تخلف انتخاباتی منتهی به تشکیل پرونده در طول زمان تبلیغات نداشتهایم
معاون اجتماعی قوهقضاییه گفت:دستگاه قضا برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در تمام دادگستری هایی که انتخابات در آنها برگزار می شود شعبی برای رسیدگی به پرونده تخلفات انتخاباتی اختصاص داده است.
به گزارش ایلنا، محمدباقر الفت امشب در برنامه زنده (متن - حاشیه) به بررسی تخلفات انتخاباتی پرداخت و اظهار کرد: در موعد مقرر قانونی تا الان تخلف منتهی به تشکیل پرونده در دادگاههای جزایی اعلام نشده است.
وی افزود: با توجه به توع مجازاتهای در نظر گرفته شده برای موضوع مواد ۵۷ و ۵۸ در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و با توجه به ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، مجازاتهایی که برای این قبیل جرایم درنظر گرفته شده از درجه ۷ و ۸ هستند به این معنا که مطابق قانون آیین دادرسی کیفری ماده ۳۴۰ این گونه مجازاتها اگر متوجه فردی قرار بگیرد به اتهام این فرد مستقیما باید در دادگاههای جزایی رسیدگی شود. در واقع دادستانی در این امور دخالت تحقیقاتی ندارد و آمار دادگاهها را که بررسی میکنیم تاکنون پروندهای در این زمینه تشکیل نشده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه فرآیند انتخابات به گونهای است که هر مرحله مقررات خاص خود را دارد، تصریح کرد: در قسمت قبل از شروع تبلیغات قانونی همانطور که سخنگوی قوه قضائیه اعلام کردهاند حدود ۵۰ فقره در سطح کشور، تشکیل شده است که در حال رسیدگی است ولی در مرحله تبلیغات به استناد مواد ۵۷ و ۵۸ و ۵۹ قانون انتخابات تاکنون پروندهای تشکیل نشده است.
این مسئول عالی قضایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر وظیفه دستگاه قضا در بحث انتخابات گفت: وظیفه انحصاری دستگاه قضا رسیدگی به جرایم در عرصههای مختلف است. اصولا تشکیل ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی با هدف رصد رفتارهای انتخاباتی صورت گرفته است و اگر جرمی اتفاق افتاد مطابق دستورالعمل ریاست قوه قضائیه به این جرایم به صورت خارج از نوبت رسیدگی میکند.
الفت با بیان اینکه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم فقط قاضی نیستیم، ادامه داد: دستگاه قضا تلاش میکند تا مطابق ماده ۶۷ قانون انتخابات بین دستگاههای نظارتی و اجرایی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم هماهنگی ایجاد کنیم.
معاون اجتماعی قوه قضائیه بیان داشت: تخلفاتی که تاکنون گزارش شده تنها حاصل رصد دادستانها نبوده است بلکه همراهی نیروی انتظامی و دستگاه امنیتی نیز در این میان نقش داشته و رصد بسیار قابل توجهی انجام شده و گزارشات به صورت مرتب روی میز دادستانها قرار گرفته است، ظرف چند روز گذشته پلیس فتا به عضویت ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی درآمده و مستقیما با این ستاد همکاری میکنند.
وی ادامه داد: دستگاه قضا برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در تمام دادگستریهایی که انتخابات در آنها برگزار میشود شعبی برای رسیدگی به پرونده تخلفات انتخاباتی اختصاص داده است.
الفت افزود: مجازاتهای که برای جرایم و تخلفات انتخاباتی مطابق قانون در نظر گرفته شده است، بازدارندگی لازم را ندارد و باید قانون تغییر پیدا کند و ما در دستگاه قضایی در این زمینه تلاش خواهیم کرد