خبرگزاری کار ایران

توکلی در نشست خبری:

از ائتلاف اصلاح طلبان دفاع می‌کنم/ لاریجانی به نحوه تبلیغات اصولگرایان انتقاد داشت

یک نماینده اصولگرای مجلس نهم گفت: از ائتلاف اصلاح طلبان دفاع می‌کنم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، احمد توکلی در نشست خبری امروز خود که در خبرآنلاین برگزار شد، در مورد ائتلاف اصولگرایان با بیان اینکه از ائتلاف اصولگرایان دفاع می‌کنم، اظهار داشت: بنده از ائتلاف اصلاح‌طلب‌ها دفاع می‌کنم، چراکه آسیب‌هایی زیادی از فقدان حزب در مجلس دیده‌ایم.

توکلی درباره ائتلاف اصولگرایان گفت: این یک ائتلاف جدی است که تا پیش از این سابقه نداشته و از این به بعد نیز اتفاق نخواهد افتاد.

حضور پایداری در لیست اصولگرایان

او درباره حضور پایداری در این لیست و اینکه این جریان سیاسی را پاشنه آشیل اصولگرایان دانسته‌ بود، اظهار کرد: گله‌ای که از پایداری داشتم این بود که از جمع ما بیرون رفتند. من در شکل‌گیری لیست نقشی نداشتم و مدت‌ها بود که در جلسات فراکسیونی هم شرکت نمی‌کردم، اما حتماً لیستی رای می‌دهم زیرا هنگامی که میان دو جریان فکری تفاوت‌هایی وجود دارند و من یکی از این دو را ترجیح می‌دهم به پیروزی دیگری کمک نکنم.

حضور چهره‌های کمتر شناخته در لیست ائتلاف اصولگرایان

توکلی درباره حضور چهره‌های کمتر شناخته در لیست ائتلاف اصولگرایان گفت: اگر همه نیرو‌ها شناخته شده باشند معنی آن این است که قدرت جابجا نخواهد شد و این در حالی است که مسئله‌ای که برای ما اهمیت دارد پیروزی اصولگرایان است.

او گفت: ما از وجود اقلیت منسجم هم دفاع می‌کنیم چرا که هرچه جریان‌های سیاسی منسجم‌تر باشند بهتر است بماند که دلم می‌خواهد که اکثریت در اختیار اصولگرایان باشد.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم با اشاره به اختلاف نظر برخی از اعضای لیست ائتلاف اصولگرایان درباره مسائل اقتصادی گفت: اگر فرق ائتلاف با حزب را می‌دانستیم متوجه بودیم که این میزان از اختلاف نظر ایرادی ندراد و من و آقای داوودی با یکدیگر اختلاف نظری نداریم و مبنای فکریمان یکسان است. بماند که آقای آل اسحاق به نیروهای بازار نزدیک‌ترند و همین مسئله شاید منجر به وجود آمدن اختلاف نظر مصداقی میان ما شود.

او اضافه کرد: شما نمی‌توانید کاری کنید که همه اجزای ائتلاف کاملاً راضی باشند و عقل سیاسی اقتضا می‌کند که همه به نتیجه ائتلاف تمکین کنیم.

توکلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره وجود لیست‌های موازی میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان خاطرنشان کرد: به غیر از لیست‌های دو جریان اصلی، حیات باقی لیست‌ها بیشتر رسانه‌ای است تا اجتماعی. به خصوص در مورد شهر تهران که دریای بی‌کرانی از تفاوت‌های فرهنگی است فقط جریان‌های سیاسی که خاستگاه اجتماعی گسترده دارند قادر به معرفی خود به مردم هستند.

