خبرگزاری کار ایران

بیانیه حزب اتحاد در مورد انتخابات؛

مقدورترین راه پیش رو، بهره گیری از ظرفیت انتخابات و صندوق رأی است

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام خط مشی خود در انتخابات سال جاری، به لزوم استفاده از صندوق‌های رای تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، متن بیانیه حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در مورد انتخابات اسفندماه سال جاری به شرح زیر است:

بِسمِ اللهِ الرَّحمَنِ الرَّحیمِ
«وَلْتَکُن مِّنکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَأُولَٰئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»

در ایام گرامیداشت طلیعه فجر انقلاب شکوهمند مردم ایران هستیم و یادآوری گویاترین تاکیدی که بنیانگذار این انقلاب داشتند و نظام جمهوری اسلامی بر آن بنا شد؛ سه محور کلیدی «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» که عمق، غنا، ریشه داری و محوریت تامین ضرورت‌های جامعه مدنی و مطالبه‌های مردم را چنان همه‌جانبه در برداشت که با استقبال قاطبه مردم، تبدیل به شعاری محوری برای تمام دوران شد.

از آنجا که انتخابات به عنوان یکی از ارکان اصلی موید رویکرد نظام مبنی بر مردمسالاری سازگار با دین قلمداد می‌شود و محور آرمانی است که انقلابیون و آزادی‌خواهان ایران، با تکیه بر آن، نقش جمهور مردم را در سرنوشت خود رقم می زنند؛ از این رو بی‌تردید مشارکت در انتخاب و انتخابات، در دسترس‌ترین امکان و فرصت برای اعمال رای و نظر مستقیم مردم در مقدرات اساسی مملکت برای هر شهروند و ایفای نقش مردم به عنوان ولی‌نعمتان این مملکت است و رکن رکین مردمسالاری سازگار با دین که اسلامیت و آزادی را در تلازم با خود دارد.

مردمی که سی و هفت سال پیش پس از طی دوران خستگی‌ناپذیر مبارزات خود، حول رهبری و محوریت امام خمینی(ره) گرد هم آمدند و به دیکتاتوری و استبداد رژیم گذشته نه گفتند و خواستار استقرار نظامی شدند که خود در تعیین سرنوشتشان دخالت کنند و مقدمه‌های تحقق نظام جمهوری اسلامی را بر پایه اصول یاد شده «نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش» فراهم کردند.

در این رهگذار نیز بیّن ترین و گویا ترین پیام امام، تکلیف کارگزاران و مسئولان و نقش مردم که ولی‌نعمتان انقلاب هستند؛ را با «میزان دانستن رای مردم» تبیین و متجلی کرد و رای مردم به تکیه گاه و رمز اصلی ماندگاری نظام جمهوری اسلامی تبدیل شد.

تاکید رهبری بر حق الناس بودن رای مردم و لزوم مشارکت حداکثری، که حاکی از صیانت از حق مردم در این جایگاه است؛ نیز تضمین ادامه این ماندگاری است.

در این مسیر اصلاح‌طلبان نیز که همواره انتخابات و صندوق رای را ظرفیتی بی بدیل برای تبلور میزان بودن رای مردم قلمداد می‌کنند؛ در آخرین انتخابات گذشته، پس از هشت سال استقرار و استمرار بی‌تدبیری دولت ‌گذشته با تمسک به تجربه‌های غنی خود، در انتخابات خرداد ماه 1392 بلوغ خود را به نمایش گذاشتند و با انسجام و ائتلاف حداکثری، زمینه روی کار آمدن دولت تدبیر و امید را فراهم کردند. دولتی که علیرغم به جای ماندن میراثی ویرانه از دولت گذشته، در دو سال اخیر کارنامه‌ای پرتلاش و موفق از خود به جای گذارده است.

شاهدیم که تاثیر فراگیر این رویکرد اصلاح طلبان در دفاع از منافع ملی و دور کردن کشور از افراطی‌گری، به طرز چشمگیری موثر واقع شد و مقدمه ای شد برای اصلاح همه روندها و رویکردهایی که منافع ملی را تحت‌الشعاع خود قرار داده بود.

