رئیس جمهور، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اطلاعات قرار دادند اتهام لیست انگلیسی میزنند. آیا این کار اقدامی مجرمانه نیست، گفت: این یکی از طنزهای تلخ است. شورای نگهبان با سختگیریهای فراوان نهایتاً عدهای را تایید کرده است که البته من انتقادهای جدی به نحوه بررسی صلاحیتها دارم و بعد از انتخابات نیز در فضایی کارشناسانه و غیرتبلیغی به این مسئله میپردازم و مشکلات نحوه بررسی مجلس خبرگان را بیان کرده و طرحهایی برای اصلاح در اختیار مجلس خبرگان قرار میدهم ولی هرچند که خودم برخلاف قانون رد صلاحیت شدم و درباره رد صلاحیت بزرگانی چون آقای سیدحسن خمینی حرف دارم، ولی با این گلایه عدهای محدود تایید شدند ولی نصف این لیست تایید شده توسط جریان تمامیتخواه انگلیسی معرفی میشود که در وهله نخست توهین به شورای نگهبان و در درجه بعد توهین به شعور ملت ایران و همچنین سوءاستفاده آشکار سیاسی از عرصه انتخاباتی است که همه مجتهد هستند و باید عادل باشند و در چنین عرصهای به فضلای حوزه علمیه و مجتهدان تهمت لیست انگلیسی میزنند.
انصاری ادامه داد: آیا در صورت انتخاب این لیست انگلیس پیروز شده است؟ آیا مردم به انگلیس رای دادهاند؟ گویا این افراد معنا و الزامات سخن خود را نمیفهمند البته من به این جریان مشکوک هستم و با توجه به سابقه فیلم کارناوال عاشورا احتمال میدهم این نام مشکوک و ساختگی برای تخریب رقیب باشد و با کمال تاسف صداوسیما هم در ادامه سیاست یکجانبهگرایی و حمایت از یک جناح این موضوع را بهانه کرد و از سه چهار نفر حمایت و تبلیغات آنها را میکنند که اگر این افراد رای نیاورند انگلیس رای آورده است.
او با تاکید بر اینکه قطعاً رفتار صداوسیما مغایر با قانون، اخلاق اسلامی و منافع ملی است، تصریح کرد: هیچگاه مردم گوششان به توصیههای انتخاباتی خارج نبوده و اگر تحلیلی در رسانههای بیگانه صورت گرفت نباید دستاویزی برای تخریب رقیب در داخل کشور شود.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: چطور اگر رسانههای بیگانه از جناح مورد نظرشان تمجید کند با تیترهای درشت میگویند که دشمن به اعتراف خود اعتراف به درستی و تسلیم شده و آن را بزرگ میکنند و اگر کلمهای در تایید ضمنی جناح مخالفشان زده شود، به آن جناح لیست و کیف انگلیسی میگویند.
انصاری با تاکید بر اینکه مردم به خوبی این رفتارهای غیر اخلاقی را میفهمند همچنان که معنای رد صلاحیت سید حسن خمینی را هم میفهمند، خاطرنشان کرد: به نظرم تنها مشکل آقای خمینی وابستگیشان به امام و محبوبیت بالا و تساعدی ایشان بود.
او با بیان اینکه چطور میشود لیستی که رئیس جمهور منتخب و آیتالله هاشمی رفسنجانی و بزرگان حوزه در آن قرار گرفتند به لیست انگلیسی مشهور میشود، ابراز داشت: انتظار میرفت شورای نگهبان در برابر این اقدام خلاف قانون موضع میگرفت، ولی هنگامی که شش نفر از آنها کاندیدای رقیب هستند، اتفاقی نمیافتد. البته مردم با رایشان پاسخی به این تبلیغات مسموم خواهند داد.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: مردم لیست و کاندیداهای اصلح را از تبلیغات کاندیداها شناسایی خواهند کرد و میتوان گفت موج تخریبی علیه کاندیداهای محبوب مردمی اقدامی خلاف قانون و ناشی از ترس کاندیداهای رقیب است.
انصاری درباره اینکه آیا دولت در برابر این تصمیمها واکنشی نشان خواهد داد، بیان کرد: دولت فعلاً رسالت خود را در برگزاری انتخابات آرام و پرشور میداند و قبل از آنکه از خود دفاع کند به فکر دفاع از حقوق عمومی مردم و کاندیداهای مظلومی است که در عرصههای نابرابری قرار گرفتهاند و رقابت میکنند. البته اقدامات خلاف قانون در ایراد اتهام حتماً از مجاری قانونی و قضایی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
او درباره کاندید بودن برخی از اعضای شورای نگهبان در مجلس خبرگان هم اعلام کرد: به نظرم کاندیداهای فقهای شورای نگهبان خلاف بیطرفی و عدالت است و ای کاش فقها برای حفظ حرمت شورای نگهبان و صیانت از این جایگاه مهم کاندیدا نمیشدند و شبهه منافع شخصی در مسئله مهم انتخابات پیش نمیآمد.