لاریجانی از تبلیغات و نحوه رسیدن به لیست نهایی انتقادهایی داشت

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین در مورد عدم حضور علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان یادآور شد: سلیقه آقای لاریجانی متفاوت است و تا جایی که من اطلاع دارم آقای لاریجانی از تبلیغات و نحوه رسیدن به لیست نهایی انتقاداتی داشتند. بماند که نبود ایشان تاثیر چندانی ندارد چرا که‌ آقای لاریجانی اولاً حزبی ندارد و ثانیاً نامزد تهران نیست بنابراین آسمان به زمین نمی‌آید. البته اگر من و لاریجانی در لیست نباشیم تاثیراتی خواهد داشت اما چیزی زیر و رو نمی‌شود.

توکلی در پاسخ به سوالی درباره لیست صدای ملت و احتمال تحت‌الشعاع قرار گرفتن لیست اصولگرایان در پی ارائه این لیست گفت: وجود اختلاف به هر میزان اندک بی‌ضرر نیست، اما نمی‌تواند تعیین‌کننده باشد.

برای حضور در لیست صدای ملت با من صحبت نشده است

او درباره احتمال حضورش در لیست صدای ملت اعلام کرد: در این خصوص صحبتی با من انجام نگرفته است و من نمی‌دانم که در لیست صدای ملت حضور خواهم داشت یا خیر اما آنچه مسلم است من در این انتخابات نامزد اصولگرایان هستم.

حمایتم را از اتحاد اصلاح‌طلبان اعلام می‌کنم

توکلی همچنین درباره نحوه حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده خاطرنشان کرد: برخورد آقای عارف با موضوع رد صلاحیت‌ها برخورد متینی بود و آن‌ها اعتراضشان را به شکلی سازمان‌یافته و کاملاً درست مطرح کردند و آقای تابش نیز گفته بود عدم حضور افراد سر‌شناس که منجر به حضور نیروهای تازه نفس در میدان شود، امر مبارکی است.

توکلی اضافه کرد: فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان مشکل زیادی برای حضور در رقابت جدی انتخاباتی ندارند و همانطور که از اتحاد اصولگرایان حمایت می‌کنم، حمایت خود را از اتحاد اصلاح‌طلبان نیز اعلام می‌کنم چرا که ما از نبود حزب در کشورمان آسیب‌های بسیاری دیده‌ایم و باید بپذیریم حضور نیروهای وفادار به یک جریان باعث می‌شود تفاهم و مفاهمه امکان‌پذیر باشد و این مسئله بحران تحزب در ایران را جبران می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره وضعیت اقتصادی کشور در دوران پسابرجام اظهار داشت: پسابرجام در این کشور برای دولت گرفتاری به وجود آورده و آنقدر توقعات مردم را بالا برده که اقدام‌های آن‌ها دیده نمی‌شود.

او اضافه کرد: پس از اجرایی شدن برجام آقای روحانی با صراحت گفت که همه چیز با رفع تحریم حل می‌شود، اما این مسئله‌ای بود که باید از ابتدا می‌گفت.

این نماینده مردم تهران درباره بسته مبارزه با رکود اعلام کرد: آیا اینکه بدون ارزیابی علمی از بسته قبلی، بسته جدیدی را مطرح کنیم، درست نیست. این موضوع ارتباطی به تحریم‌ها ندارد و فکر می‌کنم هرچه اطلاعات شفاف‌تری در اختیار مردم قرار گیرد وضع اقتصاد نیز بهتر خواهد شد.

حضور نظامیان در اقتصاد

نماینده اصولگرایان مجلس درباره حضور نظامیان در اقتصاد نیز عنوان کرد: آقایان روحانی و جهانگیری به صراحت ازاین مسئله حمایت کردند اما گلایه‌هایی نیز در این خصوص مطرح کردند. مهم‌ترین موضوع در حضور نظامیان در اقتصاد مربوط به قرارگاه خاتم‌الانبیا است که آن‌ها خودشان هم این اشکال را پذیرفته‌اند.

او اضافه کرد: بماند که من از حساسیت ویژه‌ای که سپاه بر روی این مسئله دارد مطلع هستم و می‌دانم آن‌ها موارد و مسائل مختلف را بررسی نموده و فرد توانمندی را برای این موضوع به کار خواهند گرفت.

وی در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد: من از مشارکت اصلاح‌طلبان در انتخابات دفاع می‌کنم و هیچ خطری از جانب آن‌ها احساس نمی‌کنم اما طبیعتاً امیدوارم برنده این انتخابات اصولگرایان باشند.

نماینده مردم تهران همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره عهدشکنی اصولگرایان در جریان بررسی برجام که از سوی لاریجانی مورد انتقاد قرار گرفته بود، اعلام کرد: من از یک عهدشکنی خبر دارم اما این کافی نبود که آقای لاریجانی حقوق مردم و نمایندگان را در مدت زمانی کمتر از ۲۰ دقیقه نادیده بگیرد.

توکلی ادامه داد: در بررسی برنامه برجام من شش پیشنهاد داشتم که خواهش کردم آقای لاریجانی اجازه دهند که این پیشنهاد‌ها مطرح شوند اما اینگونه نشد و در ‌‌نهایت دیدیم که چهار مورد از این پیشنهاد‌ها در صحبت‌های رهبری مورد تاکید قرار گرفت.

توکلی در پاسخ به سوال دیگری درباره قراردادهای نفتی و نقش دیده‌بان شفافیت و عدالت در بررسی آن اعلام کرد: من نامه‌ای به آقای لاریجانی نوشتم و قرار شد در جلسه‌ای مشترک مصوبه‌های دولت مورد بررسی قرار بگیرند و دیده‌بان شفافیت و عدالت برای بررسی قراردادهای نفتی پیش‌قدم شد.

این نماینده عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نهم با اشاره به اسامی اعضای دیده‌بان شفافیت و عدالت اظهار داشت: آقایان نجابت، نادران، دهقان، بحرینی،  بنده و ... در این سازمان مردم‌نهاد موظف شدیم با برگزار کردن جلساتی با وزیر نفت موضوع قراردادهای نفتی را مورد بررسی قرار دهیم.

او ادامه داد: رعایت مسائل ملی و استقلال و توجه به اقتصاد مقاومتی در بلندمدت از مواردی است که به مصلحت‌ها برمی‌گردد و ما در این رابطه یادداشتی را به آقای زنگنه دادیم و اشکالات را مطرح کردیم و پیشنهاد مذاکره دادیم و تا امروز دو جلسه در این خصوص تشکیل شده و برخورد وزیر نفت نیز بسیار خوب است و اگر اشکالی باشد پیشنهاد اصلاح ما را می‌پذیرد.

توکلی خاطرنشان کرد: زنگنه صریحاً گفته که موضوع قراردادهای نفتی تمام نشده است و احتمالاً یکی دو جلسه دیگر در این خصوص برگزار خواهد شد و ما این جلسات را نمونه‌ای از مفاهمه با دولت می‌دانیم.

توکلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره آنچه دولت برجام ۲ می‌خواند، گفت: من محتوای این طرح را قبول دارم اما ادبیات آن را نمی‌پسندم، چراکه مسئله برجام ارتباطی با موضوع و مشکل‌های داخلی ندارد و اگر نام برجام را برای حل مشکلات داخلی استفاده کنیم باعث می‌شود انتقادهای وارد به برجام به مسائل داخلی وارد شود.

ادبیات برجام ۲ را نمی‌پسندم

توکلی ادامه داد: باید بگویم این ادبیات در راستای سلیقه من نیست و با اینکه گفت‌وگوی ملی و تفاهم و آشتی ملی را می‌پسندم فکر می‌کنم اصطلاح برجام۲ مناسب نباشد.

توکلی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال رای دادن به ریاست حداد عادل در مجلس دهم اعلام کرد: امروز نمی‌توانیم درباره اتفاقی که هنوز محقق نشده صحبت کنیم در سیاست شرایط و اقتضائات اهمیت ویژه‌ای دارد و از آنجا که الان نمی‌دانم چه کسانی در مجلس دهم خواهند بود نمی‌توانم بگویم به چه کسی برای ریاست رای می‌دهم.

 

کد خبر : ۳۴۶۵۷۲