بیش از ۱۱۰ مدرسه تک دانشآموزی در کشور وجود دارد
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هیچ روستایی در کشور بدون مدرسه ابتدایی نیست، گفت: بیش از ۱۱۰ مدرسه تک دانش آموزی در کشور وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیاصغر فانی که برای پاسخ به سوال سیدمهدی موسوی نماینده مردم دشتستان به مجلس آمده بود٬ پس از صحبتهای موسوی گفت: کلیه فعالیتهای جاری آموزش و پرورش به اتکا سند تحول نظام آموزش صورت میگیرد و مبنای برنامه آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه همین سند تحول است. امیدوارم در مجلس همکاریهای لازم صورت بگیرد و ما بتوانیم این سند را اجرایی بکنیم. زیرا طرح تحول میتواند کیفیت و عدالت آموزشی را در کشور توسعه دهد.
وی ادامه داد: در رابطه با رتبهبندی معلمان، در آخرین جلسه هیات دولت در سال ۹۳ رتبهبندی معلمان تصویب شد و در همان مصوبه برای شش ماه دوم سال ۹۴، ۱۳۵۰ میلیارد تومان و برای سال ۹۵، ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای سند تحول به تصویب هیات وزیران رسید و همکاران ما در وزارت آموزش و پرورش با تلاشهای شبانهروزی موفق شدند از اول مهر ۹۴ برای بیش از ۷۰۰ هزار همکار فرهنگی احکام جدید را صادر کنند. البته من بارها گفتهام این اقدام در رابطه با رتبهبندی، فاز اول اجرایی رتبهبندی معلمان است و امیدواریم بتوانیم در فازهای بعد به استناد سند تحول رتبهبندی معلمان را با کیفیت بالا اعمال کنیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در حال حاضر برای دوره ابتدایی به دلیل اینکه فقط یک معلم همه دروس را تدریس میکند. ما هیچ روستایی بدون مدرسه دوره ابتدایی نداریم؛ به طوری که در سال تحصیلی جاری بیش از ۱۱۰ مدرسه تک دانشآموزی و قریب به ۵ هزار مدرسه با کمتر از ۵ دانشآموز داریم.
وی ادامه داد: در رابطه با دوره متوسطه اول به دلیل افزایش سن دانشآموزان قادر نیستیم که کلاسهای مختلط ارائه کنیم و همچنین تخصصی شدن درسها نیز سبب میشود چند راه حل را دنبال کنیم؛ در جایی که از حد نصاب بیشتر است در خود روستا مدرسه راهنمایی تشکیل میشود در قسمتهایی که امکان تردد دانشآموزان بالاست از طریق روستا مرکز، مدارس متوسط اول را ارائه میدهیم و در جایی که تردد مشکل است نیز از طریق شبانه روزیها ارائه خدمات میکنیم. سال گذشته ۴۰۶ هزار دانش آموز در مدارس شبانهروزی تحصیل میکردند.
وی اظهار کرد: ما انتظار داریم مجلس محترم اقدام بسیار خوبی که برای بخش سلامت انجام داده را برای بخش آموزش نیز انجام دهد. سلامت و آموزش امروز ه در دنیا دو اولویت مهم هستند که همه دولتها آنهارا دنبال میکنند انتظار ما این است که مجلس لطف بیشتری داشته باشد تا بتوانیم با منابع بیشتری به خدمات کیفیتر و کمیتر برسانیم. بدیهی است که توسعه عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزشی دو پیام سند تحول نظام و آموزش و پرورش به آن اشاره شده است و ما امیدواریم در طول برنامه ششم توسعه با مساعدت مجلس بتوانیم این دو را به نتیجه برسیم.
ادامه دارد ...