رویکردی که نتایج آن از یک سو موجب عزم جدی و دوباره اصلاح‌طلبان برای حضور حداکثری در انتخابات هفتم اسفند ماه شد و از سوی دیگر باعث تبیین عملکرد بخش قابل توجهی از نمایندگان افراطی مجلس نهم شد که در تقابل با دولت منتخب مردم بودند و در گام اول تاثیر، به ثبت‌نام بی سابقه مردان و زنان داوطلب کاندیداتوری در انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی انجامید. حضوری که نشان از رویش جوانه‌های امید در دل مردم ایران بعد از انتخابات 92 و آمادگی مشارکت هرچه گسترده‌تر آنان بود و همین امید و اعتماد به صندوق رای، ثبت نام حداکثری آنها را رقم زد.

مردمی که آمدند تا با حضور خود یک گام دیگر برای دور کردن کشور از بحران های پیش رو و تقویت منافع ملی بردارند و این گام را در اصلاح رفتارهای خانه ملت جستجو می کنند.

گام دوم اصلاح طلبان همراه و همگام با قاطبه مردم ایران تقویت جایگاه نهاد قانونگذار کشور است که به فرموده امام راحل باید در راس امور باشد. خانه ملت که باید صدای مردم از تریبون آن شنیده شود و شأن آن بیانگر در راس امور بودن آن باشد.

تلاش اصلاح طلبان در انتخابات اسفند 94 تداوم همان راهی است که در انتخابات 92 آغاز کرده‌اند و در این راه اولویت اصلی برای آنان تشکیل مجلسی عاقل و کار آمد است. آنها در انتخابات 92 ثابت کرده‌اند که هیچ سهم و اولویتی برای آنان، مهم تر از منافع ملی نیست. راهی که باید تداوم یابد و کشور را از هر گونه افراط و افراط‌گرایی و تنش‌زایی دور کند

رد صلاحیت چهره‌های شناخته شده اصلاح طلب و عدم احراز صلاحیت سایر کاندیداهای منتسب به اصلاح‌طلبان در هیات‌های نظارت آن هم پس از تایید صلاحیت توسط هیات‌های اجرایی اگرچه که در نوع خود بی‌بدیل و بشدت ناقض مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است و مغایرتی آشکار که انتظار می‌رود پس از اعتراض داوطلبان پاسخ در خوری به آن داده شود؛ اما اصلاح طلبان این طریق را قبلا نیز پیموده‌اند و راه نجات کشور، اصلاح امور و دور کردن کشور از خطر تندروی ها را تداوم مسیری می‌دانند که در خرداد 92 گام اول آن را برداشته‌اند.

از این رو پر واضح است که ایران اسلامی و سربلند امروز پس از برجام نه تنها به مجلسی قدرتمند و در راس امور نیازمند است، بلکه ضرورت شرایط کنونی کشور برای حرکت در مسیر بالندگی و توسعه این است که از فرصت انتخابات برای تشکیل مجلسی با دغدغه توسعه و با رویکرد دور کردن کشور و منطقه از خطر افراط‌گرایی بهره گرفت و با مشارکت حداکثری و ایفای نقش موثر در انتخاب عقلا و کارآمدان با تجربه، این فرصت را به کسانی واگذار نکرد که با عملکرد خود ثابت کرده‌اند کمترین تعلقی به منافع ملی و آرمان‌های امام راحل و انقلاب اسلامی ندارند.

در پایان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نیز همراه و همگام با شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان ضمن اعتراض به رد صلاحیت‌هایی که در نوع خود کم سابقه بوده است؛ اعلام می‌دارد از همه توان خود برای حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات بهره خواهد گرفت و از همه مردم آگاه ایران نیز می‌خواهد صبورانه و امیدوارانه با مشارکت گسترده خود، برای گام دوم در برگرداندن کشور به دغدغه محوری توسعه و ضرورت دور کردن کشور از تندروی هایی که بیشترین آسیب را به کشور رسانده است؛ کشور را همراهی کنند که ما بر این باوریم راه سخت مردم‌سالاری را باید با اتکا به همه اقتضائات و فرصت‌ها و تهدیدهای پیش رو پیمود و مقدورترین راه پیش روی ملت ایران بهره‌گیری از ظرفیت انتخابات و صندوق رای است.

حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
بهمن ماه 1394

کد خبر : ۳۴۲۵۴۸