خبرگزاری کار ایران

سراج:

دولت از گزارش‌های سازمان بازرسی استقبال می‌کند

رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: باید فرش قرمزی که برخی کشورها برای دزدان بیت‌المال پهن می‌کنند، را جمع کرده و این کشورها را برای غارتگران بیت‌المال ناامن کنیم.

به گزارش ایلنا، ناصر سراج در جمع معاونان و مدیران کل استان‌های سازمان بازرسی کل کشور ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی، به برگزاری کمیسیون آموزشی مشترک ایران و دانمارک اشاره کرد و گفت: برگزاری سمینارهای آموزشی از سوی هیأت‌های علمی آمبودزمان کشورهای دیگر به‌خصوص کشورهای موفق در امر مبارزه با فساد در آینده نیز ادامه خواهد یافت. در همین راستا در آینده میزبان هیأتی از آمبودزمان مالزی خواهیم بود تا ضمن تبادل تجربیات دو کشور در حیطه نظارت و بازرسی، سؤالات اساسی و کاربردی بازرسان و کارشناسان پاسخ داده شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به سفرش به روسیه گزارشی از این سفر ارائه کرد و گفت: در سفر به روسیه در هشتمین اجلاس سالانه و مجمع عمومی انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد که با حضور بیش از 80 کشور برگزار شد شرکت کردیم.

وی ادامه داد: هیأت ایرانی در این اجلاس به‌ صورت فعال حضور یافت و گزارش‌های خوبی ارائه کرد. سخنرانی بنده در این همایش با موضوع جلوگیری کشورها از دادن تابعین مضاعف به افراد فاسد تنظیم‌شده بود که با استقبال اکثر کشورهای شرکت‌کننده روبرو شد. ما پیشنهاد دادیم کشورهای مبدأ قبل از اعطای پناهندگی به افراد از نمایندگی‌های سازمان‌های بین‌المللی مانند UNODC، سازمان مهاجرت، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد استعلام کنند تا چنانچه فرد دارای پرونده فساد مالی باشد از اعطای این مجوز خودداری شود. در همین راستا قرار شد این پیشنهاد در نشست آینده انجمن بین‌المللی مسئولین مبارزه با فساد مورد بررسی قرار گیرد.

سراج با اشاره به فرار غارت‌گران بیت‌المال به خارج از کشور تصریح کرد: اگر بتوانیم کسانی که پول بیت‌المال را دزدیده و به خارج از کشور متواری می‌شوند را به کشور بازگردانیم بسیار بازدارنده خواهد بود و دیگر کسی جرأت نمی‌کند اقدام به فساد مالی کند. بنابراین باید فرش قرمزی که برخی کشورها برای دزدان بیت‌المال پهن می‌کنند، را جمع کرده و این کشورها را برای غارت‌گران بیت‌المال ناامن کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به برگزاری چهاردهمین اجلاس انجمن آمبودزمان آسیایی که سوم و چهارم آذر در پاکستان برگزار شد اشاره کرد و گفت: در این اجلاس بیش از 20 کشور و از برخی کشورها چند آمبودزمان حضور داشتند؛ مثلاً پاکستان 12 آمبودزمان دارد که 3 آمبودزمانش حق رأی دارند. بنابراین لابی سنگینی بین کشورهای بلوک شرق و غرب جریان داشت تا کرسی‌های بیشتری از هیأت مدیره آمبودزمان آسیایی کسب کنند. هیأت جمهوری اسلامی ایران هم تلاش کرد تا آمبودزمان کشورهای اسلامی اکثریت کرسی‌های هیأت مدیره را کسب کنند که الحمدالله از 9 کرسی، 6 کرسی از آن کشورهای اسلامی شد.

وی افزود: همچنین توانستیم با هماهنگی‌هایی که با آمبودزمان کشورهای پاکستان، روسیه، چین و... داشتیم علاوه بر هیأت مدیره، کرسی خزانه‌دار کل را نیز کسب کنیم. برای کسب این کرسی‌ها حائز 18 رأی شدیم که یک پیروزی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به تلاش سازمان بازرسی کل کشور برای تشکیل انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی تصریح کرد: پیش‌نویس تأسیس این انجمن تهیه‌شده است که به خاطر مشکلات ترکیه و منطقه این موضوع به تعویق افتاده است. هدف از تشکیل این انجمن هماهنگی بیشتر کشورهای اسلامی در راستای تبادل تجربیات نظارت و بازرسی است.

سراج در رابطه با دستاوردهای سازمان بازرسی کل کشور در زمینه ارتباطات بین‌الملل تصریح کرد: اگر دولت با سازمان بازرسی هماهنگ باشد، حتی خیلی از مقاصد دولت را می‌توانیم در ارتباطات با آمبودزمان کشورهای مختلف دنبال کرده و پیش ببریم. چرا که اکثر آمبودزمان کشورها «NGO» هستند و از این بابت راحت‌تر و بهتر می‌توان راجع به موضوعات دوجانبه تعامل کرد.

وی با اشاره به امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان بازرسی کل کشور و آمبودزمان کشورهای مختلف، اظهار داشت: با چندین کشور یادداشت تفاهم امضاء کردیم. در سفر اخیر هیأت چینی به تهران، مذاکراتی انجام و پیش‌نویس تفاهم‌نامه نیز تهیه‌شده و قرار است در سفر آتی رئیس‌جمهور چین به ایران، با حضور وزیر نظارت این کشور این تفاهم‌نامه امضاء شود. همچنین با آمبودزمان مالزی تفاهم‌نامه تنظیم‌شده است که قرار در سفر هیأت این کشور به تهران با حضور یکی از مقامات کشور این تفاهم‌نامه امضاء شود.

سراج در بخش دیگر از سخنانش در جمع معاونین و مدیران کل استان‌ها با تأکید بر اولویت گزارش‌های کیفی بر گزارش‌های کمی تصریح کرد: برنامه سازمان بازرسی کل کشور اجرای قانون و فرامین مقام معظم رهبری است و هر چه بنده بگویم از این دو حیطه خارج نیست. فرامین و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه‌های مختلف که اکثر مسائل را شامل می‌شود برنامه کلان و استراتژی سازمان است که آخرین آن‌ها سیاست‌های ابلاغی معظم له درباره محیط‌زیست است.

سراج برخورد دولت با گزارش‌های سازمان بازرسی را مثبت توصیف کرد و گفت: الحمدالله دولت از گزارش‌های سازمان بازرسی استقبال می‌کند و اکثر گزارش‌ها با پاسخ شخص رئیس‌جمهور یا معاون اول روبرو می‌شود. از این‌رو مسئولان عالی‌رتبه کشور همراه و پشتیبان سازمان بازرسی کل کشور هستند که این موضوع می‌تواند به پیشبرد امور کمک کند.

وی در پایان از مدیران کل استان‌ها خواست بانک‌ها را در دستور کار ویژه خود قرار دهند و گفت: روی بانک‌ها حساس باشید. هر پرونده‌ای که رقم آن از میلیارد بیشتر باشد، یک سر آن بانک‌ها هستند. هیچ‌گاه تصور نکنید که ممکن است در شعبات کوچک تخلفی صورت نگیرد. هر روز بانک‌ها را رصد کنید؛ خصوصاً بانک‌هایی که احتمال سوء جریان در آنها بیشتر است.

کد خبر : ۳۲۶۵۸۵