هیچگونه محدودیتی برای همکاری با روسیه نداریم
وزیر دفاع گفت: با روسیه (در بخش نظامی) همکاری میکنیم و این همکاری در ساخت و یافتن بازار مشترک است و هیچ محدودیتی برای همکاری با روسیه نداریم.
به گزارش ایلنا، به نقل از المیادین؛ سردار دهقان اظهار داشت: درخصوص موضوع سامانه اس ۳۰۰ ما به توافق نهائی رسیدهایم و اواخر سال جاری میلادی این سامانه را دریافت میکنیم اما به علل مشکلات فنی تحویل کامل این سامانه تا اواسط سال آینده میلادی طول خواهد کشید.
مشروح مصاحبه سردار دهقان به شرح زیر است:
محمد حسن البحرانی مجری شبکه المیادین گفت: در مسیر که برای دیدار با شما می آمدم به یاد سخن مشهور امام خمینی افتادم که فرمود آمریکا شیطان بزرگ است، آیا بعد از توافق هسته ای هم آمریکا شیطان بزرگ باقی می ماند و تا کی این گونه خواهد بود؟
سردار دهقان پاسخ داد: اینکه امام خمینی رحمت الله علیه آمریکا را شیطان بزرگ خواند مساله عجیبی نبود بلکه برگرفته از مفاهیم قرآن کریم بود که بصورت واضح ویژگی های شیاطین و شیوه ها و اهداف آنها را اعلام می کند. آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، سیاست اختلاف افکنی و فتنه انگیزی و جنگ افروزی در میان ملتهای جهان و اشغال کشورها را در پیش گرفت و به اجرای توطئه هایی در اینجا و آنجا و دخالت در امور دیگران و سرنگون کردن نظامهای مستقل را با هدف خدمت به منافع آمریکا پرداخت.
آمریکا در اواسط قرن گذشته با دخالت در امور ایران دولت مردمی مصدق را سرنگون کرد و بدترین جنایات را در حق ملتهای ویتنام و کره و دیگر کشورهایی که از آن پیروی نکردند مرتکب شد. تا زمانی که آمریکا به دیگر کشورها به چشم حقارت نگاه می کند طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران آن را شیطان بزرگ بداند.
سردار دهقان در پاسخ به سخنان باراک اوباما که گفته بود توافق هسته ای قدرت آمریکا در ضربه زدن به ایران را افزایش داده و همه گزینه ها همچنان روی میز است و باید در برابرسیاستهای خرابکارانه ایران در منطقه ایستاد و باید جلوی ارسال موشک برای حزب الله راگرفت، گفت: اگر آقای اوباما و سایر سیاستمداران آمریکایی کمی تدبیر و منطق عقلایی داشتند اینگونه سخن نمی گفتند.
این سخنان مصرف داخلی دارد و همه ادعای رییس جمهور آمریکا و اظهارات مقامات این کشور در تاریخ ثبت خواهد شد و در آینده مورد بازخواست قرار خواهد گرفت. امروز به دلیل پیشرفت و توسعه ارتباطات، همه ملتها در جریان این مواضع سیاسی و تصمیمات سیاسی که مسوولان اتخاذ می کنند قرار می گیرند و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهند.
من فکر می کنم آقای اوباما و دیگر سیاستمداران آمریکایی این سخنان را می گویند تا لابی صهیونیسم و مردم آمریکا را راضی کنند. آنها در این راستا گاهی مواضعی غیر عقلانی و به دور از تدبیر و تحلیل سیاسی عمیق اتخاذ می کنند که بیشتر به مواضع نمایشی و انفعلالی شبیه است. کسی که بخواهد کاری انجام دهد آن را اعلام نمی کند، ما در زبان فارسی می گوییم « سنگ بزرگ، نشانه نزدن است».
هنگامی که کسی چنین مواضعی را اعلام می کند و به جای جدیت، وارد یک بازی سیاسی می شود چنین مثلی کاربرد دارد. اما به هر حال این اولین بار نیست که رییس جمهور و مقامات آمریکا چنین مواضعی را اتخاذ می کنند. این موضعگیری ها بصورت ثابت وجود داشته و ما مواضع آنها به رسمی و غیر رسمی تقسیم نمی کنیم اما بارها به آنها اعلام کرده ایم که خواهان جنگ نیستیم و از جنگ برای خودمان و دیگر ملتهای جهان استقبال نمی کنیم اما در موضع دفاع با کسی از جمله آمریکا شوخی نداریم.
