نیاز جامعه جهانی عبور از هیولای جنگ به سوی فرهنگ صلح است
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: نیاز امروز جامعه جهانی عبور از هیولای وحشتانگیز جنگ به فرهنگ زیبای صلح و دوستی است.
به گزارش ایلنا، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه در اجلاس عالیرتبه «فرهنگ صلح» در مجمع عمومی این سازمان سخنرانی کرد.
وی در این سخنرانی با اشاره به اهمیت موضوع صلح به ویژه در این مقطع زمانی، ابراز امیدواری کرد: سازمان ملل متحد به همراه دولتها و جوامع مدنی، سازوکار لازم برای تقویت همکاریها در راستای نهادینه کردن فرهنگ صلح را به کار گیرند.
سفیر کشورمان با اشاره به افزایش تحرکات عوامل افراطگرا در منطقه که صلح را مخالف افکار خود میبینند و با صلح مخالف هستند، به کمکهای برخی قدرتها از داخل و خارج از منطقه به آنها اشاره کرد و این عناصر را باعث رنج و محنت مردم منطقه دانست.
وی همچنین اظهار داشت: هنوز ذهنیتهای رشدنایافتهای در برخی کشورهای قدرتمند وجود دارد که راهحل هر مسئلهای را تهدید، تحریم و جنگ قلمداد میکند. به زعم آنها زورگویی و جنگطلبی به مثابه جعبهای است جادویی برای حل مشکلات بشری. ماشین جنگی آنها قدرت تخریبی سرسامآوری دارد، اما از ایجاد تعامل، مشارکت و صلح عاجز است.
خوشرو افزود: نیاز امروز جامعه جهانی عبور از هیولای وحشتانگیز جنگ به فرهنگ زیبای صلح و دوستی است. برای ایجاد جامعهای صلحطلب و انسانی آزاده و رشد یافته باید از تکیه بر سلاحهای کشتار جمعی گذر کرد و به فرهنگ حیاتبخش صلح روی آورد.
نماینده دائم کشورمان همچنین گفت: جنگ عامل عمده ناامنی، بیعدالتی، ستمگری و توسعهنیافتگی در جهان است. جنگطلبان باید به آن رشد ذهنی و فکری برسند که تنها با پرداختن به نیازهای اصلی بشر چون آموزش و پرورش، محیطزیست و توسعه پایدار میتوان به صلح و دوستی در جهان کمک کرد.
خوشرو ضمن اشاره به تصویب اهداف توسعه هزاره در اجلاس آتی رهبران جهان در مهر ماه در نیویورک، توسعه و صلح را به هم مرتبط دانست و توسعهنیافتگی را یکی از عوامل عدم تحقق صلح در جهان دانست.
وی در پایان سخنان خود افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره اهمیت زیادی برای موضوعات مربوط به صلح قائل بوده و فرهنگ صلح را به عنوان عنصری مهم در دستورکار سازمان ملل متحد میداند و در این ارتباط ریاست جمهوری اسلامی ایران دو سال پیش بانی قطعنامهای در مجمع عمومی شصت و هشتم این سازمان تحت نام «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» بود که با اجماع کامل به تصویب رسید و بر این اساس ایران آمادگی کامل دارد تا با سایر کشورهای جامعه بینالمللی در راه استقرار صلح، اعتدال، گفتوگو و مفاهمه بین فرهنگها، مذاهب و تمدنهای امروزی همکاری کند و بر همین مبنا به برقراری صلح و رواداری اعتقاد راسخ دارد.