خبرگزاری کار ایران

شکوری‌راد در نشست خبری:

رقیب جای انگ‌زدن پایه‌های فکری‌اش را مستحکم کند/ با محوریت رییس دولت اصلاحات پیش می‌رویم

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران گفت: هر اصلاح‌طلبی با هر عیاری متحد ماست و دست همکاری به سوی او دراز می‌کنیم و رقیب هیچ جریان اصلاح‌طلب دیگری نیستیم.

به گزارش خبرنگار احزاب ایلنا، کنفرانس خبری علی شکوری‌راد دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دفتر این حزب با حضور رسانه‌های مختلف برگزار شد.

در ابتدای این جلسه شکوری‌راد با اشاره به جمعیت ۷۸ میلیونی ملت ایران که صاحب امکانات و منابع کشور هستند، گفت: این ملت به دنبال یک انقلاب عظیم، نظام شاهنشاهی را سرنگون کردند و نظام جمهوری را با صفت اسلامی جایگزین آن کردند و قانون اساسی را برای نحوه اداره کشور تدوین کردند.

شکوری‌راد با اشاره به قانون اساسی گفت: در این قانون نحوه تعامل و رفتار با دیگران و چگونگی حضور مردم در انتخابات و دوره حکومت آن‌ها مشخص شده است و بر این اساس ما از این تجربیات استفاده می‌کنیم.

وی با اشاره به تجربه سال‌های گذشته اظهار داشت: حزب اتحاد ملت ایران اسلامی بر اساس این تجارب پایه‌گذاری شده است و بر اساس این تجارب هم با بزرگان نظام تعامل خواهیم داشت.

دبیرکل حزب اتخاد ملت ایران با تاکید بر اینکه ما ارکان نظام را به رسمیت می‌شناسیم، تصریح کرد: ممکن است با برخی در این ارکان اختلاف‌نظر داشته باشیم، اما خود را پاسدار ارکان نظام می‌دانیم و با کسانی که در این ارکان هستند و با آن‌ها اختلاف‌نظر داریم، تعامل می‌کنیم.

شکوری‌راد با بیان اینکه ما باید ظرفیت موجود در جامعه را پاسداری کنیم، خاطرنشان کرد: هر اصلاح‌طلبی با هر عیاری٬ متحد ماست و دست همکاری به سوی او دراز می‌کنیم و رقیب هیچ جریان اصلاح‌طلب دیگری نیستیم و مسیری که باید بپیماییم را همراه هم طی خواهیم کرد.

وی افزود: تلاش داریم که در جامعه متکثر از فرصت وجود مخالفان استفاده کنیم؛ چراکه وجود مخالفان باعث خواهد شد پایه‌های فکری ما قوی‌تر شود و با این رویکرد افق آینده ما روشن است و یقینا تجربه‌های ما به جامعه منتقل می‌شود و ما از این تجربه‌ها استفاده می‌کنیم و آینده را خواهیم ساخت.

دبیرکل حزب اتخاد ملت ایران تاکید کرد: اگر ظرفیت‌های گذشته محدود شدند، با گشایش بعد از انتخابات ظرفیت‌های جدید به دست آمده است و حزب اتحاد ظرفیتی جدید برای افرادی است که امکان سازمان‌دهی نداشتند. به همین دلیل بعد از اعلام موجودیت تقاضای عضویت زیادی به حزب ‌آمد و امروز هم تقاضاهای زیادی برای عضویت در این حزب وجود دارد که امیدواریم بتوانیم به این تقاضا‌ها پاسخ دهیم.

شکوری‌راد یادآور شد: به خاطر نوپابودن حزب ممکن است برخی جواب‌ها با نظر کلی حزب تفاوت داشته باشد٬ اما با توجه به جایگاه حقوقی من٬ به عنوان دبیرکل حزب، دیدگاهم می‌تواند نظر پایه‌ای و نه نظر نهایی حزب باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مسائل سال ۸۸ سوال کرده بود، ابراز داشت: رویکرد حزب اتحاد ملت ایران این است که در مورد مسائلی که در گذشته بوده و تلخی‌های زیادی داشته مطلبی مطرح نکند و نگاه حزب اتحاد ملت نگاه به آینده است.

دبیرکل حزب اتخاد ملت ایران با بیان اینکه در متون حقوقی ما واژه فتنه تعریف نشده است و ما دریافتی از این واژه نداریم، عنوان کرد: مبنای ما قانون است و ما حزب اتحاد را پاسدار اصل نظام و جمهوری اسلامی و ارکان نظام می‌دانیم.

شکوری‌راد افزود: باید ارکان نظام طوری عمل کنند که اعتماد مردم به نظام حفظ شود و به این اعتماد خدشه‌ای وارد نشود.