آنها در زمانهای مختلف ما را آزموده اند و به خوبی می دانند که ملت ایران آماده جانفشانی و گذشتن از مال وجان خود در راه استقلال و عزت کشورش است و هیچ سلاحی وجود ندارد که بتواند این ملت را تهدید کند و آن را به عقب براند. این مواضع میزان حقد و دشمنی آمریکا را نشان می دهد و باعث برانگیخته شدن خصومت ملتها با آنها می شود و افکار عمومی جهان که به دنبال حقیقت هستند این ادعاها را تشخیص می دهند.
آنها دیگر فرصتی برای تصحیح مواضع خود ندارند. باید به اوباما توصیه کنم که در یک سال باقی مانده خود به مسیر صحیح و ثبات جهانی بازگردد. او از ابتدا شعار تغییر سر داد تا وجهه زشت آمریکا را که در اثر سیاستهای بوش پسر بوجود آمده بود ترمیم کند. اما به نظر می رسد رییس جمهور آمریکا به جای اینکه سیاستهای کشورش را تصحیح کند به مقابله با ایران پرداخته است.
این سیاست صحیح نیست بویژه اینکه آمریکا در موضع ضعف شدید قرار دارد و آنها به بهانه پرونده هسته ای و اینکه ایران تهدیدی برای صلح جهانی است، ائتلافی بین المللی را ضد ایران تشکیل داد و قوانین و قطعنامه هایی را ضد جمهوری اسلامی ایران تصویب کردند وتحریم های ظالمانه ای را ضد کشور من به اجرا گذاشتند و در زمینه بانکی و اقتصادی و در امور مرتبط با اقتدار ما، ما را تحت فشار قرار دادند.
آنها می خواستند رابطه ایران با جهان را قطع کنند و گمان می کردند که توانسته اند ایران را منزوی کنند و به همین علت ایران را تهدید کننده صلح جهانی عنوان کردند تا اقداماتشان را توجیه کنند زیرا جهان این را نمی پذیرد آنها را بازخواست می کند. به هر حال ایران اسلامی منزوی نشده بلکه این آمریکاست در انزوا قرار گرفته است. آمریکا باید انتخاب کند میان توافقی که آنها پیشنهاد دادند و آنرا پیگیری کردند و آنها خواستار مذاکره شدند و نماینده ای را فرستادند و اعلام کردند که حاضرند حق غنی سازی را به رسمیت بشناسند و همه تحریمها را رفع کنند اما در خلال مذاکرات بارها موضع خود را تغییر دادند.
بنابر این ما به مواضع آنها اعتماد نداریم زیرا آنها ثابت قدم نیستند و به تعهداتشان عمل نمی کنند. اما ما به آنچه متعهد شده ایم عمل می کنیم و آن را اجرا می کنیم ولی در عین حال هوشیاریم و اگر طرف مقابل از التزاماتش سرباز بزند واکنشی جدی و شدید به آن نشان خواهیم داد. علت انزوای آمریکا رفتارهایی است که با موضع گیری هایشان مطابقت ندارد.
یکی دیگر از علل این انزوا حمله به کشورهایی است که توان دفاع از خود را نداشته اند.
سردار دهقان ادامه داد: ما فکر می کنیم که آمریکا در اشتباه است زیرا آنها گمان کرده اند که مسیر رسیدن سلاح به حزب الله فقط ایران است. کسی که می خواهد ضد ظلم و تجاوز بجنگد باید امکانات آن را هم فراهم کند. حزب الله برای فراهم آوردن سلاح و موشک به ما نیازی ندارد. آمریکا باید بداند که امروز حماس و جهاد اسلامی و حزب الله، خود می توانند امکانات مورد نیاز خود را از مناطق خود بدست آوردند و خود کفا هستند. البته ما در حمایت آنها کوتاهی نمی کنیم.
