ایران یکی از چهار کشور میزبان بیشترین پناهنده در جهان
بر اساس جدیدترین گزارش سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران به همراه پاکستان، اردن و لبنان میزبان بیشترین پناهنده در جهان است که عمده آنان ملیتهای افغان، سوری و سومالیایی دارند.
به گزارش ایلنا به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، این گزارش با عنوان «روند میزان مهاجرت بینالمللی: بازبینی 2015» توسط اداره امور اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل متحد تهیه شده است که سهشنبه در مقر این سازمان در نیویورک به وسیله یان الیاسون، قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد طی نشست خبری معرفی شد.
الیاسون تاکید کرد مساله مهاجرت یکی از چالشهای مهمی است که سازمان ملل متحد برای دورنمای جهان در نظر دارد.
وی افزود هنگامی که می خواهیم به مسائل مهاجرت و پناهندگی بپردازیم، مهم است از حقایق در باره آن ها آگاه باشیم.
قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد گفت تعداد مهاجران بینالمللی در سراسر جهان در حال افزایش است. در سال 2000 تعداد 173 میلیون مهاجر بینالمللی وجود داشت که این رقم در 2010 به 222 میلیون نفر و در 2015 به تعداد 244 میلیون مهاجر افزایش یافت.
در این گزارش آمده است نزدیک به دو سوم مهاجران بین المللی در اروپا (76 میلیون) یا آسیا (75 میلیون) زندگی میکنند. آمریکای شمالی سومین تعداد زیاد مهاجران بینالمللی (54 میلیون) را دارد و زنان نیمی از مهاجران را در جهان تشکیل میدهند.
دو سوم مهاجران بینالمللی در 20 کشور دنیا زندگی میکنند که بیشترین آنان در ایالات متحده آمریکا با یک پنجم کل تعداد مهاجران و سپس آلمان، روسیه و عربستان سعودی به سر میبرند.
قائم مقام دبیر کل سازمان ملل متحد اظهار کرد: پولی که مهاجران از کار در کشورهای میزبان به کشورهای مبدا خود ارسال میکنند، دو تا سه برابر کمکهای رسمی توسعهای است که مبالغ ارسالی از تلاشها برای سلامت و آموزش در کشورهای مبدا حمایت میکند.