وضعیت احزاب در دولت گذشته رضایتبخش نبود/ اینگونه القا میکردند که دوران ظهور شروع شده است
آیتالله هاشمی رفسنجانی ضمن تجلیل از تدبیر دولت یازدهم در تغییر نتیجه مذاکرات هستهای به نفع مردم ایران، نسبت به خطرات مهارنشدن نقدینگی و بیکاری در کشور هشدار داد.
به گزارش ایلنا، آیتالله هاشمی رفسنجانی که عصر پنجشنبه در دیدار اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه سخن میگفت، به مذاکرات 23 ماهه تیم هستهای ایران اشاره و تصریح کرد: پیروزی ایران در این مذاکرات افتخار دولت تدبیر و امید است، چرا که قبلاً نیز در دولت گذشته دو دوره مذاکرات با آمریکا با وساطت سلطان قابوس با اجازه رهبری صورت گرفته بود، که نتیجهای نداشت اما آقای روحانی با تغییر شیوه مذاکره توانست نتیجه را به نفع ملت ایران تمام کند.
وی با اظهار امیدواری به نتیجهدادن کامل مذاکرات ظرف دو تا سه هفته آینده، گفت: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد، ایران از حق خود به خوبی دفاع کرده است که همین امر موجب اعتماد بیشتر مردم و مسؤولان میشود.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه دولت آمریکا برای موفقیت مذاکرات خیلی جدیتر از ایران است، افزود: آنها خیلی بیشتر از ما به توافق نیاز دارند، لذا به رغم همه کارشکنیها و مخالفتهای جدی که این روزها در کنگره آمریکا با حمایت تبلیغاتی و مالی سنگین صهیونیستها میشود همه جنگطلبان نگران و دلواپس به نتیجه رسیدن مذاکرات هستند و به خاطر نیاز دنیا و حتی آمریکا دولت این کشور تمام تلاشهای خود را معطوف به این مذاکرات کرده است.
هاشمی رفسنجانی همچنین با اشاره به اهمیت به روز رسانی اطلاعات و آگاهی اعضای احزاب، گفت: مسؤولان احزاب باید برنامههای مدونی در راستای افزایش سطح دانش و بینش اعضای حزبشان داشته باشند.
وی تأکید کرد: زمانی تحزب واقعی در کشور شکل میگیرد که وقتی حزبی در انتخابات پیروز شد، بتواند دولت، برنامه و بودجه و امکانات را در اختیار داشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه فعالیت احزاب نباید محدود به انتخابات و صدور بیانیه به شکل محدود باشد، اظهار داشت: متأسفانه در دولت گذشته وضعیت احزاب رضایتبخش نبود؛ چون جریان حاکم در کشور همه امکانات را در اختیارخود گرفته بود و در همه جا اعمال نفوذ کرده و اینگونه القاء میکرد که کار تمام شده و دوران ظهور شروع شده است و ما فقط باید راه را همواتر کنیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در ادامه با بیان اینکه هیچکس از زمان ظهور امام زمان(عج) مطلع نیست و فقط زمان آن را خدا میداند، گفت: ما فقط می توانیم در مورد نشانهها و زمینههای ظهور امام زمان (عج) اظهار نظر کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر انسانها بخواهند تغییر و تحولی در زندگیشان ایجاد شود، باید ابتدا از خود شروع کنند و سپس منتظر نصرت خداوند باشند، گفت: پیامبر اکرم(ص) که دارای شخصیتی امین و باارزش در جزیرهالعرب بودند، به اذن خداوند در 40 سالگی رسالت خود را آغاز و شروع به راهنمایی و هدایت مردم کردند.
هاشمی رفسنجانی افزود: پیامبر اکرم(ص) بعد از پیوستن جمعی از انسانهای شایسته به اسلام در مکه در قدم اول با گروهی از افراد مؤثر مدینه هم پیمان شدند و پس از فراهم شدن شرایط مدینه، از مکه به مدینه مهاجرت کردند و تمدن اسلامی را در آنجا پایهگذاری کردند که زمینهساز توسعه و گسترش اسلام در جهان شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یک چهارم جمعیت دنیا را مسلمانان تشکیل میدهند، گفت: مسلمانان در 56 کشور مستقل دنیا پخش هستند که با اتحاد و همدلی و همچنین بهرهگیری از پتانسیل و تواناییهای خود میتوانند بسیاری از مشکلات خود را حل کنند و به یک قدرت فوقالعاده در جهان تبدیل شوند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه احزاب زیادی در کشور داریم، خاطرنشان کرد: احزاب اگر بخواهند بخش زیادی از آرای هر انتخابات را به خود اختصاص دهند، باید علاوه بر ایجاد همگرایی و ائتلاف میان احزاب همسو، فعالیت خود را افزایش داده و تقویت کرده و منابع مالی را برای تأمین هزینههای خود ایجاد کنند.