وی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ عنوان کرد: در سال ۹۲ مردم و ارکان نظام هر دو تلاش کردند که انتخابات پرشوری انجام شود و نتیجه این تلاش حضور پرشور مردم پای صندوق‌های رای در سال ۹۲ بود و امروز هیچ جریان سیاسی درباره شرکت نکردن در انتخابات صحبت نمی‌کند و نجابت مردم ایران به اندازه‌ای بود که وقتی نشانه‌ای دیدند به آن نشانه روی خوش نشان دادند.

دبیرکل حزب اتخاد ملت ایران تاکید کرد: ما گذشته را به رخ نمی‌کشیم و به بحث نمی‌گذاریم و معتقدیم این مباحث به نفع کشور نیست و در جلسات خود از این بحث عبور می‌کنیم و نگاه به آینده داریم.

شکوری‌راد در پاسخ به سوالی درباره هجمه شدید رسانه‌ای علیه حزب اتحاد ملت ایران در دو هفته گذشته و بعد از برگزاری کنگره حزب گفت: صحبت‌های رقیبان ما غیرطبیعی نیست. چون احساس می‌‌کنند رقیب قدرتمندی وارد عرصه سیاسی کشور شده است و از این هراس دارند که اتحاد، قدرت بگیرد. بنابراین تلاش می‌کنند که این حزب از مواضع خود عقب‌نشینی کند.

وی اضافه کرد: خوب نیست که مخالفان به جای استدلال سیاسی با انگ زدن و ایجاد هراس مخالفان خود را از عرصه بیرون کنند.

شکوری‌راد در ادامه به مخالفان توصیه کرد تا به جای انگ زدن و بیرون کردن رقیب٬ به استحکام پایه‌های فکری خود بپردازند و دلیل ضعیف‌بودن خود را بررسی کنند و با استفاده از رانت قدرت در پی حذف جریان رقیب نباشند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا٬ درباره نگاه حزب اتحاد ملت به رئیس دولت اصلاحات و محدودیت‌های ایجاد شده برای وی اظهار داشت: حزب اتحاد ملت ایران خود را اصلاح‌طلب و رئیس دولت اصلاحات را لیدر اصلاحات می‌شناسد و محوریت ایشان را به رسمیت شناخته و آن را تقویت می‌کند.

شکوری‌راد با اشاره به پیام رئیس دولت اصلاحات به کنگره حزب اتحاد ملت یادآور شد: در آینده هم ارتباط بیشتری با ایشان خواهیم داشت.

وی با اشاره به محبوبیت رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: بر اساس اصل ۳۶ قانون اساسی مجازات باید بر اساس حکم دادگاه صالحه باشد و تا امروز دادگاه با این مضمون برای رئیس دولت اصلاحات تشکیل نشده است و اگر این محدودیت برای رسانه‌هاست٬ این کار تخلف از قانون مطبوعات است.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه اگر رسانه‌ای را برای انتشار یا ممنوعیت انتشار یک خبر تحت فشار قرار دهند٬ فرد مسئول به انفصال خدمات دولتی محکوم می‌شود، خاطرنشان کرد: باید یکی از رسانه‌ها پیشقدم شود و از فردی که چنین حکمی را داده بررسی و پیگیری کند تا ببینیم مبنای قانونی افرادی که از این حکم دفاع می‌کنند٬ چیست.

شکوری‌راد در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال مخالفت کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با برخی از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد گفت: ما در مقابل قانون تمکین می‌کنیم و رفتار قانونی خواهیم داشت و با تعامل مسیر گرفتن مجوز را پیگیری می‌‌کنیم. با این حال هیچ یک از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت مشمول مواردی که امکان رد صلاحیت آنها را به وجود بیاورند نیستند٬ اما این مساله نمی‌تواند مانعی پیش‌روی حزب باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره فشارهای سیاسی و قضایی بر روی اعضای حزب بعد از کنگره ابراز داشت: بخش عمده‌ای از این فشار‌ها در ۴۸ ساعت اول اوج گرفت و بعد فروکش کرد که به نظر می‌رسید افراد موثر در این فشار‌ها دریافت درستی از کار خود نداشتند و افراد با تدبیر جناح مقابل این حجم فشار را کنترل کردند. انعکاس این تیتر‌ها که در موافقت و مخالفت ما بود٬ به معرفی ما کمک کرد.

شکوری‌راد تاکید کرد: فشارهای قضایی و امنیتی وارد شده به اعضا جدی نیست و ما به دنبال تعامل با دستگاه‌های دیگر کشور هستیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال مخالفت کمیسیون ماده ۱۰ احزاب با برخی از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد گفت: ما در مقابل قانون تمکین می‌کنیم و رفتار قانونی خواهیم داشت و با تعامل مسیر گرفتن مجوز را پیگیری می‌‌کنیم. با این‌حال هیچ یک از اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت مشمول مواردی که امکان رد صلاحیت آنها را به وجود بیاورند٬ نیستند٬ اما این مسئله نمی‌تواند مانعی پیش‌روی حزب باشد.