وزیر دفاع ایران در ادامه در پاسخ به اینکه حزب الله و حماس و جهاد چگونه می توانند موشک تولید کنند، گفت: آنها فناوری مورد نیاز را از ما و دیگران کسب کرده اند. من رسما اعلام می کنم که در هیچ شرایطی از حمایت مادی و معنوی حزب الله و گروههایی که در چارچوب محور مقاومت، ضد اسراییل و آمریکا اقدام کند کوتاهی نمی کنیم. ما این را بصورت رسمی و با صدای بلند اعلام کرده ایم و در این راه ثابت قدم هستیم.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران در ادامه گفتگوی اختصاصی با شبکه المیادین در پاسخ به این سوال که دشمن حقیقی ایران کیست، گفت: امروز دشمن اسلام و دشمن جمهوری اسلامی ایران و جریانهای اسلامی در منطقه و جهان و حتی جریانهای آزادی بخش در سراسر جهان، آمریکاست و در نتیجه نباید رژیم صهیونیستی و صهیونیستها را فراموش کرد.
از زمان تشکیل اسراییل و دولت یهودی صهیونیستی، آنها به دنبال این نظریه بوده اند که قدرت و تسلطشان را بر سراسر جهان بگسترانند. صهیونیستها در داخل آمریکا و در سیاست خارجی آن نقشی محوری دارند.
لابی و عناصر آنها به شدت در حال فعالیت هستند و بر مسوولان آمریکا نفوذ و سیطره دارند.
مسوولان آمریکا از سوی لابی صهیونیسم حمایت می شوند و لابی صهیونیسم است که راه آنها برای رسیدن به قدرت را هموار می کنند. طبیعتا ما آمریکا را دشمن خود می دانیم و گاهی اوقات از سوی آن با تهدیدی مواجه شویم.
رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان نقش تهدیدکننده را دارد و آمریکا این نقش را در سیاست خارجی خود به رسمیت شناخته است و بصورت آشکار اعلام کرده اند که امنیت اسراییل را امنیت خود می دانند. اسراییل هم در مقابل از آمریکا حمایت می کند. به هر حال ما آمریکا را دشمن خود می دانیم و بعد از آن اسراییل قرار دارد. متاسفانه باید بگویم که برخی از کشورهای منطقه به مزدوران و بازیچه دست آمریکا تبدیل شده اند و در صف دشمنان ما قرار گرفته اند.
سیاست های آنها در منطقه با شکست مواجه شده و ایران را عامل آن می دانند و صراحتا ضد ایران موضع گیری می کنند و گمان می کنند که نفوذ ایران محدود می شود و می توانند رهبری فکری جهان اسلام را در دست بگیرند. عربستان سعودی از جمله این کشورها هستند. مدتی هم ترکیه با حمایت از موضوع فلسطین و جریانهای مقاومت، مواضع ضد آمریکایی و ضد صهیونیستی اتخاذ کرد و از مواضع فلسطین حمایت کرد تا نیازهای آمریکا در منطقه را برآورده کند و خود را به عنوان نظامی با ساختار اسلام میانه رو معرفی کند و میان کشورهای اسلامی به الگو تبدیل شود.
اگر خاطرتان باشد بعد از بیداری اسلامی که غربی ها آن را بهار عربی می نامند، ترکیه به شدت تلاش کرد تا اعلام کند که نظام ترکیه بهترین جایگزین برای کشورهای انقلابی است اما نتوانست نتیجه مورد نظرش را بگیرد. امروز سیاستمداران ترکیه به موضعی انفعالی رسیده اند و نمی توانند ثبات کشورشان را برقرار کنند.
مجری المیادین در ادامه گفت: توافق هسته ای در برخی نقاط مبهم است از جمله در بحث موشکهای بالستیک و بازرسی از مراکز نظامی، پاسخ شما چیست؟
سردار دهقان پاسخ داد: در مورد توافق هسته ای باید بگویم که همیشه اعلام کردیم که این مذاکرات فقط در چارچوب هسته ای انجام می شود. ما در مذاکرات در پی چندین هدف بودیم که الحمدلله به همه این اهداف رسیدیم. در عین حال برخی از محدودیتها را پذیرفتیم اما معنای آن این نیست که امتیازی دادیم. ما برخی محدودیتها را پذیرفتیم اما در عوض به همه حقوقمان دست یافتیم.
