سختگیری در بررسی صلاحیتها، مشکلات را بیشتر میکند
عضو مجمع نیروهای خط امام تاکید کرد: هرچقدر رد صلاحیتها را سختتر گرفتیم با مشکلات بیشتری روبرو شدیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام هادی غفاری در مراسم رونمایی کتاب بازیگران و بازیگردانان مجالس که با حضور و سخنرانی نمایندگان ادوار شورای اسلامی در روزنامه اطلاعات و به همت موسسه تاریخ ایرانی برگزار شد با اشاره به آیه «امرهم شورا بینهم» گفت: تاکید قرآن در این آیه بر همه مردم است و هنگامی که از مردم صحبت میکند، اشاره آن فارغ از تفاوتهای میان اقوام مختلف، مرد و زن، طبقات اجتماعی و اقتصادی و همچنین فارغ از هر گرایش سیاسی اعم از آنکه امروز تحت عنوان اصلاحطلب یا اصولگرا مطرح میشود، بوده است.
او اضافه کرد: منظور قرآن از مردم، به تعبیری همه کسانی است که در دارالاسلام زندگی میکنند و در ادبیات امروز سیاسی تحت عنوان شهروندان جامعه مطرح است.
این نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبیعتاً یک خائن، یک جاسوس، یک دزد و فردی که با مردم و جامعه دشمنی و عداوت دارد ،بر اساس شرط عقل صلاحیت نمایندگی مردم را در مجلس ندارد و با این حساب نیازی به اینکه پای شرع را به میان بکشیم، نیست.
غفاری در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن تقدیر از نویسنده کتاب بازیگران و بازیگردانان مجلس یادآور شد: در تاریخنگاری دو شیوه وجود دارد یکی وقایعنگاری صرف است و دیگری کشف قوانین تاریخی و میان این دو دیدگاه تفاوت وجود دارد.
او همچنین با اشاره به جایگاه مجلس از دیدگاه اسلام یادآور شد: مردم در سرنوشت خود نقش ویژهای دارند و در اندیشه حکومت دینی جایگاه مردم، جایگاه خاص و ویژهای است و ائمه اطهار نیز همواره بر این نقش ویژه تاکید داشتند.
عضو مجمع نیروهای خط امام در ادامه با اشاره به روایتهایی از نهجالبلاغه در جایگاه ویژه مردم در حکومت عدل امیرالمومنین (ع) تاکید کرد و به تشریح دیدگاه امیرالمومنین در خصوص حاکمیت مردم پرداخت.
او اضافه کرد: دین اسلام حق اقلیت و اکثریت را به رسمیت شناخته است و در خصوص اراده ملی نیز اسلام و به ویژه حضرت علی (ع) تاکید ویژهای دارند که انتخابات حق همه مردم است.
غفاری در ادامه با اشاره به حضور خود در مجلس اول شورای اسلامی اعلام کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای مجلس اول نو بودن و تازگی این حرکت در میان جریانهای سیاسی بود و نکته مهم دیگر موج انقلاب و زنده بودن روحیه انقلابی در مجلس اول قانون اساسی بود.
او اعلام کرد: در حالی که حضور نیروهای کارآمد و تازه نفس در مجلس اول از ویژگیهای مهم این دوره مجلس بود، متاسفانه اتفاق دیگری نیز در مجلس اول شورای اسلامی وجود داشت که امروز هم به نوعی با آن روبرو هستیم و آن فرصتطلبی نیروهای غیر کارآمد در مجلس بود که سعی داشتند از این فرصت پیشآمده در راستای منافع شخصی استفاده کنند.
غفاری همچنین در پایان صحبتهای خود با اشاره به بحث رد صلاحیتها، یادآور شد: هرچقدر رد صلاحیتها را سختتر گرفتیم با مشکلات بیشتری روبرو شدیم و همانطور که آقای مطهری نماینده محترم مردم تهران در مجالس هشتم و نهم بارها اعلام کردند در مجلس اول که پیش از تشکیل شورای نگهبان روی کار آمد تنها افرادی که فساد سیاسی، اقتصادی و مالی بزرگ داشتند یا به تعبیری جاسوس بودند رد صلاحیت شدند و به همین دلیل شاهد حضور قویترین مجالس در آن دوره بودیم و باید به سمتی برویم که خدایی ناکرده نوعی استبداد فکری حاکم نشود.