وی همچنین راهاندازی مجله را از ضرورتهای فعالیت احزاب برشمرد و گفت: باید از مقالات محققان و نویسندگان چیرهدست برای تقویت سطح علمی مجله خود استفاده کنید و تنها به فکر درج اخبار در مجلات خود نباشید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همچنین با تأکید بر نقش مؤثر زنان در جامعه و اینکه نصف جمعیت کشور را تشکیل میدهند، خدمات و حضور خانم ها را در احزاب مهم دانست و گفت: باید حضور خانمها را در احزاب تقویت کنید، چرا که آنها استعداد بالایی دارند، همانطور که در خبرها شنیدیم که 70 درصد کنکور پزشکی را خانمها از آن خود کردند.
هاشمی رفسنجانی در ادامه با تأکید بر اینکه جوانان مهمترین عنصر تصمیمگیری در آینده کشور هستند، گفت: جوانان ایران به سرعت در حال رشد و پیشرفت هستند و باید به آنها میدان و مسؤولیتهای خطیر داد تا برای اداره آینده کشور آماده شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین ایجاد شاخههای مختلف از جمله دانشگاهیان، بازرگانان، کارگران و غیره را در احزاب لازم برشمرد و گفت: احزاب باید آهسته و پیوسته حرکت کنند و فعالیتهای خود را محدود به یک مقطع زمانی خاص نکنند.
وی به اهمیت و چگونگی شکلگیری حزب جمهوری اسلامی هم اشاره و تصریح کرد: این حزب با فعالیت مستمر خود و گردآوری بزرگان آن زمان توانست در مدت کوتاهی مجلس و دولت را نصیب خود کند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی همچنین با بیان اینکه حزب اعتدال و توسعه بهترین عنوان را برای خود انتخاب کرده است، گفت: توسعه و اعتدال جدا از هم نیستند. توسعه بدون اعتدال نمیشود و اگر اعتدال در کار باشد، توسعه هم همراهش خواهد بود. دستیابی به توسعه همهجانبه جز با اعتدال در همه زمینهها اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به انتخابات سال 92 اشاره کرد و گفت: به رغم اینکه عمده امکانات تبلیغاتی، فرهنگی و مالی در سراسر کشور در اختیار مراکز برخی قدرت و تصمیمگیر به نفع کاندیداهای دیگری بود، ولی کسی پیروز این انتخابات شد که راه اعتدال را در پیش گرفته بود و افکار عمومی همسو با او بود.
وی با تأکید بر اهمیت افکار عمومی در جامعه افزود: هماکنون در شهرها و روستاهای کشور ما حدود 10 میلیون فارغالتحصیل و پنج میلیون دانشجو وجود دارد که همه اهل تفکر هستند و هر روز با انواع و اقسام وسایل ارتباط جمعی در جریان آخرین تحولات دنیا و جامعه خود قرار میگیرند و حتی افراد در دورترین نقاط کشور و روستاها هم به خوبی مسائل را تجزیه و تحلیل میکنند و بسیار آگاه و هوشیارند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل منطقه اشاره کرد و گفت: در حالی که ایران به برکت اهل بیت و آگاهی و اقتدار نظام امنیت مناسبی دارد، امروز شاهدیم که کشورهای سوریه، یمن، عراق، افغانستان و لیبی هر روز شاهد درگیری و انفجار هستند و مردم این کشورها به کشورهای اروپایی مهاجرت میکنند.
وی افزود: جوانان ناراضی، خشمگین و عصبانی خیلی آسان به جریان تروریسم عمومی ملحق میشوند و این شرایط بد متوجه همه کشورهای دنیاست.
وی با بیان اینکه ایران در این شرایط کشوری امن و آرامی است، گفت: امنیت ایران مدیون اهل بیت(ع) و مردم با شعور و صبور و همچنین اهل سنت نجیب است که همه باید از این موهبت در جهت تقویت وحدت و یکپارچگی کشور استفاده کنیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه ما امروز بیشترین نقدینگی را در تاریخ ایران داریم، گفت: دولت باید از این نقدینگی که درحدود 830 هزار میلیارد تومان است در راستای رونق تولید و کسب و کار، احیای مجدد کارخانهها و کارگاههای تولیدی استفاده کند.
وی با اشاره به اینکه حداقل 80 درصد این نقدینگی در بانکهاست، گفت: باید دولت با تدبیر و برنامه این نقدینگی را مهار کند در غیر اینصورت باعث تورم و رکود میشود و حاصل این دو چیزی جز فلاکت نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید در این زمینه فکر اساسی شود؛ چرا که 10 میلیون بیکار داریم که برای جامعه اسلامی فاجعه است و زمینهساز آسیبهای اجتماعی فراوانی است.
هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنان نیز با تأکید بر اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، گفت: همه باید در این انتخابات شرکت کنیم.
در ابتدای این دیدار نیز آقای بانک دبیر شورای اجرایی حزب اعتدال و توسعه به ارائه گزارش کاملی از فعالیت این حزب در مقاطع مختلف زمانی پرداخت.