ما به همه جهان اعلام کردیم که به دنبال سلاح نبوده و نیستیم و در این خصوص فتوای صریح داریم. ضمن اینکه به این گونه سلاح ها احتیاجی نداریم. ما همیشه با سلاح کشتار جمعی مخالف بوده ایم و خود از قربانیان این سلاح در زمان جنگ تحمیلی هستیم. در آن زمان همه غربی ها و آمریکا از صدام حمایت کردند و سلاح شیمیایی به او دادند و می خواستند سلاح هسته ای هم در اختیار او بگذارند. صدام از سلاح شیمیایی ضد ملت عراق هم استفاده کرد.
منطقه سردشت منطقه ای نظامی نبود و مردم آن از اهل سنت بودند که صدام آنها را با سلاح شیمیایی هدف قرار داد. صدام در مناطق نظامی هم از سلاح شیمیایی استفاده کرد.
بنابر این ما از جمله کشورهایی هستیم که بیشترین خسارتها را از تروریسم و سلاح های کشتار جمعی دیده ایم. بر همین اساس ما از ابتدا با سلاح کشتار جمعی مخالف بودیم و مخالفتمان با سلاح هسته ای بیشتر است زیرا میزان تخریب و کشتار آن بسیار بیشتر است و بر نسلهای آینده تا مدتها طولانی تاثیر می گذارد. ما به جهان اعلام کردیم که در چارچوب معاهده «ان پی تی» می خواهیم به حقوق هسته ای مان دستیابیم و از انرژی هسته ای استفاده صلح آمیز کنیم.
ما از انرژی هسته ای در تولید برق و دارو و دیگر زمینه ها استفاده می کنیم. بحث دومی که ما داشتیم حق غنی سازی بود که به آن رسیدیم. قطعنامه ها در موضوع توسعه و مطالعات کنار رفته اند که در برجام آمده، بنابر این برنامه اقدام مشترک برای ما ابعاد مثبت زیادی داشته از جمله در ابعاد سیاسی. در عرصه بین المللی هم اثبات شد که ایران به دنبال صلح است و نه سلاح هسته ای.
آنچه غربی ها ادعا می کنند فقط بهانه ای برای فشار وارد کردن بر ملت ایران است که باید این بهانه از دست آنها گرفته می شد. آنها باید با ما تعاملی ایجابی داشته باشند زیرا ما محدودیتهایی را قبول کرده ایم که یکی از آنها مربوط به موشکهای بالستیک در مدتی محدود است. ما موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای تولید نکرده و نمی کنیم و نیازی به تکرار این موضوع نمی بینیم.
اما در مورد مطالعه و توسعه موشکهای بالستیک، ما با توجه و به تناسب تهدیدات موجود همچنان به مطالعه، تولید و آزمایش و اجرای رزمایش می پردازیم و اگر نیاز شد از آن استفاده می کنیم. هیچ ملتی وجود ندارد که بر سر امنیت خود معامله کند و در برابر دشمنان دستان خود را ببندد. ما معاهدات را قبول داریم اما هیچ گونه محدودیت در مورد موشکهای بالستیک را نمی پذیریم و محدودیت در این باره را به رسمیت نمی شناسیم. زیرا هیچ منطقی پشت آن نیست. بنابر این به اقدامات خود در این مورد ادامه می دهیم.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران در ادامه گفتگوی اختصاصی با شبکه المیادین در خصوص توسعه موشکهای بالستیک پس از توافق هسته ای گفت: برد موشکهای ایران متناسب با عوامل تهدید هستند. صنایع موشکی ما بومی است بنابر این هیچ محدودیتی مثلا ده ساله برای ما جهت رسیدن به یک سلاح خاص وجود ندارد و می توانیم در مدت کوتاهی آن را تولید کنیم.
ما عجله ای نداریم اما اگر کشوری ما را تهدید کند به تناسب آن تهدید میزان برد موشک را تعیین می کنیم و اگر شرایط تغییر کرد ما هم (تاکتیک) خود را تغییر می دهیم. مهم آن است که ما می خواهیم به جهان اعلام کنیم و جهان باید بپذیرد که ایران قوی است و عامل ثبات و صلح در منطقه است و ایران مقتدر امنیت منطقه را تهدید نمی کند. یکی از اصول سیاستهای ما این است که جنگ طلب نیستیم و از جنگ استقبال نمی کنیم بلکه فقط از خود دفاع می کنیم.
بنابر این کسی نباید ما را تهدید کند. آمریکا و برخی از کشورهای عربی و اسلامی در منطقه سیاست ایران هراسی، شیعه هراسی و اسلام هراسی را در پیش گرفته اند تا حضورشان در منطقه را توجیه کنند و بازار فروش سلاح های خود در منطقه را گرم کنند. کشورهای منطقه اگر تدبیر داشته باشند نباید ثروتهای خود را در راه خرید سلاح صرف کنند تا چرخ کارخانجات اسلحه سازی غربی به چرخش درآید.
وزیر دفاع ایران در ادامه در خصوص بازرسی از پارچین گفت: بازرسان از پارچین در سال 2005 بازدید کردند و نمونه برداری کردند اما به چیزی نرسیدند. امروز آنها پارچین را به نمادی تبدیل کرده اند تا ابهت نظام اسلامی را بشکنند. ما اعلام کرده ایم که در آنجا هیچ گونه فعالیت هسته ای نداریم. با آژانس بین الملل هم به تفاهم رسیده ایم که همه ابهامات گذشته در مورد فعالیتهای هسته ای را از بین ببریم.
ما در این خصوص به تعهداتمان پایبندیم اما هیچ برنامه ای برای آینده نداریم که اجازه بازرسی هر مکانی را که می خواهند به آنها بدهیم. قوانین آژانس و «ان پی تی» چنین اجازه ای نمی دهد. مراکز نظامی شرایط خاصی دارند. اگر ادعایی در مورد آنها وجود داشته باشد باید دلیل و مدرکی بیاورند که در آن اماکن فعالیت های غیر متعارف وجود داشته است.
اثبات این مساله فقط با بازرسی نیست بلکه ما می توانیم کشورها را انتخاب کنیم و ادله و اسنادی ارایه کنیم که موضعمان را اثبات کند و جواب سوالهای مطرح شده آژانس را بدهیم.
اگر اساس کار اعتماد باشد نباید سوء ظن و سوء برداشت را رواج دهیم. همه کشورهای می خواهند که در فضای امن و با ثبات زندگی کنند و در مسیر توسعه و زندگی مشترک گام بردارند. بنابر این هیچ کس نمی خواهد خود را به درد سر بیندازد.
سردار دهقان در خصوص همکاری های نظامی ایران و روسیه گفت: همکاری ما با روسیه در زمینه دفاعی بعد از توافق ژنو آغاز نشده بلکه ما سالهاست که با روسیه همکاری دفاعی و نظامی و حتی معاهده داریم. موضوع «اس 300» در زمان ریاست جمهوری مدودف مطرح شد و از سوی مسکو بر هم خورد. در این مورد ملاحظات سیاسی دخیل بود تا اینکه با روسیه به توافقی رسیدیم و بار دیگر بر سر معاهده «اس 300» رفتیم. ما با روسیه مجموعه ای از همکاری های نظامی و خرید سلاح را داریم. موضوع خرید جنگنده هایی که به آنها نیاز داریم در چارچوب همکاری های جدید صورت می گیرد.
ما فقط یک مشتری نیستیم بلکه روسیه می داند که ما می خواهیم زیربناهای خود را که طی سالهای اخیر ضربه خورده اند تقویت کنیم. ما به جای اینکه مشتری باشیم و آنها فروشنده، می توانیم شریک روسیه باشیم و در تولید و بازار هم می توانیم شراکت داشته باشیم. بنابر این در معادله جدید، همکاری های ما بر این اساس خواهد بود. ما قرار بود که تا پایان سال 2015 میلادی سامانه موشکی اس 300 را تحویل بگیریم اما بخاطر موارد فنی به تاخیر افتاد و حداکثر در اواسط سال 2016 آن را تحویل خواهیم گرفت.
وزیر دفاع ایران در ادامه درباره پیشرفت ایران در تولید سامانه های دفاع موشکی و در عین حال خرید اس 300 گفت: در این خصوص یک ضرب المثل ایرانی می گوید «صلاح مملکت خویش خسروان دانند». این قرارداد خرید مربوط به گذشته است و ما می خواهیم وقتی دو کشور بر یک موضوع به توافق رسیدند باید به آن پایبند باشند. زمانی که ما با روسیه دارای رابطه هستیم کشور دیگری حق ندارد در آن دخالت کند.
روسیه این دخالتها را قبول کرد و از تعهداتش سر باز زد. ما به دوستان خود در روسیه می گوییم که چرا به دیگران اجازه می دهید که دیگران مواضع شما را تغییر دهند. این به نفع شما نیست. ما در پدافند هوایی، سامانه های متوسط و دور بردی را طراحی و تولید کرده ایم که این مساله حتی به قبل از خرید «اس 300» مربوط می شود. ما در این خصوص فعالیتهای بزرگی انجام داده ایم.
پس از راکد شدن مساله اس 300 ما به سراغ طراحی موشکهای دفاعی دور برد رفتیم و آن را طراحی کردیم و تا پایان سال 95 آن را تولید می کنیم و در این راه هیچ گونه کوتاهی نخواهیم کرد اما در کنار آن مساله قرارداد با روسیه را هم پیگیری می کنیم.
در ادامه مجری برنامه در مورد جنگنده های روسی سوال کرد که وزیر دفاع پاسخ داد: ما در مورد جنگنده های روسی هم با مسکو گفتگو کرده و به نتیجه رسیده ایم. ما در مورد خرید جنگنده و آموزش آنها به تفاهم رسیده ایم و قرار است از پیشرفته ترین نوع «سوخو» خریداری کنیم.
اینکه گفته می شود فرانسه مساله خرید جنگنده های میراژ را به ایران پیشنهاد داده صحیح نیست. بازار سلاح بازاری است که انحصار در آن وجود ندارد هر چند برخی موارد هم انحصاری است اما ما بر اساس نیازمان خرید می کنیم.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع ایران در ادامه گفتگوی اختصاصی با شبکه المیادین در خصوص تحرکات گروه تکفیری صهیونیستی داعش در منطقه خاورمیانه و راهبرد جمهوری اسلامی ایران در این خصوص گفت: ما داعش را پدیده ساخته آمریکا و اسرائیل با هدف مخدوش کردن چهره زیبای اسلام و نسبت دادن قتل و غارت و امور شنیع ضد بشری به شمار می آوریم. دوم ایجاد ناامنی و بی ثباتی در منطقه و سوم ایجادوحشت برای تسلیم شدن مخالفانشان و تامین امنیت اسرائیل است.
بنابراین داعش پدیده ساخته آمریکا و اسرائیل برای اختلاف افکنی در جهان و ارائه چهره ای متفاوت و تروریستی از اسلام است. آنها (داعش) جنگی نیابتی را از طرف آمریکا و اسرائیل در منطقه و در کشورهای عربی و اسلامی به راه انداخته اند. آنها در تلاش برای تامین امنیت آمریکا و اسرائیل هستند. به همین علت ما داعش را تهدیدی برای کشورهای اسلامی تحلیل نمی کنیم بلکه تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است زیرا بسیاری از آنها از بسیاری از کشورهای اروپایی به آنجا رفته اند و حتی کسانی که سر اروپایی ها را می برند خود انگلیسی یا از اتباع کشورهای دیگر اروپایی هستند.
بنابراین داعش تهدیدی برای امنیت جهانی است و مقابله با آنها به ائتلاف بین المللی و جهانی نیاز دارد. آنها از داعش پشتیبانی امنیتی و مالی و آموزشی می کنند. سردار دهقان در پاسخ به سوال المیادین گفت ما آماری از این پشتیبانی ها نداریم. اما روشن است که آنها پول دریافت می کنند و دست به غارت می زنند. آنها از بانکهای موصل پنج میلیون دلار غارت کردند. آنها کمک مالی نیز دریافت می کنند. ائتلافی که در عراق برای جنگ با داعش تشکیل شده است ائتلافی جدی نیست.
آنها برای نابودی داعش تلاشی نمی کنند بلکه در تلاش هستند تا داعش را تضعیف کنند تا هرجا که خواستند از آن استفاده کنند. ما معتقدیم کسانی که امروز از داعش حمایت می کنند فردا خود هدف داعش خواهند بود. ما همچنین خواستار تامین صلح و ثبات منطقه و اتحاد جهان اسلام و جلوگیری از وقوع جنگ مذهبی هستیم و به هر قیمتی با داعش مقابله می کنیم.
داعش در مرزهای ما قدرت هیچ گونه تهدیدی را ندارد و اگر احساس کنیم که داعش در مرزهای ما تهدیدی به شمار می آید از مرزهایمان دفاع خواهیم کرد. سردار دهقان درپاسخ به سوالی درخصوص پشتیبانی ایران از دولت عراق در جنگ با داعش در شهرهای مختلف این کشور گفت: اولاً ما صراحتاً اعلام کرده ایم که به درخواست دولت های قانونی سوریه و عراق برای مقابله با داعش و گروههای تروریستی از آنها پشتیبانی می کنیم. ما به آنها کمک کرده ایم و در آینده هم کمک خواهیم کرد. ما به آنها مشاوره داده ایم و همچنان مشاوره خواهیم داد اما هیچ نیروی نظامی اعزام نکرده ایم که در کنار نیروهای این کشورها بجنگند.
ما معتقدیم که ملت عراق و سوریه توان کافی برای مقابله با این جریان های تکفیری و تروریستی را دارند. این جریانها شاید در روزهای نخست تصور می کردند می توانند کاری انجام دهند اما مدتی نگذشت که معلوم شد آنها دشمنان این ملتها هستند و متوجه شدند که داعش هیچ پایگاه مردمی در عراق و سوریه ندارد. آنها با اعمال شنیعی که انجام دادند محبوبیت مردمی خود را از دست دادند. آنها هر جا که وارد شدند به خونریزی پرداختند و سعی کردند مردم را وادار به تسلیم شدن کنند.
اما اکنون این وحشت از بین رفته است و عشایر سوریه و عراق به صورت جدی با آنها مقابله می کنند. در خصوص اوضاع الانبار و این که عملیات در آنجا متوقف شده است باید گفت که تصمیم گیری برعهده دولت عراق است و خود تصمیم می گیرد که چه وقت و کجا وارد جنگ شود. ما چیزی را تعیین نمی کنیم. ما در امور داخلی عراق مداخله نمی کنیم دولت عراق خود تصمیم می گیرد که چه وقت وارد عملیات آزاد سازی الانبار شود و چگونه بجنگند و چگونه امنیت ایجاد کند.
نیروهای عراقی مدتهاست که در مناطق شمالی الانبار می جنگند اما اکنون در حال آماده شدن و تجهیز هستند تا به صورت قاطع در استان الانبار وارد عمل شوند و من معتقدم که آنها طی اندک روزهای آینده وارد عمل خواهند شد و إن شاء الله موفق خواهند شد. سردار دهقان در پاسخ به سوالی درخصوص اوضاع سوریه و حمایت ایران از دولت این کشور گفت: ما چیزی کم نمی گذاریم.
ما هرچه بخواهند در چارچوب توافقنامه های موجود به آنها می فروشیم. آنها هر کمکی از ما بخواهند و ما قادر به ارائه آن باشیم ارائه خواهیم کرد. سردار دهقان در بخش دیگری درپاسخ به پرسش خبرنگار المیادین مبنی بر اتهاماتی مبنی بر حمایت ایران از حوثی ها (انصارالله یمن) گفت: هر گروه یا جناحی که در منطقه در مقابل آمریکا و اسرائیل بایستد دیگران ما را متهم می کنند.
البته ما این گونه اتهامات را رد نمی کنیم زیرا نظام اسلامی در همه جا نفوذ معنوی دارد و قادر است نیروها را علیه استکبار و صهیونیسم بسیج کند و این برای بشریت خوب است. این که این گروهها از ایران حمایت می کنند بد نیست. حوثی ها نیز برای ما به مانند دیگر گروههایی هستند که ممکن از ما کمکی بخواهند. زیرا در میان گروههای مختلف یمنی مشارکت وجود دارد و آنها اکنون در حال اداره یمن هستند. اگر آنها از ما کمکی بخواهند به آنها ارائه خواهیم کرد.
اما آنها از ما کمکی نخواسته اند و حمایت ما از آنها معنوی است و مقام معظم رهبری فرمودند که ما از ملت مظلوم حمایت می کنیم. یمن در محاصره زمینی و هوایی و دریایی است. ملت یمن در معرض ظلمی مضاعف قرار دارد. این مسئله با منطق اسلام تطبیق ندارد و من تعجب می کنم که کشورهای عربی و عربستان سعودی چگونه ادعای اسلامی بودن دارند و پرچم اسلام را برافراشته اند و ادعای خادم الحرمین الشرفین بودن را دارند و عین حال به ملتی فقیر از زمین و هوا و دریا حمله می کنند و آنها را در محاصره قرار داده اند و به آنها تعرض می کنند و از رسیدن کمک های انسانی و دارو و غذا به آنها جلوگیری می کنند.
تصاویری که رسانه ها منتشر می کنند دل هر انسان غیرتمندی را به درد می آورد. هرانسانی از دیدن این جنایات ناراحت می شود. محافل بین المللی در برابر این جنایات چشم برهم گذاشته اند و کشورهای عربی برای حمله به مسلمانانی که دربرابر آمریکا و اسرائیل ایستاده اند، نیرو تشکیل داده اند. سردار دهقان در پاسخ به سوالی درباره تنش زدایی در روابط تهران و ریاض گفت: ما هیچ وقت خواستار قطع روابط با عربستان سعودی نبوده ایم.
ما معتقدیم که باید با کشورهای همجوار روابط سازنده داشته باشیم. ما اشتراکات و منافع مشترک زیادی داریم. مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی حداقل آن است. مسئله اول جهان اسلام مسئله قدس شریف و فلسطین است. چرا سران عربستان سعودی به جای آنکه برای دفاع از فلسطین وارد عمل شوند با کشوری اسلامی یعنی ایران مقابله می کنند و با اسرائیل متحد شده اند و علیه مسلمانان نقشه می کشند.
من معتقدم که اگر آنها بخواهند عقلانیت بخرج دهند باید از منافع جهان اسلام و اتحاد جهان اسلام دفاع کنند تا کشورهای اسلامی در جهان مورد عزت و احترام باشد و فضای همزیستی مثبتی میان مسلمانان به وجود آید. آنها باید دست از اقدامات فعلی بردارند و دارایی های خود را علیه مسلمانان صرف نکنند بلکه علیه رژیم صهیونیستی بکار گیرند.
سردار دهقان در پاسخ به سوالی درخصوص روابط ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و از جمله عربستان سعودی و ایجاد تشکیلاتی امنیتی متناسب با نیازهای منطقه برای پائین کشیدن فتیله تنش گفت:ما طرحی در این زمینه مهم داریم. ما با کشورهای همجوار دوست این موضوع را مطرح کرده ایم و آن را با طرحی مشترک و اجرایی جایگزین می کنیم.
این امر ابعادی سیاسی دارد و باید پیگیری شود و وزارت امور خارجه مأمور رایزنی با کشورهای همجوار شده است تا این موضوع مطرح شود. همه کشورها به جز عربستان سعودی از این طرح در همه زمینه ها پشتیبانی کرده اند. ما معتقدیم عربستان به نقطه مشخصی رسیده است و تمایل دارد از بحران خارج شود. همانطور که آمریکا نیز به این نقطه رسید و تلاش کرد از افغانستان و عراق خارج شود. عربستان سعودی اکنون تمایل دارد از یمن خارج شود زیرا هیچ نتیجه ای حاصل نکرده و متحمل خسارت سنگینی شده است.