دبیرکل اتحاد ملت ایران در پاسخ به سوالی درباره فشارهای سیاسی و قضایی بر روی اعضای حزب بعد از کنگره ابراز داشت: بخش عمده‌ای از این فشار‌ها در ۴۸ ساعت اول اوج گرفت و بعد فروکش کرد که به نظر می‌رسید افراد موثر در این فشار‌ها٬ دریافت درستی از کار خود نداشتند و افراد با تدبیر جناح مقابل این حجم فشار را کنترل کردند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران افزود: انعکاس این تیتر‌ها که در موافقت و مخالفت ما بود به معرفی ما کمک کرد.

شکوری‌راد تاکید کرد: فشارهای قضایی و امنیتی وارد شده به اعضا جدی نیست و ما به دنبال تعامل با دستگاه‌های دیگر کشور هستیم.

دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران در واکنش به انتقادهای افراطیون علیه حزب اتحاد تاکید کرد ما آمدیم که بمانیم. نیامدیم که زود برویم و برای باقی ماندن در عرصه سیاسی همه تلاش خود را خواهیم کرد. این تلاش شامل سکوت و تعامل و پاسخگویی در کنار هم خواهد بود.

وی افزود: سیکل معیوبی که افراطیون ریختند٬ از ابتدا مسیر درستی نبود و نتیجه این شده ات که دستاوردی نشدند و به حاشیه رانده شدند و علیرغم خط تبلیغی که در رسانه‌ها با فراخوان‌های متعدد اعلام شده با استقبال مواجه نشده و مثال‌هایی از این دست فراوان هستند که کسی به فراخوان نیروهای اصولگرا پاسخ نداد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه نگران افراطیون نیستیم و به دنبال اثبات خود هستیم، ظرفیت حزب اتحاد ملت را یک فرصت و نه تهدید برای کشور خواند و گفت عقلای جناح مقابل این فرصت را درک کرده‌اند و از همین‌رو واکنش عقلای جناح مقابل به حزب اتحاد مثبت بوده است.

شکوری‌راد درباره برخی اظهارنظر‌ها درباره حوادث سال ۸۸ گفت: این صحبت‌ها مربوط به‌‌ همان زمان است و ما از کسی نمی‌خواهیم تا موضع خود را در قبال مسائل ۸۸ تغییر دهد.

وی نقطه عطف حوادث سال ۸۸ و حوادث بعد از آن را در انتخابات ۲۵ خرداد ۹۲ خواند و تصریح کرد: شرایط بعد از سال ۹۲ تغییر کرده است و متاسفیم که مسائلی مانند حبس و حصر همچون استخوان لای زخم باقی مانده واجازه التیام این زخم را نمی‌دهد. فکر می‌کنم عده‌ای به دنبال کش‌دادن حوادثی هستند که هیچ نفعی برای جامعه ما ندارد.

این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه لزومی به متقاعد کردن یکدیگر درباره حوادث گذشته وجود ندارد٬ تاکید کرد: باید از حوادث گذشته به‌خاطر آینده عبور کنیم و فضایی که بعد از توافق ایجاد شده را پاس بداریم.

دبیرکل اتحاد ملت با اشاره به رشد فعالیت‌های زنان در سال‌های گذشته از جمله افزایش سهم زنان در دانشگاه به شصت درصد گفت: امروز قابلیت زنان برای گرفتن مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی بیشتر از گذشته است و در بسیاری از مسئولیت‌ها تعداد زنان شایسته برای آن مسئولیت از مرد‌ها بیشتر است.

شکوری‌راد با اشاره به سهم بیست و پنج درصدی زنان بر اساس رای کنگره در شورای مرکزی اتحاد ملت گفت: باید فرصت‌های بیشتری به زنان داده شود هرچند در کنگره بدون تبعیض مثبت به این سهم رسیدیم و باید زنان جایگاه خود را به دست بیاورند و من هم کمپین صد نماینده زن را دیدم و این کمپین را تایید می‌کنم و از همین امروز به این کمپین می‌پیوندم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتقاد از نظارت استصوابی تاکید کرد: نظارت استصوابی با روح قانون اساسی در تناقض است و ما نباید از مردمی که صاحب اختیار کشور هستند٬ خلع ید کنیم.

وی با اشاره به لزوم اجرای قانون اساسی گفت: فصل سوم قانون اساسی باید به‌‌ همان قوتی که به شورای نگهبان پرداخته می‌شود توجه کنند. برخی گمان می‌کنند که قانون اساسی حق حاکمان و حد مردم است٬ اما برداشت ما نیست. بلکه قانون اساسی حق مردم و حد حاکمان است تا به حقوق مردم تعرض نشود و همانطور که مقام‌های دولت اعلام کرده‌اند صلاحیت نمایندگان را هیات‌های اجرایی تایید می‌کنند و اگر حقی از کسی شکایت کرد شورای نگهبان برای استیفای حق او دخالت خواهد کرد و وزیر کشور هم به همین مسئله اشاره کردند.

