خبرگزاری کار ایران

در همایش تجلیل از سه‌دهه مدیریت‌جهادی در عرصه‌سلامت؛

ابوترابی‌فرد: اجرای قانون سخت‌تر از تصویب آن است/ جهت حرکت کشور باید به سمت دانش‌محور شدن برود

 ابوترابی‌فرد: اجرای قانون سخت‌تر از تصویب آن است/ جهت حرکت کشور باید به سمت دانش‌محور شدن برود
کد خبر : ۳۲۸۴۲۹

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اتکاء به قانون مداری و اصلاح قانون بر مبنای دانش تنها راه‌حلی است که می‌توان برای حرکت به سمت استقلال اقتصادی در حوزه سلامت و دارویی کشور بدان اتکاء کرد.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام محمد‌حسن ابوترابی‌فرد در همایش تجلیل از سه‌دهه مدیریت‌جهادی در عرصه‌سلامت با ذکر خاطره‌ای از علامه‌مطهری گفت: آهنگر عارفی که از نزدیکان ایشان بود، شبی بعد از کار سخت در تابستان‌گرم به خانه می‌رود اما مادر همسر وی به تندی سخن می‌گوید و به او اهانت می‌کند. آهنگر با آرامش خانه را ترک کرده و درحالیکه در کوچه‌های کربلا قدم می‌زد، ناگهان جسم خود را سویی و روحش را در سویی دیگر می‌بیند که مادر همسرش بر جسم وی فحاشی می‌کند لذا تجرید روح از جسم از آن لحظه برایش حاصل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ایران‌اسلامی، عزیز است، گفت: دنیا می‌داند ایران برابر همه زورگویان و زیاده‌خواهان با اقتدار از خود دفاع می‌کند و تاکنون هیچ فشاری موجب نشده در عرصه‌سیاسی منافع خود را نادیده بگیرد که در مذاکرات‌هسته‌ای اقتدار سیاسی برآمده از آموزه‌های حیات‌بخش اسلام کاملا مشهود بود.

نایب‌ رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه رسیدن به عزت، تلاش، برنامه‌ریزی و کار مبتنی بر علم و فعالیت مبتنی بر تولید در عرصه اقتصادی را نیاز دارد، متذکر شد: مدیریت جهادی در عالی‌ترین درجه تلاش حاصل می‌شود اما امروزه در عرصه‌های بهداشت و درمان مدیریت مبتنی بر منابع و نه مبتنی بر دانش مورد نظر است اما جهت حرکت باید به سمت دانش‌محور شدن برود که متاسفانه هنوز علائم آن بوجود نیامده است.

وی افزود: ایران به دلیل کاهش قیمت‌نفت امکان تامین‌منابع را ندارد و طبق برنامه پنج‌ساله توسعه 30 درصد منابع از بهره‌وری باید به دست بیاید که تاکنون هیچ قدمی در این راستا برداشته نشده، هر چند کشورهای توسعه‌یافته 80 درصد منابع خود را از بهره‌وری تامین می‌کنند لذا باید شاهد تحول در عرصه مدیریت، بهره‌وری و استفاده شایسته از منابع و نیروی انسانی بود.

نایب رئیس مجلس همچنین با بیان اینکه گزارش اجرای‌ ماده حاصل یک‌درصد منابع پیش‌بینی شده از مالیات بر ارزش افزوده در بودجه را اگر دریافت کنیم، الهام‌بخش بودجه سال آینده خواهد بود، افزود: البته با این اقدام مقداری بار درمان از شانه مردم برداشته خواهد شد. علاوه بر افزایش قانون نرخ مالیات بر ارزش افزوده در این قانون آمده صرفا یک واحد در هر سال به عنوان مالیات سلامت به نرخ مالیات بر ارزش افزوده سهم دولت اضافه و همزمان با دریافت، مستقیما به ردیف درآمدی که برای این منظور در قوانین بودجه سنواتی پیش‌بینی می‌شود واریز شود.

وی تصریح کرد: همچنین صد درصد منابع دریافتی به پیشگیری و پوشش‌کامل درمان افراد ساکن در روستا اختصاص داده شود. ثانیا شهرهای دارای 20 هزار نفر جمعیت و پایین‌تر و جامعه‌عشایری در چارچوب نظام‌ارجاع اختصاص یابد و پس از تحقق هدف مذکور نسبت به تکمیل و تامین تجهیزات بیمارستانی مراکز بهداشتی و درمانی با اولویت بیمارستان‌های مناطق توسعه‌نیافته و ارتقاء سطح بیمه بیماران صعب‌العلاج و تحت‌پوشش نهادهای حمایتی خارج از روستاها و شهرهای بالای 20 هزار نفر اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه این ماده قانونی تقریبا فراموش شده، گفت: در ادامه این قانون آمده هرگونه پرداخت هزینه‌پزشکی نظیر حقوق، مزایا، اضافه‌کار، کمک‌های رفاهی، پاداش، فوق‌العاده‌های ماموریتی، کارانه، بهره‌وری‌مدیریت، نوبت‌کاری، دیون و مانند آن و هزینه‌های اداری مانند اقلام مصرفی اداری و تامین اثاثیه اداری از این محل ممنوع است.

ابوترابی‌فرد با اشاره به اینکه قضاوت شخصی درباره این ماده قانونی وجود ندارد، گفت: متاسفانه گزارش شفافی که بیان‌کننده اجرای این ماده قانونی باشد، در دست نیست و به نظر می‌رسد برای حرکت به سمت جلو اتکاء به قانون‌مداری و اصلاح قانون بر مبنای دانش تنها راه‌حل باشد.

نایب‌‌رئیس مجلس با تاکید بر اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تخصصی‌ترین کمیسیون متشکل از وزراء و پزشکان است، گفت: در مسیر اجرای نظام ارجاع و حضور استادان‌دانشگاهی در حوزه‌های مسئولیت‌‌پذیری از مسائل‌جدی است که باید بدان پرداخت. در واقع اجرای قانون به مراتب سخت‌تر از تصویب آن است اما ایران با ظرفیت علمی و مدیریتی در حوزه سلامت می‌تواند با برنامه‌ریزی دقیق به آنچه در قانون تدوین شده دست یابد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه سیاست‌های کلی ابلاغی‌رهبری تقریبا در حوزه اجرا مورد فراموشی قرار گرفته است. در حقیقت چالش‌ها مدیران را از نگاه بلندمدت باز داشتند اما سیاست‌های رهبری باید نقشه‌راه وزارت‌بهداشت قرار گیرد.

نایب رئیس مجلس در پایان تاکید کرد: باید تلاش کنیم در حوزه سلامت هزینه را از دوش مردم برداریم و در این راه قانون‌مداری تنها راه حرکت رو به جلوی ملت است. امیدواریم طرح تحول نظام‌سلامت با حمایت مجلس و دیگر نهادها تا آخرین مرحله به بهترین شکل ممکن انجام شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز