پیشنویس قطعنامه «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» تقدیم سازمان ملل شد
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، پیشنویس بهروز شده قطعنامه پیشنهادی کشورمان با عنوان «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» را تقدیم این مجمع کرد.
به گزارش ایلنا، غلامعلی خوشرو در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اجماع نظر و حمایت کشورها از قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران گواهی بر ضرورت اقدام ازسوی این نهاد در برخورد با چالش «خشونت و افراطیگری خشونت آمیز» در جهان است.
وی با تاکید بر اینکه افراطگرایی خشونتآمیز در ادیان الهی جایی ندارد، هشدار داد که دامن زدن به آتش تبعیض، نفرتپراکنی و اتهام به پیروان سایر ادیان ثمری جز تقویت اندیشههای کور وخشونت آمیز تروریستها ندارد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: پیش نویس امروز نسخه مکمل و بهروز شده قطعنامهای است که هیات نمایندگی کشورم در سال ۱۳۹۲ به مجمع شصت و هشتم ملل متحد ارائه کرد و با اجماع به تصویب رسید.
خوشرو افزود: قطعنامهای که به ابتکار دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی دو سال گذشته ارائه شد در واقع در راستای شعارها و اهداف تبلیغات ریاست جمهوری ایشان مبنی بر گزینش تعامل، رواداری و اعتدال به جای خشونت و افراطیگری در جهان بود.
وی با اشاره به اینکه افراطیگری خشونتآمیز و عارضههای مرتبط با آن ازجمله خشونتهای فرقهای از زمان تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران در دو سال گذشته رو به فزونی گذاشته، گفت: سبعیتهای دوسال گذشته گروههای افراطی در سوریه و عراق و اقدامات بیرحمانه اخیر در پاریس، بیروت، مصر، آنکارا و اخیرا در امریکا و نقاط دیگر ضرورت ایفای نقش جدیتر مجمع عمومی سازمان ملل در برخورد با این مسئله را دو چندان میسازد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد بر این نکته تاکید کرد که در دنیای امروز که تهدیدات تروریستی هیچگونه حد و مرزجغرافیایی نمیشناسند، تنها راه مقابله با این چالش را تلاش جمعی جامعه بینالملل عنوان کرد.
خوشرو در ادامه با تاکید بر ضرورت اجتناب از نسبت دادن افراطگرایی خشونتآمیز به هر دینی گفت: کسانی که با وارد آوردن اتهام به ادیان الهی به نفرتپراکنی بر ضد پیروان ادیان دیگر متوسل شده و در کوره تبعیض میدمند در عمل به تروریستها یاری رسانده و آنها را در جذب نیروهای بیشتر و گسترش ایدئولوژی تاریک و خشونتآمیز خود تقویت میکنند.
وی در ادامه گفت: گفتوگو، اعتدال، رواداری و حقوق بشر موثرترین پادزهر مقابله با افراطیگری است، این پدیده (افراطیگری) میکوشد ادیان را به انحراف کشانده و اندیشه بشریت را به سمت ویرانی و مرگ سوق دهد.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: به همین دلیل مشارکت جهانی و اقدامات موثر همه کشورها در برخورد با زمینههای رشد و تقویت افراطیگری در جوامع امروز یک ضرورت غیرقابل انکار است.
خوشرو در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قطعنامه جهان علیه خشونت و افراطیگری فراخوانی است به فاصله گرفتن از گذشته، ارتقاء مفهوم شهروندی، باور داشتن به اولویت سعادت نسل آینده با نگاهی توام با امید و اعتدال و خودداری از تمرکز و تاکید بر تسویه حسابهای گذشته است.
وی افزود: تصویب این قطعنامه در واقع به معنی باور کشورهای عضو این نهاد به لزوم همکاری و اجتناب از ذهنیتهای حاصل جمع صفر برای مقابله موثر با خشونت و افراطگرایی خواهد بود.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نهایت ضمن تشکر از اعضای مجمع عمومی سازمان ملل برای پیوستن به اجماع در تصویب این قطعنامه اظهار امیدواری کرد که در پرتو این قطعنامه روند هماهنگی میان کشورها برای مقابله با عوارض خشونت و افراط بیش از پیش تسریع شود.