شکوری‌راد با تاکید بر اینکه نمایندگی مردم توسط مردم داده می‌شود٬نه شورای نگهبان٬ گفت: این شروط را هیات اجرایی تعیین می‌کند. چنانچه احراز صلاحیت رئیس جمهور هم توسط مردم صورت می‌گیرد و صحبت‌های رئیس جمهور و وزیر کشور مسئله درستی است. از طرفی دیگر احراز صلاحیت ممکن است به سلایق شخصی آلوده شود.

وی با اشاره به اهمیت مشارکت سیاسی در کشور گفت: کف دموکراسی٬ رای دادن مردم است٬ اما برای حضور مردم در عرصه احزاب شکل می‌گیرند که با هدف برنامه‌ریزی و کادرسازی فعالیت خود را برای کسب قدرت معطوف می‌کنند و این مسئله بدی نیست. احزاب اگر با دولت همسو باشند حمایت می‌کنند و اگر منتقد باشند٬ نقد می‌کنند.

شکوری راد نسبت حزب اتحاد را با دولت ائتلاف و انتقاد دانست و گفت دولت روی کار یک دولت اصلاح‌طلب نیست اما با رای اصلاح‌طلبان روی کار آمده است و ما نیز نسبت به نقاط ضعف رویکرد انتقادی داریم چون انتقاد موجب اصلاح دولت خواهد شد اما از این دولت حمایت می‌کنیم.

وی تعامل با شورای نگهبان را سخت‌ترین کار تعاملی حزب اتحاد ملت دانست و گفت: برای آنکه در متن تحولات بدانیم با تمام کسانی که در متن قدرت هستند٬ تعامل خواهیم کرد و سعی می‌کنیم حسن نیت خود را به شورای نگهبان نشان دهیم و تبلیغاتی که مخالفان ما با انگ‌زدن به راه می‌اندازند را کاهش دهیم و راه‌حل اصلاح‌طلبان که ثبت نام گسترده در انتخابات است نیز مورد توجه ما خواهد بود.

دبیرکل حزب اتحاد ملت درباره حزب ندا گفت: هیچ حساسیتی در حزب اتحاد ملت نسبت به ندا وجود ندارد و بسیاری از اعضای حزب ندا از دوستان حزب اتحاد هستند و فضاسازی‌هایی که در این مدت شکل گرفته موجب تنش بین این دو حزب نخواهد شد.

وی با تاکید کرد: به‌صورت شخصی نیز رفاقتی بیست و پنج ساله با دبیرکل حزب ندای ایرانیان دارم و اگر کسانی که تفکراتی در تعارض با سایر اصلاح‌طلبان داشته باشند به مسیر درست راهنمایی خواهد کرد و با حزب ندا هم مثل دیگر احزاب اصلاح‌طلب دست دوستی خواهیم داد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه برای تنگ کردن جای کسی نیامده‌ایم٬ گفت: حضور حزب اتحاد باعث گسترش فضای اصلاح‌طلبی خواهد شد و ما برای تنگ کردن جای کسی نیامده‌ایم و حول محور رئیس دولت اصلاحات با همه تعامل می‌کنیم.

شکوری راد تاکید کرد: ما از چالش با افراد پرهیز می‌کنیم و دلیلی ندارد فردی که منشا خدمت بوده به‌خاطر برخی مسائل نامشخص مورد نقد قرار بگیرد. هرچند نباید صحبت‌هایی مطرح می‌شد که مخالفhن اصلاحات از آن سوءاستفاده کنند و البته فضای جدلی بعد از آن هم مناسب نبود و اگر در موقعیتی بودم به اصلاح‌طلبان توصیه می‌کردم از چالش پرهیز کنند٬ چون ممکن است از مسیر و هدف اصلی خود دور شویم.

وی تاکید کرد: ما آقای خرازی را فرد محترمی می‌دانیم و جز احترام درمورد ایشان چیز دیگری از زبان من خارج نخواهد شد.

دبیرکل حزب اتحاد با اشاره به فرصت حزب اتحاد تا آبان‌ماه برای معرفی شورای مرکزی به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: بر اساس قانون مانعی برای تایید صلاحیت شورای مرکزی نیست و اگر مشکلی باشد سعی می‌کنیم با تعامل به نتیجه مشترک برسیم و قانونی عمل خواهیم کرد و دلیلی نیست حزبی که قانونی عمل می‌کند٬ از فعالیت باز می‌مانیم.

کد خبر : ۳۰۱۵۳۵