این عضو مجمع روحانیون مبارز با تاکید بر اینکه تمامی ایرانیان از هر طیفی در کنار صندوقهای رای حاضر باشند، یاد آور شد: تقاضا دارم همه افراد و به خصوص در تهران یکپارچه در کنار صندوقهای رای حاضر شوند و هم به لیست مجلس شورای اسلامی و هم به لیست خبرگان به صورت کامل رای بدهند. امیدوارم نتیجه انتخابات هرچه که باشد، به نفع مردم باشد و مجلسی بهتر و خبرگانی کاملتر شکل بگیرد.
انصاری در پاسخ به شبهههای برخی از اصولگرایان مبنی بر اینکه دولت برای رفع مشکلات برنامهای ندارد، گفت: متاسفانه برخی این روزها دولت را به بیبرنامگی در اقتصاد متهم میکنند و وعده بهشت برین به مردم میدهند در حالی که دولت نهم و دهم در اختیارشان بود و خود از مجالس ششم تا به الان حاضر بودند. آنها باید به مردم بگویند که چه گل اقتصادی هنگامی که دولت و مجلس به طور کامل در دستشان بود و درآمد بیسابقه ۷۰۰ میلیاردی و قیمت نفت ۱۲۰ دلاری داشتند بر سر مردم زدهاند؟
انصاری افزود: فکر میکنم بعضیها تصور میکنند مردم حافظهشان را از دست دادهاند؛ در حالی که حافظه مردم خوب کار میکند و میدانند عملکرد افراد چگونه بوده است. دولت در چند ماه گذشته وقتش را صرف آواربرداری از ویرانههای زلزلههای ویرانگر آنها کرده است و به تازگی توانسته زمینه را برای سرمایهگذاری و تحرک اقتصادی هموار کند.
انصاری با بیان اینکه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران همیشه مهم بوده است و جمهوریت نظام از طریق انتخابات آزاد و سالم تحقق یافته و ادامه پیدا میکند، گفت: در هر دوره، انتخابات به فراخور زمان و مقتضیات خاص کشور اهمیت خاص خود را دارد و این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به دلیل مقتضیات خاص امروز کشور از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
وی با تاکید بر اینکه کشور وارد مرحله تازهای از سیر رشد و تکامل خود شده است، اظهار داشت: کشور از پیچ خطرناک تحریمهای طولانی و اتهامات ناشی از موضوع هستهای و همچنین قطعنامههای پیدرپی با تدبیر دولت به سلامت عبور کرده است و در بستر هموار توسعه قرار دارد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: امروز در مرحه پسابرجام هستیم و همانطور که رئیس جمهور فرمودند باید برجام 2 را به عنوان برنامه جامع و ملی پیشرفت کشور طراحی کنیم.
انصاری با بیان اینکه در دوره پسابرجام دولت میخواهد کشور را از دستاوردهای برجام برخوردار کند و نیازمند همراهی مجلس با سیاستها و اولویتها در جهت منافع ملت است، تصریح کرد: همراهی مجلس با دولت بدین معنا نیست که مجلسی دولت ساخته داشته باشیم؛ چرا که استقلال قوا امری مطلوب است و ما به استقلال مجلس احترام میگذاریم، اما باید بدانیم که استقلال مجلس از دولت با ناهمراهی، ناهماهنگی و کارشکنی در کار دولت برای رفع مشکلات مردم تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه اگر مجلس از نمایندگان واقعگرا، معتدل، توانا و همکار و همراه با دولت تشکیل شود زودتر میتوانیم از مشکلاتی مثل بیکاری و اشتغال عبور کنیم و رونق اقتصادی را سامان دهیم، خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال خوب دنیا از تعامل با ایران و شرایط خاصی که در منطقه برای ایران به وجود آمده است و کشورمان محور امنیت و آرامش قرار گرفته و آماده ایفای نقش در مبارزه با تروریسم و رفع تنشها و همچنین توسعه روابط با کشورهای منطقه و جهان است شخص رئیس جمهور با تیم دیپلماسی و اقتصادی خود به میدان آمدهاند.
این عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز با تأکید بر اینکه به مجلسی با دید توسعهگرا و خواهان تعامل با جهان در عین شجاعت و ایستادگی بر منافع ملی نیاز داریم، ابراز داشت: اولین برنامه توسعهای کشور مبتنی بر اقتصاد مقاومتی از سوی دولت تنظیم شده و به مجلس رفته است که رسیدگی آن به مجلس آینده موکول میشود. لذا مجلسی توسعهگرا، اعتدالگرا و عدالتخواه میتواند در تصویب برنامه ششم در آغاز کار کارنامه درخشانی برای مجلس و دولت به یادگار گذارد.
انصاری با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد یادآور شد: مهمترین حلقه در بالای زنجیره دموکراسی نظام و لنگرگاه مشروعیت و اعتماد مردم به نظام مجلس خبرگان رهبری است که نقش فوقالعاده ای در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه نقشی که مجلس خبرگان در تاریخ کشورمان ایفا کرده است برای آینده تاریخ کشور و انقلاب و ادامه راه امام (ره) تعیینکننده و حیاتی است، یادآور شد: راهیابی نمایندگانی مردمگرا با بینش وسیع و آگاه به مقتضیات زمان و جایگاه رهبری در این دوره از مجلس خبرگان اهمیت دارد و شرایط عمومی کشور در منطقه و جهان به گونهای است که حضور مردم در انتخابات میتواند عامل تقویتکننده امنیت و انسجام و منافع ملیمان باشد.